Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

osutafaraunu 23.08.2011 17:11:03

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 392744)
Sfinta Scriptura mentioneaza ca singurul care poate dezlega orice (inclusiv pacatele) este apostolul Petru.
Matei 16.19
19. Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri.

Numai lui i-a dat Domnul nostru Isus Cristos aceasta autoritate (iar el a transferat-o urmasilor lui). Numai sfintul Petru are cheile imparatiri cerurilor; cum se intra in aceasta imparatie? Fiind pur si fara pacate. Cum putem scapa de pacate? Marturisind pacetele celor care au autoritatea sa ne dezlege de pacate.

Cam întortocheată filiera aceasta a "urmașilor" lui Petru, nu crezi? Urmașii lui Ioan nu erau mai vrednici? Ori ai lui Pavel...

osutafaraunu 23.08.2011 17:12:43

Citat:

În prealabil postat de Neaguu (Post 392745)
Iata ca ce dai tu ca exemplu nu arata nimic din cea ce vrei sa spui tu! Intelaptiunea care duce la mantuire nu este respectarea legii vechi asa cum vrei tu sa arati

M-ai terminat cu legea asta veche!:40:Când am spus eu că trebuie respectată legea veche?

Citat:

ci este cunoasterea profetica a unui mantuitor a unor pilde, proverbe, date istorice etc etc!

Despre îndreptare și mântuire n-ai citit nimic în versetele acelea?

Citat:

Cat despre vin de ce nu dai un raspuns clar? Da sau nu! Mai Gica ma trimiti si aiurea

Aiurea comentezi tu offtopic, când este un topic special pentru asta!

Mihailc 23.08.2011 17:12:56

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 392754)
Cam întortocheată filiera aceasta a "urmașilor" lui Petru, nu crezi? Urmașii lui Ioan nu erau mai vrednici? Ori ai lui Pavel...

Apostolii și urmașii acestora. Petru este unul dintre ei.

Neaguu 23.08.2011 17:24:15

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 392756)
M-ai terminat cu legea asta veche!:40:Când am spus eu că trebuie respectată legea veche?

Despre îndreptare și mântuire n-ai citit nimic în versetele acelea?

Aiurea comentezi tu offtopic, când este un topic special pentru asta!

Tu te bazezi pe Vt de exemplu sabatul nu e pomenit ca trebuie respectat in Nt sau ca nu ai voie sa mananci carne de porc! Apoi nu se vorbeste ca Vt duce la mantuire sau legea veche! Se vorbeste ca citirea vt poate sa-ti dea intelepciunea care duce la mantuire! daca evrei erau intelepti il recunosteau pe Iisus! Pe aceasta idee si merg evanghelile care arata ca Iisus a fost profetit in Vt! Dar calea catre mantuire este Iisus care spune :invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit! Asa cum ai fost de acord cu mine chiar tu aici!
Apoi treaba cu vinul ca e aici ca nu e aici , mereu fugi sa dai un raspuns deoarece te-am inchis!

osutafaraunu 23.08.2011 17:39:39

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 392757)
Apostolii și urmașii acestora. Petru este unul dintre ei.

Asta spun și eu. Petru este primus inter pares doar în viziunea catolică...

osutafaraunu 23.08.2011 17:40:47

Citat:

În prealabil postat de Neaguu (Post 392760)
Tu te bazezi pe Vt

Eu mă bazez pe toată Scriptura, nu doar pe crâmpeie din ea.

Citat:

de exemplu sabatul nu e pomenit ca trebuie respectat in Nt

Este Neagule, este...

Citat:

Apoi nu se vorbeste ca Vt duce la mantuire sau legea veche!

Nicio lege, niciun Testament, nicio strădanie omenească nu duce la mântuire, decât harul Domnului nostru Iisus Hristos.

Citat:

Apoi treaba cu vinul ca e aici ca nu e aici , mereu fugi sa dai un raspuns deoarece te-am inchis!

Da Neagule, m-ai închis definitiv. Nu mai comentez nimic despre vin pe acest topic...:32:

NeInocentiu 23.08.2011 18:43:11

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 392737)
Faptele Apostolilor;19.18
Matei 16.19
19. Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri.

Uneori ma pune fragmentul acesta pe gand daca este chiar legat de spovedanie.
Daca prin dezlegare sunt iertate atunci prin legare inseamna ca adaugi ? Poate preotul sa iti si adauge pacate ?

osutafaraunu 23.08.2011 18:59:42

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 392783)
Uneori ma pune fragmentul acesta pe gand daca este chiar legat de spovedanie.
Daca prin dezlegare sunt iertate atunci prin legare inseamna ca adaugi ? Poate preotul sa iti si adauge pacate ?

Domnule NeInocențiu, ești fenomenal! La asta chiar nu m-am gândit până acum... I-ai demontat toată teoria nuțucuțului:65:

DragosP 23.08.2011 19:01:57

Asta e problema, că gândiți prea mult fără să citiți învățătura Sfinților Părinți.

osutafaraunu 23.08.2011 19:13:44

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 392794)
Asta e problema, că gândiți prea mult fără să citiți învățătura Sfinților Părinți.

Sfinții Părinți erau cumva adepții dictonului "noi muncim, nu gândim"? Că Hristos știm că ne învață să gândim, să cântărim lucrurile, să discernem duhurile, să medităm...

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:55:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.