Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Exista atomi, celule, microbi? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2885)

mirelat 29.05.2008 20:33:40

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Traditie, care vad, din pacate, ca a cam disparut de pe forum

daca nu va costa prea tare, pomeniti-l si pe Traditie cand va rugati. Andrei il cheama. sper sa ii fie de ajutor acolo unde este.

mirelat 30.05.2008 05:55:57

ceea ce v-am rugat eu nu este o simpla idee. imi pare rau dar nu pot sa dau detalii.

Traditie 30.05.2008 19:56:28

Stai linistita Mirela, nu am probleme ci nu am mai participat la discutii fiind ocupat cu altele mai presante.

Ce sa zic? Ca sa nu ma repet, spun ca eu plec de la ideea ca existenta generala are un principiu si acest principiu este voia libera a lui Dumnezeu. Nimic nu exista de sine ci doar atât cât este tinut de Dumnezeu în existenta.

Astfel, creatia lumii materiale trebuie vazuta mai mult ca idee, era necesar ca spatiul existential al omului sa aiba un decor concret dar cum scopul existentei umane este unirea cu Dumnezeu, nu cu lumea materiala, nu vad de ce lumea trebuie sa aiba o existenta reala.

Veilur si ceilalti pleaca în afirmatii de la ideea ca în constiinta noastra lumea materiala e prea prezenta ca sa fie o iluzie, însa aceasta argumentatie nu are logica.

mirelat 30.05.2008 20:39:04

Traditie, welcome back! eu una ma bucur mult cand mai dai cate un semn de viata pe aici! :)

Saurian 30.05.2008 21:40:55

Citat:

În prealabil postat de Traditie
Stai linistita Mirela, nu am probleme ci nu am mai participat la discutii fiind ocupat cu altele mai presante.

Ce sa zic? Ca sa nu ma repet, spun ca eu plec de la ideea ca existenta generala are un principiu si acest principiu este voia libera a lui Dumnezeu. Nimic nu exista de sine ci doar atât cât este tinut de Dumnezeu în existenta.

Astfel, creatia lumii materiale trebuie vazuta mai mult ca idee, era necesar ca spatiul existential al omului sa aiba un decor concret dar cum scopul existentei umane este unirea cu Dumnezeu, nu cu lumea materiala, nu vad de ce lumea trebuie sa aiba o existenta reala.

Veilur si ceilalti pleaca în afirmatii de la ideea ca în constiinta noastra lumea materiala e prea prezenta ca sa fie o iluzie, însa aceasta argumentatie nu are logica.

Omule, ma tem ca tu cazi intr-o erezie dualista. Noi suntem trup si suflet si in momentul in care refuzi sa recunosti una din cele doua ai ajuns eretic. daca nu este trup unde e invierea mortilor? nu stiu... mi se pare nepotrivit ca niste oameni de pe un forum sa inceapa sa poarte discutii dogmatice. se poate cadea usor in erezie

Traditie 30.05.2008 21:47:42

Nu neg ca perceptiile noastre despre propriul trup si despre lume sunt cât se poate de reale, dar sunt în spiritul nostru.

pacifistul 30.05.2008 22:32:03

tu afirmi aici ca exista trup si suflet, numai ca ambele isi au existenta in suflet. unde mai e logica in acest moment? oare tu nu sustii ca totul exista doar in suflet?

pacifistul 30.05.2008 22:34:56

sunt curios ce ai citit de ai ajuns la acesta conceptie. mi-aduc aminte ca am citit si eu o carte care sustinea asta, dar nu mai stiu de cine era scrisa. era o filozofie, dar nu mai stiu cum se numea...:dozingoff:

veilur 30.05.2008 23:58:34

Citat:

În prealabil postat de mirelat
ceea ce v-am rugat eu nu este o simpla idee. imi pare rau dar nu pot sa dau detalii.

Nu dai detalii? chiar m-ai facut curios, ce alt inteles ar putea avea faptul de a-l pomeni si pe Traditie in rugaciune?

mirelat 31.05.2008 06:25:52

era vizavi de ce ziceai tu aici:

Citat:

În prealabil postat de veilur

Buna ideea mirelei, hai sa ne scriem unii pe altii in pomelnicele care le dam la biserica, macar cei care ne cunoastem de aici, astfel facandu-ne intre noi pomana!

adica ma gandeam la rugaciunea facuta de noi, pentru el in mod special, nu era vorba de pomelnice. mai multe detalii tot nu pot sa dau! :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:54:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.