![]() |
Citat:
|
ceea ce v-am rugat eu nu este o simpla idee. imi pare rau dar nu pot sa dau detalii.
|
Stai linistita Mirela, nu am probleme ci nu am mai participat la discutii fiind ocupat cu altele mai presante.
Ce sa zic? Ca sa nu ma repet, spun ca eu plec de la ideea ca existenta generala are un principiu si acest principiu este voia libera a lui Dumnezeu. Nimic nu exista de sine ci doar atât cât este tinut de Dumnezeu în existenta. Astfel, creatia lumii materiale trebuie vazuta mai mult ca idee, era necesar ca spatiul existential al omului sa aiba un decor concret dar cum scopul existentei umane este unirea cu Dumnezeu, nu cu lumea materiala, nu vad de ce lumea trebuie sa aiba o existenta reala. Veilur si ceilalti pleaca în afirmatii de la ideea ca în constiinta noastra lumea materiala e prea prezenta ca sa fie o iluzie, însa aceasta argumentatie nu are logica. |
Traditie, welcome back! eu una ma bucur mult cand mai dai cate un semn de viata pe aici! :)
|
Citat:
|
Nu neg ca perceptiile noastre despre propriul trup si despre lume sunt cât se poate de reale, dar sunt în spiritul nostru.
|
tu afirmi aici ca exista trup si suflet, numai ca ambele isi au existenta in suflet. unde mai e logica in acest moment? oare tu nu sustii ca totul exista doar in suflet?
|
sunt curios ce ai citit de ai ajuns la acesta conceptie. mi-aduc aminte ca am citit si eu o carte care sustinea asta, dar nu mai stiu de cine era scrisa. era o filozofie, dar nu mai stiu cum se numea...:dozingoff:
|
Citat:
|
era vizavi de ce ziceai tu aici:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:54:19. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.