Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   ECUMENISMUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2702)

catalin2 27.10.2011 20:11:41

Marturisirea de credinta impotriva ecumensimului. Alcatuita de toate manastirile din Muntele Athos si semnata si de ierarhi si BO a Greciei.
http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...erica-greciei/

nutucutu 27.10.2011 20:19:51

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 408182)
Sau pictura cu pricina ii este atribuita...

Si asta este foarte posibil. Insa ea exista in biserica in care a slujit el, iar el era pictor de icoane, deci i-ar fi venit usor sa acopere acel chip cu un sfint ortodox.

Oricum, chiar daca nu a pictat si nu a slujit in acea biserica, cind vad mesajele pline de ura ale unor ortodocsi cotati ca mari duhovnici, nu pot sa nu ma intreb: cum se manifesta iubirea in ortodoxie? Dreapta credinta pe considerati ca o aveti ar trebui sa va dea o smerenie o responsabilitate foarte mare, pentru ca ortodocsii nu au nici un merit ca s-au nascut ortodocsi; asta e vointa totala a Domnului. Iar aceasta smerenie si responsabilitate am vazut-o destul de des la sfintii catolici, care, si ei, au crezut ca doar catolicii poseda dreapta credinta. De fapt aceasta iubire mare pe care nu am vazut-o la duhovnicii ortodocsi (am vazut-o mai degraba la preotii obisnuiti de la tara) m-a facut intotdeauna sa cred ca ortodoxiei ii lipseste ceva, iar credinta catolica este completa.

lore86 27.10.2011 20:33:30

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 408185)
Nu numai pe Sfantul Francisc l-a pictat Parintele, ci si bisericile Sf. Sofia si Sf. Petru din Roma, impreuna !

corect,dar interesanta e unde e plasarea celor doua impreuna.
Nicidecum in rai!
Asadar poti fi impreuna...cine zice ca unirea nu se va face?

lore86 27.10.2011 20:49:24

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 408141)
Pe acest forum, cuvintele de mai sus au fost puse in gura mai multor duhovnici. Despre Arsenie Boca am citit ca l-a pictat pe sfintul Francisc de Assisi in biserica in care pastorea. Deci am indoieli ca aceste cuvinte i-ar apartine; mai mult, de vreme ce l-a pictat pe sfintul Francisc de Assisi intr-o biserica, deci l-a recunoscut ca si sfint, cred ca era si ecumenist.

De asemnea corect. Corect, in sensul ca pictura aceea exista. Sti de ce a fost pictat Francisc de Asissi intre sfinti?
Ptr ca a fost singurul dintre sfintii catolici care a convertit un om la ortodoxie, istorioara spusa chiar de parintele Arsenie.
Era o femeie care se ruga foarte mult pt a primi har si era catolica. Si se ruga foarte mult Sfantului Francisc sa primeasca Har. Sf Francisc de Assisi este catolic.
Iar intr-o zi, in timpul rugaciuni, a venit Sf. Francisc la ea cu un batranel in dreapta lui, in haina alba si cu spatele putin curbat, si i-a zis:
“La Biserica lui sa mergi si vei dobandi Harul.”
Si ea nu stia cine e batranelul. Si se tot intreba cine este.
Dupa un timp si-a angajat niste muncitori rusi ( ea era din Italia si era bogata) si mergand in camera unuia dintre muncitori a vazut iconita batranelului imbracat in alb la candela .
L-a intrebat pe slujitor si acela i-a zis ca e Sfantul Serafim de Sarov.
Astfel, s-a facut ortodoxa si a trimis minunea la manastirea Sf. Serafim, adica la Diveevo.
Iar Sfantul Fracisc e singurul sfant catolic care a convertit un om la ortodoxie.
Iar acolo [la Biserica Draganescu / pictata de Parintele Boca] este desenat ca sa marturiseasca despre minune si despre adevarata credinta…

lore86 27.10.2011 21:00:55

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 408108)

Așa că, vă rog, să auzim blestemul dumneavoastră la adresa Papei.....

Nu am nimic cu papa al vostru.
Domnul sa il binecuvnteze si sa ii daruiasca cele de folos spre mantuire.
M-as bucura sa ma intalnesc cu el si cu toti ceilalti in rai.In rai e suficient loc pentru toti.
Singura conditie e sa urmam Calea aratata de Hristos si continuata de apostoli.
Dar daca exista deja atatea cai, nu e firesc sa ne rugam sa gasim Calea?

laurastifter 27.10.2011 23:18:23

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 408221)
Nu am nimic cu papa al vostru.
Domnul sa il binecuvnteze si sa ii daruiasca cele de folos spre mantuire.
M-as bucura sa ma intalnesc cu el si cu toti ceilalti in rai.In rai e suficient loc pentru toti.
Singura conditie e sa urmam Calea aratata de Hristos si continuata de apostoli.
Dar daca exista deja atatea cai, nu e firesc sa ne rugam sa gasim Calea?

E foarte posibil să ne-ntâlnim în Rai cu cine nici nu gândim... chiar cu persoane pe care le-am desconsiderat... poate chiar cu atei care, în ultima clipă a vieții, asemenea tâlharului de pe Golgota, s-au întors la Hristos Dumnezeu.

Un părinte foarte drag mie îmi spunea că, în Rai, vom fi surprinși de 3 lucruri:
1. de cei pe care-i vom vedea acolo,
2. de cei pe care nu-i vom vedea acolo și
3. de faptul că noi înșine vom fi acolo. :)

Doamne ajută!

nutucutu 28.10.2011 08:32:45

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 408218)
De asemnea corect. Corect, in sensul ca pictura aceea exista. Sti de ce a fost pictat Francisc de Asissi intre sfinti?
Ptr ca a fost singurul dintre sfintii catolici care a convertit un om la ortodoxie, istorioara spusa chiar de parintele Arsenie.
Era o femeie care se ruga foarte mult pt a primi har si era catolica. Si se ruga foarte mult Sfantului Francisc sa primeasca Har. Sf Francisc de Assisi este catolic.
Iar intr-o zi, in timpul rugaciuni, a venit Sf. Francisc la ea cu un batranel in dreapta lui, in haina alba si cu spatele putin curbat, si i-a zis:
“La Biserica lui sa mergi si vei dobandi Harul.”
Si ea nu stia cine e batranelul. Si se tot intreba cine este.
Dupa un timp si-a angajat niste muncitori rusi ( ea era din Italia si era bogata) si mergand in camera unuia dintre muncitori a vazut iconita batranelului imbracat in alb la candela .
L-a intrebat pe slujitor si acela i-a zis ca e Sfantul Serafim de Sarov.
Astfel, s-a facut ortodoxa si a trimis minunea la manastirea Sf. Serafim, adica la Diveevo.
Iar Sfantul Fracisc e singurul sfant catolic care a convertit un om la ortodoxie.
Iar acolo [la Biserica Draganescu / pictata de Parintele Boca] este desenat ca sa marturiseasca despre minune si despre adevarata credinta…

Da, este plina lumea de legende si de interpretari. Si pe cea de mai sus am citit-o de multe ori pe acest forum. Daca acea femeie italianca ar fi fost fost vreo sfinta care sa fi facut minuni, poate as fi crezut marturia ei. Daca ceasta femeie exista, mie mi se pare ca doar a dorit sa fie in centrul atentiei, iar in unele medii ortodoxe e foarte usor sa fii in centrul atentiei denigrind Biserica Catolica.

lore86 28.10.2011 09:39:04

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 408314)
Da, este plina lumea de legende si de interpretari. Si pe cea de mai sus am citit-o de multe ori pe acest forum. Daca acea femeie italianca ar fi fost fost vreo sfinta care sa fi facut minuni, poate as fi crezut marturia ei. Daca ceasta femeie exista, mie mi se pare ca doar a dorit sa fie in centrul atentiei, iar in unele medii ortodoxe e foarte usor sa fii in centrul atentiei denigrind Biserica Catolica.

asa e in general cu viata omului. Vede si accepta doar ceea ce ii convine. La fel ca si protestantii. Isi construiesc doctrina luand versete biblice si analizandu-le individual, in afara din context.
Nu e de mirare ca e atata ratacire in lume...

nutucutu 28.10.2011 10:06:47

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 408322)
asa e in general cu viata omului. Vede si accepta doar ceea ce ii convine. La fel ca si protestantii. Isi construiesc doctrina luand versete biblice si analizandu-le individual, in afara din context.
Nu e de mirare ca e atata ratacire in lume...

Toti cei care au venit in numele Domnului au fost insotiti de harul Lui, sau mai bine zis de Duhul Lui. Toti au fost insotiti de semne si minuni si insusi Domnul ne-a spus ca asa ii recunoastem pe cei trimisi de el. Daca acea femeie ar fi facut vreo minune ar fi avut sanse sa fie credibila. Asa ca ramine, in cel mai bun caz, la stadiul de catolica trecuta la ortodoxie, daca nu la stadiul de legenda (este ciudat ca nu i se pomeneste numele, nu se spune regiunea in care a trait, crescut, care e familia careia i-a apartinut si asa mai departe). Aceasta intimplare poate fi cotata usor ca legenda luind in calcul toate necunoscutele enumerate.
Deci, mie mi se pare ca va incadrati chiar dumneavoastra in "vede si accepta doar ceea ce ii convine".

bogdan81 28.10.2011 10:56:36

Nutucutu,

Faceti o gresala cand afirmati ca nu ati gasit iubire la ortodocsi.
Eu tocmai dimpotriva, cea mai mare iubire am gasit-o la sfintii ortodocsi.
Ati citit vreodata pe Sfantul Siluan Athonitul?
Daca nu, va recomand sa cititi insemnarile lui.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:51:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.