![]() |
Citat:
|
Nu e idolatrie, ca nu picturii si icoanei ne inchinam, ci Persoanei pe care acestea o ilustreaza.
Daca zambesc cand ma uit la fotografia cuiva drag, ti se pare ca tocmai am comis un act de fetisism? |
Dar as vrea sa inteleg ce a scris Doriana legat de rugaciunea in limbi, si daca ea insasi (sau altcineva de pe forum) s-a rugat vreodata asa, ce fel de senzatii a trait in timpul acestei inspiratii si in ce limba se ruga(u).
|
Citat:
Dupa Inaltarea Mantuitorului ce crestini au cinstit Sabatul...tot nu mi-ai raspuns? Cine a cinstit Sabatul in secolele de dinaintea lui White? |
Sabatul a fost pentru poporul evreu, dar nu ti se pare ciudat ca Legea Noua a venit pentru toata lumea si pentru mantuirea ei....si deci Sabatul face parte astfel din Legea Veche a poporului iudeu???
Ce alte popoare tineau Sabatul in afara de evrei?... Ce inseamna pentru tine Legea noua care s-a vestit lumii intregi totusi, lege careia iudeii nu s-au supus si pe care nu au primit-o? Edit: "Noi serbam Duminica fiindca este adevarata zi de odihna, prin a doua creatie a lumii pe care a facut-o Mantuitorul prin Invierea Sa, in ziua intai a saptamanii ( adica Duminica ) : " Drept aceea s-a lasat alta sarbatoare de odihna poporului lui Dumnezeu " ( Evrei 4, 9 ). Noi serbam Duminica pentru ca in aceasta zi a inviat Mantuitorul Iisus Hristos : " Dis-de-dimineata, in prima zi a saptamanii " ( Marcu 16, 12 ). Duminica S-a pogorat Duhul Sfant peste Apostoli : " Cand a sosit ziua Cincizecimii " ( Faptele Apostolilor 2, 1 ). Duminica, Sfantul Ioan Evanghelistul a scris cartea Apocalipsei : " Am fost in duh in zi de Duminica ( ziua Domnului ) si am auzit in urma mea un glas mare de trambita care-mi zicea : Ce vezi scrie in carte " ( Apocalipsa 1, 10-11 ). Si tot Duminica se adunau primii crestini la frangerea painii, adica la Sfanta Liturghie : " In ziua intai a saptamanii, adunandu-ne noi sa frangem painea ... " ( Faptele Apostolilor 20, 7 ). Deci se cuvine sa serbam Duminica in locul sambetei, pentru ca, prin Hristos cel Inviat in ziua Duminicii, s-a savarsit a doua creatie a lumii, o noua iesire din robia pacatului, deci o noua zi de odihna." preluat din Scurt catehism Trice tu citesti Biblia sau te faci ca o citesti si spui de fapt numai ce a spus si instituit White? Faptul ca White nu a inteles Biblia, denota ca a fost un prooroc mincinos, fara nicio legatura cu Biserica Adevarata, ea nu stia ce traditie au crestinii dupa Inaltarea Mantuitorului...iti dai seama? Ce fel de crestina era ea, singura pe pamant, restul crestinilor oare nu sunt mai importanti decat inventia ei? |
Citat:
am povestitaici si dupa aceasta postare |
Uite Trice...mai citeste si vezi ce concluzii mai tragi totusi, poate reconsideri acest punct doctrinar instituit de White!
2 Corinteni 5,17: Deci, dacă este cineva în Hristos, este făptură nouă; cele vechi au trecut, iată toate s-au făcut noi. Ioan 1,17: Legea prin Moise s-a dat, dar harul și adevărul au venit prin Iisus Hristos. 2 Corinteni 3,6: Cel ce ne-a învrednicit să fim slujitori ai Noului Testament, nu ai literei, ci ai duhului; pentru că litera ucide, iar duhul face viu. Galateni 2,21: dacă dreptatea vine prin Lege, atunci Hristos a murit în zadar. Galateni 3, 11: Iar acum că, prin Lege, nu se îndreptează nimeni înaintea lui Dumnezeu este lucru lămurit, deoarece "dreptul din credință va fi viu". Galateni 3,19: Deci ce este Legea? Ea a fost adăugată pentru călcările de lege, până când era să vină Urmașul, Căruia I s-a dat făgăduința, și a fost rânduită prin îngeri, în mâna unui Mijlocitor. Romani 7,6: Dar acum ne-am desfăcut de Lege, murind aceluia în care eram ținuți robi, ca noi să slujim întru înnoirea Duhului, iar nu după slova cea veche. Romani 14,6: Cel ce ține ziua, pentru Domnul o ține; și cel ce nu ține ziua, pentru Domnul n'o ține. Evrei 4,4-9: Căci undeva, despre ziua a șaptea, a zis astfel: "Și S-a odihnit Dumnezeu în ziua a șaptea de toate lucrurile Sale". Și în același loc, zice iarăși: "Nu vor intra întru odihna Mea!". Deci, de vreme ce rămâne ca unii să intre în odihnă, iar aceia cărora mai dinainte li s-a binevestit, pentru nesupunerea lor, n-au intrat, Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre". Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu. Coloseni 2,16-17: Nimeni deci să nu vă judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, sau la sâmbete, care sunt umbră celor viitoare iar trupul (este) al lui Hristos. Osea 2, 13: Și voi face să încetez toate desfătările ei, sărbătorile și lunile noi și zilele de odihnă și toate prăznuirile ei. Ioan 9,16: Deci ziceau unii dintre farisei: Acest om [Iisus] nu este de la Dumnezeu, fiindcă nu ține sâmbăta. Romani 10,4: Căci sfârșitul Legii este Hristos. Ieremia 31,31-32: Iată, vin zile – zice Domnul – când voi face un nou legământ cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda; nu după legământul pe care l-am făcut cu părinții lor în ziua când i-am luat de mână ca să-i scot din țara Egiptului. Evrei 8,7: Căci dacă (testamentul) cel dintâi ar fi fost fără de prihană, nu s-ar mai fi căutat loc pentru al doilea; Deuteronomul 5,15: Adu-ți aminte că ai fost rob în pământul Egiptului și Domnul Dumnezeul tău te-a scos de acolo cu mână tare și cu braț înalt și de aceea ți-a poruncit Domnul Dumnezeul tău să păzești ziua odihnei și să o ții cu sfințenie. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:31:18. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.