Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Barbatii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14375)

Mihnea Dragomir 26.03.2013 19:01:26

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 512283)
Monahii John Marler si Andrew Wermuth surprind un trist adevar:

"Lumea moderna a desfigurat imaginea femeii, asemanandu-o cu o desfranata. Asa stand lucrurile, barbatii au devenit niste desfranati si intreaga umanitate a rasei umane s-a afundat in abisul unei subumanitati."

Cunoastem ! Barbatii e niste porci. Adica vieri. Dealtfel, insusi cuvantul "vier" vine de la "vir, -i", adica "barbat".

VladCat 26.03.2013 22:22:41

Citat:

"Lumea moderna a desfigurat imaginea femeii, asemanandu-o cu o desfranata. Asa stand lucrurile, barbatii au devenit niste desfranati si intreaga umanitate a rasei umane s-a afundat in abisul unei subumanitati."

Nichita Stănescu:

"Într-o zi, în curtea din spatele blocului, o libelula a întâlnit un marțian și l-a întrebat:
- Tu ești un marțian, marțianule?
- Sigur că sunt un marțian, libelulo, a răspuns el.
[...] au mai stat de vorba, după care [...]
- Cred ca ar trebui să ne căsătorim, a spus libelula.
- Da! Cu siguranță ar trebui să ne căsătorim, i-a răspuns libelulul fiindcă, din dragoste pentru ea, marțianul se transformase într-un libelul."

cezar_ioan 27.03.2013 02:41:31

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 501152)
:21: ... și în timp ce bărbatul "adevărat" cântă serenade la poalele turnului de fildeș încercând să cucerească încrederea și dragostea inaccesibilei nubile, apare un afemeiat fermecător, sparge ușa, ia fata și se cară.

Asta îmi amintește, contorsionat de diverse asocieri, de "Act venețian"...:)
http://www.e-referate.ro/referate/Ca...005-03-18.html

Precum și de Matilda și Petrini...
etc., etc....

Și apropos de ruptura aia abisală, pe care zici că a sesizat-o psihologul Pavel, îmi place foarte mult cum insistă Preda (ce-o fi găsit el la nevastă-sa, cea care călărea pe câmp aproape goală, cu părul ei lung plutind la orizontală sub cerul însângerat de un oareșcare apus al soarelui? Se știe c-a rămas o țoapă, iar Preda a devenit în consecință alcoolic, cu sau fără sprijinul Sfântului Pafnutie...) că Matilda era buimacă... Magistral!

P.S. Ne aflăm în literatură. Orice asemănare cu persoanele reale este ireală.

cezar_ioan 27.03.2013 02:45:48

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 501475)

Da, ar răspunde Pavel, fiindcă femeia nu știe niciodată cu adevărat ce sau pe cine iubește atunci când iubește. Și dracu știe cel mai bine cum să se folosească de acestă breșă în afectivitatea femeii pentru a-și face lucrările în lumea oamenilor.

Da. Matilda-i cu adevărat buimacă.

Annyta 27.03.2013 08:44:23

Citat:

În prealabil postat de VladCat (Post 512328)
Nichita Stănescu:

"Într-o zi, în curtea din spatele blocului, o libelula a întâlnit un marțian și l-a întrebat:
- Da! Cu siguranță ar trebui să ne căsătorim, i-a răspuns libelulul fiindcă, din dragoste pentru ea, marțianul se transformase într-un libelul."

Ce frumos!
Mie îmi place mult Nichita Stănescu :-)

Ekaterina 27.03.2013 13:36:43

Citat:

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 512299)
Cunoastem ! Barbatii e niste porci. Adica vieri. Dealtfel, insusi cuvantul "vier" vine de la "vir, -i", adica "barbat".

Dar de asemanarea femeii cu o desfranata de ce nu pomeniti? Nu trebuie sa interpretati fragmentul cu intentia unei victimizari, in cuvantul monahilor John Marler si Andrew Wermuth, este vorba atat de barbati cat si de femei. Dumneavoastra nu vedeti care sunt modelele tinerei generatii? Femeia cu cat mai multe operatii estetice, care are ca scop sa arate cat mai bine. Pricina desfranarii barbatului este tocmai acest gen de femeia, instrainata de adevarata ei menire.

Mihnea Dragomir 27.03.2013 13:41:55

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 512384)
Dar de asemanarea femeii cu o desfranata de ce nu pomeniti? Nu trebuie sa interpretati fragmentul cu intentia unei victimizari, in cuvantul monahilor John Marler si Andrew Wermuth, este vorba atat de barbati cat si de femei.

Este vorba, dar nu in acelasi fel. Acesti doi autori nu vorbesc despre femeie, ci despre imaginea ei. Imaginea ei a fost asemanata cu o desfranata.

In schimb, despre barbati vorbesc in mod direct. Nu imaginea lor, ci ei insisi ar suferi de desfranare. "Barbatii au devenit niste desfranati" se afirma, ritos.

Cel putin eu, asta citesc. Inca o pozitie care tine de misandrie. Avem, iata, si feministi, nu numai feministe.

Ekaterina 27.03.2013 13:45:50

Citat:

În prealabil postat de VladCat (Post 512328)
Nichita Stănescu:

Dragostea (adevarata) toate le poate. De fapt ea este singura care mai transforma ceva.

Ekaterina 27.03.2013 14:15:48

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 512388)
Este vorba, dar nu in acelasi fel. Acesti doi autori nu vorbesc despre femeie, ci despre imaginea ei. Imaginea ei a fost asemanata cu o desfranata.

In schimb, despre barbati vorbesc in mod direct. Nu imaginea lor, ci ei insisi ar suferi de desfranare. "Barbatii au devenit niste desfranati" se afirma, ritos.

Cel putin eu, asta citesc. Inca o pozitie care tine de misandrie. Avem, iata, si feministi, nu numai feministe.

Nu va pot impartasi parerea deoarece am inteles textul in intregul lui, mesajul fiind acela ca intreaga umanitate a rasei umane s-a afundat in abisul unei subumanitati, la aceasta contribuind atat femeia cat si barbatul. Prin imaginea femeii asemanata cu o desfranata, eu am inteles modelul propus femeii, la care ea s-a conformat. Nu este greu sa intelegem acest lucru daca privim in jurul nostru. Barbatul este ispitit de aceasta imagine a femeii, de aceasta transformare a ei si impins spre pacat.

Florinvs 27.03.2013 14:29:01

Barbatii

Orice barbat va admira o femeie frumoasa ca fizic! Aici care barbat zice ca nu a fost tentat nicioadata sa-si insele sotia sau partenera minte- nu exista oameni perfecti! Insa in momentul in care iubesti o femeie cu adevarat, rezisti acestei tentatii!
O femeie care are o reputatie serioasa, mai greu sa fie abordata cu propuneri indecente! Barbatul care face asa ceva risca sa se faca de ras, intampinand un refuz categoric!
Insa o femeie cu o reputatie de 'femeie usoara"" va fi tratata ca atare de barbati!

Cu operatiile estetice (in afara cazului cand femeia respectiva a suferit un accident care a desfigurat-o) nu sunt de acord! Mult mai frumoasa este o femeie naturala decat una cu diverse operatii ëstetice"" (silicoane si alte prostii)

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:54:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.