Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   NEVOIA DE DIALOG (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1458)

sofiaiuga 13.06.2007 23:32:05

Citat:

În prealabil postat de iosif
Subscriu la cele spuse de Mirean. Nu cred ca tehnologia e de vina, ci omul!

e vorba si de salarii mici si de nerespectarea codului muncii de catre patroni,care obliga oamenii sub amenintare de a fi dati afara daca nu accepta sa lucreze 12 ore ZILNIC.AEpuizarea fizica a dus la 2 decese intr-o fabrica la noi a 2 tinere de 30 ani si de 23 ani dupa 3 saptamini de munca prin epuizare .raminind si copii mici de 3 ani, fara mame,in urma acestor situatii oameniloe le e ferica sa mai lucreze ca sa nu pateasca si ei la fel ;deci e vb de drepturile de a munci in conditii corecte si mnu cu program de epuizare ;apoi majoritatea se pling de cefalee,adica dureri de cap f. frecvente ceea ce ma face sa cred ca si atmosfera din hale este toxica si cei de la medicina muncii ,poate ca nu fac controale sau poate ca nu se iau masurilede sesizare a nivelului de toxice si de corectie.In aceste conditii oamenilor le e frica pt un salariu de minm pe economie sa se expuna E f.usor de dat cu parera cind nu te lovesti de asemenea situatii de-a dreptul dramatice si sa dai vina numai pe muncitor,cind vina e a patronului.tot ce va scriu se intimpla la mine in localitate si nu sint povesti ,ci realitaticare ne arata ca omul nu are nici o valoare in fata patronatului strain.MUNCITORII lucreaza insituatie de stres si se vb urit cu ei ;se lucreaza in tensiune psihica si munca pe banda si asa e tensionata .

iosif 13.06.2007 23:34:25

Cozia, un lucru simplu vreau sa te intreb: dupa parerea ta crezi ca Dumnezeu ii poate mantui si pe cei de alte confesiune?

cozia 14.06.2007 00:43:45

Citat:

Cozia, un lucru simplu vreau sa te intreb: dupa parerea ta crezi ca Dumnezeu ii poate mantui si pe cei de alte confesiune?

Iosif,
Ce stiu eu este ca sunt foarte multi oameni smeriti, modesti, blinzi si linistiti, cu multa frica de Dumnezeu, si pastreaza legile date de Dumnezeu insa nu sunt Ortodocsi sau nu merg la Biserica din diverse motive. S-au nascut in alte culturi si nu-i vina lor ca nu au avut de unde sa cunoasca Adevarul Ortodox, Cuvintul, insa dupa parerea mea merita sa se mintuiasca si ma bucur ca sunt amintiti la Sf. Liturghie.
Acesti oameni imi amintesc de o povestire(nu mai tin minte de unde) unde trei pustnici care nu stiau sa se roage, din iubirea lor pentru Dumnezeu spuneau incontinuu

"Noi trei ne rugam la Voi trei"

sofiaiuga 14.06.2007 00:52:52

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Sofiaiuga, site-ul indicat de tine contine pareri subiective. Chiar in prezentarea lui se mentiomeaza: "Eurosceptic.ro îsi propune să ofere informatii si opinii critice despre Uniunea Europeană". este ca si cum ai vrea o parere obiectiva de la site-ul eresulcatolic.

Hai sa cautam una "buna una rea" si sa tragem propriile concluzii.

din pacate la tara ,unde locuiesc eu, se simte [b]pe propria piele,adica infiecare familie in mod negativ aceasta asazisa integrare UE ,fapt care pe noi cei de aici ne face sa ne dam seama cita dreptate au cei ce scriu[link=wwweurosceptic.ro],adica dupa ce pt. asazisa gripa aviara s-a decimat pasaretul sanatoa al tarii[timp in care aau aparut produse din carne cu emblema USA,]s-a interzis oamenilor care de secole vind porci in pietele tarii ,din vezi Doamne ce motive ALE U.E. sa ii mai vinda ;stiti ce repercursiuni au aceste chestii pt oameni cu pensii mici de boala,ca s-au redus locurile de munca, sa isi tina copii pe la cele scoli si facultati.?!Si urmaeza ciobanii la rind .de secole ei au vindut prin pietele tarii populatiei produse proaspete,nu ca cele de la supermarketuri care nu stim de cind stau acolo congelate. Doar nu credeti ca u.e. ii convine mica gospodarie de la tara ,care aprovizioneaza si pe cei de la orase,si sa nu cuparam toti produsele lor!In concluzie oamenii cu venituri mici care mai cistigau un ban in plus pt trai ,si nu sint putini acestia,ci majoritari,vor saraci si mai mult si copiii vor fi in nr. mai mare analfabeti sau fara facultata, ca nu mai isi permit sa ii trimita.Daca cititisi articolele legate de acest subiect si pe [link=www.conservarorii.ro siwww.nouadreapta.org.,www.altermedia.ro] veti trge niste concluzii mai obiective in leg. cu aceasta integrare U.E.

Mirean 14.06.2007 14:59:33

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
Citat:

Sofiaiuga, site-ul indicat de tine contine pareri subiective. Chiar in prezentarea lui se mentiomeaza: "Eurosceptic.ro îsi propune să ofere informatii si opinii critice despre Uniunea Europeană". este ca si cum ai vrea o parere obiectiva de la site-ul eresulcatolic.

din pacate la tara ,unde locuiesc eu, se simte [b]pe propria piele,adica infiecare familie in mod negativ aceasta asazisa integrare UE ,fapt care pe noi cei de aici ne face sa ne dam seama cita dreptate au cei ce scriu[link=wwweurosceptic.ro],adica dupa ce pt. asazisa gripa aviara s-a decimat pasaretul sanatoa al tarii[timp in care aau aparut produse din carne cu emblema USA,]s-a interzis oamenilor care de secole vind porci in pietele tarii ,din vezi Doamne ce motive ALE U.E. sa ii mai vinda ;stiti ce repercursiuni au aceste chestii pt oameni cu pensii mici de boala,ca s-au redus locurile de munca, sa isi tina copii pe la cele scoli si facultati.?!Si urmaeza ciobanii la rind .de secole ei au vindut prin pietele tarii populatiei produse proaspete,nu ca cele de la supermarketuri care nu stim de cind stau acolo congelate. Doar nu credeti ca u.e. ii convine mica gospodarie de la tara ,care aprovizioneaza si pe cei de la orase,si sa nu cuparam toti produsele lor!In concluzie oamenii cu venituri mici care mai cistigau un ban in plus pt trai ,si nu sint putini acestia,ci majoritari,vor saraci si mai mult si copiii vor fi in nr. mai mare analfabeti sau fara facultata, ca nu mai isi permit sa ii trimita.Daca cititisi articolele legate de acest subiect si pe [link=www.conservarorii.ro siwww.nouadreapta.org.,www.altermedia.ro] veti trge niste concluzii mai obiective in leg. cu aceasta integrare U.E.

Potriovit noii legislatii taranii isi pot vinde linistiti produsele in piete. Putina igiena impusa de UE nu a stricat nimanui!

Masuri anti-aviara au fost impuse de autoritatile nationale, in toate tarile in care exista acest pericol, nu de UE.

Ai vazut cate cazuri de trichineloza apar de la porci? De altfel oamenii inca ii pot vinde catre abatoare! Ca si mieii!

Pensiile mici nu au legatura cu UE! Asa au fost mereu!

Ce sa mai...? Mi se pare ca exagerezi. Este chestiune de mentalitate. Omul era obisnuit sa stea in confortul oferit de "stat", iar capitalismul l-a luat pe nepregatite.

Cati de la tine din sat s-au gandit sa se organizezentr-o asociatie agricola cu bani luati pe fonduri europene? cati s-au interesat de aceste fonduri?

Apoi vii si imi spui de noua dreapte (legionari declarati, pe care unii ii suspectraza de fascism)...

romandragut 14.06.2007 15:25:34

Citat:

Citat:

ador laptele crud de vaca. insa de cate ori am cumparat lapte indoit cu apa sau care s-a stricat. smantana cu faina etc. este nevoie de progres.

ce-i acre plang dupa comunim pot sa o faca, insa pentru familia mea acest lucru a insemna un blestem. parintii, bunicii nu au fost membrii de partid. bunicul a fost deportat. taica-meu a fost declarat dizident pentru ca nu a vrut sa se inscrie in partid.

am fost de doua ori bagati la legea 18. si totusi tot timpul am fost cu fruntea sus. am inteles ce inseamna sa fii jos si am inteles ce inseamna curatenie si igiena. oamenii la sate traiesc in mizerie. sa facem o comparatie intre taranul roman si taranul din vestul europei.
este intr-adevar un sco, insa fara acest soc nu vom putea sa ne curatim tara. si avem mult de curatit. romania este o tara atat de frumoasa insa aceasta frumusete nu ii este respectata.

iosif 14.06.2007 17:04:02

Citat:

În prealabil postat de cozia
Citat:

Iosif,
Ce stiu eu este ca sunt foarte multi oameni smeriti, modesti, blinzi si linistiti, cu multa frica de Dumnezeu, si pastreaza legile date de Dumnezeu insa nu sunt Ortodocsi sau nu merg la Biserica din diverse motive. S-au nascut in alte culturi si nu-i vina lor ca nu au avut de unde sa cunoasca Adevarul Ortodox, Cuvintul, insa dupa parerea mea merita sa se mintuiasca si ma bucur ca sunt amintiti la Sf. Liturghie.
Acesti oameni imi amintesc de o povestire(nu mai tin minte de unde) unde trei pustnici care nu stiau sa se roage, din iubirea lor pentru Dumnezeu spuneau incontinuu

"Noi trei ne rugam la Voi trei"

In sfarsti, ajungem la un numitor comun. Aceasta este ideea pe care am tot subliniat-o aici, de fiecare data si anume ca toti suntem in grija lui Dumnezeu si El are o solutie pentru fiecare. Nu noi mantuim pe nimeni, ci El ii mantuieste pe oameni, pe fiecare om care se apropie de El si ii cere aceasta mantuire, sansa vietii vesnice.

Vezi...lucrurile trebuie puse uneori in extrema pentru a intelege! Asa se intampla si cu noi oamenii care doar in situatii extreme, dificile ne dam seama de anumite lucruri!

Dumnzeu sa aiba grija de toti si noua tuturor sa ne dea puterea, ravna si priceperea sa ne pastram darul cel minunat al Ortodoxiei si sa devenim luminatori dupa voia lui cea sfanta!

MARIUS_DANIEL 17.06.2007 00:18:14

Dialogul ecumenic e o frectie la un picior de lemn.S-a spus ca daca intram in U.E. noi,ortodocsii vom avea sansa sa aducem adevarul si celorlalti,dar de fapt situatia sta invers.Aici e toata inselarea aceasta cu unitate in diversitate.Aiurea.Scopul nu e defapt ca noi sa-i aducem la adevar pe eretici,ci ereticii sa ne relativizeze si sa ne perverteasca noua credinta.De aceea Biserica rusa a si spus ca exista sanse mari sa se retraga din acest dialog,cum ar trebui sa facem si noi.

iosif 17.06.2007 19:37:39

Marius, tu vorbesti despre niste pericole posibile. Insa te duci intr-o extrema si afirmi ca aceste pericole deja s-au concretizat!

Fii sigur ca BOR nu ar face niciun compromis care sa puna in pericol credinta noastra!

Unitatea in diversitate o traieste si lumea ortodoxa, pentru ca fiecare BO are propriile ei traditii, etc. E vorba aici de o unitate a credintei exprimata intr-o diversitate de forme. Asa a fost mereu in BO!

sofiaiuga 18.06.2007 19:24:06

Citat:

Citat:

Citat:

Potriovit noii legislatii taranii isi pot vinde linistiti produsele in piete. Putina igiena impusa de UE nu a stricat nimanui!

Masuri anti-aviara au fost impuse de autoritatile nationale, in toate tarile in care exista acest pericol, nu de UE.

Ai vazut cate cazuri de trichineloza apar de la porci? De altfel oamenii inca ii pot vinde catre abatoare! Ca si mieii!

Pensiile mici nu au legatura cu UE! Asa au fost mereu!

Ce sa mai...? Mi se pare ca exagerezi. Este chestiune de mentalitate. Omul era obisnuit sa stea in confortul oferit de "stat", iar capitalismul l-a luat pe nepregatite.

Cati de la tine din sat s-au gandit sa se organizezentr-o asociatie agricola cu bani luati pe fonduri europene? cati s-au interesat de aceste fonduri?

Apoi vii si imi spui de noua dreapte (legionari declarati, pe care unii ii suspectraza de fascism)...

daca pensiile nu au leg. cu UE asigurarea unui trai decent al populatiei de la tara se face prin comertul liber cu animale vii ,care este pina azi interzis de cind am intrat in UE;oamenii nu-si permit sa cumpere carnea cu kg. ce de la macelarii ca ies f. scump de 7 ori mai scump decit daca ar cumpara animalul viu si sa-l taie acasa.
in leg. cu GRIPA AVIARA ar trebui sa mai vezi si alte pareri ca de ex.[link=www.conservatorii.ro]care au un comunicat pe aceasta tema ;de altfel toate comunicatele lor sint laobiect si ar trebui citite de toata lumea mai ales manifestul,apelul catre tineri si doctrina lor.
legionarii nu au fost fascisti,dar am scris un pic mai mult la topicul cu legionarii si nu vreau sa ies din subiectul acestui topic.DOAMNE AJUTA!

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:46:47.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.