Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

nutucutu 14.03.2011 08:17:13

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 347593)
1.Despicați inutil firul în n-șpe. Nu s-a specificat nici măcar că "s-au ridicat", nu se spune nici de duh, nici de suflet (ba încă se amintesc caracteristici specifice trupului), iar Domnul Iisus a spus adevărul. Anume că chiar circula pe vremea aceea o povestioară populară despre "sânul lui Avraam".
Ocupați-vă mai bine de argumentele cerute, ori recunoașteți cinsitit că acestea nu există în Sfânta Scriptură.
2.Sunteți iarăși foarte confuză, cred că nici nu mai știți în ce credeți... ce se desparte de trup, sufletul ori duhul? Ce trăiește independent de trup (în concepția dvs.) duhul ori sufletul? La această ultimă întrebare, indiferent de cum răspundeți, oricum ajungeți la idei eretice contrare Scripturii.

1. Ati ajuns la aceiasi concluzie: Domnul Isus a spus adevarul: doi oameni au murit. Imediat dupa moarte unul a ajuns in Rai, iar celalt in sinul lui Avram. Deci exista viata dupa moarte
2.Chiar stiu exact in ce sa cred: fiinta noastra este alcatuita din trup, suflet si duh, asa cum spune sfintul apostol Pavel. Conform parabolei invierii ficei lui Iair, dupa moartea trupului, duhul nu moare. Deci exista viata dupa moarte.

PS1.Dumnezeu a facut toata creatia din nimic. Numai asupra omului a suflat, deci numai omul are ceva in plus de la Dumnezeu si nu e asemenea animalelor sau plantelor.
PS2. Cum nu ne-ati adus nici un argument ca nu exista viata dupa moarte (la fel ca si in cazul rugaciunilor pentru morti, la fel si in cazul Trupului si Singelui Domnului nostru Isus Cristos, la fel si in cazul sfintirii obiectelor, la fel ca si in cazul SImbetei), iar noi am adus argumentele noastre din Sfinta Scriptura, consider inutile discutiile cu dumneavoastra.

tricesimusquintus 14.03.2011 09:34:05

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 347755)
Imediat dupa moarte unul a ajuns in Rai, iar celalt in sinul lui Avram.

Pe măsură ce vă depărtați de răspunsul concret la întrebarea (unde scrie că "sufletul e nemuritor" și că acesta "se desparte" de trup la moarte?) propusă, gradul de confuzie vă crește tot mai mult. Cine a ajuns în Rai, și cine în sânul lui Avraam? Dar nici nu mai contează... amândoi au ajuns în sânul... pământului.

Citat:

2.Chiar stiu exact in ce sa cred: fiinta noastra este alcatuita din trup, suflet si duh, asa cum spune sfintul apostol Pavel.

Așa deci, alcătuirea ființei noastre nu mai este dihotomică (cum cred Platon, Aristotel, BC și BO), ci trihotomică... hmm...

Citat:

Conform parabolei invierii ficei lui Iair, dupa moartea trupului, duhul nu moare. Deci exista viata dupa moarte.

Da, există viață după moarte; însă doar în urma învierii. Așa a fost în cazul fiicei lui Iair, așa va fi în cazul oricărui om care va fi înviat.

Citat:

PS1.Dumnezeu a facut toata creatia din nimic. Numai asupra omului a suflat, deci numai omul are ceva in plus de la Dumnezeu si nu e asemenea animalelor sau plantelor.

Scriptura vă contrazice:

"Iar tuturor fiarelor pământului și tuturor păsărilor cerului și tuturor vietăților ce se mișcă pe pământ, care au în ele suflare de viață, le dau toată iarba verde spre hrană. Și a fost așa." (Facerea 1,30)

"Căci soarta omului și soarta dobitocului este aceeași: precum moare unul, moare și celălalt și toți au un singur duh de viată, iar omul nu are nimic mai mult decât dobitocul. Și totul este deșertăciune!" (Ecl. 3,19)

Citat:

PS2. Cum nu ne-ati adus nici un argument ca nu exista viata dupa moarte

Argumente pentru existența vieții după înviere sunt destule și le cred, ceea ce nu cred (și va trebui să dovediți) este existența vieții conștiente între moarte și înviere. Succes! (deși după atâtea rateuri mă îndoiesc că veți avea...)

Citat:

consider inutile discutiile cu dumneavoastra.

Mulțumim pentru "valoroasa" contribuție!:3:

catalin2 14.03.2011 21:05:16

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 347752)
Păi ce facem acum? Facem analiza genurilor literare folosite în Biblie? Credeți că fabula lui Iotam nu avea valoare de parabolă? Ori credeți că "sânul lui Avraam" nu este o personificare (să nu-i zic fabulă, ca iar mă luați la bani mărunți)? Mare sân mai are Avraam de încap toți drepții în el!:78:

Da, se pare ca vi s-au cam terminat argumentele, la fel ca in cazul sambetei. Nu e mai bine sa credeti ce spun sfintii care faceau minuni si nu orice taran din America, care nu stie nici ce-i cu el? Ce visa noaptea spunea ziua, ca alte cunostinte teologice nu avea (ma refer si la capitanul de va si Ellen White, i-am bagat pe toti in aceeasi oala).
Fabula lui Iotam are aceeasi valoare ca orice fabula, de exemplu "Boul si vitelul", adica fara legatura cu religia. Parabola are intotdeauna legatura cu religia.

In aceasta parabola nu aveti cum sa justificati ceva, va termina dogma gresita. Nu aveti cum sa o explicati, doar sa spuneti ca voi nu credeti in Biblie si in ce spune Iisus. Iisus spune clar ca cei doi mor. Apoi ca cei doi inca mai au constiinta dupa moarte. Nu aveti cum sa justificati asta, doar cu neadevaruri.
Citat:

La disperare e plasată virgula ortodoxă, căci după cum am mai spus în original nu există virgulă.

V-ați făcut frate și cu Cornilescu ("Cornițescu") ca să treceți puntea virgulei:21: Disperat ați mai ajuns! În versiunea Cornilescu nici măcar nu există virgulă.:42:Nu uitați că și Cornilescu a crezut în nemurirea sufletului și traducerea lui a fost afectată de această moștenire culturală (ca să nu-i zic ortodoxă).

Uitati aici in greaca, engleza si latina:
http://www.sacred-texts.com/bib/poly/luk023.htm
Sper ca stiti ca Biblia ati preluat-o de la noi, pentru ca nu exista adventisti decat de 150 de ani.
Citat:

Nu este invenție "adventistă", este chiar Cuvântul Domnului!:
"Și zicând acestea, a strigat cu glas mare: Lazăre, vino afară!" (Ioan 11,43)
Iisus nu strigă "coboară-te din Cer!":58:

Asta e printre cele mai tari! Din moment ce Iisus era la intrarea in pestera si corpul lui Lazar era acolo in pestera, mormant, cum putea sa-i zica?
Citat:

Păreți atât de naiv când spuneți " in acel pasaj nu pare sa vorbeasca un demon"! Cum credeți că arată și vorbește un demon când se dă drept "înger de lumină"?
Saul la data aceea era deja lepădat de Dumnezeu, toate acțiunile lui plasându-l pe terenul periculos al lui Satana unde a putut face cu el ce a dorit. Iar dorința lui cea mai mare pentru orice om este moartea, distrugerea

Pai stim ce nu poate sa faca diavolul: sa profeteasca. Si asta cu "maine vei fi cu mine", pe langa faptul ca nu avea de unde sa stie ca va muri exact maine, chiar daca ar fi fost un demon nu avea niciun rost sa spuna asa ceva, doar daca stia ca vor veni adventistii mai tarziu si sa-i incurce.

NeInocentiu 14.03.2011 21:10:48

Evreii cred in nemurirea sufletului ?

tricesimusquintus 15.03.2011 08:52:18

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 347920)
Fabula lui Iotam are aceeasi valoare ca orice fabula, de exemplu "Boul si vitelul", adica fara legatura cu religia.

Faceți o gravă confuzie între opera lui Grigore Alexandrescu și opera Duhului Sfânt. De parcă n-ați avea nicio legătură cu religia...:39:

Citat:

In aceasta parabola nu aveti cum sa justificati ceva, va termina dogma gresita. Nu aveti cum sa o explicati, doar sa spuneti ca voi nu credeti in Biblie si in ce spune Iisus. Iisus spune clar ca cei doi mor. Apoi ca cei doi inca mai au constiinta dupa moarte. Nu aveti cum sa justificati asta, doar cu neadevaruri.

Citiți o altă parabolă a lui Iisus: Luca 16,1-8 și justificați "dogmele greșite": minciuna, frauda, falsul în acte publice, furtul, necinstea în afaceri și colac peste pupăză - viclenia! Asta a vrut să ne învețe Iisus prin parabolă?:106:

Citat:

Uitati aici in greaca, engleza si latina:
http://www.sacred-texts.com/bib/poly/luk023.htm

Total irelevant. Versiunea GNT cu care doriți să vă justificați virgula, este doar o interpretare a textului original grecesc. GNT (The Greek New Testament) este creația lui Timothy și Barbara Friberg de la University of Minnesota și reflectă (asemenea versiunii Anania) concepția despre "nemurirea sufletului" a traducătorilor respectivi. Dacă vreți să vedeți cum arată versetul în original, uitați aici:
http://img641.imageshack.us/f/luca2343alexandrinus.jpg/

Citat:

Sper ca stiti ca Biblia ati preluat-o de la noi, pentru ca nu exista adventisti decat de 150 de ani.

De la care "noi"? De la familia catalin2, de la forumul creștinortodox.ro, de la Biserica Ortodoxă? Dacă bifați ultimul răspuns ca fiind corect, trebuie să vă reamintesc că Biserica Ortodoxă nu are decât 957 de ani, Biserica Creștină are 1978 de ani, iar Duhul Sfânt (care constituia și răspunsul corect) e din veșnicii!

Citat:

Asta e printre cele mai tari! Din moment ce Iisus era la intrarea in pestera si corpul lui Lazar era acolo in pestera, mormant, cum putea sa-i zica?

Conform dogmei ortodoxe (care zice că sufletul mortului se ridică la Cer) trebuia să-i zică: "Lazăre pogoară-te din Cer!".
Iar Lazăr să-i răspundă -continuând scenariul acesta O.F(ortodoxo-fantastic)-: "Doamne, nu mă trimite înapoi pe pământ, căci așa de bine e aici la loc cu vedredeață!..."

Citat:

Pai stim ce nu poate sa faca diavolul: sa profeteasca. Si asta cu "maine vei fi cu mine", pe langa faptul ca nu avea de unde sa stie ca va muri exact maine

Diavolul nu a profețit, pur și simplu a făcut pe... analistul militar (și știm că e cel mai bun în materie). Lupta era iminentă, filistenii erau net superiori, iar Dumnezeu îl lepădase pe Saul. Restul era o joacă pentru cel rău...

Citat:

chiar daca ar fi fost un demon nu avea niciun rost sa spuna asa ceva, doar daca stia ca vor veni adventistii mai tarziu si sa-i incurce.

Până să vină adventiștii, i-au dat apă la moară sute și mii de vrăjitoare (care vreți-nu vreți erau ortodoxe, nu musulmane ori penticostale) ce cheamă "sufletele" morților.

tricesimusquintus 15.03.2011 08:54:37

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 347925)
Evreii cred in nemurirea sufletului ?

Evreii de astăzi ca și cei din vremea Domnului Hristos cred. Această cumplită erezie au importat-o din robia babiloniană și au dezvoltat-o în perioada elenistică. Însă cărțile lor sfinte nu reflectă o asemenea dogmă.

AdrianAamz 15.03.2011 09:45:49

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 348002)
Până să vină adventiștii, i-au dat apă la moară sute și mii de vrăjitoare (care vreți-nu vreți erau ortodoxe, nu musulmane ori penticostale) ce cheamă "sufletele" morților.

Nu exista "vrajitoare ortodoxe", ci doar nascute in spatiul ortodox. Din moment ce ele se ocupa cu prostii , nu mai sunt ortodoxe. La fel dupa cum milioanele de spiritisti americani protestanti nu sunt de fapt crestini.

Cartile sfinte nu reflecta nici un fel de dogma. Dogmele sunt formulari ale invataturii de credinta bazate pe texte scripturistice, formulari aparute ca urmare a necesitatii de a se fi delimitat crestinismul real de pretinsele "crestinisme".
Aceste dogme au fost unice si unitare in primele 8 secole crestine. De aceea, Biserica a fost ortodoxa pur si simplu , fara sa trebuiasca sa poarte acest titlu in mod administrativ. Ideea ca "Biserica Ortodoxa are doar 900 si ceva de ani" e doar consecinta fireasca a ignorantei crase in materie de istorie bisericeasca, precum si a pretentiei Bisericii Romei de afi "Biserica originara".
Ulterior, datorita unor greseli ale Bisericii Romei in materie de dogmatizare, a aparut scindarea intre Apusul si Rasaritul crestin, si cele doua entitati au trebuit sa se defineasca fiecare in raport cu cealalta. Si deoarece termenul "Katholikos" a fost confiscat de Roma, ca urmare a pretentiilor episcopului Romei de afi seful suprem si unic al Bisericii, Rasaritul a ramas cu denumirea de Biserica Ortodoxa.
Cautand Biserica Crestina a primelor veacuri, multi ex-coreligionari (neo-protestanti) ai d-lui Tricesimus au ajuns in cele din urma la ea. Dar asta e alta poveste...

La restul nu ma mai obosesc sa raspund. E o lupta cu morile de vant. Sau nici atat... caci la morile de vant tot se mai poate imbunatati ceva.

Lasati-l pe dl. Tricesimus sa se creada infailibil in orice domeniu doreste dansul, crestin desavarsit etc.
La urma urmei, poate sa isi ia si titlul de "grossest Feldherr aller Zeiten" _ sa-l poarte sanatos.

tricesimusquintus 15.03.2011 11:10:50

Citat:

În prealabil postat de AdrianAamz (Post 348012)
Nu exista "vrajitoare ortodoxe", ci doar nascute in spatiul ortodox.

Și eu sunt născut în spațiul ortodox, dar nu am icoane pe pereți, și nu-mi fac cruce.

Citat:

Din moment ce ele se ocupa cu prostii , nu mai sunt ortodoxe. La fel dupa cum milioanele de spiritisti americani protestanti nu sunt de fapt crestini.

Aveți o statistică cu privire la "milioanele de spiritiști americani"? Aș fi curios s-o văd și eu. Cât despre expresia "spiritiști americani protestanți" nu sunt de acord, în primul rând că nu toți americanii sunt protestanți. Poate "spiritiștii" la care vă gândiți sunt catolici, ori chiar ortodocși...:3:

Citat:

La restul nu ma mai obosesc sa raspund. E o lupta cu morile de vant.

Lăudabilă reconsiderarea eroismului donquijotesc de care dați dovadă mai jos...:48:

Citat:

Biserica a fost ortodoxa pur si simplu , fara sa trebuiasca sa poarte acest titlu in mod administrativ.

O spuneți de parcă Biserica Ortodoxă ar fi unica biserică din Univers, și chiar mai mult decât atât...:15:

Citat:

Ideea ca "Biserica Ortodoxa are doar 900 si ceva de ani" e doar consecinta fireasca a ignorantei crase in materie de istorie bisericeasca, precum si a pretentiei Bisericii Romei de afi "Biserica originara".

Istorie bisericească ortodoxă - ați uitat să specificați, dar mai bine discutați aceste probleme cu confrații dvs. catolici

Citat:

Lasati-l pe dl. Tricesimus sa se creada infailibil in orice domeniu doreste dansul, crestin desavarsit etc.
La urma urmei, poate sa isi ia si titlul de "grossest Feldherr aller Zeiten" _ sa-l poarte sanatos.

Domnule, niciodată nu m-am considerat desăvârșit ori infailibil și nici n-am visat la titiluri precum GRÖFAZ ori ÎnaltPreaSfințitșiExageratdePreaFericit.

AdrianAamz 15.03.2011 12:50:40

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 348029)
O spuneți de parcă Biserica Ortodoxă ar fi unica biserică din Univers, și chiar mai mult decât atât...:15:

Chiar asa si este.

tricesimusquintus 15.03.2011 12:52:50

Citat:

În prealabil postat de AdrianAamz (Post 348050)
Chiar asa si este.

Fără comentarii.:4:

catalin2 15.03.2011 13:32:34

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 348003)
Evreii de astăzi ca și cei din vremea Domnului Hristos cred. Această cumplită erezie au importat-o din robia babiloniană și au dezvoltat-o în perioada elenistică. Însă cărțile lor sfinte nu reflectă o asemenea dogmă.

Pai numai adventistii si ateii nu cred, in rest cred ca toate religiile cred in existenta sufletului. Cum ateii eau inainte de adventisti, rezulta ca adventistii au preluat ideea de la atei.
P.S Cred ca mai erau saducheii care nu credeau in nemurirea sufletului.

dianagroza 15.03.2011 13:47:47

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 347523)
Bine zice psalmistul! Nu există om care să supraviețuiască implacabilei morți, căci nimeni nu și-a salvat sufletul din mormânt. Este nevoie de puterea lui Dumnezeu ca să-l readucă la viață prin înviere. Dar până la înviere mai este... mai întâi trebuie să revină Hristos.
Dacă aveți probleme cu înțelegerea termenului "Iad" din versetul de mai sus, aflați că el nu se referă la vreo locație fantastică unde dracii fac barbeque cu fantomele morților, ci este în originalul ebraic [שאוׄל] "locuința morților"/groapa/mormântul, iar în traducerea Septuaginta [άδες]- același sens.

Trupul moare, nu sufletul. Trupul sta frumusel in pamant, iar sufletul in rai/iad.
Din ce spuneti dvs., dupa moarte nu e nimic. Sau nu inteleg eu?
Dvs. ce intelegi prin faptul ca raiul a fost inchis pana la venirea Mantuitorului, iar sufletele celor morti au fost ridicate dupa ce Hristos a coborat in iad?
Pentru iad se mai foloseste si denumirea de inchisoare, "duhuri din inchisoare" si nu-mi imaginez niste gratii.
Citat:

Pentru conformitate, iată cum sună versetul în versiunea literară:

"Ce om trăiește care să nu vadă moartea și să-și izbăvească sufletul din mâna lăcașului morților?"
(Septuaginta - Polirom 2006 p.233)

M-as fi mirat daca nu mi-ati fi postat o alta traducere... pacat ca s-a ajuns pana aici.

Citat:

Nu vă mai obosiți, toate acele texte fac referire la izbăvirea omului întreg, a vieții; nu la izbăvirea vreunei fantome ce iasă din om. Faceți mai bine o listă -așa cum am cerut de nenumărate ori- cu textele ce fac referire la această presupusă entitate ce se ridică din om la moarte, ori cu expresia "nemurirea sufletului".
Este că nu vă plac listele albe? De aceea vă simțiți obligată să băgați umplutură...

Nu ma obosesc. Eram politicoasa.
Ha, ce m-ati jignit!

dianagroza 15.03.2011 14:10:23

“Sufletul trăiește veșnic și nu poate muri, căci este suflare din suflarea lui Dumnezeu, iar la Judecata de Apoi, sufletul iarăși se va uni cu trupul. “
(Sfântul Ioan Gură de Aur)

Sufletul este darul lui Dumnezeu, Care este Viața și Dătătorul de viață; de aceea El îl poate cere oricând. Căci îi spune bogatului căruia i-a rodit țarina: ,,Nebune! În această noapte vor cere de la tine sufletul tău..." (Luca 12,20).

Mântuitorul ne învață că sufletul e mai scump decât toată lumea „...cei va folosi omului, dacă v-a câștiga lumea întregă, iar sufletul său îl va pierde? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său? (Matei 16,26; Marcu 8,35-37).

Sf. Apostol Petru ne învață că: „...răsplata credinței voastre, mântuirea sufletelor." (I Petru1,9).

La schimbarea la față a Mântuitorului pe muntele Taborului s-au arătat Moise și Ilie și „vorbeau cu Iisus" (Marcu 9,4), și dacă omul nu are suflet nemuritor cum ar fi fost posibil acest lucru?

Dacă sufletul nu există sau moare, cum Mântuitorul Hristos după moartea pe cruce a „binevestit morților" și „duhurilor ținute în închisoare?" (I Petru 3, 18-19; 4,6).

În Sfânta Scriptură mai sunt o mulțime de mărturii ce confirmă existența sufletului nemuritor; iată câteva dintre ele:
Matei 10,28 „Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul să-l piardă în gheena".

II Corinteni 12, 1-4 „Dacă trebuie să mă laud, nu-mi este de folos, dar voi veni totuși la vedenii și la descoperiri de la Domnul. Cunosc un om în Hristos, care acum paisprezece ani - fie în trup, nu știu; fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe - a fost răpit unul ca acesta până la al treilea cer. Și-l știu pe un astfel de om - fie în trup, fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe - că a fost răpit în rai și a auzit cuvinte de nespus, pe care nu se cuvine omului să le grăiască."
I Tesaloniceni 5,23 „Însuși Dumnezeul păcii să vă sfințească pe voi desăvârșit, și întreg duhul vostru, și sufletul, și trupul să se păzească, fără de prihană întru venirea Domnului nostru Iisus Hristos."
Apocalipsa 20,4 „Și am văzut tronuri și celor ce ședeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Și am văzut sufletele celor tăiați pentru mărturia lui Iisus și pentru cuvântul lui Dumnezeu..."

catalin2 15.03.2011 14:55:02

Citat:

Faceți o gravă confuzie între opera lui Grigore Alexandrescu și opera Duhului Sfânt. De parcă n-ați avea nicio legătură cu religia...:39:

Iar dvs. faceti o grava confuzie confundand o filozofie pagana, adventismul cu crestinismul. Daca vreti sa intelegeti ca eu va spun adevarul si va vreau binele, nu fermierul, capitanul si mediumul. N-o sa intelegeti probabil, dar asta e.
Aceea este o fabula, iar fabula, asa cum este definitia ei, "este o povestire în care autorul, personificând animalele, plantele și lucrurile, satirizează anumite moravuri, deprinderi, mentalități sau greșeli cu scopul de a le îndrepta."
Exact asta e acea povestire de acolo, iar Iotam vorbeste despre cine a fost pus rege.
Citat:

Citiți o altă parabolă a lui Iisus: Luca 16,1-8 și justificați "dogmele greșite": minciuna, frauda, falsul în acte publice, furtul, necinstea în afaceri și colac peste pupăză - viclenia! Asta a vrut să ne învețe Iisus prin parabolă?:106:

Pai scrie chiar acolo ce a vrut sa spuna, iar stapanul chiar l-a laudat pentru ce a facut. Nu vad nicio legatura, si acolo sunt fapte ce pot fi reale. Ca si aici, unde Mantuitorul spune ca cei doi au murit, au fost si inmormantati si sufletele lor mai traiau unde au ajuns. E totul foarte clar, trebuie doar sa va scoateti ochelarii de adventist dati de fermier, capitan si mediumul Ellen.
Citat:

De la care "noi"? De la familia catalin2, de la forumul creștinortodox.ro, de la Biserica Ortodoxă? Dacă bifați ultimul răspuns ca fiind corect, trebuie să vă reamintesc că Biserica Ortodoxă nu are decât 957 de ani, Biserica Creștină are 1978 de ani, iar Duhul Sfânt (care constituia și răspunsul corect) e din veșnicii!

De la Biserica, bineinteles. Biserica ortodoxa are cam 1978 de ani, cum spuneati. La un moment dat au fost arienii care s-au despartit, apoi apropae toti crestinii din sia si Africa au devenit monofiziti si s-au despartit. Nu inseamna ca s-a divizat Biserica. Iar in 1054 catolicii s-au despratit, si a ramas tot Biserica. A fost numita in continuare ortodoxa doar pentru a se deosebi de catolici.
Citat:

Conform dogmei ortodoxe (care zice că sufletul mortului se ridică la Cer) trebuia să-i zică: "Lazăre pogoară-te din Cer!".
Iar Lazăr să-i răspundă -continuând scenariul acesta O.F(ortodoxo-fantastic)-: "Doamne, nu mă trimite înapoi pe pământ, căci așa de bine e aici la loc cu vedredeață!..."

Pai Iisus il striga sa iasa din mormant, nu sa invie, ca inviase deja.
Incercati in schimb un brainstorming la pasajul din 2Corinteni 12:
2. Cunosc un om în Hristos, care acum paisprezece ani - FIE ÎN TRUP, nu știu; FIE ÎN AFARĂ DE TRUP, nu știu, Dumnezeu știe - a fost răpit unul ca acesta până la al treilea cer.
Din ce am inteles pentru pasajul din Ecleziastul, 12 ati facut deja brainstorming: "7. Și ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat."
Solomon 3, "1.Sufletele drepților sunt în mâna lui Dumnezeu și chinul nu se va atinge de ele. 2.În ochii celor fără de minte, drepții sunt morți cu desăvârșire și ieșirea lor din lume li se pare mare nenorocire. 3.Și plecarea lor dintre noi, un prăpăd, dar ei sunt în pace."
Citat:

Diavolul nu a profețit, pur și simplu a făcut pe... analistul militar (și știm că e cel mai bun în materie). Lupta era iminentă, filistenii erau net superiori, iar Dumnezeu îl lepădase pe Saul. Restul era o joacă pentru cel rău...
Dar i-a spus ca maine va fi cu el, adica dupa ce va muri. Acesta mai stia si ca David va fi noul rege.
Citat:

Desigur, toti rromii sunt cei mai ortodocsi. Paranormalul si spiritsmul s-a dezvoltat mai mult prin SUA, de unde vine si cultul adventist.

catalin2 15.03.2011 15:00:14

Diana, vad ca i-am dat de lucru lui trice, trebuie acum sa gaseasca la fiecare pasaj o explicatie.

tricesimusquintus 15.03.2011 16:25:13

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 348060)
Pai numai adventistii si ateii nu cred, in rest cred ca toate religiile cred in existenta sufletului.

E pentru a nu știu câta oară că se repetă această prostie! Adventiștii nu cred în nemurirea necondiționată a sufletului, nu în existența ori inexistența lui.

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 348060)
P.S Cred ca mai erau saducheii care nu credeau in nemurirea sufletului.

Saducheii nu credeau în înviere.

tricesimusquintus 15.03.2011 16:38:31

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 348070)
Trupul moare, nu sufletul. Trupul sta frumusel in pamant, iar sufletul in rai/iad.

Poate-mi mai faceți o listă și cu versetele ce spun chipurile că între moarte și înviere sufletele stau în rai/iad... De aceeași culoare (albă).:3:

Citat:

Din ce spuneti dvs., dupa moarte nu e nimic. Sau nu inteleg eu?

Nu înțelegeți. După moarte este doar un "somn" în "așteptarea" învierii când va veni Hristos. Sunt nevoit să pun ghilimele, altfel o să credeți că morții sforăie ori că-și verifică din când în când ceasurile...

Citat:

Dvs. ce intelegi prin faptul ca raiul a fost inchis pana la venirea Mantuitorului, iar sufletele celor morti au fost ridicate dupa ce Hristos a coborat in iad?

Înțeleg doar că aveți o credință destul de nebiblică. Unde ați citit că:
1. Hristos a coborât în iad?
2. și că a ridicat sufletele morților de acolo?

Citat:

Pentru iad se mai foloseste si denumirea de inchisoare, "duhuri din inchisoare" si nu-mi imaginez niste gratii.

Nice try! Expresia "închisoare" din 1 Petru 3 nu se folosește cu privire la Iad. Vă reamintesc (și rețineți vă rog de data aceasta aspectul) că în pasajul cu pricina, nu este vorba despre Iad, ci despre propovăduirea din timpul antediluvian.

Citat:

M-as fi mirat daca nu mi-ati fi postat o alta traducere... pacat ca s-a ajuns pana aici.

V-am postat o traducere făcută de reputați filologi, să nu puteți acuza versiunea ne-specialistului Cornilescu. Într-adevăr e "păcat că s-a ajuns până aici", să fie manipulați românii printr-o traducere ce trimite cu gândul la un tărâm fantastic populat de ființe cu coarne, copite și cozi. Nu așa arăta Sheolul/mormântul/locuința morților în concepția psalmistului David!

Citat:

Nu ma obosesc. Eram politicoasa.

Nu trebuie să fiți politicoasă cu mine, e suficient să fiți la subiect:
Vă rog frumos faceți-mi o listă cu toate versestele ce vorbesc concret de "nemurirea sufletului" și desprinderea sufletului de trup la moarte.
După aceea, accept și o listă cu versete ce vorbesc indirect despre acestea. M-ați înțeles?

tricesimusquintus 15.03.2011 16:45:23

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 348074)
“Sufletul trăiește veșnic și nu poate muri, căci este suflare din suflarea lui Dumnezeu, iar la Judecata de Apoi, sufletul iarăși se va uni cu trupul. “
(Sfântul Ioan Gură de Aur)

Mulțumesc frumos. După ce terminați lista cu textele biblice ce vi le-am cerut, puteți face o listă și cu citate din Patristică, Cartea Morților (Egipt), Vede (India), Coran (Arabia), recentele "hieroglife" descoperite pe (Marte).

Citat:

,,Nebune! În această noapte vor cere de la tine sufletul tău..." (Luca 12,20).

Sensul expresiei "suflet" este cel de viață, persoană vie (așa cum ne învață Scriptura), și nu de o entitate imaterială ce s-ar desprinde din corp. Se vede lămurit acest lucru din versetul anterior, unde vedem ce anume va cere Dumnezeu. În acest sens, explicați-mi cum ar fi putut sufletul bogatului nebun să bea și să mănânce?:39:

Citat:

„...cei va folosi omului, dacă v-a câștiga lumea întregă, iar sufletul său îl va pierde? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său? (Matei 16,26; Marcu 8,35-37).

Parcă spuneați că sufletul e nemuritor, nu piere, nu se poate pierde... Înseamnă că termenul "suflet" din acest verset înseamnă același lucru ca în versetul anterior (și în toată Scriptura de altfel): viața, persoana vie.

Citat:

Sf. Apostol Petru ne învață că: „...răsplata credinței voastre, mântuirea sufletelor." (I Petru1,9).

... dar parcă era vorba că nu folosim texte de umplutură găsite cu funcția search...

Citat:

La schimbarea la față a Mântuitorului pe muntele Taborului s-au arătat Moise și Ilie și „vorbeau cu Iisus" (Marcu 9,4), și dacă omul nu are suflet nemuritor cum ar fi fost posibil acest lucru?

Foarte simplu și biblic: Moise și Ilie nu aveau suflete, ci erau suflete [vii]. Și mai sunt încă și astăzi... de n-or fi murit (!!) Apropos, îmi spunea cineva că Dumnezeu îi va ucide ca să-i poată învia la învierea drepților. Diabolică idee, doar pentru a salva o dogmă nebiblică!

Citat:

Dacă sufletul nu există sau moare, cum Mântuitorul Hristos după moartea pe cruce a „binevestit morților" și „duhurilor ținute în închisoare?" (I Petru 3, 18-19; 4,6).

Încă nu v-ați plictisit de folosirea [improprie] a acestui pasaj? Sau e un simplu copy/paste...

tricesimusquintus 15.03.2011 16:57:40

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 348082)
Pai scrie chiar acolo ce a vrut sa spuna, iar stapanul chiar l-a laudat pentru ce a facut. Nu vad nicio legatura, si acolo sunt fapte ce pot fi reale. Ca si aici, unde Mantuitorul spune ca cei doi au murit, au fost si inmormantati si sufletele lor mai traiau unde au ajuns. E totul foarte clar, trebuie doar sa va scoateti ochelarii de adventist dati de fermier, capitan si mediumul Ellen.

Nu vedeți pentru că aveți niște ochelari din aceia opaci. Sau mai bine spuneți că nu vreți să vedeți, și vă înțeleg. Cum ați putea admite că Hristos ne învață să înșelăm, să furăm, și să mințim? Așa cum în parabola cealaltă ne învață (chipurile) că morții sar gardu' (auzi comédie: din Rai în Iad!http://yoursmiles.org/msmile/fun/m0137.gif)

Citat:

Biserica ortodoxa are cam 1978 de ani, cum spuneati.

Nu spuneam așa, dar în fine, nu dvs. sunteți de vină, ci... ochelarii.http://yoursmiles.org/tsmile/black/t1611.gif
Dacă-i pe-așa, și Biserica AZȘ are tot 1978 de ani.

Citat:

Pai Iisus il striga sa iasa din mormant, nu sa invie, ca inviase deja.

Păi vă rog frumos, nu demolați tot ce-ați construit până acum cu atâta trudă! Cine-l înviase? Sau mai bine, lăsați-o așa... cine știe peste ce erezie mai dăm!

Citat:

Incercati in schimb un brainstorming la pasajul din 2Corinteni 12:
2. Cunosc un om în Hristos, care acum paisprezece ani - FIE ÎN TRUP, nu știu; FIE ÎN AFARĂ DE TRUP, nu știu, Dumnezeu știe - a fost răpit unul ca acesta până la al treilea cer.

Nu mă bag la așa brainstorming. Dacă nici marele apostol Pavel nu știe să explice cum a fost, ce să explic eu? Dar desigur dvs. știți mai multe ca el...

Citat:

Dar i-a spus ca maine va fi cu el, adica dupa ce va muri.

Acesta a fost probabil singurul adevăr (înfășurat tot într-o minciună): că mâine va fi ca și Samuel în pământ. Mă îndoiesc că ați dori să ne oferiți sugestia că (în ordinea aceasta) lepădatul, spiritistul și sinucigașul Saul urma să ajungă în Rai cu Samuel!

Citat:

Acesta mai stia si ca David va fi noul rege.

O știa și Saul (David fusese deja uns împărat), o știau și alți oameni, doar prostalăul de Satan n-ar fi putut să știe...http://yoursmiles.org/tsmile/demon/t1433.gif

Citat:

Desigur, toti rromii sunt cei mai ortodocsi.

Desigur. N-ați văzut ce lănțoace cu cruce au la gât?

Citat:

spiritsmul s-a dezvoltat mai mult prin SUA

Iar spirtismul s-a dezvoltat mai mult prin Rusia și România http://yoursmiles.org/tsmile/drink/t0316.gif

Geony 17.03.2011 22:41:18

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 347587)
Sute de mii de români fac așa ceva, iar faptul că au o Biblie în casă (pe care n-o studiază), îi face să fie vinovați înaintea lui Dumnezeu.

Iar care studiaza Biblia, se rataceste si fac secte cu duiumu....

michela 17.03.2011 23:09:41

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 348616)
Iar care studiaza Biblia, se rataceste si fac secte cu duiumu....

buna seara!sunt noua pe forum si as avea nevoie de cateva sfaturi in ceea ce priveste un prieten care s-a dat la penticostali...prietenul meu are 43 de ani si pana acum un an a fost ortodox,canta mereu in strana si era bun prieten cu preotul din satul lui acum nu stiu cum de au reusit oamenii aia sa-i spele creierul si sa-l faca sa treaca in religia lor.nu mai face cruce ,nu mai crede in Maica Domnului ,zice ca e pacat sa ne inchinam la icoane si cel mai grav e ca incepe sa ne streseze si pe noi cu predici din alea invatate de la ei.eu l-am avertizat ca daca mai continua mult cu dintr-astea o sa ne suparam si o sa rupem orice legatura insa sincera sa fiu as vrea mai mult sa-l fac sa se intoarca.daca stiti cum as putea face va rog sa ma indrumati...in seara aceasta am imprumutat o Biblie si sunt hotarata sa o citesc toata ca sa il pot ajuta.vreau sa ii pot da si eu replica.o seara buna!

catalin2 17.03.2011 23:23:03

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 348113)
Nu mă bag la așa brainstorming. Dacă nici marele apostol Pavel nu știe să explice cum a fost, ce să explic eu? Dar desigur dvs. știți mai multe ca el...

Dar nu despre rezolvarea dilemei era vorba, ci de faptul ca Sfantul Pavel nu stia daca era in trup, deci ce putea sa-i plece din trup? O mana?
Gasitti aici un articol despre martori, care au preluat de la advenstisti: http://www.moldovacrestina.info/2009...a-n-au-suflet/

Matei 10,28 „Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul să-l piardă în gheena”.

II Corinteni 5,6-8 „Îndrăznind deci totdeauna și știind că, petrecând în trup, suntem departe de Domnul, căci umblăm prin credință, nu prin vedere, avem încredere și voim mai bine să plecăm din trup și să petrecem la Domnul”.

tricesimusquintus 18.03.2011 08:32:08

Citat:

În prealabil postat de michela (Post 348626)
in seara aceasta am imprumutat o Biblie si sunt hotarata sa o citesc toata ca sa il pot ajuta.vreau sa ii pot da si eu replica.

Ați făcut cea mai mare greșeală a vieții dumneavoastră de credință! Aveți acum toate șansele să deveniți o "spălată pe creier", știind faptul că Biblia e o carte foarte periculoasă pentru ortodocși...

Acum lăsând gluma laoparte, vă felicit că ați luat această hotărâre! Cereți-I lui Dumnezeu să vă lumineze în timp ce studiați Scriptura și cu sinceritate puneți în aplicare toate sfaturile și poruncile pe care le veți găsi în ea. Doamne ajută!

tricesimusquintus 18.03.2011 08:37:01

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 348628)
Dar nu despre rezolvarea dilemei era vorba, ci de faptul ca Sfantul Pavel nu stia daca era in trup

Și aceasta nu era o dilemă? Faptul că nu știa dacă a fost în/cu trup sau fără trup. Dumneavoastră vă fondați dogma pe dileme? Șubredă trebuie să mai fie!

Citat:

deci ce putea sa-i plece din trup? O mana?

Dar cine spune că el a "plecat"? Chiar în versetul anterior (2 Cor.12,1) el spune că a fost vorba despre o vedenie, o descoperire, nu despre o călătorie propriu-zisă.

Citat:

Gasitti aici un articol despre martori, care au preluat de la advenstisti:

Nnu mmă ininteresează articolele despre mamartori și ce au preluat ei de la advenștiști! Bâlbâielile acestea pseudoteologice au darul de-ai încurca pe oamenii sinceri în studiul Scripturii.

AdrianAamz 18.03.2011 09:03:29

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 348663)
Ați făcut cea mai mare greșeală a vieții dumneavoastră de credință! Aveți acum toate șansele să deveniți o "spălată pe creier", știind faptul că Biblia e o carte foarte periculoasă pentru ortodocși...

Deveniti absolut vulgar...

michela 18.03.2011 09:51:23

chiar voiam un sfat de la voi...o sa caut in alta parte.am vazut ca mai sunt si alte postari despre penticostali

ludovic 18.03.2011 12:21:59

Citat:

În prealabil postat de michela (Post 348681)
chiar voiam un sfat de la voi...o sa caut in alta parte.am vazut ca mai sunt si alte postari despre penticostali

sfatul care ti l-as da este sa nu il ataci, asa nu vei face decat rau. incearca sa discuti cu el ca sa ii afli motivatiile pentru ceea ce a facut. Poate acuzele tale la adresa lui sunt nefondate.
Faptul ca are alte opinii diferite de ale tale nu inseamna ca e spalat pe creier.

catalin2 18.03.2011 13:01:49

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 348664)
Și aceasta nu era o dilemă? Faptul că nu știa dacă a fost în/cu trup sau fără trup. Dumneavoastră vă fondați dogma pe dileme? Șubredă trebuie să mai fie!

Cat ne mai invartim in jurul cozii? Nu e vorba de intrebare, e vorba de "in afara de trup". Nu inteleg de ce va axati pe intrebare, cand e clar despre ce vorbim.
Citat:

Dar cine spune că el a "plecat"? Chiar în versetul anterior (2 Cor.12,1) el spune că a fost vorba despre o vedenie, o descoperire, nu despre o călătorie propriu-zisă.

Si atunci de ce zice "in trup"? Ar fi fost clar ca era in trup in ambele situatii. Nu se potriveste deloc. :)
Citat:

Nnu mmă ininteresează articolele despre mamartori și ce au preluat ei de la advenștiști! Bâlbâielile acestea pseudoteologice au darul de-ai încurca pe oamenii sinceri în studiul Scripturii

Balbaielile sunt doar ale adventistilor si martorilor, care incearca sa pacaleasca lumea.
Sper ca va dati seama ca argumentatiile acelea adventiste puerile de la parabola bogatului si "azi vei fi cu mine in Rai" nu pot induiosa decat tot pe adventisti sau pe cineva care acum afla despre religie.

Tia 18.03.2011 13:27:14

[quote=tricesimusquintus;348663]Ați făcut cea mai mare greșeală a vieții dumneavoastră de credință! Aveți acum toate șansele să deveniți o "spălată pe creier", știind faptul că Biblia e o carte foarte periculoasă pentru ortodocși...

Cine a zis ca Biblia e o carte foarte periculoasa pt ortodocsi?!?
Domnule, nu vorbi fara sa stii

tricesimusquintus 18.03.2011 19:54:18

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 348736)
Si atunci de ce zice "in trup"?

Zice că nu știe (și o repetă de două ori în vers. 2 și 3), și această incertitudine dumneata mi-o prezinți sub formă de dogmă. Hai să fim serioiși! Eu am cerut versete certe și care să se refere la "nemurirea sufletului" și la "despărțirea sufletului de trup" Versetele de mai sus nu se referă nici la una, nici la alta.

Citat:

Ar fi fost clar ca era in trup in ambele situatii. Nu se potriveste deloc. :)

Păi tocmai aici e problema, că nu e clar. Din ce declară apostolul (vers.1), se pare că a fost o viziune. Dumneata când vizionezi la TV nenorocirile din Japonia, te deplasezi "în trup" acolo? Ori se deplasează "sufletul" (în accepțiune ortodoxă) dumitale până acolo?

Citat:

Balbaielile sunt doar ale adventistilor si martorilor, care incearca sa pacaleasca lumea.

În privința subiectului nostru, nu mi se pare deloc... Se bâlbâie cei care confundă duhul cu sufletul (conferindu-le amândurora rațiune, simțire și viață proprie) și care văd sufletul despărțindu-se de trup ba la moarte, ba în timpul vieții (cazul relatat mai sus).

tricesimusquintus 18.03.2011 19:56:12

Citat:

În prealabil postat de Tia (Post 348740)
Cine a zis ca Biblia e o carte foarte periculoasa pt ortodocsi?!?
Domnule, nu vorbi fara sa stii

Glumeam și eu...

docmana 19.03.2011 14:44:00

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 348829)
Glumeam și eu...

glumim, glumim...dar sa fim si seriosi !

NeInocentiu 20.03.2011 20:16:51

Daca pe vremea lui Iisus evreii credeau in nemurirea sufletului de ce nu le-a atras atentia ca e gresit ?

E posibil ca dupa judecata particulara sa ajungi in rai si dupa cea de Apoi sa ajungi in iad ?

NeInocentiu 20.03.2011 20:52:18

Mai exista vreun profet adventist in afara de E.G.White ?

Mi se pare mie sau ortodocsii vorbesc mai mult despre White ca adventistii ?

catalin2 21.03.2011 10:18:05

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 349119)

Mai exista unul mai vechi dar a spus o profetie gresita.
Adventistii vorbesc tot timpul despre White, chiar daca nu-i scriu numele. Majoritatea conceptiilor lor sunt luate de la ea.

catalin2 21.03.2011 10:55:24

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 348828)
Zice că nu știe (și o repetă de două ori în vers. 2 și 3), și această incertitudine dumneata mi-o prezinți sub formă de dogmă. Hai să fim serioiși! Eu am cerut versete certe și care să se refere la "nemurirea sufletului" și la "despărțirea sufletului de trup" Versetele de mai sus nu se referă nici la una, nici la alta.

Păi tocmai aici e problema, că nu e clar. Din ce declară apostolul (vers.1), se pare că a fost o viziune. Dumneata când vizionezi la TV nenorocirile din Japonia, te deplasezi "în trup" acolo? Ori se deplasează "sufletul" (în accepțiune ortodoxă) dumitale până acolo?

În privința subiectului nostru, nu mi se pare deloc... Se bâlbâie cei care confundă duhul cu sufletul (conferindu-le amândurora rațiune, simțire și viață proprie) și care văd sufletul despărțindu-se de trup ba la moarte, ba în timpul vieții (cazul relatat mai sus).

Iar va axati pe faptul ca Sfantul nu stie, care nu are nicio importanta. Importanta are doar faptul ca Sfantul Apostol nu exclude posibilitatea sa fie rapit cu doar cu sufletul. Dar ca sa nu spun sigur ceea ce nu stiu, rapirea cu duhul poate fi si doar o viziune. Dar rapirea cu trupul e rapire cu trupul, ca nu mai are ce sa insemne. Asadar Sfantul spune ca a fost rapit la al treilea cer. Mai departe spune ca nu si-a dat seama daca era cu trupul sau era rapit cu duhul. La rapirea cu duhul poate insemna si ca a avut o viziune, sau ca a fost rapit doar cu sufletul.

Nu mai stiu unde mi-ati scris de dovezi. Dovezile sunt clare, indiferent de explicatiile puerile ale adventistilor, valabile cel mult pentru cei de la gradinita. De exemplu pasajul cu "azi vei fi cu mine in Rai" e fara logica cum l-ar prezenta adventistii. Adevarat iti spun inseamna ca se adreseaza la timpul prezent, nu mai are niciun rost adaugarea "azi", ca doar nu putea spune "adevarat iti spun maine". Iti voi spune ar fi sugerat timpul viitor, iar iti spuneam trecutul. Dar stim ca fermierul, capitanul si mediumul nu prea aveau multa carte, ca sa nu mai vorbim de studii teologice.

V-am mai dat doua citate, vad ca nu ati raspuns. Iata la un alt citat o interpretare mai clara care apare in Luca, cap. 20. Iisus le zice saducheilor ca lui Moise Dumnezeu i-a zis ca e Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov, iar El nu e al celor morti, ci al celor vii.
In continuare: "38 Dar Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morți, ci al celor vii, căci pentru El toți sunt vii." in Bilbia Cornilescu.
Iar in cea ortodoxa: "38.Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al morților, ci al viilor, căci toți trăiesc în El."
Dar stim ca acestia erau morti de mult.

S-au dat citate mai mult decat edificatoare, si oricate s-ar mai da adventistii or sa inventeze orice scuze puerile. Pentru ca ei nu cred in spusele Mantuitorului si in Scripturi, ci doar in filozofia lor. Ca si preotii idolesti din trecut, de aceea singurul citat potrivit este ceea ce s-a intamplat in timpul Sfantului Ilie.
"24.Apoi voi să chemați numele dumnezeului vostru, iar eu voi chema numele Domnului Dumnezeului meu. Și Dumnezeul Care va răspunde cu foc, Acela este Dumnezeu". Și a răspuns tot poporul: "Bine ai grăit!"
27.Iar pe la amiază, Ilie a început să râdă de ei și zicea: "Strigați mai tare, căci doar este dumnezeu! Poate stă de vorbă cu cineva, sau se îndeletnicește cu ceva, sau este în călătorie, sau poate doarme; strigați tare să se trezească!"
Nu aveti niciun semn de la Dumnezeu, e doar filozofie. Iar filozofie nu ne intereseaza sa discutam.

niponul 21.03.2011 18:15:07

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 349224)
La rapirea cu duhul poate insemna si ca a avut o viziune, sau ca a fost rapit doar cu sufletul.

Ca sa intelegeti corect ce inseamna rapirea cu duhul, vedeti inca o relatare asemanatoare a aceluiasi Sfant Apostol:

"Cît despre mine, mãcar cã n-am fost la voi cu trupul, dar fiind de fatã cu duhul," (1 Corinteni 5:3).

Citat:

Dovezile sunt clare, indiferent de explicatiile puerile ale adventistilor, valabile cel mult pentru cei de la gradinita. De exemplu pasajul cu "azi vei fi cu mine in Rai" e fara logica cum l-ar prezenta adventistii.

Luati in considerare si ceea ce a spus Mantuitorul a treia zi dupa fagaduinta facuta talharului, cand inca nu fusese in rai, la Tatal.
"Nu mã tine", i-a zis Isus, "cãci încã nu M-am suit la Tatãl Meu."(Ioan 20:17)

Mantuitorul nu se contrazice in afirmatii. Problema este la modul dvs. de interpretare. Teoria fantomelor va impiedica sa intelegeti corect. Scapati de ea si va veti limpezi.

Citat:

V-am mai dat doua citate, vad ca nu ati raspuns. Iata la un alt citat o interpretare mai clara care apare in Luca, cap. 20. Iisus le zice saducheilor ca lui Moise Dumnezeu i-a zis ca e Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov, iar El nu e al celor morti, ci al celor vii.
In continuare: "38 Dar Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morți, ci al celor vii, căci pentru El toți sunt vii." in Bilbia Cornilescu.
Iar in cea ortodoxa: "38.Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al morților, ci al viilor, căci toți trăiesc în El."
Dar stim ca acestia erau morti de mult.

Aveti ceva impotriva invataturilor Domnului Iisus Hristos? Mantuitorul ne invata despre inviere iar dvs. talcuiti ca si cum ar vorbi despre nemurirea mortilor.

"Cît priveste învierea mortilor, oare n-ati citit ce vi s-a spus de Dumnezeu, cînd zice:
"Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac, si Dumnezeul lui Iacov?" Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii." (Matei 22:31,32)

Citat:

S-au dat citate mai mult decat edificatoare,

Edificatoare in ce sens? Nu ati dat nici un citat care sa spuna ceva despre nemurirea sufletului, inainte de inviere.

tricesimusquintus 21.03.2011 19:19:50

Așa cum ne-ați obișnuit, puneți întrebări multe și cu substanță, la unele din ele eu personal fiind pus în încurcătură. Exemplu cea de dinainte. Sincer să fiu, nu știu să răspund la ea...

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 349119)

Nu vi se pare, chiar așa și este! Nu înțeleg de ce, pentru că adventiștii de pe acest forum nu dau citate din ea și nu prea aduc subiectul în discuție decât atunci când sunt provocați. Apropos domnilor frați ortodocși, nu mă provocați și nu cereți detalii căci o să prefer să nu răspund la ele.

Despre alți "profeți adventiști" cu atât mai puțin discutăm, căci adventiștii în general sunt foarte reticenți când e vorba de vreo "nouă descoperire", ei preferând să "cerceteze duhurile". Uneori exagerat de mult și poate nejustificat.

tricesimusquintus 21.03.2011 19:24:52

Citat:

Iar va axati pe faptul ca Sfantul nu stie, care nu are nicio importanta.

Cum să nu aibă importanță? Are și încă foarte mare! Dar nu mă mai miră mimic... dumneavoastră puneți în discuție și lucrurile clar stabilite în Scriptură, cu atât mai mult faceți speculații în lucrurile nelămurite de sfântul apostol.

Citat:

Importanta are doar faptul ca Sfantul Apostol nu exclude posibilitatea sa fie rapit cu doar cu sufletul.

Domnule nu vă supărați, sunteți turc? Mă obligați ca de aci înainte să vă răspund în limba turcă, de mai repetați absurditatea aceasta! Pasajul din 2 Cor 12 nu pomenește absolut nimic despre suflet!

Citat:

Mai departe spune ca nu si-a dat seama daca era cu trupul sau era rapit cu duhul.

Nici măcar despre duhul nu pomenește. Spune atât: nu știe dacă a fost cu trupul! Și dacă n-a fost cu trupul, putea la fel de bine să nu fi fost nici cu duhul. Unde omul nu vede decât două posibilități, Dumnezeu poate avea alte 1.000. În consecință nu are rost să speculăm dacă a fost în viziune cu duhul, dacă a fost teleportat cu trupul în trecut și în viitor, dacă i s-a prezentat o imagine video, dacă a putut interacționa cu o hologramă 3D sau poate chiar 5D (!!), important e -și subliniez încă o dată acest aspect- că nu știe cum a fost. Punct.

Citat:

Dar stim ca fermierul, capitanul si mediumul nu prea aveau multa carte, ca sa nu mai vorbim de studii teologice.

Lăsați vă rog personajele de desene animate și ocupați-vă mai serios de mult solicitatele textele biblice clare ce vorbesc despre "nemurirea sufletului" și "despărțirea sufletului de trup la moarte". Altfel voi fi nevoit să vă spun: Elveda ve sağlik!

P.S. La restul întrebărilor v-a răspuns deja domnul din Țara Soarelui Răsare, atât de vitregit de admin (când scuturat, când măturat, când [i]radiat)...

AdrianAamz 22.03.2011 22:14:01

Interesant... recunoasteti deci ca religia dvs. este intemeiata de niste personaje de desene animate. Multumim.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:10:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.