![]() |
Citat:
Dracul, dupa cum stim, are si el un anumit rol in mantuirea omului. Nesansa voastra Inorogule e ca pe voi, ateii, nici dracul nu va vrea, pentru ca pentru atei dracul nu exista. :21: |
Citat:
Il consideri pe Bill Gates un exemplu demn de urmat? |
Citat:
Din ultimele comentarii am dedus ca ateii de pe acest forum nu se cred doar "liberali" desi sunt niste angajati tristi ai unora, dar se pare ca se considera si "prieteni la catarama" cu mai marii ateismului ... amuzant, nu ? :21: |
Citat:
Pacat... in acest mod desconsideri multe personalitati din istorie, inclusiv pe Eminescu. |
Citat:
si ce treaba are Gates cu IT-ul? Bill Gates este businessman |
Citat:
Am vazut de curand un videoclip cu un rus care statea linistit la pescuit, iar dupa o vreme cand a vazut ca nu prinde nimic, a facut o criza de nervi ca-i venea sa sparga totul in jur. Fratilor, cui slujim de fapt? Vorbim fiecare despre jertfa si suferinta Mantuitorului, dar nu ne sfiim sa refulam la cea mai mica "lectie" deloc intamplatoare. Cati ani de "restante" ne mai trebuie, pentru a absolvi intr-un final, capitolul "Smerenie"? |
Citat:
Alt paradox: tara majoritar religioasa in care nu se preda in scoli creationismul. De ce oare? Asta e culmea masochismului: sa detii adevarul dar sa-ti trimiti copiii sa invete minciuni :))). |
Citat:
|
Citat:
Stiti cum e ? ... In rest, aveti dreptate, ca de obicei. Multumesc pentru sfaturi. |
Citat:
Si... windows? Nu poti zice ca n-a contribuit imens la lumea IT. Si intamplator nu este un om religios, lucru pe care il are in comun cu Eminescu. Sa disconsideri oameni numai din cauza crezului lor este o limitare in gandire. Citat:
|
Citat:
Citat:
Ateii sun "liberali" din nastere, ghinionul celor din romania e ca-s anagajati ba la stat ba la patron. Dar se vor elibera ei de sub jugul imperialist ... si stim ce va urma, ca am mai trecut prin asta. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ei, uite de aia avem atata intoleranta si conflict religios in lume... |
Citat:
|
Citat:
Iar aceia nu au"deschis doar cartea de anatomie"ci au facut bataturi pe ea,ca si pe alte compendii de anatomie si fiziologie umana. Ok sa deschidem cartea deci... Corpul uman contine 6 elemente : oxigen,hidrogen,nitrogen,calciu si fosfor,asta in proportie de 99% din masa corpului si numai 0,89% alte 5 elemente : potasiu,sulf,sodiu,clor si magneziu. Siliciul, al doilea element ca raspandire pe Pamant dupa oxigen, se gaseste in natura sub forma de combinatii (dioxid de siliciu, mica, feldspat). Masa siliciului reprezinta 27,5% din cea a scoartei Pamantului. Rolul în organism Siliciul este unul dintre cele mai noi oligoelemente evidențiate ca esențiale pentru organism. În organismul uman deține mai multe roluri dintre care calcifierea oaselor este cel mai important. Rolul său în consolidarea scheletului este esențial în fazele timpurii ale formării acestuia. Siliciul intervine în metabolismul componentelor țesutului conjunctiv, cu rol de susținere, al cărui aport este esențial în dezvoltarea embrionară, vindecarea rănilor, osificare. Acest mineral mai este corelat cu procesele de îmbătrânire vasculară, în sensul că el se reduce semnificativ cu vârsta din pereții arteriali în care s-a instituit procesul de ateroscleroză. Siliciul dă strălucire dinților, unghiilor și părului. Există și în țesutul pulmonar, de aceea este recomandat pentru remineralizarea bolnavilor de tuberculoză. Pentru că ajută la formarea oaselor și cartilajelor, mineralul nu trebuie să lipsească din alimentația gravidelor și din cea a copiilor care suferă de rahitism. De asemenea, el contribuie la asimilarea fosforului, care este foarte important pentru sănătatea creierului. Se estimează că un adult ar avea nevoie de 20-30 mg siliciu/zi. Carbonul este un element foarte important si interesant: se gaseste sub forma de grafit, diamant si fulerene si prezinta capacitatea de a forma legaturi simple sau multiple cu alti atomi mici, inclusiv cu alti atomi de carbon. Aceste caracteristici conduc la aparitia a aproape zece milioane de compusi chimici diferiti. În organismul uman, carbonul se regăsește sub forma proteinelor, glucidelor, lipidelor și intră în componența sângelui, hormonilor, acizilor nucleici. Deci aceasta este componenta de pamant/lut a corpului uman. La nivel de celula se fac schimburile de gaze prin aportul circulatiei sangvine care oxigeneaza tesuturile ori elimina CO2 prin expiratie-asta este componenta de aer a corpului uman. Nu mai este un secret pt nimeni ca, corpul uman contine intre 45% apa(la obezi)si pana la 85% apa la noi nascuti,sugari. SNC are o activitate bazata pe biocurenti iar creierul are si el un algoritm specific de functionare in anumite unde:alfa,beta,delta,theta. Iar aceasta ultima este componenta de foc a corpului uman. |
Citat:
Ai afirmat ca: "Toti (ateii) suntem frati si surori, pentru ca toti suntem oameni. Nu conteaza crezul pe care il avem (ca noi oricum nu credem in nimic). Cand o sa inteleaga lumea asta (credincioasa), o sa ne fie (noua ateilor) mult mai bine." sau "Toti (cei de alta confesiune) suntem frati si surori, pentru ca toti suntem oameni. Nu conteaza crezul pe care il avem (ca noi oricum nu credem in ceva anume). Cand o sa inteleaga lumea asta (crestina), o sa ne fie (noua celor de alta confesiune) mult mai bine." Ia sa vedem ce iese daca schimbi cum spui tu ca-i bine ... |
Citat:
"Toti (oamenii) suntem frati si surori, pentru ca toti suntem oameni. Nu conteaza crezul pe care il avem (pentru ca avem atatea crezuri in lumea asta). Cand o sa inteleaga lumea (credincioasa si necredincioasa) asta, o sa ne fie (tuturor oamenilor) mult mai bine." |
Citat:
Am vociferat doar pt abordarea subiectului in sine dar nu am atacat oamenii;pe cand in cazul meu este exact invers,acum sunt atacata personal pt ca gandesc exact asa iar acest user nu stie cum altfel sa poarte si sa castige o discutie prin merite intectuale. Nu are nici un aport la acest thread, este doar un propangadist al unor siteuri indoielnice cu miros orthodox,pe care le promoveaza aici dand copy/paste fara a se obosi sa le citeasca,sa le comenteze personal. Intre timp ce face copy/paste mai baga si niste injuraturi"crestine"tuturor acelora care mai au o obiectie. Eu am avut curajul sa ma pun cu el pt ca nu ma las intimidata de astfel de indivizi nici in virtual,nici in viata reala! Am facut-o pt o perioada de timp cand termenii inca se pastrau in proportii relativ caldicele si ne incadram in subiect,dar de cand a trecut la injurii nu o sa-i mai raspund. Asa,asa o sa trezeasca vorbind si postand copy/paste de unul singur. |
Citat:
Mesajele mele recente nu se adreseaza majoritatii colegilor, ci au tinta directa :). Am folosit intentionat sofisme si intepaturi/trolling de acelasi "calibru" cu al interlocutorului. Ele sunt greu de observat doar de catre cei care le folosesc la randul lor. Mesajul meu are, intr-adevar, un substrat de adevar dar nu este nicidecum esential in ceea ce doresc eu sa transmit si daca doresti sa avem o dezbatere pe acest subiect va trebui sa continuam intr-un alt context (LE: m-am intins cu raspunsul, se poate dezbate si aici). In mare, precizez ca nu ma intereseaza catusi de putin ce ritual face medicul si ce muzica asculta inainte de a intra in operatie atata timp cat va aplica cunostintele lui medical/stiintifice atunci cand va efectua operatia. Daca este un bun expert, nu ma intereseaza nici moralitatea lui in afara cabinetului, in sensul ca acest lucru nu imi influenteaza decizia de a ma lasa pe mainile lui. Nu m-ar incanta un medic care m-ar desface si s-ar apuca de matanii si trecerea candelei sfintite pe deasupra operatiei, sau care nu ar mai steriliza bisturiul ...pentru ca a facut asistenta o rugaciune puternica asupra acestuia. Am inteles: rugaciunea are efecte benefice si face minuni... dar va rog, nu pe mine! Nu ma intereseaza care este viziunea doctorului asupra mortii si a vietii daca el este bun in ceea ce face. In plus, voi evita pe cat posibil expertii care imi vor face recomandari de ordin moral, pentru simplul fapt ca nu ii recunosc nimanui aceasta autoritate. Cu alte cuvinte, nu poate sti altcineva ce este mai bine pentru mine. Nu am o problema atat timp cat credinta vine mai degraba ca un supliment si nu ca o exclusivitate. Suna ciudat? Vezi multe dintre sfaturile care sunt oferite oamenilor bolnavi (nu in sensul de "pacatosi", ci cu adevarat bolnavi) si ai sa intelegi ce vreau sa spun. Si totusi se naste o intrebare interesanta: ai prefera ca intr-o sala de operatie sterilizarea sa se faca prin rugaciune sau prin metode, tot stiintifice*, dar alternative? Cum justifici raspunsul? *mai nou, rugaciunea sterilizeaza: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=17633 |
Citat:
Păcat, discuția luase un curs frumos. |
Citat:
|
Citat:
Deci unde ramasesem? |
Eu zic să luăm o pauză și continuăm când se lipezesc apele.
|
Yasmina si ovidiu_b, ce noroc ca nu sunteti singurii de pe acest topic, ca era o plictisealaaa fara voi ... sarea si piperul ... doar impreuna cu Inorogul si abbbbbccc, chiar o sa va simt lipsa. Vai, vai , vai ...
Nu vreti voi sa conversati pe privat, daca sunteti asa prieteni intre voi, din respect pt subiectul acestui topic ? |
Citat:
La vremea respectiva era o adevarata moda ca fiecare tanar care lucra in programare sa-si faca prorpiul OS.Existau o penurie de OS-uri la vremea respectiva.Insa nimeni nu avea un contract, cu o corporatie care fabrica hardware(IBM de pilda). Ei bine, datorita faptului ca Gary Kildall (cel care a creat CP/M OS) a refuzat oferta de la IBM, iar IBM-ul dorea un OS pt hardware-ul sau(care folosea ca CPU Intel 8086, la vremea respectiva), Bill Gates le-a promis ca in 30 DE ZILE ca le va putea livra acel OS.Numai cu aceasta conditie, (cea de 30 zile) IBM-ul l-a bagat in seama pe Bill Gates. Problema era ca Bill Gates NU AVEA LA ACEEA DATA un sistem de operare ca sa RULEZE pe INTEL 8080.Insa partenerul sau, Paul Allen, stia de un tip(coleg de facultate) pe nume Tim Paterson, care avea un sistem de operare creat de el numit QDOS care rula pe procesor INTEL 8080. Pal Allen, cumpara de la Tim Patterson, sistemul de operare QDOS alaturi de drepturile de autor, contra sumei de 50.000 de dolari la vremea respectiva. Alaturi de Bill Gates, schimba doar numele sistemului de operare din QDOS in MS-DOS si il livreaza lui IBM, insa cerand in plus licenta pt fiecare masina IBM vanduta cu asa zisul nou OS MS-DOS care era de fapt QDOS. Asadar Bill Gates a cumparat munca altuia si a vandut-o altuia sub alt nume(dpdv moral asa stau treburile). Pe de alta parte Bill Gates a facut pe furis, un contract cu o companie japoneza pt a vinde licente de MS-DOS , clonelor de calculatoare ALTAIR care erau echipate cu procesoare Intel 8080, facute de firma japoneza. Daca Gary Kildall nu facea greseala sa refuze oferta IBM, Daca IBM-ul nu avea nevoie in 30 de zile de un OS pt Intel 8080, Daca Paul Allen nu-l constea pe Tim Patterson, care nu avea deja un OS numit QDOS pt Intel 8080, Microsoft ar fi fost ca orice firma de software obisnuita. Deci uita-te putin la circumstantele, in care s-a creat Microsoft. Practic Gates n-a scris nici macar o linie de cod pt OS-ul pe care l-a vandut la IBM. Tot ce-a facut a fost sa schimbe numele din QDOS in MS-DOS si l-a vandut mai departe, adica outsourcing. Citat:
(acel XEROX).De asemnea mouse-ul este tot o inventie a celor de XEROX. Datorita neghiobiei directorilor de la XEROX, Steve Jobs de la Apple cumpara drepturile de autor pt framework-ul de GUI si pt mouse. Gates l-a convins pe Jobs, ca Microsoft sa faca programe pt hardware-ul Apple (care rula tot procesoare Intel 8080) inoculandu-i lui Jobs, ideea (falsa) ca rivalul principal al lui Apple este IBM, si ca IBM-ul doreste sa-l scoata de pe piata pe Jobs.Jobs a inghiti galusca , fiind convins si de faptul ca IBM folosea tot procesoare Intel la fel ca si hardware-ul de la Apple. Problema era ca in realitate, Gates era rivalul lui Jobs.Gates l-a manipulat emotional pe Jobs ca Microsoft sa creeze programe pt hardware Apple, doarece facand aceasta, Microsoft avea acces la CODUL SURSA AL FRAMEWORK-ULUI GUI si la CODUL SURSA de la API-urile pt mouse. Astfel in timp ce o echipa de la MS , creea programe cu interfata grafica pt Apple, o alta echipa MS lucra la implementarea GUI-ului pt noul sistem de operare Windows, GUI care era proprietatea intelectuala a lui Apple, Gates neinformand-ul niciodata pe Jobs de aceasta intentie. De ce a avut Windows-ul succes ? Simplu pt ca folosea la vremea respectiva GUI si mouse, Windows-ul ruland pe clone de IBM care erau mult mai eftine ca masinile IBM si mai eftine ca pc-urile de la Apple. MS a castigat pt ca multi doreau un pc ca Apple, dar putin si-l puteau permite(Apple-ul costa scump), iar in acelasi timp era pe piata Microsoft care era o clona de Apple.Practic Windows-ul era o clona a OS-ului de la Apple, doar ca mult mai proasta, dar in schimb era foarte, foarte eftina. Deci Gates a facut averea ca busiessman si nu ca programator.Nu BASIC-ul sau l-a facut celebru, ci faptul ca profitat de bunacredinta a unora si de ignoranta altora.Atata tot. Citat:
Habar n-am, insa stiu de urmatoarea poezie a sa: http://www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/rugaciune.htm Daca cineva care nu este religios poata sa compune o astfel de poezie, inseamna ca unul din noi se inseala si in mod sigur nu sunt eu acela. Citat:
politicienii (ca si acum) furau de se rupeau.Mai mult Eminescu a fost asasinat pt ca a aparat valorile neamului romanesc si Ortodoxia.De aceea Biserica Ortodoxa Romana, il cinsteste de ziua sa, ca un luminator al culturii romanesti si un aparator al Ortodoxie in contextul cultural europeean. Citat:
Citat:
Ori a inlocui Cuvantul lui Dumnezeu cu niste observatii ala omului despre actiunile lui Dumnezeu asupra acestei lumi(creationismul) ar fi lipsa de respect la adresa lui Dumnezeu, ba chiar blasfemie, pt ca nimeni nu are voie /dreptul de a inlocui Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie cu observatiile omului privind actiunile lui Dumnezeu in aceasta lume. A inlocui Creatorul cu creatia sa, este o neghiobie si o erezie. De aceea se recomanda ca teoria creationismului sa fie luata ca addendum(adjuvant) pt cei care cred ca Dumnezeu nu intervine in aceasta lume tot timpul.Of, of, mai, mai. :29: |
A fost o dată ca niciodată un idol, și numele lui era Noroc.
|
Citat:
Și flotele puternice ș-armatele făloase, Coroanele ce regii le pun pe fruntea lor, Ș-acele milioane, ce în grămezi luxoase Sunt strânse la bogatul, pe cel sărac apasă, Și-s supte din sudoarea prostitului popor. Religia - o frază de dânșii inventată Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug, Căci de-ar lipsi din inimi speranța de răsplată, După ce-amar muncirăți mizeri viața toată, Ați mai purta osânda ca vita de la plug? Mihai Eminescu - Împărat și proletar N-am zis ca nu era credincios. Doar ireligios. |
Citat:
catre Eminescu, si anume discursul proletarului si nu al lui Eminescu. Ce am dat eu insa (poezia "Rugaciune") sunt gandurile poetului indreptate catre Dumnezeu(Eu-l sau interior) :5::5: Citat:
|
Citat:
Vrei dovada ? Citeste-i poeziile ... (poate vei avea o revelatie) Ca si crez ... - "Cum in picuri cade ceara la piciorele lui Crist" Citat:
Un documentar cu Andrei Gheorghe care dintre toate prostiile debitate de floarea ofilita a literaturii si regizorii pedo-frigizo-masonici ai cinematografiei, atinge o unda care se poate apropia de adevar ...https://www.youtube.com/watch?v=JpKUJV91zJs |
Citat:
|
Citat:
"Îți sărut picioarele tale, copilul meu cel dulce, și te rog, te rog mult să te liniștești, să crezi în statornicia și în iubirea mea și să speri, dacă poți spera. Dacă am avea religie, noi doi, am crede că Dumnezeu nu va lăsa nerăsplătit atât amor, dar n-o avem, de aceea numai în noi înșine putem crede și pe noi înșine ne putem întemeia. Eu zic: crede în mine și nu vei fi amăgită, afară doar dac-oi muri. Te sărut și te rog, liniștește-te, căci starea ta mă doare mai mult decât mizeriile mele proprii. Al tău Emin" http://ro.wikisource.org/wiki/Coresp...Veronica_Micle |
Citat:
|
Citat:
personajelor sale.Dar asta nu inseamna ca sunt proriile sale pareri E o diferenta de la cer la pamant. Ce spui este ca si cum daca tu redai dialogul virtual intre doua personaje asta inseamna automat esti in acelasi timp cele 2 personaje sau faptul ca virgula impartasesti opiniile celor doua personaje. Pai daca in realitate ar fi asa, ce ne-am face aabbb, cu toti scriitorii din lume? Ii facem pe toti schizofrenici ? Citat:
atunci cand esti in depresie esti suparat pe toata lumea. Dar dupa ce iti trece depresia, revii la poezia "Rugaciune". :36: |
Se trezisa ababa.... sa ne spuna ca Eminescu nu a fost religios. Nu numai ca a fost religios, ca a scris poezie religioasa, dar a luat si apararea Bisericii, pentru ca spre deosebire de unii ca voi, un om cu capul pe umeri intelege care sunt stalpii unei natiuni.
|
"Sunt doua mii de ani aproape de cand ea (Evanghelia) a ridicat popoare din intuneric, le-a constituit pe principiul iubirii aproapelui, doua mii de ani de cand biografia Fiului Lui Dumnezeu e cartea dupa care se creste omenirea. Invataturile lui Buddha, viata lui Socrate si principiile stoicilor, cararea spre virtute a chinezului La-o-tse, desi asemanatoare cu invatamintele crestinismului, n-au avut atata influenta, n-au ridicat atata pe om ca Evanghelia, aceasta simpla si populara biografie a blandului nazarinean a carui inima a fost strapunsa de cele mai mari dureri morale si fizice, si nu pentru el, pentru binele si mantuirea altora. Si un stoic ar fi suferit chinurile lui Iisus Hristos, dar le-ar fi suferit cu mandrie si dispret de semenii lui; si Socrate a baut paharul de venin, dar l-a baut cu nepasarea caracteristica virtutii civice a Antichitatii. Nu nepasare, nu dispret: suferinta si amaraciunea intreaga a mortii au patruns inima Mielului simtitor si, in momentele supreme, au incoltit iubirea in inima Lui si si-a incheiat viata pamanteasca cerand de la Tata-Sau din ceruri iertarea prigonitorilor. Astfel, a se sacrifica pe Sine pentru semenii Sai, nu din mandrie, nu din sentiment de datorie civica, ci din iubire, a ramas de atunci cea mai inalta forma a existentei umane". - Ieminescu :)
|
"To what extent are you influenced by Christianity?"
"As a child, I received instruction both in the Bible and in the Talmud. I am a Jew, but I am enthralled by the luminous figure of the Nazarene." "Have you read Emil Ludwig's book on Jesus? "Emil Ludwig's Jesus," replied Einstein, "is shallow. Jesus is too colossal for the pen of phrasemongers, however artful. No man can dispose of Christianity with a bon mot." "You accept the historical existence of Jesus?" "Unquestionably. No one can read the Gospels without feeling the actual presence of Jesus. His personality pulsates in every word. No myth is filled with such life. How different, for instance, is the impression which we receive from an account of legendary heroes of antiquity like Theseus. Theseus and other heroes of his type lack the authentic vitality of Jesus." Ainstain :) Deci vedeti ca spre deosebire de voi oamenii care v-ati varat in transee si vi se pare ca cine stie ce fapte de arme faceti, marile minti au intotdeauna un respect deosebit fata de marile carti. Chiar daca in cazul lui Einstein de exemplu, acesta nu a fost un crestin. |
Citat:
Normal ca religia este o mare parte din cultura romanilor. Normal ca el o sustine, fiind un om al culturii. |
Citat:
Ce ai postat tu sunt ideile lui CTP care de cand l-a luat pe Mandruta pe langa el s-a tampit de tot. Inainte avea si el un pic de respect pentru chestiile astea chiar daca nu credea. Da e bine ca l-au prins acu cu cearli si ii sparg capul. :71: Si tocmai ca si Eminescu si Einstein si Tesla si cine mai vrei tu fac diferenta intre celelalte invataturi si crestinism. Daca nu ai inteles asta nu am ce sa-ti fac. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:25:07. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.