Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

ioanna 20.08.2011 18:19:47

Citat:

Daca tu ai deja raspuns la toate, pai da-mi si mie raspunsurile acolo unde-i firul despicat in 4. Daca nu le stii pana in asemenea detalii, de ce crezi ca altii ar trebui impiedicati sa le stie? Sunt unii care n-au nevoie sa stie nimic iar altii care vor sa stie foarte multe. Cand a refuzat Domnul sa raspunda celor din urma.
Adriana, poti pune intrebari, asa cum pot pune si altii, iar cine stie iti va raspunde, insa sa nu ai pretentia unui raspuns si in cazul devoalarilor care trivializeaza textul Scripturii, de la metafora „mireasa a lui Hristos” sa ajungem sa discutam despre mirele trupesc ,daca Hristos e mirele calugarului , deci inutilitati, in loc sa explicam aceasta metafora ,ce presupune ea, in ce consta legamantul cu Hristos, asta-i important. Nu toti au dispozitia pentru firmituri, discutii care tind spre derizoriu, de aceea nici nu intervin pe acest topic.

p.s Am spus ca mi se pare inutila discutia pentru ca nu explica semnificatia metaforei, dar si pentru ca din punctul meu de vedere, pe Hristos nu-l poti desparti de Mireasa Sa pentru a institui o relatie de poligamie, deci nu spunem ca Hristos e mire pentru fiecare dintre noi, El e mirele Bisericii, a unui singur trup, caci si nunta Mielului e una. Cand acest „ trup” va fi demn de chemarea Sa, va avea loc si nunta : "Să ne bucurăm și să ne veselim și să-I dăm slavă, căci a venit nunta Mielului și mireasa Lui s-a pregătit". Alte discutii mi se par de prisos.

Neaguu 20.08.2011 19:11:36

Adriana tu ai spus ca barbatul e egal femei conform celor scrise de Pavel.Eu am aratat ca Pavel spune altceva in corinteni si nu numai. Unde spune Pavel ca barbatul este egal cu femeia? In ce verset? Si mai spui ca Dumnezeu Tatal este capul lui Iisus (iar eu am zis sa arati acest lucru) si ca Pavel cand a scris ca barbatul este capul femeii era inca ucenic si spunea un lucru gresit!

Adriana3 20.08.2011 21:02:16

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 391676)
Adriana, poti pune intrebari, asa cum pot pune si altii, iar cine stie iti va raspunde, insa sa nu ai pretentia unui raspuns si in cazul devoalarilor care trivializeaza textul Scripturii, de la metafora „mireasa a lui Hristos” sa ajungem sa discutam despre mirele trupesc ,daca Hristos e mirele calugarului , deci inutilitati, in loc sa explicam aceasta metafora ,ce presupune ea, in ce consta legamantul cu Hristos, asta-i important. Nu toti au dispozitia pentru firmituri, discutii care tind spre derizoriu, de aceea nici nu intervin pe acest topic.

p.s Am spus ca mi se pare inutila discutia pentru ca nu explica semnificatia metaforei, dar si pentru ca din punctul meu de vedere, pe Hristos nu-l poti desparti de Mireasa Sa pentru a institui o relatie de poligamie, deci nu spunem ca Hristos e mire pentru fiecare dintre noi, El e mirele Bisericii, a unui singur trup, caci si nunta Mielului e una. Cand acest „ trup” va fi demn de chemarea Sa, va avea loc si nunta : "Să ne bucurăm și să ne veselim și să-I dăm slavă, căci a venit nunta Mielului și mireasa Lui s-a pregătit". Alte discutii mi se par de prisos.

Ioanna,
Eu pana acum nu am mai auzit sa critice cineva faptul ca Mirele unei calugarite de exemplu, ar fi Hristos pe motivul ca ar fi o relatie de poligamie. Nu ar mai exista parabola celor 10 fecioare. Cand insa cineva aduce in discutie faptul ca cele 10 fecioare nu simbolizeaza doar pe femei, ci si pe barbati, nu convine pentru ca in cazul asta trebuie sa admita si faptul ca nu are baze reale discriminarea femeii pe motiv ca Iisus dupa firea trupeasca este barbat. Se explica metafora doar cand serveste unor scopuri bine stabilite, si se arunca comentarii ca cele de mai sus cand tot ea poate demonstra o nedreptate facuta unora si inca zicand ca ar fi trivial de mers cu explicatiile pana la capat. Exact la asta ma refer cand vorbesc de indoctrinare in biserica.

ioanna 20.08.2011 21:13:38

Ce pot sa mai spun, ferice de tine ca nu esti indoctrinata ca noi toti si poti sa te misti liber in interiorul, dar si exteriorul adevarului :) Noi, indoctrinatii, ne incapatanam sa ramanem in interior. Te las sa discuti cu cei "neindoctrinati". O seara placuta!

Adriana3 20.08.2011 21:15:53

Citat:

În prealabil postat de Neaguu (Post 391690)
Adriana tu ai spus ca barbatul e egal femei conform celor scrise de Pavel.Eu am aratat ca Pavel spune altceva in corinteni si nu numai. Unde spune Pavel ca barbatul este egal cu femeia? In ce verset? Si mai spui ca Dumnezeu Tatal este capul lui Iisus (iar eu am zis sa arati acest lucru) si ca Pavel cand a scris ca barbatul este capul femeii era inca ucenic si spunea un lucru gresit!

Domnule Neaguu,

Sa inteleg ca ati rasfoit din nou epistolele catre Corinteni si nu ati gasit ca Dumnezeu este capul/seful lui Iisus?

Uitati aici:

"3. Dar voiesc ca voi sa stiti ca Hristos este capul oricarui barbat, iar capul femeii este barbatul, iar capul lui Hristos: Dumnezeu."

(1 Corinteni 11:3)

http://www.biblia-ortodoxa.ro/noul-t...apostol-pavel/

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=12&cap=11

Inainte de a merge mai departe cu versetele, spuneti-mi daca sunteti deacord cu faptul ca Dumnezeu este capul lui Hristos, si daca da, explicati-mi si mie in ce fel Dumnezeu este capul lui Iisus. Si apoi va voi da si restul versetelor.

ioanna 20.08.2011 21:34:30

Citat:

Eu pana acum nu am mai auzit sa critice cineva faptul ca Mirele unei calugarite de exemplu, ar fi Hristos pe motivul ca ar fi o relatie de poligamie. Nu ar mai exista parabola celor 10 fecioare...
Parabola celor 10 fecioare ne transmite un mesaj clar:fiecare amanunt al credintei e important, toate valorile spirituale ne-au fost daruite in vederea pregatirii noastre pentru intampinarea Mirelui, nu putem neglija o parte din ele, caci " în cetate nu va intra nimic pângărit și nimeni care e dedat cu spurcăciunea și cu minciuna, ci numai cei scriși în Cartea vieții Mielului." [mireasa=Cetatea cea Sfanta,Ierusalimul]

I'm out!

Mihai36 20.08.2011 21:45:15

Faptul ca barbatul este capul femeii nu inseamna ca ca ei doi nu ar fi egali, sint egali dar sint diferiti, asa cum partea stinga a corpului este diferita fata de dreapta.
daca nu au fost precizate exact limitele pina la care femeia se supune barbatului -cu precadere in cadrul casatoriei- atunci precizarile amanuntite vor fi facute data viitoare , evident celor care vor pricepe, celor intelepti.

Adriana3 20.08.2011 21:53:28

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 391720)
Ce pot sa mai spun, ferice de tine ca nu esti indoctrinata ca noi toti si poti sa te misti liber in interiorul, dar si exteriorul adevarului :) Noi, indoctrinatii, ne incapatanam sa ramanem in interior. Te las sa discuti cu cei "neindoctrinati". O seara placuta!

"Noi toti"? :) Eram sigura ca din Biserica am luat si eu prostul obicei sa generalizez :)) Cand un credincios crede un lucru, e convins ca la fel crede toata biserica asa ca generalizeaza cu "noi toti". Cand insa biserica e criticata din cauza unui membru al ei, brusc generalizarea este ceva de rea-vointa :))

Ioanna draga,
Adevarul ne face liberi. De aceea ai dreptate ca ferice de mine. Insa cu partea a doua nu ai dreptate pentru ca parabola celor 10 fecioare exista, ea nu introduce ideea de poligamie prin faptul ca 5 din ele intra in camera cu Mirele, iar fecioarele ii simbolizeaza si pe barbati, si din fericire a fost un user barbat mai inainte care din proprie initiativa a spus acest lucru. Deci eu nu ma misc in afara Adevarului ci dimpotriva, Adevarul ma face libera sa ma misc in toate directiile in interiorul lui ;)

Adriana3 20.08.2011 21:56:02

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 391727)
Parabola celor 10 fecioare ne transmite un mesaj clar:fiecare amanunt al credintei e important, toate valorile spirituale ne-au fost daruite in vederea pregatirii noastre pentru intampinarea Mirelui, nu putem neglija o parte din ele, caci " în cetate nu va intra nimic pângărit și nimeni care e dedat cu spurcăciunea și cu minciuna, ci numai cei scriși în Cartea vieții Mielului." [mireasa=Cetatea cea Sfanta,Ierusalimul]

I'm out!

Exact, nu putem neglija o parte din ele, ca atare si barbatii trebuie sa stie ca parabola ii vizeaza si pe ei, ca atare discriminarea femeii din cauza genului firii trupesti a lui Iisus nu isi are nici o justificare ;)

Adriana3 20.08.2011 22:00:43

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 391730)
Faptul ca barbatul este capul femeii nu inseamna ca ca ei doi nu ar fi egali, sint egali dar sint diferiti, asa cum partea stinga a corpului este diferita fata de dreapta.
daca nu au fost precizate exact limitele pina la care femeia se supune barbatului -cu precadere in cadrul casatoriei- atunci precizarile amanuntite vor fi facute data viitoare , evident celor care vor pricepe, celor intelepti.

Partea dreapta a capului nu se supune partii stangi a capului sau invers, ci ele colaboreaza intre ele iar trupul se supune ambelor jumatati de creier. Daca s-ar fi zis ca barbatul este o jumatate de cap si femeia cealalta jumatate, doua jumatati diferite dar care colaboreaza si carora se supune trupul lor comun (caci nu mai sunt doi ci unul singur), nu ar mai fi comentat nimeni nimic.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:34:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.