![]() |
Citat:
|
Citat:
In legatura cu Sanul lui Avraam-important este ca apare in Biblie chiar daca o data spusa chiar de Iisus in persoana. Daca nu ar exista ar insemna ca Hristos a fost un mincinos (Doamne iarta-ma) pomenind de ceva ce nu exista. |
Citat:
Aveți dreptate în legătură cu demonstrația mea, de aceea am spus că nu există ceas în iad, și de aceea am spus că întrebarea dânsului nu are sens. Făceam un joc de cuvinte, pentru că domnul 99 credea că noi considerăm că există Invierea și că există scoaterea din iad, când de fapt cele 2 sunt ”quest-uri” din aceeași ”misiune”, ele nu sunt în competiție, și ambele aspecte sunt Taine în fața cărora mintea și cugetul omenesc se minunează. Ortodocșii știu de ce ;) |
[quote=stefan florin;450323]Chiar daca evreii nu stiau locul anume unde a murit Moise (si NU mormantul pentru ca atunci cand a murit nu l-a ingropat nimeni nu? Urcase singur acel munte. Doar nu o sa zici ca Dumnezeu a trimis niste ingeri sa faca pe cioclii)
"Moise, robul Domnului, a murit în țara Moab, după Cuvântul Domnului.El l-a înmormântat în țara Moab, în valea care este față în față cu Bet-Peor, dar nimeni nu i-a cunoscut mormântul până în ziua de azi." (Deut.34,5.6 - versiunea NTR) Citat:
Citat:
|
Citat:
Vă exprimați cumva necredința în această înviere a drepților de la sfârșit? P.S. Reamintesc că la învierea Domnului Hristos n-au înviat toți drepții. Toți drepții [rămași în morminte și inconștiență] vor fi înviați la revenirea Domnului Hristos. |
Citat:
I prefer the British idiom rather than the Australian one. Se zice Join the club dar nu, multumesc, n-as vrea sa fac parte din clubul eretic adventist sau oricare altul, pentru absolut nimic in lume. Acum, ca v-ati depasit emotia si ati trecut peste protocol, puteti trece la continutul acestui mesaj, ca sa ma refer doar la una din multele postari la care nu vreti sa raspundeti? http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=175 Inteleg ca va este dificil sa cititi materiale cu peste 3000 de caractere, dupa cum v-ati confesat nu demult, si nici nu e de mirare, de vreme ce si Biblia o cititi tot monofazic si pe gaura cheii, iar de interpretat o interpretati cu simt exegetic de strungar incapabil sa faca conexiuni intre parte si intreg, intre sensul unui verset luat singur si esenta intregii Scripturi luata holistic. N-aveti nimic de comentat, nici de bine, nici de rau? N-aveti de facut nici o dezmintire in apararea doctrinei dvs., va lasati asa calcata in picioare scumpa dvs. doctrina adventista? Nu sariti in apararea ei? Vai, da cum asa? Nici macar la acest ultim paragraf al postarii nu aveti nimic de dezmintit? „ Postarea aceasta e despre erezia adventista in general. Faptul ca l-am mentionat in particular pe domnul 100-1, nu inseamna ca astept raspuns de la el, decat daca cumva doreste sa spuna ca Hristosul in care crede el e unul si acelasi cu Hristosul-din-Treimea-Cea-Nedespartita-si-Niciodata-Inconstient-Nici-Macar-Cand-Trupul-i-a-Fost-in-Mormant.” Acuma, serios, daca v-ati pastra invatatura adventista doar pt. dvs. si ne-ati scuti de propaganda si confuziile dvs., zau daca vi s-ar acorda atata atentie. Sunteti liber sa credeti ce vreti, chiar si ca Ipostasul divino-uman al Treimii a fost inconstient, dar va rugam frumos sa nu va mai pronuntati impotriva invataturii ortodoxe, chiar pe un forum ortodox, pentru ca pur si simplu nu pricepeti nimic din ea. |
Citat:
|
Citat:
Bineinteles ca nu are cum sa spuna Biblia o asemenea ineptie. Ar insemna ca Moise e prima persoana inviata apta pt. viata vesnica si care odata inviat sa nu mai moara. Iar Hristos a doua, sau a treia sau nici nu conteaza. Afirmand ca Moise fusese deja inviat si vietuia de pe atunci alaturi de Dumnezeu, in trup omenesc deja inviat si nemaisupus mortii, si asta inainte ca Hristos sa fi inviat firea umana, adventistii nu fac decat sa sustina ca se poate ignora Invierea adusa de Hristos, intrucat oamenii puteau fi inviati (atat trupeste, cat si sufleteste) si in alt mod, asa cum a fost inviat Moise. Pai, ce rost a mai avut intruparea lui Dumnezeu? Nu putea Dumnezeu sa ne invieze pe toti asa cum l-a inviat si pe Moise? Si ce rost a mai avut ca Hristos sa invieze firea umana? Pt. adventisti, invierea firii umane facuta de Hristos e „ceva asa de umplutura, nu ca trebe, da' sa fie”. Total impotriva invataturii despre mantuire! |
Citat:
La cate erezii nastrusnice am auzit la adventisti... una in plus sau in minus, ce mai conteaza? Zicea Mihailc intr-o alta discutie ca domnul Osutafaraunu il inspira sa deschida un topic intitulat ceva de genul „osuta fara unu motive sa nu va lasati amagiti de erezia adventista”. As zice ca sunt mai multe, nu doar osuta fara unu, iar topicul l-as numi: „Adventistii spun lucruri traznite ”. Prima traznaie in capul listei mi se pare ideea adventista ca Insusi Ipostasul divino-uman al Sfintei Treimi a fost inconstient in timpul in care trupul firii Lui umane a fost in mormant, de parca in Hristos, latura spirituala a firii Lui umane nu e strans unita cu firea divina cea vesnic constienta. Dupa adventisti, Hristos-Dumnezeu poate fi inconstient si inactiv, in timp ce diavolii sunt activi, bine-mersi. Pana nu recunosc oficial ca Hristos nu avea cum sa fie inconstient, sunt liberi sa se inchine hristosului lor fals si mincinos si inconstient. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:16:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.