Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cine este Mos Craciun? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14272)

tabitha 23.12.2011 17:44:46

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 417788)
Yasmina, crezi că bradul de plastic e preferabil celui natural din punct de vedere ecologic?.

raspund eu : nu este, dar multi il prefera ptr ca este mai ieftin, mai comod, si "dureaza" ani la rand.

Yasmina 23.12.2011 19:49:54

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 417788)
Yasmina, crezi că bradul de plastic e perferabil celui natural din punct de vedere ecologic? Industria producătoare de brazi artificiali nu face mult mai mult rău, poluând, decât tăierea unor brazi crescuți în pepiniere special pentru scopul ăsta? Doar nu se fac defrișări pentru asta. În plus, până să ajungă la înălțimea potrivită, timp de câțiva ani brăduții ăștia mai împrospătează aerul.

Il poti decora ani in sir fara sa te aliniezi filozofiei consumiste care te vrea cumparator/consumator an de an,sezon de sezon.
Oamenii sunt intr-o continua goana dupa bani deoarece traiesc un paradox : desi au destui bani pt nevoi sunt intr-o continua criza.Nu au bani caci tocmai au cumparat ceva.Nu conteaza ce,intotdeauna se gaseste ceva ce mai poti adauga casei tale.
Nu am auzit pe nimeni care sa zica"uite renunt sa cumpar brad anul asta,caci trebuie sa dau banii astia cuiva care are nevoie"!Ba din contra,se spune:"nu am bani de dat caci am atatea de cumparat pt familie"!

In intelesul meu,bradul este o risipa ecologica si materiala,o risipa care nu are nici o acoperire religioasa insa se situeaza la categoria mofturi.
Nu ma lansez acum in discutia despre mofturi,caci este una extrem de stufoasa...

tabitha 23.12.2011 20:46:14

Industria mobilei (care defrișează cantități însemnate de lemn de esență tare, și unele esențe f.rare, precum și copaci chiar de sute de ani) face infinit mai mare pagubă ecologică decat 'industria brazilor de Crăciun', fie ei naturali sau artificiali.

Dar poate e mai la îndemână să nu vedem pădurea, din cauza... pomilor de Crăciun. :)

Yasmina 23.12.2011 21:03:03

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 417878)
Industria mobilei (care defrișează cantități însemnate de lemn de esență tare, și unele esențe f.rare, precum și copaci chiar de sute de ani) face infinit mai mare pagubă ecologică decat 'industria brazilor de Crăciun', fie ei naturali sau artificiali.

Dar poate e mai la îndemână să nu vedem pădurea, din cauza... pomilor de Crăciun. :)

Eu nu pot lupta impotriva Industriei mobilei,insa pot lupta impotriva unor mofturi din popor,pana la urma mobila are un scop bine determinat in existenta omului.
Una este sa faci foc cu lemne ca sa nu ingheti si alta este sa tai pomi sa-i impodobesti.
Eu realizez aceste nuante fine :)

tabitha 23.12.2011 21:07:11

No, nuanta fina este ca dpdv material (si ecologic) acesti pomi sunt o picatura intr-un pahar cu apa, ca sa zic asa. Dar bucuria sarbatorii (potentata si de acesti pomisori sclipitori) este incomparabila.

Amu, cred ca am dezbatut suficient tema :) spor la pregatiri si petrecere frumoasa !

glykys 23.12.2011 21:23:41

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 417884)
No, nuanta fina este ca dpdv material (si ecologic) acesti pomi sunt o picatura intr-un pahar cu apa, ca sa zic asa. Dar bucuria sarbatorii (potentata si de acesti pomisori sclipitori) este incomparabila.

Amu, cred ca am dezbatut suficient tema :) spor la pregatiri si petrecere frumoasa !

Sarbatori fericite, Mirela! Si pom bogat!

cristiboss56 23.12.2011 21:41:24

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 417894)
Sarbatori fericite, Mirela! Si pom bogat!

Ce frumos cand totul se termina cu bine ! Deja din bucatarie vine mirosul de cozonaci , sarmale si alte cele , dar sa nu uitam ca maine e zi de POST ASPRU !
Sarbatori fericite !:1:

anna21 23.12.2011 21:43:34

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 417878)

De unde atata mobila din lemn? azi se foloseste metal, sticla, plastic, vinil...

Lemnul este mult prea scump chiar ptr mobila, mobila din lemn real (masiv) este o raritate. Doar in Romania se taie in veselie, in alte parti nu este asa, lemnul este scump.

(eu nici nu am mobila de lemn, de ex., poate tablia de la pat, dar nu sunt sigura, arata ca marmura).

Yasmina 23.12.2011 21:43:37

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 417884)

Spor la treburi Mirela si voie buna :):103:

cristiboss56 23.12.2011 21:46:05

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 417900)
De unde atata mobila din lemn? azi se foloseste metal, sticla, plastic, vinil...

Lemnul este mult prea scump chiar ptr mobila, mobila din lemn real (masiv) este o raritate. Doar in Romania se taie in veselie, in alte parti nu este asa, lemnul este scump.

(eu nici nu am mobila de lemn, de ex., poate tablia de la pat, dar nu sunt sigura, arata ca marmura).

Lasa mobila , lasa lemnul , lasa netul , si fuguta la treaba , caci mai trebuie oleaca si de iubire , intelegere , si cate ceva de ale gurii . . .
Sarbatori fericite ALATURI de cei dragi . . . ! ! !

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:11:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.