antoniap |
10.01.2013 06:48:43 |
Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
(Post 494351)
Să mă ierți dar este o voce fără minte. Chiar nici acum nu ai sesizat penibilul? Și unde e pregmatismul: să mă urc la volan fără permis de conducere pe motivul că nu accept permisul cu cip. Și atenție a spus de cei cu mașini personale, nu de cei care au meseria de șofer sau pentru care șoferia e vitală. Unde pragmatismul? Poate totuși ar trebui să-i amintim doamnei judecător că există și mijloace de transport în comun. Apoi ar trebui să știe d-na judecător că legea nu o dă domnul polițist, ci el numai aplică legea. Cum poți să vezi pragmatism într-o asemenea prostie?
Ești sigură că ea înțeles ceea ce i-a spus duhovnicul? Eu mă îndoiesc la câtă logică are ea. Ești sigură că duhovnicul i-a spus să vorbească asemenea tâmpenii? Eu mă îndoiesc...mai ales dacă e vorba de pr Iustin Pârvu, nu cred că el ar da asemenea soluții.
|
Eu exact acest lucru i l-am trecut cu vederea, nefiind soferita, pentru ca intr-adevar este neinspirat lucru sa nu ai documente corespunzatoare ca sofer. Din cauza acelui strop de mandrie, ingaduie Dumnezeu sa facem si o greseala dupa ce am spus lucruri bune. Alegem cele bune si din discursul ei, nu o desfiintam.
Despre acest gen de greseli vorbeste si Sfantul Serafim de Sarov. Se intampla si la case mai mari, adica la oameni nevoitori, renumiti pentru sfaturile date. De ce? Din cauza ca au vrut sa adauge ceva si de la ei insisi pe langa cele inspirate de Dumnezeu sau pe langa cele spuse de duhovnicul lor. De aceea, cat timp vietuim in trup, putem face cu totii astfel de greseli: si eu si tu si altii ca noi.
Atitudinea corecta in asemenea situatii, spunea un parinte, este sa aratam greseala fara a desfiinta persoana, indiferent cine ar fi: ,,Aici, (aici si aici) a gresit binecuvantatul (a).
|