Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   intrebare pt cei casatoriti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4869)

emanuel2007 07.05.2009 23:35:35

"
emanuel2007 pai si te vei casatori vreodata sau fugi ca un las in pustietate, ferindu-te de tot ce este lumesc? "

pai de ce e lasitate asta ? tu ai avea curajul sa faci asta ? ... :4:

emanuel2007 07.05.2009 23:37:19

" Totusi nu cred ca poti trai intr-o societate fara sa te casatoresti...in consecinta cum ai putea trai? Pustnic in mijlocul orasului...calugar la bloc...Nu cred ca inteleg unde vrea sa ajunga emanuel2007. "

poti sa traiesti si in societate necasatorit , de ce nu ? te omora cineva oare pentru asta ? pe mine pana acuma nu m-a omorat nimeni , ci din contra , ma simt foarte bine ...

ionpat 07.05.2009 23:39:38

Pai si cum indeplinesti porunca lui Dumnezeu: cresteti si faceti chestii de alea mici? Eu nu vad cum ai putea eluda lucrul asta.

emanuel2007 07.05.2009 23:42:01

pai Hristos a facut cumva chestii din alea mici ? si totusi a trait in lume ... e pacat ?

CosminPopescu 07.05.2009 23:43:37

Citat:

În prealabil postat de ionpat (Post 134707)
Pai si cum indeplinesti porunca lui Dumnezeu: cresteti si faceti chestii de alea mici? Eu nu vad cum ai putea eluda lucrul asta.

Dacă nu vrea să facă copii nu face, dar nici nu trăiește în păcat.

anna21 08.05.2009 00:29:46

Emanuel 2007, nu am terminat inca de citit toate mesajele tale de azi, dar m-au pus serios pe ganduri!!
Stiu ca o sa fiu "taxata" pentru asta, dar cam asa ma gandeam si eu: cand ai credinta nu te temi ca nu vei avea cu ce sa cresti copiii si alte astfel de lucruri. Ca unul sau zece de ai, tot cu ajutorul lui Dumnezeu ii cresti!!!
Nu stiu de ce doar ultimele generatii se tem de copii.. inainte avea lumea cate 4-5 si nu se plangeau. (Fara doctori, fara pampers, fara lapte praf, fara masina de spalat..)
Si a avea copii este un lucru extraordinar!!

(Ca sa fie clar pentru ceilalti: eu nu fac ceea ce spune Emanuel. Dar cred ca el are dreptate!)

Fani71 08.05.2009 00:31:58

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 134660)
" de altfel intrebarea ta mi se pare foarte nepotrivita si ilogica. Tot asa bine as putea sa te intreb eu daca tu ai pocainta sincera pentru faptul ca ii faci pacatosi pe toti cei care iau anticonceptionae sau dau pogoraminte, si zici ca femeile se vor parli in iad daca au menstruatie. Cum tu nu esti de acord ca este pacat, ce sens are sa te intreb eu daca te-ai pocait?

Si odata pentru totdeauna: nu am de gand sa spun pe acest forum daca am luat sau nu anticonceptionale.
Am intrat aici sa ii raspund Annei "

pai eu cu ce sa pacatuiesc daca ce am zis am zis din sfintii parinti ? e pacat sa vorbesti de la sfinti ? au zis ei pacate ? daca ei au zis ca e pacat , ce pacat e sa zici si tu la fel ? insa chiar daca tu nu ai luat antic. , ceea ce nu cred , insa ai sfatuit pe altii sa o faca ; iar asta cere argumentatie ; si eu te-am intrebat ce argumentatie ai tu : de la cine ? de la tine sau de la Hristos ? de aia ti-am pus intrebarea daca esti in stare sa ii zici si lui Hristos la judecata ca vrei dezlegare la asemenea pacate ... daca ai curaj sa sfatuiesti si pe altii la pacate , fa-o pana la capat , si spune daca ai sa faci asta si in fata lui Hristos , ca sa vedem daca actiunea ta de acuma are un final bun sau rau : dupa roadele lor ii veti cunoaste ... deci daca Hristos iti va da dezlegare la antic. atunci io nu mai am nimic de zis ... sa vedem finalitatea , ca pacatul intotdeauna incepe cu o bucurie aici si se termina cu o suferinta dincolo ... deci sfaturile tale si pacatul antic. are o finalitate buna dincolo , la judecata ? cum anume ?

OK, Emanuel, atunci vorbim la Judecata de apoi, bine?

Fani71 08.05.2009 00:38:24

Citat:

În prealabil postat de ionpat (Post 134681)
emanuel2007 vad ca nu dai dovada de niciun pic de empatie fata de acei tineri. E crestinesc? Cum sa nu mai aiba ciclu??? Nu e posibil medical...adica lipsa sexului sa duca la un fel de atrofiere a vulvei si a vaginului femeii sau chiar a intregului sistem reproducator...chiar nu inteleg.

Ionpat, Emanuel crede ca menstruatia e un pacat.. Este una din cele mai hilare idei pe care au auzit-o si nu am reusit nici eu, nici altii de pe forum sa i-o demontam. Emanuel, scuza-ma, nu imi bat joc de tine, dar atunci m-am enervat dar acum imi vine sa rad. Te rog nu repeta iar toate argumentele, sunt scrise toate, pentru cine vrea, in topicvul 'ce cauta femeia tanara la dreapta unde stau barbatii' sau cam asa ceva.

ionpat 08.05.2009 00:45:25

Vad ca nimanui nu i se pare asa mare lucru ca sunt cel putin 200 de urmariti penal pentru viol si pedofilie( avand in vedere ca aceste infractiuni sunt pedepsite usor cu 2-3 ani de inchisoare rar ajungand la 7-8 ani). Eu vad in chestia asta o problema.

Fani71 08.05.2009 00:57:04

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 134687)
:24:

mai bine te las in pace ; nu prea is pentru tine astea mai grele ...

dar pe scurt , poate odata o sa iti foloseasca : nu se atrofiaza nimic , doar nu se mai produce lichid seminal deloc si nu mai exista absolut nici o tulburare hormonala ; atunci omul devine perfect linistit , fara pata si dobandeste o minte ingereasca in suflet si devine asemanator cu Dumnezeu la frumusetea mintii ... si incepe sa simta harul Duhului sfant mangaindu-l permanent in adancul inimii lui , iar atentia nu i se mai duce pe de laturi la alte lucruri , ci ramane mereu la Dumnezeu si la harul din inima ... ramane mereu cu o minte ingereasca , impacata mereu cu sine si cu Dumnezeu ...

Ce spune Emanuel aici este origenism! Este ca si cum omul despatimit trebuie sa fie ca un inger si sa i se atrofieze glandele si organele sexuale.
Nu e asa la parintii pe care-i tot citeaza. Este vorba de folosirea energiei sexuale la altceva, nu de disparitia ei. paintii spun despre patimi ca sunt energii prost orientate, nu energii rele care ne incurca la mantuire. Asta se poate vedea in orice tratat ascetic.
Se vede ca unii calugari care au dus o viata de infranare si rugaciune mai pot sa cada in pacat la 80 de ani, prin Pateric, asta arata ca mai aveau tot ce le trebuia pentru aceasta activitate. :-)

Ory, ce spune el ca trebuie sa ne indumnezeim nu a inventat-o el, de data asta: e adevarat, asa zic parintii Bisericii, ca Dumnezeu s-a facut om ca omul sa se faca dumnezeu. Nu prin fiinta, ci prin infiere sau comuniune cu El.
Ideea e buna, dar o foloseste gresit. Nu ne unim cu Dumnezeu incercand sa nu mai avem ciclu, de asta sunt sigura, daca ma intreaba Hristos la Judecata te asigur deci, Emanuel, ca o sa-i spun fara sa rosesc cate cicluri am avut in viata. :-))).

Ionpat, ai nimerit pe un topic gresit. Cred ca e mai bine sa incepi cu lucruri mai normale daca vrei sa afli ceva pe aici.

Trebuie sa va zic ca am ras singura in fata calculatorului citind ce s-a mai scris de cand nu m-am mai uitat...
Va multumesc! Noapte buna si vise cat mai neerotice!

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:24:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.