![]() |
Exact in aceia merita sa te increzi; chiar "MERITA".
|
Citat:
Vrei sa-ti dau si eu n exemple de cum vorbesc ecumenistii pe acest forum?!? Cred ca toti trebuie sa ne controlam putin cand scriem. Sa nu uitam ca mandria ne joaca feste si ne pune sa scriem ce nu trebuie, cuvinte pentru care vom da socoteala. Singurul lucru care ne obliga, e Adevarul; pe acesta sa-l respectam si sa-l aparam, chiar cu pretul vietii. Sunt unii care isi permit sa vorbeasca urat, nu despre noi, ci despre unii preoti, care si-au dedicat viata credintei lor in Iisus Hristos, si care au facut inchisoare pentru adevar. Astazi ei marturisec adevarul despre ecumenism si sunt jigniti din acest motiv. Acest lucru mi se pare inadmisibil; nu mai exista respect. Iar noi ne plangem de mandria nostra este lezata... Oare si cei, care sunt de partea ecumenismului, sunt tot oameni a caror credinta a fost testata prin suferinta in inchisoare?!? |
In orice este ne-negociabil imi permit si imi voi permite sa folosesc un ton si un limbaj oricat de dur si aspru si sa pun piciorul in prag cu cine nu intelege aceasta, indiferent ca este femeie sau barbat; ar fi bine sa tii cont de acest aspect, Fani, caci despre tine e vorba aici, care iti permiti sa ma barfesti pe la spate; mai ales fiind bine-stiut ca adevarul de credinta nu poate sa faca obiectul niciunei negocieri cu ereticii, mai ales cei care au placerea sa se auto-denumeasca ortodocsi, desi ei sunt orice altceva decat aceasta.
In rest, numai de bine; discut si cu ereticii orice, numai sa nu aiba proasta inspiratie sa deschida un subiect pe tema ecumenismului sincretist sau altei ereziil; Totusi, daca o au, nu ma dau deoparte in a-i denumi in fata exact ceea ce sunt - ERETICI - n-am mila de ei si de mandria lor, nu-i menajez in niciun fel si nu ma port cu ei cu politete - caci fara mandrie nu s-ar fi departat de la adevarata credinta, ei sau inaintasii lor. Si ca sa reamintesc acestei doamne si eretice si obraznice, ca ecumenismul a fost pus sub anatema in unele Biserici Ortodoxe: a Greciei, a Ciprului, a Romaniei la 1937, in ROCOR in 1983, si in plus poate nu stie ce-i aceea anatema: condamnarea la iad inca in viata fiind, suferind toata batjocura demonilor. In plus, profesoara de religie fiind, calauzeste pe aceasta cale stramba a ei si alte suflete de copii, nevinovate si in acelasi timp foarte influentabile, asa cum sunt toti copiii, avand din acest punct de vedere o responsabilitate dubla la Judecata Particulara a sufletului ei: atat pentru ca si-a batut joc de mantuirea ei personala, cat si pentru ca a atras spre erezie si alte multe suflete. |
Citat:
In rest, ai si tu dreptate, vorbesc si 'ecumenistii' destul de urat uneori si se duc discutii tare aprige pe aici. Si eu m-am mai enervat. Tare as vrea sa devenim toti mai pasnici. Eu insa mai mult in principiu vorbeam, de cum vorbim cu cei de alte confesiuni. Si cred ca la asta se referea si andreicozia cu comparatia lui cu vanzatoarea de la Unirea. |
Citat:
Iar despre ce predau elevilor am de dat socoteala in primul rand inspectorului, care ultima data cand m-am uitat nu erai tu. Cum adica te-am barfit pe la spate? Ca doar am scris public aici pe forum, nu am scris mesaj privat Ancai sau altora despre tine. Daca nu m-am adresat direct tie, nu inseamna ca nu stiam ca ai sa citesti. Cat despre ce predau eu adolescentilor si tinerilor, nici macar odata n-am avut vreo lectie despre miscarea ecumenica, pentru ca nivelul lor in general este atat de slab incat trebuie mai intai sa le explic bazele, Evanghelia, crezul... Va intreb pe voi toti care cititi aici, sa spuneti sincer, cati adolescenti din zilele noastre, nu din cei care vin la biserica, cunoasteti? Stiti cum gandesc, ce intrebari pun, ce ii perocupa? Credeti ca pe ei ii poti lua cu fineturile credintei de care vorbim noi pe aici? Ei n-au inteles inca inici lucrurile cele mai elementare, nu inteleg nimic din slujbe, in cazul ca ii intereseaza sa afle este deja un punct castigat, dar nu inseamna ca au si rabdarea sa asculte sau capacitatea lingvistica si intelectuala sa inteleaga mai mult decat rudimentele, MULTI dintre ei. De aici pana la diferentele dintre confesiuni mai e mult, iar pana la dialogul ecumenic tot atata. |
Am impresia ca se vorbeste de doua tipuri de ecumenism (poate s-a mai discutat acest lucru, nu am citit chiar tot). unul de care vorbeste Fani, cel al dialogului, al asteptarii noastre ca ortodocsi a intoarcerii celorlati la dreapta credinta, si un altul de care vorbeste Anca, de exemplu, la care ma gandesc si eu cand vine vorba de ecumenism.
nu stiu daca ai apucat sa te uiti, Fani, peste video-urile la care facea referire Anca http://www.youtube.com/watch?v=NEC6e...eature=related si urmatoarele as vrea sa stiu si opinia ta in legatura cu acestea (in legatura cu acest tip de ecumenism, ca sa zic asa) .Doamne ajuta! |
Citat:
|
Citat:
Da, se vorbeste aici de doua tipuri de ecumenism, dar cei care vorbesc de unul nu vor sa creada ca celalalt exista cu adevarat, sau ca este repreznetativ. ;-) Asta e problema... |
Chiar aseara am ascultat un interviu cu parintele Arsenie Papacioc. Parintele de asemenea vorbea despre importanta marturisirii dreptei credinte cu anumite riscuri.
Atunci cand cele doua parti sustin idei contrarii, de obicei aceia care merg in directia in care bate vantul sunt foarte siguri pe ei bazandu-se exact pe acest lucru. Daca toate personalitatile timpului spun asa, apoi, musai, adevarul o fi de partea lor - spun ei, refuzand sa aprofundeze problema. Si-si citeaza idolii la nesfarsit si li se-nchina, de n-ai ce sa le mai faci. Constient sau nu, ei desavarsesc ,,opera'' masonica, lasandu-se influentati si influentand cu zel in directia dorita. Cei care merg impotriva vantului primesc mai nou toate acuzatiile. Caci pe ecumenisti nici nu-i intereseaza adevarul. Ei vor sa se impuna si atat. Critica pe cei care le citeaza scrierile Sfintilor Parinti de parca acestea i-ar arde. Si poate ca-i ard, caci adevarul doare. C-o moarte toti suntem datori, dar nu-i totuna daca mori aparand credinta ortodoxa sau daca esti ecumenist vandut. Caci unul este ecumenismul despre care li se vorbeste oamenilor de rand si altele sunt scopurile ascunse ale miscarii ecumenice. Si nu ne putem face aparatori ai minciunii, caci tatal minciunii este satana. |
Citat:
Mai bine fara prieteni, decat cu prieteni ecumenisti care sa ma imbrobodeasca cu erezia lor si sa ma atraga spre ea. Iar cum pe Fani o banuiesc de sustinere a ecumenismului, am aplicat in consecinta strategia expusa si in cazul ei si o voi aplica in cazul oricui ar incerca sa imi impuna idei ecumeniste, caci in adevarul de credinta pluralitatea de idei asa cum e ea vazuta in democratie nu poate duce decat spre O EREZIE SAU ALTA. Nu sunt de acord cu aplicarea democratiei asupra adevarului de credinta, acesta neputand face obiectul nici unei negocieri politice sau de alta natura. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:32:28. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.