Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

tricesimusquintus 09.03.2011 07:00:11

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 346087)
Mai trice, de ce vb asa la adresa calugarilor? asa ati invatat la AZS? nu ma mira , ca la cate a scris nebuna voi puneti botul....

Geony băiatule de unde le mai scoți? Am spus ceva despre călugări? Am spus cumva că sunt bolnavi epileptici , ori că voi puneți botul la ce au scris nebunii de ei?
Sper că ai înțeles aluzia...

catalin2 09.03.2011 08:27:36

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 346116)
Nemurirea sufletului și viața de după moarte (înainte de înviere) trebuie dovedite cu Scriptura, nu cu minunile. Criteriul minunilor în acest domeniu, ar da câștig de cauză spiritiștilor și nu ortodocșilor.

Pai voi interpretati cum vreti Scriptura, numai ca sa se potriveasca dogmei voastre. Ati face orice ca sa nu recunoasteti adevarul, chiar daca ar scrie negru pe alb. Voi nu cautati adevarul, ci doar ca sa gasitit ceva sa va confirme ca doctrina adventista este coecta. Ceea ce nu se potriveste ori are o alta semnificatie, ori e gresit ori dati orice interpretare in disperare de a va apara doctrina. Folosind chiar neadevaruri, ca de exemplu Sambata inlocuind "odihna".
Si neavand minuni spuneti ca nu exista minuni. Dar Iisus nu facea minuni si nu a zis ca cei ce vor crede in El vor face si ei minuni? A zis ca ne lasa o filozofie?

Despre ce scrie in Biblie probabil vi s-a mai scris, dar nu puteti accepta niciodata adevarul si le veti interpreta numai ca sa se potriveasca doctrinei adventiste.
Dovezile clare sunt parabola saracului Lazar si a bogatului, discutia lui Iisus cu Moise si Sf. Ilie, etc. Mai sunt si nenumarate pasaje, dar voi nu le acceptati nici pe acestea, cu atat mai mult o sa rastalmaciti si pasajele.
Asadar neavand minuni si nestiind nimic decat filozofie spunti ca sufletul moare, pentru ca nu ati avut vreo minune sa va spuna ca nu e asa.

tricesimusquintus 09.03.2011 10:04:51

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 346120)
Pai voi interpretati cum vreti Scriptura, numai ca sa se potriveasca dogmei voastre. Ati face orice ca sa nu recunoasteti adevarul, chiar daca ar scrie negru pe alb.

Problema voastră e că nu "scrie negru pe alb" nemurirea sufletului, despărțirea sufletului de corp, morții care sar pârleazul, și mai știu ce scenarii horror. Deci interpretarea Scripturii ca să se potrivească dogmei o faceți voi, noi luăm de bune ce scrie Scriptura.

Citat:

Folosind chiar neadevaruri, ca de exemplu Sambata inlocuind "odihna".
Si neavand minuni spuneti ca nu exista minuni. Dar Iisus nu facea minuni si nu a zis ca cei ce vor crede in El vor face si ei minuni? A zis ca ne lasa o filozofie?

Să lăsăm sâmbăta și minunile pentru alte topice, încearcă să te concentrezi pe dovezile "nemuririi sufletului". Dacă nu ai dovezi, le discutăm și acelea. Dar nu aici...

Citat:

Dovezile clare sunt parabola saracului Lazar si a bogatului

:68: Drum înfundat! S-a mai explicat că o parabolă nu poate fi "dovadă clară". Unde mai pui că nici nu se spune nimica de suflete părăsind corpurile. Corpurile sunt acolo bine mersi. Mișcând, vorbind, simțind...

Citat:

discutia lui Iisus cu Moise si Sf. Ilie, etc.

Iisus a discutat cu doi oameni vii: unul înviat (Moise) și unul ce nu a murit niciodată (Ilie). Nu a discutat cu fantome, strigoi, ori năluci.

Citat:

Mai sunt si nenumarate pasaje, dar voi nu le acceptati nici pe acestea

Nu le acceptăm deoarece acele "nenumărate pasaje" nu există!

Citat:

Asadar neavand minuni si nestiind nimic decat filozofie spunti ca sufletul moare, pentru ca nu ati avut vreo minune sa va spuna ca nu e asa.

Iar voi aveți o singură minune care dovedește că sufletul nu moare: un șarpe care vorbește! Facerea 3,4.

Geony 10.03.2011 10:10:58

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 346117)
Geony băiatule de unde le mai scoți? Am spus ceva despre călugări? Am spus cumva că sunt bolnavi epileptici , ori că voi puneți botul la ce au scris nebunii de ei?
Sper că ai înțeles aluzia...

Adica au fost mai multe E.G.White?

tricesimusquintus 10.03.2011 10:45:29

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 346350)
Adica au fost mai multe E.G.White?

Doar una, însă după 40 de pahare, nu garantez că nu :3:s-ar putea vedea mai multe...

catalin2 10.03.2011 13:58:43

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 346145)
:68: Drum înfundat! S-a mai explicat că o parabolă nu poate fi "dovadă clară". Unde mai pui că nici nu se spune nimica de suflete părăsind corpurile. Corpurile sunt acolo bine mersi. Mișcând, vorbind, simțind...

Iisus a discutat cu doi oameni vii: unul înviat (Moise) și unul ce nu a murit niciodată (Ilie). Nu a discutat cu fantome, strigoi, ori năluci.

Tocmai ce spuneam in mesajul precedent, orice ar scrie in Biblie voi o sa o negati, o sa gasiti zeci de motive, nu conteaza ca sunt puerile, important e sa fie motive. In schimb o sa luati citate scoase din context sau care se refera la altceva si o sa le aratati, s-ar gasi unii mai fara carte sa le ia de bune.
Adica voi nu respectati ceea ce scrie in Scriptura si spuneti ca Iisus ar minti si dati vina pe noi ca nu credem aberatiile voastre.

In parabola e totul clar. Mantuitorul nu spune niciodata lucruri neadevarate sau fabulatii gen martieni. E clar pentru oricine nu e de rea credinta.
In pasajul cu Moise si Sfantul Ilie, cum adica Moise a fost inviat? Unde scrie sau trebuie sa ne imaginam ca se potriveasca cu doctrina adventista?
In pasajul cu "azi vei fi cu mine in Rai" nici nu trebuie sa spuneti ceva, ar fi evident ca o sa cautati sa pacaliti.

Legat de aspectul teologic, cum sa moara sufletul si apoi sa invie? Sufletul e creat de Dumnezeu, adica il recreaza? Sufletul mort inseamna ca nu mai exista, e anihilat. Si daca il recreaza Dumnezeu il face si cu pacate sau il face ca sufletul noilor nascuti?

Geony 10.03.2011 14:47:35

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 346361)
Doar una, însă după 40 de pahare, nu garantez că nu :3:s-ar putea vedea mai multe...

Am intele! din aceasta cauza vezi tu doar negru in fata....

Geony 10.03.2011 14:50:01

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 346145)

.

Si apoi ce a facut cu cel inviat, cu Moise? ...la culcat din nou pana la inviere?

Dar Ilie, o fi saracut tot cu carul prin vazduh?

tricesimusquintus 10.03.2011 16:18:44

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 346418)
In parabola e totul clar. Mantuitorul nu spune niciodata lucruri neadevarate sau fabulatii gen martieni. E clar pentru oricine nu e de rea credinta.

În parabolă totul e clar pentru o... parabolă, nu și pentru realitate. De exemplu, cât de clar este pentru tine faptul că un "suflet" imaterial, are degete, buze, gât, simte sete și dogoarea focului? Dar cât de clar este că în ciuda abisului între cele două lumi (Iad și Rai) bogatul și Lazăr pot conversa? Cât de clar și logic este pentru cineva din Rai să dorească să treacă în Iad? Cât de clar este faptul că "șeful" peste de Rai și Iad este Avraam? Unde este Dumnezeu? Și alte lucruri pe care nu le mai amintesc aici, suficiente însă pentru a face din povestirea Mântuitorului o minciună gogonată. Dacă n-ar fi ceea ce este: o parabolă.

Citat:

In pasajul cu Moise si Sfantul Ilie, cum adica Moise a fost inviat?

Ai dat ca "dovadă clară" discuția lui Isus cu Moise și Ilie. Ce nu era în regulă cu Ilie? Era de față pe munte ca persoană vie, ori era doar o fantomă (suflet imaterial fără corp)?

Citat:

Unde scrie sau trebuie sa ne imaginam ca se potriveasca cu doctrina adventista?

Nu trebuie să vă imaginați, e suficient să citiți Iuda 1,9.

Citat:

Legat de aspectul teologic, cum sa moara sufletul si apoi sa invie?

Cum? Interpretându-l așa cum îl consideră Scriptura: o persoană vie, întreagă! Cum e posibil să moară oamenii vii? Datorită păcatului, datorită alegerii greșite făcută de Adam și Eva.
Și cum e posibil să învie? Prin puterea lui Dumnezeu! Dacă nu crezi acest lucru, nu te mai poți numi creștin.

Citat:

Sufletul e creat de Dumnezeu, adica il recreaza? Sufletul mort inseamna ca nu mai exista, e anihilat.

Dacă l-a creat pe Adam, ar fi greu pentru El să învie un om care a trăit cândva? Iisus a dovedit deja că o poate face.

Citat:

Si daca il recreaza Dumnezeu il face si cu pacate sau il face ca sufletul noilor nascuti?

Îl face cum a fost înainte de moarte (pe cel nedrept) spre a primi pedeapsa, iar pe cel drept îl învie cu un corp "nesupus stricăciunii" (cum a avut Adam înainte de păcătuire) spre a primi viața veșnică.

tricesimusquintus 10.03.2011 16:20:42

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 346433)
Si apoi ce a facut cu cel inviat, cu Moise? ...la culcat din nou pana la inviere?

Dar Ilie, o fi saracut tot cu carul prin vazduh?

Astea sunt adevăratele probleme care te preocupă, din cauza lor nu mai poți dormi?

medusa 11.03.2011 12:10:40

Domnule Trice, de ce nu credeti in suflet?

tricesimusquintus 11.03.2011 12:43:26

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 346730)
Domnule Trice, de ce nu credeti in suflet?

Impropriu zis. Eu cred în Dumnezeu. Iar Dumnezeu prin revelația Lui divină spune că omul nu are un suflet, ci este un suflet. Un suflet viu. Facerea 2,7.
Sufletul viu (ființa vie) este rezultatul unirii corpului (țărâna pământului) cu suflarea de viață (duhul, spiritul).

medusa 11.03.2011 12:45:27

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 346742)
Impropriu zis. Eu cred în Dumnezeu. Iar Dumnezeu prin revelația Lui divină spune că omul nu are un suflet, ci este un suflet. Un suflet viu. Facerea 2,7.
Sufletul viu (ființa vie) este rezultatul unirii corpului (țărâna pământului) cu suflarea de viață (duhul, spiritul).

dar versetul ala unde zice Pavel ca sufletul baiatului s-a intors in el, cum il explicati?

tricesimusquintus 11.03.2011 14:51:05

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 346743)
dar versetul ala unde zice Pavel ca sufletul baiatului s-a intors in el, cum il explicati?

Ușurel cu sufletul pe scări! Textul nu zice că "s-a întors în el", ci că sufletul (viața) este în el. E o mică-mare diferență:30:

medusa 11.03.2011 15:39:23

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 346774)
Ușurel cu sufletul pe scări! Textul nu zice că "s-a întors în el", ci că sufletul (viața) este în el. E o mică-mare diferență:30:

de ce ati pus egalitatea suflet=viata? parca ziceati ca sufletul este omul.

si avem si verset asa cum am spus:

1 Regi 17:22 *Domnul a ascultat glasul lui Ilie și sufletul copilului s-a întors în el și a înviat.

chiar daca in alt context si in alt timp.

camy_d 11.03.2011 16:34:31

Întrebare pentru trice: cum definiți voi viața veșnică? Pentru că apare în Biblie.

apolodor 11.03.2011 19:34:13

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 346788)
de ce ati pus egalitatea suflet=viata? parca ziceati ca sufletul este omul.

si avem si verset asa cum am spus:

1 Regi 17:22 *Domnul a ascultat glasul lui Ilie și sufletul copilului s-a întors în el și a înviat.

chiar daca in alt context si in alt timp.

In acceptiunea biblica, suflet (nephes - in ebraica VT, psyche - in greaca VT) are mai multe semnificatii: omul insusi, viata, cugetul, simtirile. Nu are niciodata semnificatia unei entitati care traieste dupa moartea omului, in mod constient si plin de simtiri.

Cazul prezentat de dvs. arata ca sufletul (nephes) inseamna viata. va mai dau un exemplu (tot din VT): "Veniți acum, să-l omorîm și să-l aruncăm într-una din aceste gropi; vom spune că l-a mîncat o fiară sălbatică, și vom vedea ce se va alege de visurile lui". Ruben a auzit lucrul acesta, și l-a scos [pe Iosif] din mînile lor. El a zis: "Să nu-i luăm sufletul!(Facerea 37: 20,21 - fratii lui Iosiv voiau sa-i ia viata). Este folosita expresia "nephes" (suflet).

Un alt exemplu, in care suflet inseamna viata, din NT: Eu sunt Pastorul cel bun. Pastorul cel bun isi da sufletul pentru oi. (Ioan 10:18). Pastorul isi da viata (psyche - suflet) pentru oi.

Ceea ce s-a intors, in copilul inviata de Ilie, a fost viata. Doar nu va imaginati ca s-a intors vreo ciudatenie asemanatoare cu fantomele.

Puteti cerceta semnificatii cuvantului "suflet", in Sfanta Scriptura, aici:
http://www.proto-teologia.info/wiki/...5?title=Suflet

apolodor 11.03.2011 19:37:39

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346813)
cum definiți voi viața veșnică? Pentru că apare în Biblie.

Viata vesnica este acel dar pe care ni-l va oferi Mantuitorul, dupa voia Tatalui, atunci cand se va intoarce si va avea loc inviarea mortilor in Hristos.

Voia Tatãlui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede în El, sã aibã viata vesnicã, si Eu îl voi învia în ziua de apoi." (Ioan 6:40)

Observati legatura dintre viata vesnica si invierea data de Mantuitorul.

nutucutu 11.03.2011 19:38:43

Citat:

În prealabil postat de apolodor (Post 346896)
I
Ceea ce s-a intors, in copilul inviata de Ilie, a fost viata. Doar nu va imaginati ca s-a intors vreo ciudatenie asemanatoare cu fantomele.
Puteti cerceta semnificatii cuvantului "suflet", in Sfanta Scriptura, aici:
http://www.proto-teologia.info/wiki/...5?title=Suflet

"viata"aceea care s-a intors, noi o numim suflet. Suflet care exista indiferent ca e atasat unui corp sau nu.

camy_d 11.03.2011 19:39:20

Citat:

În prealabil postat de apolodor (Post 346897)
Viata vesnica este acel dar pe care ni-l va oferi Mantuitorul, dupa voia Tatalui, atunci cand se va intoarce si va avea loc inviarea mortilor in Hristos.

Voia Tatãlui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede în El, sã aibã viata vesnicã, si Eu îl voi învia în ziua de apoi." (Ioan 6:40)

Observati legatura dintre viata vesnica si invierea data de Mantuitorul.

Se cam vorbește la prezent despre viața veșnică:)) Iar aici se pare că învierea va fi după ce va avea viață veșnică.

apolodor 11.03.2011 19:53:47

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346900)
Se cam vorbește la prezent despre viața veșnică:)) Iar aici se pare că învierea va fi după ce va avea viață veșnică.

Nu vi se pare ca ati pus caruta in fata calului? Cum sa fie invierea dupa viata vesnica?

P.S. Daca vreti sa analizati o un text biblic dupa timpul folosit, va recomand sa cititi Isaia cap. 53. Veti ajunge la concluzia ca Domnul Iisus Hristos a fost pe pamant prin anul 700 inainte de Hristos.

apolodor 11.03.2011 19:58:42

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 346899)
"viata"aceea care s-a intors, noi o numim suflet. Suflet care exista indiferent ca e atasat unui corp sau nu.

Si noi numim viata, sufet. La fel ca Mantuitorul, cand spunea ca-si da sufletul (viata) pentru oile sale.

Dar, niciodata nu facem confuzia intre suflet si o fantoma (ceva care se desprinde de trupul mortului si traieste mai departe, in mod constient). Si, nici Sfanta Scriptura nu face aceasta confuzie.

camy_d 11.03.2011 20:00:26

Citat:

În prealabil postat de apolodor (Post 346904)
Nu vi se pare ca ati pus caruta in fata calului? Cum sa fie invierea dupa viata vesnica?

P.S. Daca vreti sa analizati o un text biblic dupa timpul folosit, va recomand sa cititi Isaia cap. 53. Veti ajunge la concluzia ca Domnul Iisus Hristos a fost pe pamant prin anul 700 inainte de Hristos.

Mai sunt și verbe la viitor.

apolodor 11.03.2011 20:10:18

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346907)
Mai sunt și verbe la viitor.

Unde? Cititi Isaia 53: 2-9 (unde este redata, in chip profetic, jertfirea Mantuitorului) si aratati-mi un singur verb la viitor (desi totul se va petrece in viitor, peste vreo 700 de ani).

camy_d 11.03.2011 20:20:30

Citat:

În prealabil postat de apolodor (Post 346911)
Unde? Cititi Isaia 53: 2-9 (unde este redata, in chip profetic, jertfirea Mantuitorului) si aratati-mi un singur verb la viitor (desi totul se va petrece in viitor, peste vreo 700 de ani).

Ai fi în stare să zici că verbele respective sunt la trecut, am pățit ceva asemănător.

apolodor 11.03.2011 20:27:24

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346914)
Ai fi în stare să zici că verbele respective sunt la trecut, am pățit ceva asemănător.

Dupa cum bine vedeti, profetia din Isaia 53 este infatisata la timpul trecut, desi urma sa aiba loc in viitor.

Dar, sa revenim la discutia noastra: tot mai credeti ca vom mosteni viata vesnica, inaintea invierii? Cum pot invia cei care deja au viata vesnica?

camy_d 11.03.2011 20:29:17

Citat:

În prealabil postat de apolodor (Post 346917)
Dupa cum bine vedeti, profetia din Isaia 53 este infatisata la timpul trecut, desi urma sa aiba loc in viitor.

Dar, sa revenim la discutia noastra: tot mai credeti ca vom mosteni viata vesnica, inaintea invierii? Cum pot invia cei care deja au viata vesnica?

Sunt vii cu sufletul, dar morți cu trupul. Adică după ce mori, trupul se descompune, dar sufletul e un duh care iese din corp și se duce în cer. La sfârșitul lumii va învia și trupul.

tricesimusquintus 11.03.2011 20:34:52

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346918)
Sunt vii cu sufletul, dar morți cu trupul. Adică după ce mori, trupul se descompune, dar sufletul e un duh care iese din corp și se duce în cer. La sfârșitul lumii va învia și trupul.

Sunt cel puțin trei confuzii (ca să nu le numesc inepții) în fraza de mai sus. Unde ați găsit în Scripturi așa ceva?
- vii cu sufletul
- sufletul este un duh
- sufletul se duce în cer

camy_d 11.03.2011 20:38:41

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 346923)
Sunt cel puțin trei confuzii (ca să nu le numesc inepții) în fraza de mai sus. Unde ați găsit în Scripturi așa ceva?
- vii cu sufletul
- sufletul este un duh
- sufletul se duce în cer

Oho, prin multe locuri, sinonimia suflet=duh am luat-o din Scriptură.

tricesimusquintus 11.03.2011 20:45:05

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346927)
Oho, prin multe locuri, sinonimia suflet=duh am luat-o din Scriptură.

Dați-mi un singur exemplu din acele "multe locuri", să ne lămurim.

camy_d 11.03.2011 21:08:47

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 346933)
Dați-mi un singur exemplu din acele "multe locuri", să ne lămurim.

O să se întâmple în felul următor, postez versetul, subliniez cuvântul „duh”, iar tu o să zici că nu scrie pe nicăieri „duh”. Iar eu o să zic că de ce am postat iar argumente biblice, când am zis că n-o mai fac, că oricum NP o țin tot pe a lor.

tricesimusquintus 11.03.2011 21:11:56

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346952)
O să se întâmple în felul următor, postez versetul, subliniez cuvântul „duh”, iar tu o să zici că nu scrie pe nicăieri „duh”. Iar eu o să zic că de ce am postat iar argumente biblice, când am zis că n-o mai fac, că oricum NP o țin tot pe a lor.

Dacă citezi corect versetul nu mai am ce zice. Desigur, în prealabil va trebui să te asiguri că ai o traducere corectă a textului. Se mai întâmplă ca unele versiuni confesionale să "tragă spuza pe turta" lor.:3:

camy_d 11.03.2011 21:16:07

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 346956)
Dacă citezi corect versetul nu mai am ce zice. Desigur, în prealabil va trebui să te asiguri că ai o traducere corectă a textului. Se mai întâmplă ca unele versiuni confesionale să "tragă spuza pe turta" lor.:3:

Traducerea corectă: iei Biblia, o citești, iar epistolele care-ți contrazic convingerile le rupi. Eventual mai și modifici versetul, ca să zică ce vrei tu, cum au făcut Martorii lui Iehova.

De aici, până la a te face că nu vezi anumite cuvinte, e drum lung.

tricesimusquintus 11.03.2011 21:18:57

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346960)
Traducerea corectă: iei Biblia, o citești, iar epistolele care-ți contrazic convingerile le rupi. Eventual mai și modifici versetul, ca să zică ce vrei tu, cum au făcut Martorii lui Iehova.

Nu folosesc traducerea martorilor lui Iehova, ci în general traducerea ortodoxă. Însă sunt foarte atent că am descoperit deja cateva versete ce nu corespund originalului, iar unele nu corespund nici măcar cu versiunea Bisericii Ortodoxe Grecești. Ceea ce ar trebui să vă îngrijoreze...

camy_d 11.03.2011 21:21:34

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 346962)
Nu folosesc traducerea martorilor lui Iehova, ci în general traducerea ortodoxă. Însă sunt foarte atent că am descoperit deja cateva versete ce nu corespund originalului, iar unele nu corespund nici măcar cu versiunea Bisericii Ortodoxe Grecești. Ceea ce ar trebui să vă îngrijoreze...

Dogmele oricum s-au fundamentat pe variantele din ebraică, latină și greacă, nu din română. Oricum, trebuia măcar să zici atunci că „trup” nu e traducerea corectă, dar nu că nu apare.

tricesimusquintus 11.03.2011 21:22:41

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346965)
Dogmele oricum s-au fundamentat pe variantele din ebraică, latină și greacă, nu din română. Oricum, trebuia măcar să zici atunci că „trup” nu e traducerea corectă, dar nu că nu apare.

La care text te referi?

camy_d 11.03.2011 21:25:19

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 346968)
La care text te referi?

La Biblie. Inițial ea a fost în ebraică, greacă și latină.

tricesimusquintus 11.03.2011 21:27:26

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346972)
La Biblie. Inițial ea a fost în ebraică, greacă și latină.

Sunt sute (dacă nu mii) de versete în care apare termenul "trup". Depinde la care te referi.

camy_d 11.03.2011 21:31:39

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 346977)
Sunt sute (dacă nu mii) de versete în care apare termenul "trup". Depinde la care te referi.

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 345932)
Filipeni 1:22 „Dar, dacă trebuie să mai trăiesc în trup, face să trăiesc; și nu știu ce trebuie să aleg.”
Filipeni 1:23 „Sunt strâns din două părți: aș dori să mă mut și să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine;”
Filipeni 1:24 „dar, pentru voi, este mai de trebuință să rămân în trup.”

Se pare că Sf. Apostol Pavel are o dilemă, să rămână cu sufletul în trup, sau să moară ca să se ducă sufletul lui la Hristos? Neantul nu se poate duce la Hristos, numai un suflet viu.

:53:

La versetele acestea.

tricesimusquintus 11.03.2011 21:42:42

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346981)
La versetele acestea.

Într-adevăr versetele vorbesc despre "trup", însă nu apare deloc cuvântul "suflet", cu atât mai puțin așa-numita "desprinderea sufletului de trup"!

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:44:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.