Adriana3 |
24.08.2011 12:29:25 |
Citat:
În prealabil postat de catalin2
(Post 392997)
Daca omul vrea sa revina in BO oricand este primit, e vorba de cei ce vor sa se impartaseasca in ambele biserici. NU ai spus daca preotul a inteels ca tu mai vrei sa te impartasesti in continuare si la catolici sau anglicani si a inteles ca vrei sa vii doar la ortodocsi. Dar e adevarat si ca unii (putini preoti) sunt ecumenisti, dar mai nou cei care slujesc Liturghia cu catolici se caterisesc, cel putin la noi in Romania.
|
Pe vremea respectiva inca nu ajunsesem la anglicani, iar la catolici nu aveam de gand sa mai Impartasesc tocmai pentru ca in teorie, ortodoxia greceasca seamana cu catolicismul. Aveam de gand doar sa mai particip la slujbe la catolici (fara sa ma Impartasesc) pentru ca imi place modul cum tin ei slujba (romano-catolicii), ceea ce mi-a dat voie. Totul s-a intamplat dupa, la faza cu icoanele, de atunci inainte am refuzat Impartasania ortodoxa si ulterior i-am descoperit si pe anglicani ceea ce m-a salvat pentru ca mi-a dat puterea sa continui sa merg la ortodocsi, iubirea care domneste la anglicani mi-a dat puterea sa infrunt carenta in iubire pe care o simteam atat de profund la ortodocsi. Iar in timp am decis ca asa va ramane, nu ma mai Impartasesc la ortodocsi cat timp lucrurile nu se schimba.
|