Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

Adriana3 21.08.2011 06:03:00

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 391825)
Draga mea ti-am mai zis si o mai fac odata, care a fost rolul diaconilor (diaconitelor) in biserica primara. Aceea DE A SLUJI LA MESE. Citez:
"În zilele acelea, înmulțindu-se ucenicii, eleniștii (iudei) murmurau împotriva evreilor, pentru că văduvele lor erau trecute cu vederea la slujirea cea de fiecare zi.
Și chemând cei doisprezece mulțimea ucenicilor, au zis: Nu este drept ca noi, lăsând de-o parte cuvântul lui Dumnezeu, SA SLUJIM LA MESE.
Drept aceea, fraților, căutați șapte bărbați dintre voi, cu nume bun, plini de Duh Sfânt și de înțelepciune, pe care noi să-i rânduim la această slujbă.
Iar noi vom stărui în rugăciune și în slujirea cuvântului.
Și a plăcut cuvântul înaintea întregii mulțimi, și au ales pe Ștefan, bărbat plin de credință și de Duh Sfânt, și pe Filip, și pe Prohor, și pe Nicanor, și pe Timon, și pe Parmena, și pe Nicolae, prozelit din Antiohia." (Fapte 6: 1-5).
Pavel, cel atat de "misogin" , chiar a dat crestinilor din Roma in grija pe diaconita Febe! Citez: " Și vă încredințez pe Febe, sora noastră, care este diaconiță a Bisericii din Chenhrea,
Ca s-o primiți în Domnul, cu vrednicia cuvenită sfinților și să-i fiți de ajutor la orice ar avea nevoie de ajutorul vostru. Căci și ea a ajutat pe mulți și pe mine însumi." (Romani 16: 1-2).
Vezi draga mea, ce zice Pavel? Recunoaste ajutorul primit de la diaconita Febe!
Dar sa nu uitam ce scrie Biblia, despre rolul diaconilor si anume DE A SLUJI LA MESE! Sa nu facem confuzie intre preotie si diaconie. Faptul ca in acea perioada existau diaconite era din cauza ca primele comunitati crestine traiau impreuna si luau mesele impreuna (agape) (Fapte 2:42-47). Si astazi se mai pastreaza traditia asta in manastiri unde calugaritele slujesc la mese.(Sa nu se faca confuzia in a "sluji la mese" cu a binecuvanta mancarea si bautura.Nicaieri nu este scris ca in biserica primara diaconii ar fi facut lucrul acesta, si nici acum diaconii nu fac lucrul acesta).Nu inteleg insa nelamurirea ta.Ai gasit tu in Biblie ca ar fi existat femei preoti sau episcopi? Ai zis ca Pavel are atitudine contradictorie. Ok! Dar nu gasim insa femei preoti nici in epistolele lui Ioan, Iacob,Iuda sau Petru. Cum se face ca nu ei nu amintesc asa ceva? Daca ar fi existat femei preoti ar fi trebuit sa scrie macar unul din scriitori crestini dupa perioada apostolica, Ignatius, Origen, Tertulian, Ieronim etc, dar NIMENI nu pomeneste de femei preoti, pentru ca NU A EXISTAT ASA CEVA! Doamne ajuta!

Pai ce slujeau apostolii la mese daca nu chiar Euharistia? Pe aceasta au lasat-o diaconilor si diaconitelor. La inceput erau mese in toata regula dupa care au fost reduse doar la Euharistie dupa cum a cerut Ap. Pavel. Preoti slujitori nu existau in acea perioada. Iar batranii aveau functiile de la evrei, sa supravegheze bunul mers al comunitatii, cu unul dintre ei mai mare peste toti, episcopul.
Sau tu crezi ca apostolii puneau in farfurii iar apoi au ales barbatii cei mai plini de Duh Sfant si intelepciune ca sa continue servitul farfuriilor la mese? Tocmai pentru slujirea Euharistiei era nevoie de asemenea calitati nu pentru servitul de mancare comesenilor. Acolo fiecare manca ce isi aducea de acasa asa cum o arata Pavel iar apoi se slujea Euharistia de catre Apostoli, si apoi de catre cei lasati de ei la aceasta slujire la mese: diaconii si diaconitele. Ap. Pavel un singur lucru a interzis femeii: sa nu ii invete pe altii in comunitate. In afara putea invata pe oricine care nu era botezat, doar in comunitate nu avea voie. Ap. Pavel era mai putin misogin decat cei de azi, dar din pacate cuvintele lui misogine s-au trecut apoi in extrema de urmasii sai asa ca am continuat sa il vad la originea acestui rau desi cei de dupa au amplificat totul. Si chiar ma intreb cine este responsabil de toate schimbarile facute fata de cum era la primii crestini, cu polarizarea excesiva a puterii doar la unii care au pus si monopol pe ceea ce apartinea tuturor, preotia inventand astfel ceea ce nu exista in NT, hirotonirea preotilor, au luat slujitul Euharistiei de la diaconi, au introdus epicleza care nu exista, au facut obligatorie spovedania la ei si au conditionat luarea Euharistiei de aceasta Spovedanie obligatorie etc., etc. Cine a operat toate aceste schimbari si cu ce autoritate?...

Neaguu 21.08.2011 08:46:04

Adriana a vazut ca a dat-o in bara cu acele epistole si nu vrea sa le mai prezinte ca se face de ras! De ce nu i-ai intrebat pe evrei daca aveau voie si au voie sa lupte pentru libertate? Apoi cum crezi tu intr-o biserica crestina si apostolica care a invatat mereu altceva decat cea ce crezi tu adica ceva prost? Ai uitat ce spune biblia? Vooi sunteti lumina lumii! Dar dupa ce s-a nascut Adriana 3 care imi da exemplu cu acel sacrificiu care oricum nu a avut loc(adica esti in afara subiectului!). De ce nu ai intrebat Adriana ce parere ai despre faptul ca moise dupa tine nu a fost sfatuit mereu in biblie de Dumnezeu si a mai fost sfatuit si de diavol!
P.s vezi sa nu faci asa ceva mie frica ca iti vei lua cati-va bulgari...

valentin.viliga 21.08.2011 09:48:31

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 391827)
Pai ce slujeau apostolii la mese daca nu chiar Euharistia? Pe aceasta au lasat-o diaconilor si diaconitelor. La inceput erau mese in toata regula dupa care au fost reduse doar la Euharistie dupa cum a cerut Ap. Pavel. Preoti slujitori nu existau in acea perioada. Iar batranii aveau functiile de la evrei, sa supravegheze bunul mers al comunitatii, cu unul dintre ei mai mare peste toti, episcopul.
Sau tu crezi ca apostolii puneau in farfurii iar apoi au ales barbatii cei mai plini de Duh Sfant si intelepciune ca sa continue servitul farfuriilor la mese? Tocmai pentru slujirea Euharistiei era nevoie de asemenea calitati nu pentru servitul de mancare comesenilor. Acolo fiecare manca ce isi aducea de acasa asa cum o arata Pavel iar apoi se slujea Euharistia de catre Apostoli, si apoi de catre cei lasati de ei la aceasta slujire la mese: diaconii si diaconitele. Ap. Pavel un singur lucru a interzis femeii: sa nu ii invete pe altii in comunitate. In afara putea invata pe oricine care nu era botezat, doar in comunitate nu avea voie. Ap. Pavel era mai putin misogin decat cei de azi, dar din pacate cuvintele lui misogine s-au trecut apoi in extrema de urmasii sai asa ca am continuat sa il vad la originea acestui rau desi cei de dupa au amplificat totul. Si chiar ma intreb cine este responsabil de toate schimbarile facute fata de cum era la primii crestini, cu polarizarea excesiva a puterii doar la unii care au pus si monopol pe ceea ce apartinea tuturor, preotia inventand astfel ceea ce nu exista in NT, hirotonirea preotilor, au luat slujitul Euharistiei de la diaconi, au introdus epicleza care nu exista, au facut obligatorie spovedania la ei si au conditionat luarea Euharistiei de aceasta Spovedanie obligatorie etc., etc. Cine a operat toate aceste schimbari si cu ce autoritate?...

Rolul diaconilor si al diaconitelor nu era acela sa slujeasca Euharistia, rolul lor era la servirea agapelor printre alte roluri, iar preotii existau, chiar daca diferentele intre trepte nu erau bine conturate. Cat despre restul afirmatiilor ai face bine sa pui mana sa studiezi, pentru ca sunt de-a dreaptul aiurea, spui ca hirotonia nu exista in NT, dar se pare ca nu ai citit epistolele pastorale, in alte postari chiar am aratat cum se desfasura hirotonia, cat despre NT in Biserica Primara de pana in prima jumatate a secolului 2 nici nu exista, primul care a facut o incercare de canon a fost ereticul Marcion(sec 2) canon care s-a definitivat abia prin secolul 5, pe langa asta cate invataturi vor fi primit crestinii care nu se afla in NT dupa cum chiar Pavel spune 5Așadar, fraților, rămâneți tari și țineți învățăturile pe care le-ați primit fie prin viu grai, fie prin epistola noastră.

stefan florin 21.08.2011 10:30:14

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 391826)
Stiu ca scriu mult si nu puteti citi tot, asa ca o sa ma repet. Eva s-a gandit la Dumnezeu inainte de a pacatui, nu dupa. Barbatul insa, nici inainte si nici dupa.

In ceea ce ati citat din Geneza exista o forma de viitor "voi..., vei fi..." etc care arata ca durerile nasterii, atractia catre barbat, supunerea pe care o va exercita acesta si oboseala muncii, toate sunt consecinte ale pacatului si nicidecum ceva pus in creatia Sa de Insusi Dumnezeu atunci cand a creat lumea si a privit-o vazand ca este buna. Ca atare, Ap. Pavel in aceasta lume s-a nascut, lume care gemea sub povara pacatelor ce strigau la Dumnezeu dupa dreptate. Insa intre timp a venit Hristos, a spalat cu sangele Sau pacatele lumii si a instaurat era Noului Legamant care spune ca nu se vor mai strapezi dintii copiilor pentru agurida mancata de parinti ci fiecare va plati pentru faradelegea sa. Prin Botez, toate pacatele se iarta, inclusiv cel primordial si inclusiv consecinta acelui pacat. Deci acel "voi..., vei fi..." este anulat, creatia a fost restaurata prin Hristos la ceea ce era inainte de pacatul stramosesc, ca atare in Hristos nu mai exista nici femeie si nici barbat dupa cum a inteles si apostolul in cele din urma.

Cat despre Iisus, nu vad de ce imi scrieti faptul ca este Dumnezeu ca si cand eu as crede altceva. Si eu cred ca este Dumnezeu, altfel credeti ca mai imi pierdeam timpul cu discutii despre cele doua firi ale Sale? Eu v-am intrebat daca stiti o dogma care sa explice in ce fel Dumnezeu este capul lui Iisus. Iar din versetul dat de dvs. nu rezulta deloc egalitatea, dar nici inegalitatea. Si pe langa asta, Iisus insusi a spus ca Tatal este mai mare decat El. Lucru pe care iarasi nu l-am gasit explicat in vreo dogma. Dar nu sunt experta in dogmatica, ma gandeam ca poate cunosteati dvs. ceva dogme care sa explice aceste cuvinte de Tatal mai mare decat Iisus, si Dumnezeu cap al lui Iisus.

Pentru ca, apropos de versul dat ca exemplu, este singurul care spune in mod explicit ca Iisus este Dumnezeu, si ca atare el este modificat in Bibliile martorilor lui Iehova, care neaga trinitatea, la modul la care Dumnezeu Tatal este desemnat cu Yehova in Biblia lor (nimic gresit pana aici), dar acolo unde scrie ca Iisus este Dumnezeu, la ei ei scrie "un dumnezeu", prin asta aratand ca este doar un spirit creat si nicidecum Yehova, adica Dumnezeu. Si cum Iisus a spus ca Tatal este mai mare iar Dumnezeu este capul lui, iata cum isi intaresc pledoaria asupra faptului ca Iisus nu are cum fi Dumnezeu in cazul asta. De aceea ondogma sanatoasa despre Treime care sa explice si aceste cuvinte aparent contradictorii ar fi bine-venita ca sa le pot duce argumente. Cea propusa de Ioanna cu cei trei oameni care s-au aratat lui Avraam fiind Dumnezeu imi pare foarte buna, trebuie sa o incerc sa vad daca au si pentru asta un siretlic gata pregatit.

Draga mea, incepi si tu sa intelegi Biblia ca prietenul the Listener? Zice undeva Dumnezeu ca barbatul va stapani pe femeie pana la venirea mantuitorului? Daca tot vorbim de viitor, dupa ce a venit Hristos si ne-a scos din robia pacatului, au incetat cumva la femeie durerile nasterii, pentru ca si acestea sunt tot o consecinta a caderii in pacat? Nicidecum! Asa cum femeia va naste in dureri pana la sfarsitul lumii tot asa barbatul va stapani pe femeie pana la sfarsitul lumii. Bineinteles ca omul daca nu ar fi cazut in pacat, femeia nu ar fi nascut in dureri, toate acestea fiind consecintele pacatului, dar sa nu interpretam Biblia dupa cum vrem noi, ci sa o luam asa cum este.
In legatura cu Iisus Dumnezeu vrei sa-ti dau versete biblice care sa arate ca el este una si acelasi cu Yahve Iehova? Doamne ajuta!

stefan florin 21.08.2011 11:18:51

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 391827)

Unde ai gasit tu scris chestiile astea? Faptele Apostolilor contrazice ceea ce tu ai scris mai sus? In Fapte scrie clar ca primii crestini aducea banii si alte bunuri si le puneau la picioarele apostolilor iar aceste bunuri se foloseau la comun (Fapte 4: 34-37). Unde ai gasit tu scris ca diaconii savarseau Euharistia? Sau ca preoti slujitori nu existau in acea perioada? Draga mea, Hristos a avut multi ucenici. Spre exemplu, in Luca 10:1 scrie ca Iisus a trimis in predicare 70 de ucenici afara de cei 12 apostoli. Bineinteles ca alaturi de acesti barbati care mergeau alaturi de Hristos, erau si femei. Dar nu gasim in Biblie faptul ca Hristos ar fi trimis in predicare vreo femeie. Nicaieri in Biblie nu gasim faptul ca Hristos ar fi suflat asupra unei femei si i-ar fi dat Duh Sfant, asa cum a facut in cazul ucenicilor barbati, asa cum scrie in Evanghelia lui Ioan (Ioan 20: 22-23). Nici macar Fecioara Maria nu a primit taina preotiei. Daca ar fi primit Ea asa ceva, de buna seama ca apostolul Ioan, cel caruia Iisus i-a dat-o in grija, ar fi scris in evanghelia lui despre "preotul Maria". Nu cred ca ar uitat el sa mentioneze un lucru atat de important, dar fiind faptul ca era vorba tocmai de Mama lui Iisus. Dar NU scrie asa ceva pentru ca nu au existat femei preoti.Doamne ajuta!

Adriana3 21.08.2011 11:49:02

Citat:

În prealabil postat de Neaguu (Post 391833)
Adriana a vazut ca a dat-o in bara cu acele epistole si nu vrea sa le mai prezinte ca se face de ras! De ce nu i-ai intrebat pe evrei daca aveau voie si au voie sa lupte pentru libertate? Apoi cum crezi tu intr-o biserica crestina si apostolica care a invatat mereu altceva decat cea ce crezi tu adica ceva prost? Ai uitat ce spune biblia? Vooi sunteti lumina lumii! Dar dupa ce s-a nascut Adriana 3 care imi da exemplu cu acel sacrificiu care oricum nu a avut loc(adica esti in afara subiectului!). De ce nu ai intrebat Adriana ce parere ai despre faptul ca moise dupa tine nu a fost sfatuit mereu in biblie de Dumnezeu si a mai fost sfatuit si de diavol!
P.s vezi sa nu faci asa ceva mie frica ca iti vei lua cati-va bulgari...

Domnule Neaguu, cum adica nu vreau sa le mai prezint, de unde ati scos-o? Va place sa defaimati gratuit? Ia cititi mataluta inca o data sa vedeti ca va intrebam daca doriti sa continui. Iar va dati cu parerea aiurea despre evrei? Sincer, dintre toti care imi raspund aici sunteti cel mai neinformat, nu puneti mana sa cautati nici cand vi se da mura in gura ce si unde, iar cand sunteti intrebat daca doriti sa continui si cu celelalte, dvs. trageti concluzia ca as fi lasat-o balta. Si iti mai dai cu parerea despre evrei. Cine i-a zis lui Avraam sa il omoare pe Isaac? In Biblie scrie Dumnezeu, ei iata ca evreii de azi au acum alta parere, ati citit care? Ca v-am scris-o! Deci va intreb inca o data, doriti sa continui cu epistolele si evreii? Ca vad ca duceti lipsa de ceva informatii...

Adriana3 21.08.2011 12:06:30

Citat:

În prealabil postat de valentin.viliga (Post 391835)
Rolul diaconilor si al diaconitelor nu era acela sa slujeasca Euharistia, rolul lor era la servirea agapelor printre alte roluri, iar preotii existau, chiar daca diferentele intre trepte nu erau bine conturate. Cat despre restul afirmatiilor ai face bine sa pui mana sa studiezi, pentru ca sunt de-a dreaptul aiurea, spui ca hirotonia nu exista in NT, dar se pare ca nu ai citit epistolele pastorale, in alte postari chiar am aratat cum se desfasura hirotonia, cat despre NT in Biserica Primara de pana in prima jumatate a secolului 2 nici nu exista, primul care a facut o incercare de canon a fost ereticul Marcion(sec 2) canon care s-a definitivat abia prin secolul 5, pe langa asta cate invataturi vor fi primit crestinii care nu se afla in NT dupa cum chiar Pavel spune 5Așadar, fraților, rămâneți tari și țineți învățăturile pe care le-ați primit fie prin viu grai, fie prin epistola noastră.

Tot repetati "servirea agapelor". Adica? Ce faceau apostolii exact in aceasta servire? Puneau in farfurie? Cu asta se ocupau apostolii si pentru asta au ales barbatii cei mai plini de Har sj cei mai intelepti, ca sa puna in farfurii?

Ia cititi dvs. inca o data pasajul in care Ap. Pavel spune cum se desfasura Cina crestinilor: fiecare isi aducea de mancare de acasa si mancau ceea ce isi aduceau, nu-i servea apostolii. Mancau si beau vin, si vinul tot fiecare cum isi aducea. Tocmai ca celebrarea Euharistiei nu se facea la Altar ci apostolii au instituit Cina exact sub forma a ceea ce numiti Agape, asa cum a facut Domnul cu ei, a luat o cina in toata regula in care au mancat si au baut si abia la sfarsit le-a dat Painea si Vinul spunandu-le sa faca asta in memoria Lui. Asa ca apostolii au repetat Cina exact in acest fel, agapele de care ziceti era exact Cina, apare cat se poate de clar in Biblie. Si apare cum Ap. Pavel apoi le-a cerut apoi, din cauza discrepantelor economics, sa manance fiecare acasa si la Cina sa se limiteze la Euharistie, asa Cina sub forma dd agape a luat treptat sfarsit, slujirea la mese ramanand astfel doar Euharistia pe care o luau cu totii, Iar apostolii, care erau trimisi cu predicarea cuvantului, au ales pe altii sa faca aceasta slujire la mese (nu la Altar!!).

Si unde ati vazut dvs. hirotonia preotilor la primii crestini din moment ce nu existau existau preoti in ierarhie ci doar episcopi-batrani-diaconi? Doar in Biblia ortodoxa romaneasca au tradus cu preot acolo unde de fapt sunt batranii. Si vedeti ca in eseul teologic propus cu diaconitele, scrie exact faptul ca de fapt hirotonirea asa cum intelegem noi hirotonire azi, nu exista in NT.

stefan florin 21.08.2011 12:22:48

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 391826)
Stiu ca scriu mult si nu puteti citi tot, asa ca o sa ma repet. Eva s-a gandit la Dumnezeu inainte de a pacatui, nu dupa. Barbatul insa, nici inainte si nici dupa.

In ceea ce ati citat din Geneza exista o forma de viitor "voi..., vei fi..." etc care arata ca durerile nasterii, atractia catre barbat, supunerea pe care o va exercita acesta si oboseala muncii, toate sunt consecinte ale pacatului si nicidecum ceva pus in creatia Sa de Insusi Dumnezeu atunci cand a creat lumea si a privit-o vazand ca este buna. Ca atare, Ap. Pavel in aceasta lume s-a nascut, lume care gemea sub povara pacatelor ce strigau la Dumnezeu dupa dreptate. Insa intre timp a venit Hristos, a spalat cu sangele Sau pacatele lumii si a instaurat era Noului Legamant care spune ca nu se vor mai strapezi dintii copiilor pentru agurida mancata de parinti ci fiecare va plati pentru faradelegea sa. Prin Botez, toate pacatele se iarta, inclusiv cel primordial si inclusiv consecinta acelui pacat. Deci acel "voi..., vei fi..." este anulat, creatia a fost restaurata prin Hristos la ceea ce era inainte de pacatul stramosesc, ca atare in Hristos nu mai exista nici femeie si nici barbat dupa cum a inteles si apostolul in cele din urma.

Cat despre Iisus, nu vad de ce imi scrieti faptul ca este Dumnezeu ca si cand eu as crede altceva. Si eu cred ca este Dumnezeu, altfel credeti ca mai imi pierdeam timpul cu discutii despre cele doua firi ale Sale? Eu v-am intrebat daca stiti o dogma care sa explice in ce fel Dumnezeu este capul lui Iisus. Iar din versetul dat de dvs. nu rezulta deloc egalitatea, dar nici inegalitatea. Si pe langa asta, Iisus insusi a spus ca Tatal este mai mare decat El. Lucru pe care iarasi nu l-am gasit explicat in vreo dogma. Dar nu sunt experta in dogmatica, ma gandeam ca poate cunosteati dvs. ceva dogme care sa explice aceste cuvinte de Tatal mai mare decat Iisus, si Dumnezeu cap al lui Iisus.

Pentru ca, apropos de versul dat ca exemplu, este singurul care spune in mod explicit ca Iisus este Dumnezeu, si ca atare el este modificat in Bibliile martorilor lui Iehova, care neaga trinitatea, la modul la care Dumnezeu Tatal este desemnat cu Yehova in Biblia lor (nimic gresit pana aici), dar acolo unde scrie ca Iisus este Dumnezeu, la ei ei scrie "un dumnezeu", prin asta aratand ca este doar un spirit creat si nicidecum Yehova, adica Dumnezeu. Si cum Iisus a spus ca Tatal este mai mare iar Dumnezeu este capul lui, iata cum isi intaresc pledoaria asupra faptului ca Iisus nu are cum fi Dumnezeu in cazul asta. De aceea ondogma sanatoasa despre Treime care sa explice si aceste cuvinte aparent contradictorii ar fi bine-venita ca sa le pot duce argumente. Cea propusa de Ioanna cu cei trei oameni care s-au aratat lui Avraam fiind Dumnezeu imi pare foarte buna, trebuie sa o incerc sa vad daca au si pentru asta un siretlic gata pregatit.

Si daca tot vorbim de Prima femeie, atat de mult s-a gandit ea la Dumnezeu INCAT a mancat din pom cu toate ca ea stia ca nu are voie "Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: "Să nu mâncați din el, nici să vă atingeți de el, ca să nu muriți!" (Geneza 3:3). Ti-ai pus vreodata intrebarea DE CE SARPELE A VENIT LA FEMEIE SI NU L-A ADAM PENTRU A-L ISPITI? DE CE FEMEIA A FOST PRIMA CARE A GRESIT SI APOI BARBATUL? Daca citesti cu atentie Geneza vedem ca femeia cocheta inainte cu dorinta de a gusta din pomul oprit iar sarpele a observat asta. Citez: "De aceea femeia, socotind că rodul pomului este bun de mâncat și PLACUT OCHILOR LA VEDERE si VREDNIC DE DORIT, pentru că dă știință, a luat din el și a mâncat și a dat bărbatului său și a mâncat și el." (Geneza 3:6). Vezi ce scrie Biblia, ca pomul era inaintea femeii PLACUT LA VEFERE si VREDNIC DE DORIT. Deci femeia si-a dorit cu mult inainte de a gusta din el si petrecea mult timp inaintea lui privindu-l iar sarpele a observat asta, dar stiind porunca divina femeia se stapanea sa nu guste din el.Asta pana cand sarpele in persoana a ispitit-o.
Si am sa-ti arat inca o data autoritatea barbatului asupra femeii.
Adam, ca stapan asupra pamantului a pus nume la toate animalele. Citez:
"Și Domnul Dumnezeu, Care făcuse din pământ toate fiarele câmpului și toate păsările cerului, le-a adus la Adam, ca să vadă cum le va numi; așa ca toate ființele vii să se numească precum le va numi Adam.
Și a pus Adam nume tuturor animalelor și tuturor păsărilor cerului și tuturor fiarelor sălbatice" (Geneza 2:19-20)
Faptul ca Adam era stapan asupra pamantului o spune tot Biblia. Citez:
"Și Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: "Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l SUPUNETI; și STAPANITI peste peștii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietățile ce se mișcă pe pământ și peste tot pământul!" (Geneza 1:28)
Adam avand autoritate asupra pamantului si a tot ce se afla pe el (referitor la fiintele vii) le-a pus nume. Tot Adam a pus nume si femeii dar NU invers.Barbatului Dumnezeu i-a pus nume, insa femeii i-a pus nume barbatul.Citez:
"Și a pus Adam femeii sale numele Eva, adică viață, pentru că ea era să fie mama tuturor celor vii." (Geneza 3: 20). Vezi draga mea, inca de la inceputul omenirii, barbatul avea autoritate asupra femeii, cu acordul lui Dumnezeu pentru ca Dumnezeu ia dat barbatului acesta autoritate (Geneza 3:16).Insa acesta autoritate se refera la protectie si nu la sclavie (asa cum o inteleg, din pacate, unii barbati si mai ales musulmanii).Doamne ajuta!

Adriana3 21.08.2011 12:25:59

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 391839)
Draga mea, incepi si tu sa intelegi Biblia ca prietenul the Listener? Zice undeva Dumnezeu ca barbatul va stapani pe femeie pana la venirea mantuitorului? Daca tot vorbim de viitor, dupa ce a venit Hristos si ne-a scos din robia pacatului, au incetat cumva la femeie durerile nasterii, pentru ca si acestea sunt tot o consecinta a caderii in pacat? Nicidecum! Asa cum femeia va naste in dureri pana la sfarsitul lumii tot asa barbatul va stapani pe femeie pana la sfarsitul lumii. Bineinteles ca omul daca nu ar fi cazut in pacat, femeia nu ar fi nascut in dureri, toate acestea fiind consecintele pacatului, dar sa nu interpretam Biblia dupa cum vrem noi, ci sa o luam asa cum este.
In legatura cu Iisus Dumnezeu vrei sa-ti dau versete biblice care sa arate ca el este una si acelasi cu Yahve Iehova? Doamne ajuta!

Dvs. intelegeti ceea ce scriu?? Am zis eu ca Dumnezeu nu este tot una cu Yahve Iehova?? Am zis ca tocmai ca este corect pana la aceasta parte!! Ceea ce au facut Martorii lui Iehova a fost sa modifice faptul ca Cuantul era Yahve Dumnezeu, punand in locul lui Dumnezeu (cu majuscula) nici Yahve si nici Dumnezeu, ci "un dumnezeu", deci scris cu minuscula si cu aceasta prepozitie "cu" in fata, TOCMAI pentru a arata ca Iisus NU ar fi Yahve (Dumnezeu) ci doar un spirit creat!! Intelegeti acum cat de subtile sunt modificarile lor in Biblie? Si cunosc mai multe exemple dintr-astea. Iar ei zic ca traducerea lor este cea mai buna, ca este singura facuta bine. Si cand i-am intrebat cum pot avea ei pretentia ca ar intelege mai bine greaca veche decat grecii insisi care sunt ortodocsi, stii ce mi-au zis? Ca grecii si-au uitat limba!

Cat despre durerile nasterii, iar va scapa cuvintele printre degete, nu a zis ca femeia va incepe sa aiba dureri ci ca vor fi inmultite, deci durerile faceau parte din Creatia initiala a Evei, ele au fost doar inmultite apoi. O femeie care nu simte deloc durerea contractiei nu stie pur si simplu cand sa impinga de aceea la cele care primesc anestezie peridurala, se opreste putin anestezia cand vine momentul sa impinga. Si sa stiti ca sunt multe femei credincioase care nasc fara dureri importante fara sa aiba nici o anestezie, ci prin credinta le este ca si cum ar avea-o, dureri mici doar ca sa stie cand sa impinga.

Si iata ca sfarsitul lumii inca nu a venit dar multe femei nu se mai afla sub stapanirea nici unui barbat ci sunt absolut libere ca si mine dealtfel. Nu ma aflu in stapanirea nici unui barbat si nu m-am aflat niciodata. La 18 ani mi-am parasit parintii si libera am fost. Inainte femeia era proprietatea tatalui care trecea din mana lui in cea a sotului a carei proprietate devenea. Iata ca s-a pus capat in multe locuri acestei stapaniri de cand au aparut crestinii si laicii au inceput sa elibereze rand pe rand sclavii si la urma femeia...

Adriana3 21.08.2011 12:36:24

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 391841)
Unde ai gasit tu scris chestiile astea? Faptele Apostolilor contrazice ceea ce tu ai scris mai sus? In Fapte scrie clar ca primii crestini aducea banii si alte bunuri si le puneau la picioarele apostolilor iar aceste bunuri se foloseau la comun (Fapte 4: 34-37). Unde ai gasit tu scris ca diaconii savarseau Euharistia? Sau ca preoti slujitori nu existau in acea perioada? Draga mea, Hristos a avut multi ucenici. Spre exemplu, in Luca 10:1 scrie ca Iisus a trimis in predicare 70 de ucenici afara de cei 12 apostoli. Bineinteles ca alaturi de acesti barbati care mergeau alaturi de Hristos, erau si femei. Dar nu gasim in Biblie faptul ca Hristos ar fi trimis in predicare vreo femeie. Nicaieri in Biblie nu gasim faptul ca Hristos ar fi suflat asupra unei femei si i-ar fi dat Duh Sfant, asa cum a facut in cazul ucenicilor barbati, asa cum scrie in Evanghelia lui Ioan (Ioan 20: 22-23). Nici macar Fecioara Maria nu a primit taina preotiei. Daca ar fi primit Ea asa ceva, de buna seama ca apostolul Ioan, cel caruia Iisus i-a dat-o in grija, ar fi scris in evanghelia lui despre "preotul Maria". Nu cred ca ar uitat el sa mentioneze un lucru atat de important, dar fiind faptul ca era vorba tocmai de Mama lui Iisus. Dar NU scrie asa ceva pentru ca nu au existat femei preoti.Doamne ajuta!

Domnule Stefan,
Vad ca dvs. sunteti partinitor cu ceea ce scrie in Biblie si asa nu o scoatem la capat. Citatul din Biblie cu modul in care se desfasura aceste agape a fost deja dat. Il stiti? Nu peste tot se punea totul la comun. In cazul celor care se punea totul la comun cu siguranta Cina a continuat sub forma de Agape. Iar slujirea "la mese" a apostolilor si a diaconilor pe care i-a lasat nu putea fi o slujire de bucatar/ospatar ci una sacramentala, cea a Euharistiei.

Maria este preot si chiar si dvs. sunteti si toti crestinii sunt. Nu exista alt tip cu exceptia celor evreiesti de pe linia lui Aaron care nu aveau de a face cu crestinatatea. Iar altii nu existau. Va vine greu sa credeti dupa ce v-ati obisnuit cu Biblia romaneasca modificata peste tot unde scria batran, si v-ati obisnuit cu modul de celebrare de azi care nu are de a face cu cel al primilor crestini. Epicleza (Invocarea Duhului Sfant pentru a transforma painea si vinul in Trupul si Sangele Domnului) ati vazut foarte bine ca nu exista in textele pe care mi le-ati aratat, si tocmai ca Euharistia nu se lua la Altar ci la masa, de aia se chema Cina, se lua la masa exact cum o luasera si apostolii. Si se lua cu binecuvantare si multumire ca orice hrana.

Domnul a zis "Luati Duh Sfant", pe langa faptul ca femeile erau mereu nelipsite si ele, Duhul Sfant nu L-a dat atunci cand a zis "luati Duh Sfant" ci atunci abia ii invata ce urma sa se intample pentru ca Duhul Sfant L-a dat abia la Cincizecime, atat barbatilor cat si femeilor si toti au inceput sa faca ceea ce spusese Domnul ca va trebui facut la primirea Duhului. Asa cum la fel, cand a zis "luati mancati" El inca nu se Jertfise pentru pacate ci ii invata ceea ce urma sa se intample ca atare au mancat cu adevarat Trupul Domnului dupa ce acesta s-a Jertfit, nu inainte. Si au mancat cu totii, nu numai apostolii, nu numai barbatii, nu numai ierarhia. Apostolii i-au invatat cum sa ia Cina Domnului la mese dupa care i-au lasat pe diaconi (si diaconite) sa se ocupe.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:27:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.