ioanna |
10.01.2013 13:42:39 |
Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
(Post 494503)
Asta am spus și eu și încă nimeni (din cealaltă tabără) nu mi-a dat un răspuns concret la acest subiect.
|
Ce raspuns doresti? Parintele a spus ca el nu primeste. Cred ca a fost clar, nu vad ce ar fi de comentat, este alegerea sa. In moralitatea si caracterul sau sta puterea exemplului sau pentru noi, nu in imitatia oricarui gest, pentru ca fiecare are viata sa ce se desfasoara intr-un anumit context, are unele trebuinte, pe care altii nu le au s.a.m.d. De ce sa primeasca dansul ceva ce nu-i foloseste? Unii folosesc cardul bancar (ce mai nou are microcip incorporat), insa in manastire la ce-ti trebuie card? De ce sa primeasca altul cardul daca pe el il tulbura? Unii n-au nicio grija, nu-si pierd linistea interioara de la acel card, insa altii da. Cei care au duhovnic isi vor impartasi gandurile si vor lua o hotarare impreuna, ceilalti vor asculta glasul constiintei, dupa ce au luat la cunostinta ce au spus parinti ai bisericii, insa alegerea le apartine.
p.s ca sa fiu carcotasa as avea o observatie,daca tot ai dat acel dialog. Parintele n-a spus ca el personal nu primeste, nu s-a referit la persoana dansului, ci daca citesti dialogul vezi ca i-a oferit sfatul unui alt preot, (ce-i ceruse parerea), ce sa le spuna enoriasilor atunci cand acestia vin la el tematori, panicati de cip. Parintele Papacioc i-a sugerat parintelui mai tanar ca pe astfel de oameni tot n-ai cum sa-i linistesti, sa le dai explicatii, deci n-are sens sa se piarda in tot felul de povesti ci sa le spuna simplu :"eu nu primesc". Sfatul unui duhovnic trebuie sa-l linisteasca pe om, nu sa-l tulbure si mai tare, deci daca omul e deja panicat de cip, duhovnicul il ajuta sa nu o ia razna, sa nu devina si mai agresiv, ci-i va spune: eu nu primesc, atat trebuie sa-i spuna.
Parintele Mihail: Si eu am incercat sa-i temperez pe multi care se inspaimanta si care devin la un moment dat foarte agresivi…
- Parintele Arsenie: Parinte draga, n-ai sa reusesti. Trebuie raspuns: eu nu primesc asa ceva. Atat.
|