Fani71 |
08.05.2009 00:57:04 |
Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
(Post 134687)
:24:
mai bine te las in pace ; nu prea is pentru tine astea mai grele ...
dar pe scurt , poate odata o sa iti foloseasca : nu se atrofiaza nimic , doar nu se mai produce lichid seminal deloc si nu mai exista absolut nici o tulburare hormonala ; atunci omul devine perfect linistit , fara pata si dobandeste o minte ingereasca in suflet si devine asemanator cu Dumnezeu la frumusetea mintii ... si incepe sa simta harul Duhului sfant mangaindu-l permanent in adancul inimii lui , iar atentia nu i se mai duce pe de laturi la alte lucruri , ci ramane mereu la Dumnezeu si la harul din inima ... ramane mereu cu o minte ingereasca , impacata mereu cu sine si cu Dumnezeu ...
|
Ce spune Emanuel aici este origenism! Este ca si cum omul despatimit trebuie sa fie ca un inger si sa i se atrofieze glandele si organele sexuale.
Nu e asa la parintii pe care-i tot citeaza. Este vorba de folosirea energiei sexuale la altceva, nu de disparitia ei. paintii spun despre patimi ca sunt energii prost orientate, nu energii rele care ne incurca la mantuire. Asta se poate vedea in orice tratat ascetic.
Se vede ca unii calugari care au dus o viata de infranare si rugaciune mai pot sa cada in pacat la 80 de ani, prin Pateric, asta arata ca mai aveau tot ce le trebuia pentru aceasta activitate. :-)
Ory, ce spune el ca trebuie sa ne indumnezeim nu a inventat-o el, de data asta: e adevarat, asa zic parintii Bisericii, ca Dumnezeu s-a facut om ca omul sa se faca dumnezeu. Nu prin fiinta, ci prin infiere sau comuniune cu El.
Ideea e buna, dar o foloseste gresit. Nu ne unim cu Dumnezeu incercand sa nu mai avem ciclu, de asta sunt sigura, daca ma intreaba Hristos la Judecata te asigur deci, Emanuel, ca o sa-i spun fara sa rosesc cate cicluri am avut in viata. :-))).
Ionpat, ai nimerit pe un topic gresit. Cred ca e mai bine sa incepi cu lucruri mai normale daca vrei sa afli ceva pe aici.
Trebuie sa va zic ca am ras singura in fata calculatorului citind ce s-a mai scris de cand nu m-am mai uitat...
Va multumesc! Noapte buna si vise cat mai neerotice!
|