Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Asemanari esentiale intre ortodoxie si adventism (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16202)

iuliu46 10.03.2013 15:49:47

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 508855)
Adică vrei să notezi încă o asemănare? :4:

Nu, doar am vrut sa ma plang pentru chestia aia cu "Editie Speciala". Nu era nimic special acolo, nici macar ilustratiile, aia cu bizonul pe harta SUA am mai vazut-o si acum 20 de ani.:1:

centesimusoctavus 10.03.2013 15:52:15

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 508857)
Nu era nimic special acolo, nici macar ilustratiile, aia cu bizonul pe harta SUA am mai vazut-o si acum 20 de ani.:1:

Poate că poza aceea e "canonică"... :21:

Lucian008 10.03.2013 18:20:12

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 508853)
Ne cam depărtăm de subiectul inițial, dar ia te rog în calcul că Biserica nu înseamnă doar zidurile, cu atât mai puțin zidurile conform arhitecturii bizantine. Iar când vorbim de întreaga eră creștină, factorul confesional, regional și temporar au o relevanță cu atât mai mică. La aceasta adaugă că Hristos n-a înființat Biserica Ortodoxă, ori Biserica Adventistă; ci Biserica.

Eviti un raspuns. Simplu. Intrebarile mele erau clare si la obiect.

In definitia pe care am dat-o Bisericii nu am vorbit de ziduri.

Hristos a infiintat Biserica. Hristos a lasat invataturile Sale Bisericii. Hristos a spus ca Biserica Sa nu va fi biruita nici de portile Iadului.

Hristos a infiintat Biserica. Ulterior, datorita schismei pentru a se diferentia, pentru ca si ceilalti isi spuneau crestini, Biserica lui Hristos, in istorie s-a identificat sub numele de Biserica Ortodoxa.

centesimusoctavus 10.03.2013 18:42:34

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 508867)
Ulterior, datorita schismei pentru a se diferentia, pentru ca si ceilalti isi spuneau crestini, Biserica lui Hristos, in istorie s-a identificat sub numele de Biserica Ortodoxa.

Exact la fel spun și catolicii. Mai apoi protestanții... și în final neoprotestanții.

Lucian008 10.03.2013 19:16:04

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 508870)
Exact la fel spun și catolicii. Mai apoi protestanții... și în final neoprotestanții.

Eviti continuu sa raspunzi la intrebarile pe care ti le-am pus. Daca tot stai pe aici sa faci prozelitism adventist macar raspunde la intrebari. E grav daca nu ai raspunsurile la intrebarile alea si totusi esti edventist in continuare.

Si ca raspuns la intrebare e simplu: noi, ortodocsii avem aceleasi dogme de 2000 de ani. Ei au mai adaugat un filioque, un purgatoriu, niste exces de fapte bune in administrarea papei, niste infailibilitate ptr papa....

catalin2 10.03.2013 19:21:18

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 508870)

E democratie, fiecare spune ce vrea, important e sa fie si adevarat. Iar adevarul il arata intotdeauna Dumnezeu prin minuni, daca nu e doar o filozofie falsa, omeneasca. La fel cum e si la adventisti, unde nu se intampla nimic, nici cel mai mare adventist nu ajunge facator de minuni oricat s-ar ruga (afara de Ellen White, care era medium, deci avea viziuni de la ingerii cazuti, mai sunt minuni din acestea la eterodocsi).
Si inchinatorii la idoli spuneau ca ei sunt cei adevarati, dar Sfantul Ilie le zicea sa strige mai tare, ca poate zeul lor nu ii aude sau doarme, ca nu puteau face nicio minune.

centesimusoctavus 10.03.2013 19:26:28

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 508876)
Eviti continuu sa raspunzi la intrebarile pe care ti le-am pus. Daca tot stai pe aici sa faci prozelitism adventist macar raspunde la intrebari. E grav daca nu ai raspunsurile la intrebarile alea si totusi esti edventist in continuare.

Deschide un topic special și o să-ți răspund punctual. Deocamdată, consider că răspunsul meu succint (succint pentru că e offtopic) acoperă în mare toate acele întrebări.

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 508876)
Si ca raspuns la intrebare e simplu: noi, ortodocsii avem aceleasi dogme de 2000 de ani.

Vechimea dogmei nu e suficientă, e necesară mai întâi veridicitatea ei. Desigur, unele sunt corecte, iar topicul de față tocmai asta încearcă: să le depisteze...

centesimusoctavus 10.03.2013 19:29:55

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 508878)
E democratie, fiecare spune ce vrea, important e sa fie si adevarat. Iar adevarul il arata intotdeauna Dumnezeu prin minuni, daca nu e doar o filozofie falsa, omeneasca. La fel cum e si la adventisti, unde nu se intampla nimic, nici cel mai mare adventist nu ajunge facator de minuni oricat s-ar ruga (afara de Ellen White, care era medium, deci avea viziuni de la ingerii cazuti, mai sunt minuni din acestea la eterodocsi).
Si inchinatorii la idoli spuneau ca ei sunt cei adevarati, dar Sfantul Ilie le zicea sa strige mai tare, ca poate zeul lor nu ii aude sau doarme, ca nu puteau face nicio minune.

Preoților lui Baal nu li s-a permis să facă minuni, dar câââte minuni nu face cel rău ca să amăgească. Dacă se poate chiar și pe cei aleși (creștinii)!
Minuni există în fie care confesiune (inclusiv la adventiști), însă minunile nu sunt un semn al adevăratei biserici. Sau mai corect: nu doar minunile sunt un semn al adevăratei biserici.

stefan florin 10.03.2013 20:21:45

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 508852)
Pardon! El a fost Primul care a respectat-o

pasajul din Ioan spune ca lucreaza in zi de sabath

Citat:

L-ai verificat? Ai fost cu El în Eden să vezi?
Versetul biblic amice, VERSETUL BIBLIC! Scriptura spune ca Adam NU a primit decat O SINGURA porunca:
"A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam poruncă și a zis: "Din toți pomii din rai poți să mănânci,
Iar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit!" (Geneza 2:16-17)
UNDE SPUNE AICI DE RESPECTAREA VREUNUI SABATH? A mai primit alta porunca Adam de la Dumnezeu? Arata-mi asta in Biblie si te cred. Voi care va laudati ca sunteti adeptii SOLA SCRIPTURA veniti cu speculatii IEFTINE? Nu-i frumos amice!

centesimusoctavus 10.03.2013 20:26:42

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 508891)
pasajul din Ioan spune ca lucreaza in zi de sabath

Da, dar n-a lucrat în primul sabat. De aceea spuneam că a fost Primul care l-a respectat.

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 508891)
Versetul biblic amice, VERSETUL BIBLIC! Scriptura spune ca Adam NU a primit decat O SINGURA porunca:
"A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam poruncă și a zis: "Din toți pomii din rai poți să mănânci,
Iar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit!" (Geneza 2:16-17)
UNDE SPUNE AICI DE RESPECTAREA VREUNUI SABATH? A mai primit alta porunca Adam de la Dumnezeu? Arata-mi asta in Biblie si te cred. Voi care va laudati ca sunteti adeptii SOLA SCRIPTURA veniti cu speculatii IEFTINE? Nu-i frumos amice!

Marcu 2,27.

Știi cum sună în aramaică (limba în care Iisus a rostit acele cuvinte)? :58:

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:51:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.