Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Celor care nu cred pana nu vad (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9144)

Dumitru73 20.04.2010 11:38:09

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 237122)
Ai si tu dreptate... Mai rau il smintesc. Dar asa ce ne-am invatat cu totii sa luam mura in gura de la altul... Crezi ca daca as putea sa ii explic eu ce vrea el sa stie, ar crede?

Cred ca te-ai concentrat doar asupra lui topcat si nu ai citit comentariile mele la subiect.
Eu nu il criticam pe topcat, ci il sustineam.
Si ca sa-ti raspund la intrebare,
Poti sa dai un raspuns coerent si logic la acest subiect? Sincer, nu cred.

glykys 20.04.2010 11:43:13

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237125)
Cred ca te-ai concentrat doar asupra lui topcat si nu ai citit comentariile mele la subiect.
Eu nu il criticam pe topcat, ci il sustineam.
Si ca sa-ti raspund la intrebare,
Poti sa dai un raspuns coerent si logic la acest subiect? Sincer, nu cred.

Crezi bine in aceasta privinta! :) :41:

Dumitru73 20.04.2010 11:44:25

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 237123)
Să observăm câteva lucruri:
-instanțele omenești nu dau sentințe pentru veșnicie (și nici măcar "închisoare pe viață" nu ar trebui să dea, ci așa cum este logic mai corect în SUA, sentințe cu o durată în ani ce poate depăși cu mult durata medie de viață). Acest lucru e una din deosebirile justiției temporale de justiția divină.
-după moarte, sufletul "mort" adică sufletul care există "fizic" dar este rupt de principiul său care e Dumnezeu nu mai poate acumula merit. Noi nu putem acumula merit decât în timpul vieții. În starea sufletului în care ne găsește moartea, adică în starea în care el se desparte de trup, în aceea vom trăi veci de veci. Acest lucru se explică prin faptul că dincolo nu mai există timp sau cel puțin nu în felul în care pe pământ există timp (ca "axă" care are un trecut, un prezent și un viitor). Acesta este adevăratul motiv pentru care păcatul omului poate fi iertat atâta vreme cât trăiește în trup, pe când păcatul îngerului căzut nu poate fi iertat: alegerile noastre sunt "în timp", pe când alegerile aceluia sunt definitive. Noi păcătuim "acum" și pentru noi există un "mâine", dar acela păcătuiește în perspectiva veciei, căci acolo nu există nici "acum", nici "mâine".

Prin urmare, avem destul timp, și anume o viață întreagă (DAR NU MAI MULT), ca să ne împăcăm cu Dumnezeu. Când acest timp de probă care este viața în trup se va termina, nimic nu se va mai putea schimba în starea sufletului nostru. Acest timp, din persepectiva eternității, ni se va părea tot mai îndepărtat și mai mic, până ce va fi ca un punct. Așa cum șinele de cale ferată par să se apropie celui care le privește în perspectivă până la a se uni, așa vom vedea noi apropiate momentul nașterii și morții noastre. Cei drepți, ca și păcătoșii îndreptați asemenea tâlharului din dreapta, vor spune: "mare este Dumnezeu, dacă pentru atât de puțin efort și așa mică lucrare mi-a dăruit o asemenea fericire îndelungată !" Iar cei care vor muri în păcat, precum tâlharul impenitent, vor spune: "Cât de tâmpit am putut să fiu, ca să arunc o fericire veșnică pentru "binele" unui timp care mi se părea atunci îndelungat !"

Sincer, tie ti se pare asta un raspuns de luat in seama?
Ai ocolit total intrebarea mea.

anita 20.04.2010 11:54:28

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237101)
Crezi tu ca o instanta judecatoareasca omeneasca (ipotetic vorbind), dintr-o tara civilizata, ar trimite aceasta persoana in iad, pentru vesnicie?
Si asta doar pentru ca a refuzat sa se lepede de credinta lui stramoseasca?
Ei bine, nici o instanta omeneasca nu ar da o astfel de sentinta, stii bine asta.
Iar daca noi, plini de patimi si orbiti de pacate, nu suntem atat de cruzi pentru a da o astfel de sentinta, cum explici ca Dumnezeu, in bunatatea sa, o face? (tot ipotetic vorbind)

Daca il refuzi pe Dumnezeu in aceasta viata ,de ce sa vrei sa fii cu El dincolo.
Si in iad nu toti sunt supusi la chinuri ,acolo sunt locuri lipsite de lumina .
Ideea este ca sunt lipsiti de fericirea vesnica aceia care nu vor sa auda de Dumnezeu aici pe pamint.
Doamne ajuta !

topcat 20.04.2010 11:59:12

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 237133)
Daca il refuzi pe Dumnezeu in aceasta viata ,de ce sa vrei sa fii cu El dincolo.
Ideea este ca sunt lipsiti de fericirea vesnica aceia care nu vor sa auda de Dumnezeu aici pe pamint.
Doamne ajuta !

Pentru ca esti idiot, handicapat, infometat, batut, nebun etc. Si toate aste nu pentru ca asa vrei tu ci pentru ca asa te-ai nascut. Probabil ca nu ti-ai dori sa fi idiot si sa nu crezi in Dzeu, dar asta e firea cu care te-ai nascut si asa te-au invatat parintii: sa fi sceptic. Sint astea vini din pricina carora meriti sa petreci o vesnicie la fel?

Mihnea Dragomir 20.04.2010 12:07:48

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237129)
Sincer, tie ti se pare asta un raspuns de luat in seama?
Ai ocolit total intrebarea mea.

Nu am avut acestă intenție. Reformulați întrebarea.

P.S. Îmi face plăcere folosirea pluralului politeții. Nu obișnuiesc să mă tutuiesc decât cu prieteni vechi sau cu persoane care și-au manifestat această particulară preferință în mod explicit.

@topcat: nebunii fără discernământ (și, implicit idioții) vor fi judecați altfel, credeam că am clarificat acest lucru când am vorbit despre intenția deplină și deliberarea ca și condiții fără de care păcatul grav nu există.

Dumitru73 20.04.2010 12:12:54

Citat:

Doamne ajuta !

Un raspuns de o habotnicie aproape desavarsita.

topcat 20.04.2010 12:33:02

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 237140)
@topcat: nebunii fără discernământ (și, implicit idioții) vor fi judecați altfel, credeam că am clarificat acest lucru când am vorbit despre intenția deplină și deliberarea ca și condiții fără de care păcatul grav nu există.

Cu totii avem un discernamint mai mare sau mai mic, care depinde atit de facultatile cu care ne-am nascut cit si de ceea ce am invatat. Toate acestea nu depind de noi. Factorul decisiv in ceea ce ni se va intimpla in viata il reprezinta tocmai acestea doua: mostenirea genetica si cea culturala. Este sau nu moral sa fi judecat in functie de cei dinaintea ta?

Dumitru73 20.04.2010 12:57:27

Citat:

Doamne ajuta !

Adica, tie ti se pare normal ca o persoana sa se duca in iad, chiar daca are o viata peste multi crestini mantuiti, pentru simplul fapt ca a ales sa creada altfel?

anita 20.04.2010 13:14:42

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237152)
Adica, tie ti se pare normal ca o persoana sa se duca in iad, chiar daca are o viata peste multi crestini mantuiti, pentru simplul fapt ca a ales sa creada altfel?

Nu mi se pare normal ,dar cine stie daca se duc in iad?
Cine poate patrunde tainele lui Dumnezeu?
Nu inteleg ce inseamna pentru tine 'viata peste multi crestini mantuiti"?

Par.Paisie de la man.Slatina si apoi la schitul Sihla a spus ca e greu de ajuns in rai.
Daca el care a avut o viata atat de curata spune asta , noi nu ne putem astepta la ceva prea bun dupa moarte ,cel putin eu.
Nu inteleg de ce ai pretentii de la Dumnezeu ,cand El stie mai bine ce ii trebuie fiecaruia pentru a se mantui.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:35:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.