![]() |
Citat:
2.Chiar stiu exact in ce sa cred: fiinta noastra este alcatuita din trup, suflet si duh, asa cum spune sfintul apostol Pavel. Conform parabolei invierii ficei lui Iair, dupa moartea trupului, duhul nu moare. Deci exista viata dupa moarte. PS1.Dumnezeu a facut toata creatia din nimic. Numai asupra omului a suflat, deci numai omul are ceva in plus de la Dumnezeu si nu e asemenea animalelor sau plantelor. PS2. Cum nu ne-ati adus nici un argument ca nu exista viata dupa moarte (la fel ca si in cazul rugaciunilor pentru morti, la fel si in cazul Trupului si Singelui Domnului nostru Isus Cristos, la fel si in cazul sfintirii obiectelor, la fel ca si in cazul SImbetei), iar noi am adus argumentele noastre din Sfinta Scriptura, consider inutile discutiile cu dumneavoastra. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"Iar tuturor fiarelor pământului și tuturor păsărilor cerului și tuturor vietăților ce se mișcă pe pământ, care au în ele suflare de viață, le dau toată iarba verde spre hrană. Și a fost așa." (Facerea 1,30) "Căci soarta omului și soarta dobitocului este aceeași: precum moare unul, moare și celălalt și toți au un singur duh de viată, iar omul nu are nimic mai mult decât dobitocul. Și totul este deșertăciune!" (Ecl. 3,19) Citat:
Citat:
|
Citat:
Fabula lui Iotam are aceeasi valoare ca orice fabula, de exemplu "Boul si vitelul", adica fara legatura cu religia. Parabola are intotdeauna legatura cu religia. In aceasta parabola nu aveti cum sa justificati ceva, va termina dogma gresita. Nu aveti cum sa o explicati, doar sa spuneti ca voi nu credeti in Biblie si in ce spune Iisus. Iisus spune clar ca cei doi mor. Apoi ca cei doi inca mai au constiinta dupa moarte. Nu aveti cum sa justificati asta, doar cu neadevaruri. Citat:
http://www.sacred-texts.com/bib/poly/luk023.htm Sper ca stiti ca Biblia ati preluat-o de la noi, pentru ca nu exista adventisti decat de 150 de ani. Citat:
Citat:
|
Evreii cred in nemurirea sufletului ?
|
Citat:
Citat:
Citat:
http://img641.imageshack.us/f/luca2343alexandrinus.jpg/ Citat:
Citat:
Iar Lazăr să-i răspundă -continuând scenariul acesta O.F(ortodoxo-fantastic)-: "Doamne, nu mă trimite înapoi pe pământ, căci așa de bine e aici la loc cu vedredeață!..." Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cartile sfinte nu reflecta nici un fel de dogma. Dogmele sunt formulari ale invataturii de credinta bazate pe texte scripturistice, formulari aparute ca urmare a necesitatii de a se fi delimitat crestinismul real de pretinsele "crestinisme". Aceste dogme au fost unice si unitare in primele 8 secole crestine. De aceea, Biserica a fost ortodoxa pur si simplu , fara sa trebuiasca sa poarte acest titlu in mod administrativ. Ideea ca "Biserica Ortodoxa are doar 900 si ceva de ani" e doar consecinta fireasca a ignorantei crase in materie de istorie bisericeasca, precum si a pretentiei Bisericii Romei de afi "Biserica originara". Ulterior, datorita unor greseli ale Bisericii Romei in materie de dogmatizare, a aparut scindarea intre Apusul si Rasaritul crestin, si cele doua entitati au trebuit sa se defineasca fiecare in raport cu cealalta. Si deoarece termenul "Katholikos" a fost confiscat de Roma, ca urmare a pretentiilor episcopului Romei de afi seful suprem si unic al Bisericii, Rasaritul a ramas cu denumirea de Biserica Ortodoxa. Cautand Biserica Crestina a primelor veacuri, multi ex-coreligionari (neo-protestanti) ai d-lui Tricesimus au ajuns in cele din urma la ea. Dar asta e alta poveste... La restul nu ma mai obosesc sa raspund. E o lupta cu morile de vant. Sau nici atat... caci la morile de vant tot se mai poate imbunatati ceva. Lasati-l pe dl. Tricesimus sa se creada infailibil in orice domeniu doreste dansul, crestin desavarsit etc. La urma urmei, poate sa isi ia si titlul de "grossest Feldherr aller Zeiten" _ sa-l poarte sanatos. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
P.S Cred ca mai erau saducheii care nu credeau in nemurirea sufletului. |
Citat:
Din ce spuneti dvs., dupa moarte nu e nimic. Sau nu inteleg eu? Dvs. ce intelegi prin faptul ca raiul a fost inchis pana la venirea Mantuitorului, iar sufletele celor morti au fost ridicate dupa ce Hristos a coborat in iad? Pentru iad se mai foloseste si denumirea de inchisoare, "duhuri din inchisoare" si nu-mi imaginez niste gratii. Citat:
Citat:
Ha, ce m-ati jignit! |
“Sufletul trăiește veșnic și nu poate muri, căci este suflare din suflarea lui Dumnezeu, iar la Judecata de Apoi, sufletul iarăși se va uni cu trupul. “
(Sfântul Ioan Gură de Aur) Sufletul este darul lui Dumnezeu, Care este Viața și Dătătorul de viață; de aceea El îl poate cere oricând. Căci îi spune bogatului căruia i-a rodit țarina: ,,Nebune! În această noapte vor cere de la tine sufletul tău..." (Luca 12,20). Mântuitorul ne învață că sufletul e mai scump decât toată lumea „...cei va folosi omului, dacă v-a câștiga lumea întregă, iar sufletul său îl va pierde? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său? (Matei 16,26; Marcu 8,35-37). Sf. Apostol Petru ne învață că: „...răsplata credinței voastre, mântuirea sufletelor." (I Petru1,9). La schimbarea la față a Mântuitorului pe muntele Taborului s-au arătat Moise și Ilie și „vorbeau cu Iisus" (Marcu 9,4), și dacă omul nu are suflet nemuritor cum ar fi fost posibil acest lucru? Dacă sufletul nu există sau moare, cum Mântuitorul Hristos după moartea pe cruce a „binevestit morților" și „duhurilor ținute în închisoare?" (I Petru 3, 18-19; 4,6). În Sfânta Scriptură mai sunt o mulțime de mărturii ce confirmă existența sufletului nemuritor; iată câteva dintre ele: Matei 10,28 „Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul să-l piardă în gheena". II Corinteni 12, 1-4 „Dacă trebuie să mă laud, nu-mi este de folos, dar voi veni totuși la vedenii și la descoperiri de la Domnul. Cunosc un om în Hristos, care acum paisprezece ani - fie în trup, nu știu; fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe - a fost răpit unul ca acesta până la al treilea cer. Și-l știu pe un astfel de om - fie în trup, fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe - că a fost răpit în rai și a auzit cuvinte de nespus, pe care nu se cuvine omului să le grăiască." I Tesaloniceni 5,23 „Însuși Dumnezeul păcii să vă sfințească pe voi desăvârșit, și întreg duhul vostru, și sufletul, și trupul să se păzească, fără de prihană întru venirea Domnului nostru Iisus Hristos." Apocalipsa 20,4 „Și am văzut tronuri și celor ce ședeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Și am văzut sufletele celor tăiați pentru mărturia lui Iisus și pentru cuvântul lui Dumnezeu..." |
Citat:
Aceea este o fabula, iar fabula, asa cum este definitia ei, "este o povestire în care autorul, personificând animalele, plantele și lucrurile, satirizează anumite moravuri, deprinderi, mentalități sau greșeli cu scopul de a le îndrepta." Exact asta e acea povestire de acolo, iar Iotam vorbeste despre cine a fost pus rege. Citat:
Citat:
Citat:
Incercati in schimb un brainstorming la pasajul din 2Corinteni 12: 2. Cunosc un om în Hristos, care acum paisprezece ani - FIE ÎN TRUP, nu știu; FIE ÎN AFARĂ DE TRUP, nu știu, Dumnezeu știe - a fost răpit unul ca acesta până la al treilea cer. Din ce am inteles pentru pasajul din Ecleziastul, 12 ati facut deja brainstorming: "7. Și ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Solomon 3, "1.Sufletele drepților sunt în mâna lui Dumnezeu și chinul nu se va atinge de ele. 2.În ochii celor fără de minte, drepții sunt morți cu desăvârșire și ieșirea lor din lume li se pare mare nenorocire. 3.Și plecarea lor dintre noi, un prăpăd, dar ei sunt în pace." Citat:
Citat:
|
Diana, vad ca i-am dat de lucru lui trice, trebuie acum sa gaseasca la fiecare pasaj o explicatie.
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
1. Hristos a coborât în iad? 2. și că a ridicat sufletele morților de acolo? Citat:
Citat:
Citat:
Vă rog frumos faceți-mi o listă cu toate versestele ce vorbesc concret de "nemurirea sufletului" și desprinderea sufletului de trup la moarte. După aceea, accept și o listă cu versete ce vorbesc indirect despre acestea. M-ați înțeles? |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Dacă-i pe-așa, și Biserica AZȘ are tot 1978 de ani. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Gasitti aici un articol despre martori, care au preluat de la advenstisti: http://www.moldovacrestina.info/2009...a-n-au-suflet/ Matei 10,28 „Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul să-l piardă în gheena”. II Corinteni 5,6-8 „Îndrăznind deci totdeauna și știind că, petrecând în trup, suntem departe de Domnul, căci umblăm prin credință, nu prin vedere, avem încredere și voim mai bine să plecăm din trup și să petrecem la Domnul”. |
Citat:
Acum lăsând gluma laoparte, vă felicit că ați luat această hotărâre! Cereți-I lui Dumnezeu să vă lumineze în timp ce studiați Scriptura și cu sinceritate puneți în aplicare toate sfaturile și poruncile pe care le veți găsi în ea. Doamne ajută! |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
chiar voiam un sfat de la voi...o sa caut in alta parte.am vazut ca mai sunt si alte postari despre penticostali
|
Citat:
Faptul ca are alte opinii diferite de ale tale nu inseamna ca e spalat pe creier. |
Citat:
Citat:
Citat:
Sper ca va dati seama ca argumentatiile acelea adventiste puerile de la parabola bogatului si "azi vei fi cu mine in Rai" nu pot induiosa decat tot pe adventisti sau pe cineva care acum afla despre religie. |
[quote=tricesimusquintus;348663]Ați făcut cea mai mare greșeală a vieții dumneavoastră de credință! Aveți acum toate șansele să deveniți o "spălată pe creier", știind faptul că Biblia e o carte foarte periculoasă pentru ortodocși...
Cine a zis ca Biblia e o carte foarte periculoasa pt ortodocsi?!? Domnule, nu vorbi fara sa stii |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
glumim, glumim...dar sa fim si seriosi ! |
Daca pe vremea lui Iisus evreii credeau in nemurirea sufletului de ce nu le-a atras atentia ca e gresit ?
E posibil ca dupa judecata particulara sa ajungi in rai si dupa cea de Apoi sa ajungi in iad ? |
Mai exista vreun profet adventist in afara de E.G.White ?
Mi se pare mie sau ortodocsii vorbesc mai mult despre White ca adventistii ? |
Citat:
Adventistii vorbesc tot timpul despre White, chiar daca nu-i scriu numele. Majoritatea conceptiilor lor sunt luate de la ea. |
Citat:
Nu mai stiu unde mi-ati scris de dovezi. Dovezile sunt clare, indiferent de explicatiile puerile ale adventistilor, valabile cel mult pentru cei de la gradinita. De exemplu pasajul cu "azi vei fi cu mine in Rai" e fara logica cum l-ar prezenta adventistii. Adevarat iti spun inseamna ca se adreseaza la timpul prezent, nu mai are niciun rost adaugarea "azi", ca doar nu putea spune "adevarat iti spun maine". Iti voi spune ar fi sugerat timpul viitor, iar iti spuneam trecutul. Dar stim ca fermierul, capitanul si mediumul nu prea aveau multa carte, ca sa nu mai vorbim de studii teologice. V-am mai dat doua citate, vad ca nu ati raspuns. Iata la un alt citat o interpretare mai clara care apare in Luca, cap. 20. Iisus le zice saducheilor ca lui Moise Dumnezeu i-a zis ca e Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov, iar El nu e al celor morti, ci al celor vii. In continuare: "38 Dar Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morți, ci al celor vii, căci pentru El toți sunt vii." in Bilbia Cornilescu. Iar in cea ortodoxa: "38.Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al morților, ci al viilor, căci toți trăiesc în El." Dar stim ca acestia erau morti de mult. S-au dat citate mai mult decat edificatoare, si oricate s-ar mai da adventistii or sa inventeze orice scuze puerile. Pentru ca ei nu cred in spusele Mantuitorului si in Scripturi, ci doar in filozofia lor. Ca si preotii idolesti din trecut, de aceea singurul citat potrivit este ceea ce s-a intamplat in timpul Sfantului Ilie. "24.Apoi voi să chemați numele dumnezeului vostru, iar eu voi chema numele Domnului Dumnezeului meu. Și Dumnezeul Care va răspunde cu foc, Acela este Dumnezeu". Și a răspuns tot poporul: "Bine ai grăit!" 27.Iar pe la amiază, Ilie a început să râdă de ei și zicea: "Strigați mai tare, căci doar este dumnezeu! Poate stă de vorbă cu cineva, sau se îndeletnicește cu ceva, sau este în călătorie, sau poate doarme; strigați tare să se trezească!" Nu aveti niciun semn de la Dumnezeu, e doar filozofie. Iar filozofie nu ne intereseaza sa discutam. |
Citat:
"Cît despre mine, mãcar cã n-am fost la voi cu trupul, dar fiind de fatã cu duhul," (1 Corinteni 5:3). Citat:
"Nu mã tine", i-a zis Isus, "cãci încã nu M-am suit la Tatãl Meu."(Ioan 20:17) Mantuitorul nu se contrazice in afirmatii. Problema este la modul dvs. de interpretare. Teoria fantomelor va impiedica sa intelegeti corect. Scapati de ea si va veti limpezi. Citat:
"Cît priveste învierea mortilor, oare n-ati citit ce vi s-a spus de Dumnezeu, cînd zice: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac, si Dumnezeul lui Iacov?" Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii." (Matei 22:31,32) Citat:
|
Așa cum ne-ați obișnuit, puneți întrebări multe și cu substanță, la unele din ele eu personal fiind pus în încurcătură. Exemplu cea de dinainte. Sincer să fiu, nu știu să răspund la ea...
Citat:
Despre alți "profeți adventiști" cu atât mai puțin discutăm, căci adventiștii în general sunt foarte reticenți când e vorba de vreo "nouă descoperire", ei preferând să "cerceteze duhurile". Uneori exagerat de mult și poate nejustificat. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
P.S. La restul întrebărilor v-a răspuns deja domnul din Țara Soarelui Răsare, atât de vitregit de admin (când scuturat, când măturat, când [i]radiat)... |
Interesant... recunoasteti deci ca religia dvs. este intemeiata de niste personaje de desene animate. Multumim.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:10:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.