Yasmina |
23.12.2011 19:49:54 |
Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
(Post 417788)
Yasmina, crezi că bradul de plastic e perferabil celui natural din punct de vedere ecologic? Industria producătoare de brazi artificiali nu face mult mai mult rău, poluând, decât tăierea unor brazi crescuți în pepiniere special pentru scopul ăsta? Doar nu se fac defrișări pentru asta. În plus, până să ajungă la înălțimea potrivită, timp de câțiva ani brăduții ăștia mai împrospătează aerul.
|
Il poti decora ani in sir fara sa te aliniezi filozofiei consumiste care te vrea cumparator/consumator an de an,sezon de sezon.
Oamenii sunt intr-o continua goana dupa bani deoarece traiesc un paradox : desi au destui bani pt nevoi sunt intr-o continua criza.Nu au bani caci tocmai au cumparat ceva.Nu conteaza ce,intotdeauna se gaseste ceva ce mai poti adauga casei tale.
Nu am auzit pe nimeni care sa zica"uite renunt sa cumpar brad anul asta,caci trebuie sa dau banii astia cuiva care are nevoie"!Ba din contra,se spune:"nu am bani de dat caci am atatea de cumparat pt familie"!
In intelesul meu,bradul este o risipa ecologica si materiala,o risipa care nu are nici o acoperire religioasa insa se situeaza la categoria mofturi.
Nu ma lansez acum in discutia despre mofturi,caci este una extrem de stufoasa...
|