Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Despre univers... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13096)

Dumitru73 16.06.2011 18:41:20

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 369257)
Păi eclipsa de ieri a fost elocventă pentru a pricepe fiecare că nu pământul se interpune între Soare și Lună.

Linia rondă ce se vede se datorează rotunjimii lunii și nu e forma pământului așa cum explică ei că cică s-ar interpune.

Etapele eclipsei sunt clare dacă ai reprezentarea în minte a ce se întâmplă defapt:

1. Soarele se depărtează de lună și ajunge la distanță maximă și din pricina că reflexiile.., în oglinda dreaptă de jos a pământului și mărilor și straturilor de aer ca păturile pe un pat,.. reflexiile ajung la unghiul critic, undele reflectate nu mai ating luna. Se vede o linie dreaptă oblică dar din pricina lunii ea este curbă. Oblică fiindcă soarele e mai sus ca luna.

2. Etapa când soarele și luna sunt la distanță maximă și luna este roșiatică din pricina că ajung foarte puține raze din ambele direcții reflectate, și soarele nu se mai vede de pe lună din oglinda plană a pământului. S-a trecut de unghiul critic de reflexie.

3. Etapa inversă când soarele începe să lumineze luna prin refexie în oglinda pământului din partea opusă.

Se poate vedea clar că luminanța luminii pe lună, adică strălucirea rămâne la fel, constantă în zona luminată în etapele 1 și 3, deci putem de aici trage concluzia că nu se interpune nimic între soare și lună, între soare și oglinda pământului și lună, căci dacă pământul ca glob ar intra între soare și lună, atunci tot o mai mică suprafață din soare ar trimite raze spre lună, căci avem o suprafață luminoasă și nu una punctiformă, lucru ce ar face ca luminanța, strălucirea părții luminate al lunii să scadă vizibil, să se întunece și ea. Dar iată că strălucirea rămâne la fel. Singura explicație este că pe partea luminată se vede tot soarele din oglinda pământului.

DragosP, explicatie mai logica si mai simpla ca asta nu vei gasi oricat te-ai stradui ;)

DragosP 16.06.2011 19:23:46

Sincer să fiu, mă doare neuronu'!

Thor01 16.06.2011 22:58:33

Asta inca tot explica despre eclipsa ??

Thor01 16.06.2011 22:59:55

Eu am ramas surprins cand ieri omul a zis ca luna candva avea fata curata dar ca datorita pacatelor oamenilor fata ei are acum pete ...
As vrea sa-lintreb : Omule tu stii ce este ala Telescop ???

Thor01 16.06.2011 23:01:32

Omul zice ca civilizatia umana are doar 7.500 de ani ???
Atunci sa-mi raspunda la urmatoarea intrebare : Indiferent de ce culoare a pielii o aveau Adam si Eva ...Cum a reusit omenirea sa se diversifice in asa fel ???

catalin2 17.06.2011 10:27:50

Citat:

În prealabil postat de Thor01 (Post 369365)
Omul zice ca civilizatia umana are doar 7.500 de ani ???
Atunci sa-mi raspunda la urmatoarea intrebare : Indiferent de ce culoare a pielii o aveau Adam si Eva ...Cum a reusit omenirea sa se diversifice in asa fel ???

Si eu ti-am raspuns la topicul deschis de tine.

Mihai36 17.06.2011 10:53:17

Deci Luna se poate face rosie.. insa din moment ce unele profeti biblice vorbesc si despre intunecarea Soarelui ca semn alaturi
de Luna rosie cum s-ar explica aceasta intunecare ?

Thor01 17.06.2011 11:02:33

3 atașament(e)
CAtre cel ce zice ca pamantul e plat ...

GLAdoS 17.06.2011 11:51:06

Citat:

În prealabil postat de Thor01 (Post 369424)
CAtre cel ce zice ca pamantul e plat ...

Oricum a mai zis ca sunt trucate (dupa parerea domniei sale).

Thor01 17.06.2011 11:59:03

Poate ca ai dreptate ... daca ma uit mai bine parca acea lienie curba devine plata ...
La pozele astea nu mai are ce sa zica de reflexie si refractie ...

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:13:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.