antoradoi |
19.03.2011 23:20:56 |
Citat:
În prealabil postat de dmb
(Post 20437)
Mare noroc ca Iisus n-a fost ca noi.Nu se mai mintuia nimeni. Se inchidea El in coltzul lui stiind ca El e cel ortodox si ii lasa pe ceilalti sa crape in legea lor.
De aici incepe problema. De ce ar venii cineva la ortodoxie cind noi nu sintem altfel decit el? Aratam noi iubire cuiva inafara noua insine? Ce avem noi eu, iosif, cozia (numele sint intimplatoare alese) atit de bun in noi incit sa artragem un ratacit? Luminam noi Lumina lui Dumnezeu? Radiem noi iubire? Sintem in credinta dreapta! Asta nu valoreaza doi bani daca nu ne comportam ca atare.
Dialogul trebuie sa aibe loc. Dar trebuie sa fie facut de catre cei care sint ortodocsi cu adevarat nu doar de apartinatori ai bisericii ortodoxe.
|
Subscriu,dmb-ule!
Oameni buni,Iisus Hristos nu e din ...Falticeni (in zisa lui Petre Tutea)...EL nu are pe nimeni de pierdut.Hristos s-a rastignit pentru toti(nu numai pt ortodocsi ,asa cum ni se tot "insufla".El vrea ca toti sa ne mintuim.Stiti ca,inca,mai exista in lume zone atit de sarace incit acolo nu se stie despre ortodoxie si/sau catolicism ,sau alte culte.Lor n-a avut cine sa le faca cunoscut Cuvintul Scripturii(n-au internet,radio,tv,presa scrisa,n-au Biserici.Au doar pe unul dintre ei care -i un fel de sef de trib,care vineaza pt ca stie sa minuiasca ,cu iscusinta arcul,apoi tot el tine staborul in caz ca exista neintelegeri ,el aduna bastinasii in jurul focului si danseaza ca sa vina ploaia,el face pe vraciul,etc).Ei n-au Euharistia si n-au Sf Liturghie,n-au preoti imbracati in vesminte ultraluxoase ,n-au "caterala neamului" si mai-marele lor nu are X5...Ei traiesc dupa cum ii indeamna CUGETUL si dupa Cugetul lor vor fi judecati la INFRICOSATOAREA si DREAPTA JUDECATA.Nu-mi place deloc ca ,noi,ortodocsii,dupa "invatatura" mai-marilor Bisericii,ne batem cu caramida-n piept ca numai noi vom fi mintuiti,si ne purtam cu cei care apartin altor culte,ca si cum noi,ortodocsii am fi niste fiinte superioare,ca si cum noi am fi ALESII.Nicidecum fratilor,nu-i asa.Daca nu vom fi blinzi si smeriti,si nu vom implini TESTAMENTUL MINTUITORULUI (IUBITI-VA UNII PE ALTII!),nu vom fi mintuiti,cit am fi noi de ortodocsi.
Sa-L cunoastem pe Dumnezeu(si invatatura SA) asa incit sa-L reprezentam in caracterul nostru!
|