Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Abstinenta sexuala. Cine si cum face? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15552)

AlinB 27.11.2013 11:25:04

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 541705)
EU n-am zis că știu.
Dar există oricând posibilitatea, pentru că în viața pământească avem doar DOUĂ certitudini: că ne-am născut aici și că vom trece dincolo.
ATÂT!

Pardon, ca este un dincolo, nu ai certitudinea, daca e sa o iei asa.

AlinB 27.11.2013 11:26:25

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 541701)
Dar asta nu inseamna ca ai tu dreptate...
Da' de unde sti tu ca nu se vor casatori?
Pacate avem toti destule, poate unele mai mari decat alea.
Am zis si o repet, depinde de fiecare in parte, e mentalitate, de personalitate, de morala, de sentimente.
N pot sa vin sa zic ca gata, sigur se casatoresc ca au aut contact intm dupa 2-3-4 ani de la relatie. Nu. Dar nic nu pot sa vin sa zic ca sunt sortiti esecului.

Tu cu faimoasele tale studii google, n-ai reusit sa gasesti nici unul care sa demonstreze ca mai putin de un sfert din relatiile de concubinaj ajung la casatorie, cauza putand fi chiar..concubinajul?
Iar din cele care ajung totusi la casatorie, mai bine de jumatate ajung la divort in cativa ani?

Nu am cifrele exacte dar este destul de logic ca astfel de curg lucrurile.
Chestie de psihologie.

AlinB 27.11.2013 11:29:00

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 541631)
As vrea sa mai adaug ca nu mi se pare (mie persoal) atat de grav daca dupa 2-3 ani de la inceputul relatiei sa fie contact fizic, atata timp cat cei doi implicati urmeaza sa se casatoreasca atat civil cat si in fata lui Dumnezeu. Si daca au avut si contact intim, nu inseamna musai ca si locuiesc impreuna de exemplu.

Pai daca tot urmeaza, nu mai pot avea rabdare...cateva luni sa zicem?
Adica, care e graba?

AlinB 27.11.2013 11:29:40

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 541636)
...fara a fi judecati de ceilalti.

Apoi nu, dar incercam sa intelegem mentalitatea.

DragosP 27.11.2013 11:32:49

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 541714)
Pardon, ca este un dincolo, nu ai certitudinea, daca e sa o iei asa.

Pardon, știi tu la ce "dincolo" m-am referit eu?
"Dincolo" de viața asta pământească. Ce poate fi orice, inclusiv nimic, "dacă e să o iei așa".

AlinB 27.11.2013 11:37:59

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 541620)
Evident ca pe primul plan trebuie sa fie credinta in Dumnezeu, insa asta nu inseamna ca nu trebuie si sa socializam!

Nu era vorba de socializat ci de sexualizat, in afara casatoriei pe criteriul "iubirii, cam acolo batea ideea, cand credinta e un element derizoriu printre altele, tot derizorii sunt si valorile morale care ar trebui sa derive din ea.
A fost o aluzie chiar asa subtila?

Citat:

Iar cu "distantarea intre cei doi"" aici total de acord cu dumneavoastra! Atunci cand cei doi nu au unele pasiuni si interese comune e clar ca scartaie treaba!
Intelegerea si armonia nu stau in "pasiuni si interese comune".
Oricat de diferite ar fi, se poate petrece timp impreuna si fiecare arata interes pentru ceea ce face celalalt.

Corinusha 27.11.2013 12:11:26

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 541716)
Pai daca tot urmeaza, nu mai pot avea rabdare...cateva luni sa zicem?
Adica, care e graba?

Poate e vorba de cativa ani, ca deh, familia vrea sa faci nunta mare "ca asa se face" si nu-ti permiti inca vreo 2-3 ani...
in fine, pana la urma fiecare facem/am facut cum simtim.
Ah, ca sunt o groaza de relatii de concubinaj de tin de 25-30 de ani nu sti, doar ca pe ei nu-i tine legati un act?! Bine inteles, marea majoritate necrestini... dar tine relatia, si merge...

AlinB 27.11.2013 12:24:42

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 541731)
Poate e vorba de cativa ani, ca deh, familia vrea sa faci nunta mare "ca asa se face" si nu-ti permiti inca vreo 2-3 ani...

Da, 2-3 ani in care aia doi toaca bani de 5 nunti.

Si la o adica e de inteles, daca parintilor li se pare normal concubinajul dar anormal sa nu fie "nunta mare", pai si copiii, cum pot sa gandeasca altfel?

Citat:

Ah, ca sunt o groaza de relatii de concubinaj de tin de 25-30 de ani nu sti, doar ca pe ei nu-i tine legati un act?! Bine inteles, marea majoritate necrestini... dar tine relatia, si merge...
Si o caruta cu 3 roti poate sa mearga daca trage calul tare..

aubergine 27.11.2013 12:54:57

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 541738)
Da, 2-3 ani in care aia doi toaca bani de 5 nunti.

Si la o adica e de inteles, daca parintilor li se pare normal concubinajul dar anormal sa nu fie "nunta mare", pai si copiii, cum pot sa gandeasca altfel?

Si o caruta cu 3 roti poate sa mearga daca trage calul tare..

In ziua de azi, totul este cu susul in jos, anormal. Oamenii au niste conceptii, de te crucesti! Majoritatea, nu zic ca nu sunt si exceptii...

Pentru ei nu conteaza cununia religioasa, lucru cel mai important, ci cheful, care trebuie sa ia ochii oamenilor, sa fie prezenta multa lume, si sa iasa multi bani.

Nasii trebuie sa fie oameni cu bani, ca sa inzestreze mirii, de parca numai asta ar conta, nu calauzirea spirituala care este uitata de majoritatea oamenilor.

Se merge la biserica pentru ca asa trebuie, ca cica traditia o cere, si sa nu zica vecinii ceva, sa nu barfeasca...

Vremuri materialiste total si fara nici o preocupare pentru suflet, parca si pe vremea lui Ceausescu era mai bine, chit ca oamenii erau atei, dar macar nu faceau atata caz de nunta si nu puneau atata accentul pe bani...Bani, bani , bani.

Nu avem dupa ce bea apa, dar facem nunti peste posibilitati voind sa ne scoatem investitia pe spatele nuntasilor si nasilor.......

Ca sa nu mai vorbim de concubinaj, care este o uraciune in fata Domnului...

Corinusha 28.11.2013 08:24:29

Cred ca pe vremea lui Ceausescu crestinii, care erau, chit ca poate nu recunosteau, erau mai crestini decat in aziua de azi.

Alin, ca sa ai relatii intime nu trebuie neaparat sa stai impreuna cu persoana respectiva.
Da, am facut nunta mare, ca deh... "cum sa nu faci, ca noi am fost la atatea si voi sa nu v-alegeti cu nimic, da' ce-o sa zica x, y si z?" Mentalitate... da' vrei, nu vrei, pana la urma ei sunt parintii care m-au salvat din leaganul de copii, ei sunt cei care m-au crescut, macar atata bucurie sa le fac; in plus, toata orice fata/femeie se viseaza inca de mic copil in rochie de mireasa cu un buchet frumos in mana, si sa aiba invitati si sa sarbatoreasca impreuna cu ei cea mai specala zi din viata ei, momentul in care se casatoresc in fata lumii si in fata lui Dumnezeu cei doi miri.
Alin, de unde sti tu ca se toaca bani in aia 2-3 ani ca pentru 5 nunti? Ai de unde sa faci tu rost de 20.000 lei, asa, in 3-4 luni de zile, daca ai un loc de munca in care mai mult de 1.200 - 1.300 nu castigi?! Da, poti, daca pentru o nunta iti convine sa iti faci datorii la banca pentru urmatorii 10 - 20 de ani...

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:31:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.