Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Obscurantismul religios al Sectei Penticostale (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15297)

Daniel_Ortodox 07.02.2013 00:18:22

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 501655)
E adevarat ce spui si sunt de acord, aceste lucruri le-am scris si eu acum cateva zile, si tot timpul invatam unii de la altii. Totusi, nu e vorba de lipsa de dragoste, in Sfanta Scriptura spuen sa ne departam de cei ce spun invataturi gresite, asta nu inseamna sa ii uram. Singura problema e ca suntem pe un forum ortodox si un eterodox (sau doi) ii ataca pe cei ce spun adevarul ortodox cu mesaje jignitoare, pentru ca nu doar eu eram atacat, cine se nimerea. Uite cuvintele parintelui Cleopa: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=14447

Doamne ajută.

Greșești, iubitule, din nou.
În Sfânta Scriptură nu spune să ne depărtăm de cei ce spun învățături greșite, ci spune: "De omul eretic după întâia și a doua mustrare, depărtează-te." (Tit 3, 10)
Iată, deci după mustrare să ne depărtăm de el. Să-l mustrăm de două ori. Cum au făcut și Apostolii cu primul eretic, Simon Magul, ce vroia să cumpere har. Cum au făcut și Sfinții Apostoli cu toți ereticii, cum a îndemnat și pe Tit și pe Timotei, Sfântul Apostol Pavel să facă. Cum au făcut și Sfinții Părinți, cu arienii, cu pnevmatomahii, cu nestorienii, cu monofiziții, cu origen, cu monoteliții, cu iconoclaștii. Cum ar face și azi cu penticostalii, cu baptiștii, adventiștii, iehoviștii, și alții.
Nu-i nimic dacă un eterodox atacă pe un ortodox cu mesaje jignitoare, împotriva Adevărului. Și Adevărul a fost atacat pe nedrept de ce-i ce nu credeau în El, de fiecare dată când se ivea ocazia. Și au și ucis Adevărul. L-au răstignit. Și El a înviat. Și înainte de asta, a spus Adevărul: dacă pe Mine mă urăsc și pe voi vă vor urâ. Tulburare? Nicidecum. Zice: "Îndrăzniți". Și mai zice: "și iată Eu cu voi sunt, în toate zilele, până la sfârșitul veacurilor". Și mai zice: "Mai mari decât cele ce am săvârșit Eu veți săvârși". Și mai zice: "Iată va dau putere să călcați peste șerpi, peste scorpii și peste balauri". Minunat, iubitul meu frate. Minunat! Să ne temem? Doar de Hristos Dumnezeu Treime Iubire. Amin. Nu de un luptător împotriva Adevărului. Creștetul cerbicelor lui se va sfărâma, strivit de piatra cea din capul unghiului.

Nu avem voie să-i pedepsim, să ne răzbunăm pe ei, să nu-i mai lăsăm să vorbească, să le închidem forțat gurile. Nu așa îi iubim. Nu așa le arătăm Adevărul, care doar la noi este. Cum vor mai vedea ei că lumini suntem noi? Cum le vom mai arăta noi lor că suntem sarea pământului? Zice: "A Domnului este răzbunarea". Noi nu facem "decât ce suntem datori să facem, ca niște slugi nevrednice", și nici aceea nu facem, de aceea suntem slugi nevrednice. De toată lumina și viața, și bucuriile și înțelepciunea ce o primim. Ascundem talantul în pământ. În loc să ne facem semănători, ca în pilda semănătorului, noi ne ascundem în nebunia acestei lumi. Să nu fie, frate Cătăline.
Ci doar prin Cuvânt să fie mărturisirea noastră și apărarea noastră. Prin Cuvânt cu putere multă, de la Dumnezeu Treime. Să zdruncinăm cu Cuvântul și temeliile iadului, și inimile oamenilor să le întoarcem la Hristos. Amin. Cu lumina și harul Duhului Sfânt care este în noi, să luminăm prin fiecare cuvânt al nostru, dat nouă de la El, Dumnezeul nostru Adevărat și minunat, Treime. Amin.

Minunat vorbește părintele Cleopa. Cu adevărat un sfânt necanonizat.
Mult belșug duhovnicesc și sporire în virtuți îți doresc. "Fă negoț cu virtuțiile." Sfântul Ioan de Kronstadt.
Anume, lasă-le pentru o perioadă pe cele în care nu poți să sporești. Îmbracăți sufletul cu cele care îți aduc sporire duhovnicească, ca mai târziu, sporit fiind, vei putea spori și în celelalte, care la început nu puteai spori în ele.
Bucurii.

Vincent Van Gogh 15.02.2013 17:29:30

Bună, Dorina. Mă bucur să te întâlnesc pe acest forum.
Fane sunt, („Iedidia” de pe forumul lui D. Gheorghiță). Te-am recunoscut după modul în care scrii, cu spiritul blândeții și în respect față de partenerii de dialog, și bineînțeles, după nume, Dorina/Doriana.
Sigur îți amintești, am avut niște discuții cu tine, în contradictoriu, acum câțiva ani. Mai (mă) ții minte?
Îți vorbisem în câteva cuvinte despre necazul meu, că o nepoată a trecut acum 10 ani la adventiști, și așa am aflat că ești de religie neoprotestantă, chiar soție de pastor.
Dar de ce spui că soțul tău nu este pastor? Nu mai este pastor?
Îmi aduc aminte că discutam faptul că, la adventiști, soția unui pastor primește o sumă de bani deoarece își ajută soțul, iar tu ai spus că la penticostali, lucrurile nu stau așa, ziceai că ți se pare cam aiurea să fii plătită pentru asta.
Am găsit discuția și o voi posta aici, ca să-ți reamintești...
În rest, cum mai sunteți? Ați plecat în Germania? Sunteți bine? M-aș bucura să aud numai vești bune!

http://img854.imageshack.us/img854/7050/dorir.png

Decebal 16.02.2013 14:39:17

..........................

ioanna 16.02.2013 15:51:53

Citat:

În prealabil postat de Vincent Van Gogh (Post 503856)
Dar de ce spui că soțul tău nu este pastor? Nu mai este pastor?Îmi aduc aminte că discutam faptul că, la adventiști, soția unui pastor primește o sumă de bani deoarece își ajută soțul, iar tu ai spus că la penticostali, lucrurile nu stau așa, ziceai că ți se pare cam aiurea să fii plătită pentru asta.
Am găsit discuția și o voi posta aici, ca să-ți reamintești...
În rest, cum mai sunteți? Ați plecat în Germania? Sunteți bine? M-aș bucura să aud numai vești bune!

Sa stiti ca forumul dispune de serviciul mesagerie private. Daca intr-adevar sunteti interesat de persoana dansei si nu interesat de a o discredita in public, folositi-l cu incredere.

Decebal 16.02.2013 17:46:30

.................................

Vincent Van Gogh 16.02.2013 19:36:56

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 504042)
Sa stiti ca forumul dispune de serviciul mesagerie private. Daca intr-adevar sunteti interesat de persoana dansei si nu interesat de a o discredita in public, folositi-l cu incredere.

Într-adevăr, aveți dreptate, o să continui discuția în plan mai... personal.

Decebal 16.02.2013 19:45:52

Putem să continuăm mai departe on-topic.

Penticostalul Traditional 28.12.2017 21:45:22

Cred ca on-topic ar fi un cantec ce s-ar potrivi de minune intr-o biserica penticostala.
Parerea mea.

https://www.youtube.com/watch?v=t0WxeSecZ0k

Cornel Urs 29.12.2017 15:28:05

Adevărul este că la penticostali se strânge multă prostime.

Penticostalul Traditional 29.12.2017 15:31:20

Mai ales cand faceai tu sector p'acolo si erai parte integranta :1:

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:00:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.