wassabi |
24.10.2010 20:15:12 |
Citat:
În prealabil postat de Rodica50
(Post 300016)
Referitor la aceasta problema delicata, un Parinte imbunatatit recomanda in aceasta privinta- "Sa nu existe comparatie"- de ce? Pentru ca de aici vin toate relele .
|
da acel parinte si o solutie pt cazul in care aceasta comparatie exista? daca da, ar fi bine sa auzim aceasta recomandare, daca nu aceasta recomandare este nu numai o recomandare inutila ci chiar prosteasca. de ce prosteasca? pt ca este similara cu "ti-e foame si nu ai bani de mancare? solutia este sa ai bani".
situatiile de acest gen exista, sunt multe si nu sunt singulare. sa spui ca "sa nu existe comparatie" este solutia in loc sa intelegi ca aceste negari si trimiteri la abstinente teoretice (cati preoti sau calugari sunt intr-adevar casti dpdv sexual?) nu ajuta la nimic. ai un om cu o problema. ii explici ca ceea ce il roade pe el este rezultatul unor ganduri negative, unor nesigurante care vin din interiorul sau si ca ar trebui sa primeze dragoste si increderea reciproca in locul modului de gandire ARHAIC si INAPOIAT vis-a-vis de fecioria femeii. cu ce ajuta sa-i spui unui barbat/tanar "ar fi bine sa nu existe comparatie" cand el iubeste o femeie care DEJA nu mai este virgina? ajuta la ceva in afara faptului ca vrei sa pui la zid acea femeie? ajuta la ceva sa arunci cu pietre intr-o "pacatoasa"? asta inseamna a fi crestin? eu cred ca nu.
concluzia si sfaturile mele nu or avea ele prea multe in comun cu doctrina crestin-ortodoxa dar sunt realiste si SUNT DE FOLOS intr-o lume REALA. omul are ganduri daca acea fata il iubeste. gandurile ii vin din indoiala ca nu cumva el sa fie mai putin barbat decat barbatii anteriori avuti de fata. orice om trebuie sa stie asta, nu e mare mister. daca acel tanar o iubeste pe acea fata si are suficienta putere psihica/spirituala sa inteleaga ca iubirea nu inseamna competitie sexuala, sa stie ca dragostea inseamna acceptare cu bune si cu rele, sinceritate, ca dragostea inseamna sa privesti inainte si nu inapoi, atunci nu conteaza daca acea femeie a fost cu unul sau mai multi barbati. mai mult, daca acest tanar isi pune problema asa, fara a intelege aceste lucruri si isi doreste doar ca acea fata sa fie virgina (adica ingenua, fara cunoasterea altor barbati etc) acest lucru nu-i va fi suficient oricum, el va fi macinat de ganduri negre date de aceeasi nesiguranta (gen: dar daca femeia mea se gandeste cum e cu altul, daca o vrea sa se culce cu altul din curiozitate, de ce s-a uitat nu stiu cum la vecinu? de ce-a intarziat la munca ? etc etc)
Pe scurt: trebuie inteles ca gelozia este un sentiment negativ (in limbajul acestui site: un demon) care trebuie controlat si eliminat din mintea noastra. Gelozia nu face decat sa iti altereze mintea si gandurile ducand implicit la alterarea casniciei/vietii. Sfaturi gen "sa fie fata virgina" arata o minte atrofiata, egoista care nu stie ce este iubirea adevarata.
|