![]() |
Citat:
esti viclean sa sti |
Citat:
2. Stiu ce ati mai zis. Dar si eu v-am zis ca in pravila bisericeasca sunt minciuni despre dogme existente de la infiintarea bisericii adventiste. Se spune despre adventisti ca ei cred, ceva ce nu au crezut niciodata. Am si dat vre-o doua exemple. Daca vreti le pot relua. |
Citat:
|
Citat:
De la inceputul istoriei lor, adventiștii de ziua a șaptea au pretins că ei sunt rămășița bisericii din Apoc. 12:17, deoarece aveau un profet printre ei; adică pe doamna E.G. White. Au insistat mereu că ei au "darul profeției" (Apoc. 19:10). Atunci cand cei ce s-au opus părerilor lor au argumentat că avem "duhul profeției" in scrierile profeților păstrate in Scriptură, au negat, și au argumentat intr-un mod cat se poate de dogmatic că a avea duhul profeției inseamnă acolo a avea un profet viu in biserică. Dar profetul lor a murit. Unde e acum "duhul lor de profeție? Conform unui argument foarte folosit, nu au un duh de profeție, și prin urmare nu pot fi rămășița bisericii din Apoc.12:17. Moartea lui Ellen White le-a distrus argumentul. Dacă spun acum că au duhul profeției in scrierile lor, ei admit ce-au negat intotdeauna; și anume că scrierile profeților conțin duhul profeției. Dacă au duhul profeției in scrierile lăsate de profetul lor, atunci intotdeauna am avut duhul profeției in scrierile lăsate de profeții Bibliei. Toți cei care au Biblia și cred in ea, au duhul profeției in scrierile din ea. Prin urmare, pretenția adventiștilor de ziua a șaptea că ei sunt singurul trup de creștini care au duhul profeției s-a dovedit a fi falsă prin propriile lor cuvinte. Prima lor teorie referitoare la duhul profeției i-ar obliga să facă rost imediat de un alt profet in viață sau să renunțe la argumentul lor in favoarea "duhului profeției" pe care se presupune ca l-a avut doamna White. Acest lucru le-ar distruge intreaga lor teorie referitoare la acest subiect. Timp de șaptezeci de ani, au pretins ca sunt rămășița bisericii din Apoc.12:17, deoarece aveau un profet viu in biserică. Dar acum profetul lor e mort și nu au altul pentru a prelungi "duhul profeției." Sunt in aceeași situație cu celelalte biserici și, conform propriului lor argument, nu pot fi acum rămășița bisericii. Conform Scripturii "Poporul piere din lipsă de descoperire" iar argumentul lor principal era că trebuiau să existe viziuni, viziuni ale unui profet in viață, pentru ca oamenii să fie in siguranță și să nu piară. Acum, singura persoană care, in opinia lor, a avut viziuni adevărate, a murit. Și unde sunt acum viziunile fără de care piere poporul? Autorul ii rămane indatorat liderului A.T. Jones, fost redactor al ziarului bisericii lor Review and Herald, pentru firul logic și argumentele prezentate aici. El a respins punctul lor ingust de vedere referitor la acest subiect și a fost inlăturat fără a fi ascultat și fără drept de apel. Pană in ultimul moment, au apelat mereu la doamna White pentru a rezolva noi probleme care se tot iscau printre ei. Chiar la sfarșitul vieții sale, i-au incredințat toate disputele doctrinare care cauzau diviziuni intre liderii lor. Odată cu trecerea timpului, cine va rezolva acum noile probleme și intrebări care apar mereu in lucrarea lor? Vor trebui să fie rezolvate de oamenii lor neinspirați, dispuși greșelii, |
- Unde e acum "duhul lor de profeție"?
[SIZE=4]De la inceputul istoriei lor, adventiștii de ziua a șaptea au pretins că ei sunt rămășița bisericii din Apoc. 12:17, deoarece aveau un profet printre ei; adică pe doamna E.G. White. Au insistat mereu că ei au "darul profeției" (Apoc. 19:10). Atunci cand cei ce s-au opus părerilor lor au argumentat că avem "duhul profeției" in scrierile profeților păstrate in Scriptură, au negat, și au argumentat intr-un mod cat se poate de dogmatic că a avea duhul profeției inseamnă acolo a avea un profet viu in biserică. Dar profetul lor a murit. Unde e acum "duhul lor de profeție? Conform unui argument foarte folosit, nu au un duh de profeție, și prin urmare nu pot fi rămășița bisericii din Apoc.12:17. Moartea lui Ellen White le-a distrus argumentul. [/SIZE] [SIZE=4]Dacă spun acum că au duhul profeției in scrierile lor, ei admit ce-au negat intotdeauna; și anume că scrierile profeților conțin duhul profeției. Dacă au duhul profeției in scrierile lăsate de profetul lor, atunci intotdeauna am avut duhul profeției in scrierile lăsate de profeții Bibliei. Toți cei care au Biblia și cred in ea, au duhul profeției in scrierile din ea. Prin urmare, pretenția adventiștilor de ziua a șaptea că ei sunt singurul trup de creștini care au duhul profeției s-a dovedit a fi falsă prin propriile lor cuvinte. Prima lor teorie referitoare la duhul profeției i-ar obliga să facă rost imediat de un alt profet in viață sau să renunțe la argumentul lor in favoarea "duhului profeției" pe care se presupune ca l-a avut doamna White. Acest lucru le-ar distruge intreaga lor teorie referitoare la acest subiect.[/SIZE] [SIZE=4]Timp de șaptezeci de ani, au pretins ca sunt rămășița bisericii din Apoc.12:17, deoarece aveau un profet viu in biserică. Dar acum profetul lor e mort și nu au altul pentru a prelungi "duhul profeției." Sunt in aceeași situație cu celelalte biserici și, conform propriului lor argument, nu pot fi acum rămășița bisericii. Conform Scripturii "Poporul piere din lipsă de descoperire" iar argumentul lor principal era că trebuiau să existe viziuni, viziuni ale unui profet in viață, pentru ca oamenii să fie in siguranță și să nu piară. Acum, singura persoană care, in opinia lor, a avut viziuni adevărate, a murit. Și unde sunt acum viziunile fără de care piere poporul? [/SIZE] [SIZE=4]Pană in ultimul moment, au apelat mereu la doamna White pentru a rezolva noi probleme care se tot iscau printre ei. Chiar la sfarșitul vieții sale, i-au incredințat toate disputele doctrinare care cauzau diviziuni intre liderii lor. Odată cu trecerea timpului, cine va rezolva acum noile probleme și intrebări care apar mereu in lucrarea lor? Vor trebui să fie rezolvate de oamenii lor neinspirați, dispuși greșelii, asa cu deja s-a intamplat pentru ca sunt vreo 10 feluri de adventisti, fiecare cu doctrina ei. Iar eu ti-am postat dovezi despre faptul ca pravila bisericeasca nu minte, in ignoranta ta arunci cu acuzatii mincinoase. Astea sunt minciunile tale: [/SIZE]- adventistii niciodata nu au sustinut ca vor fi singurii mantuiti; - adventistii niciodata nu au sustinut ca Hristos va reveni si va imparati cu ei (cu adventistii) 1000 de ani pe pamant. Dimpotriva, dintotdeauna au crezut cu totul altceva (nu dezvolt acum). Nu de actualizare are nevoie pravila bisericeasca. Iata ce pretentii mincinoase avea profetesa voastra Ellen White despre faptul ca [SIZE=4][COLOR=Red]puterea manifestată de alte biserici in treziri era doar puterea diavolului nu puterea lui Dumnezeu, afirmatii din care rezulta pretentia ca doar secta condusa de ea se va mantui.[/COLOR][/SIZE]: [SIZE=4]Vom cita numai din unul sau două din articolele ei pentru a arăta că invățăturile ei erau la fel cu ale celorlalți, că nu mai ea mantuire pentru păcătoși după 1844. Deschizand nr. 3 (August, 1849, p. 21, 22), descoperim că ea pretinde că a fost dusă in Oașul Sfant. Relatand ,,viziunea’’ primită acolo, spune: "Acolo mi s-a arătat că poruncile lui dumnezeu și mărturia lui Isus Hristos, referitoare la ușa inchisă, nu puteau fi separate." Am văzut cum in 1844 Isus a ieșit din Locul Sfant și a intrat in locul Preasfant, etc. Argumentele ei sunt la fel cu ale celorlalți. [COLOR=Red]Am văzut că puterea manifestată de alte biserici in treziri era doar puterea diavolului nu puterea lui Dumnezeu. Continuand, spune: "Am văzut că vor crește și se vor răspandi semnele misterioase și minunile și reformele false. Reformele care mi s-au arătat nu erau reforme de la eroare la adevăr ci de la rău in mai rău; căci aceia care pretindeau că au o inimă schimbată se infășuraseră intr-o pătură de religiozitate care ascundea temerile unei inimi rele. Se pare că unii erau cu adevărat convertiți pentru a-i inșela pe oamenii lui Dumnezeu; dar dacă inimile lor puteau fi văzute, ar fi ieșit la iveală negre ca intotdeauna. Ingerul meu insoțitor m-a pus să mă uit după lucrarea sufletului pentru cei păcătoși, așa cum fusese făcută inainte. M-am uitat dar n-am găsit-o căci vremea mantuirii lor trecuse.." [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]E dureros să citești afirmațiile neclare, răutăcioase și false făcute de apărătorii ei pentru a evita ințelesul clar al acestui pasaj. In cațiva ani, dovezile clare, au obligat-o pe doamna White și pe adepții ei să abandoneze ,,ușa inchisă’’ și doctrina că ,,nu există salvare pentru păcătoși’’. Nimeni nu crede in ea acum. Aceasta e o dovadă concludentă că revelațiile ei nu erau de la Dumnezeu ci erau rezultatele indoielnice ale autosugestiei și a unei condiții mentale anormale. Nici un inger nu i-a spus ceea ce a afirmat ea căci un astfel de inger nu i-ar fi spus ceea ce nu era așa și ceea ce s-a dovedit a fi fals odată cu trecerea timpului. Afirmația ei acuză de minciună ființa cerească. Pretinsele ei revelații nu erau decat produsul propriei ei minți ce reflecta invățătura celor din jurul ei.[/SIZE] [SIZE=4]„B[COLOR=black]iserica Adventistã de Ziua a saptea” [COLOR=Red]învatã cã la a doua venire a lui[/COLOR][/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=Red] Hristos, dreptii care vor fi înviati si cei care se vor afla pe pãmânt vor fi rãpiti la [/COLOR][/SIZE][SIZE=4][SIZE=6][COLOR=black][SIZE=4][COLOR=Red]cer si vor domni acolo cu Hristos 1000 de ani. Pãcãtosii vor fi nimiciti de slava prezentei lui Hristos[/COLOR][/SIZE] [/COLOR][/SIZE][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Despre învãþãtura milenaristã a „Bisericii Adventiste de Ziua a ªaptea”, a se vedea: Eric Claude [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Webster, „The Millenium”, în: Handbook..., p. 927-946; Gerrit Cornelis Berkouwer, The Return of [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]the Christ, Grand Rapids, 1972; Loraine Boettner (1901-1990), The Millenium, P & R Publishing, [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]1990; Robert Clouse (ed.), The Meaning of the Millenium. Four Views, InterVarisity, 1977; [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Millard Erickson, Contemporary options in Eschatology. A Study of the Millenium, Grand Rapids, [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]1977; Jerry Gladson, „The Significance of the Millenium”, în: Adventist Review, 16/1989; Jerry [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Gladson, „William Miller and the Triumph of the Premillenialism”, în: Adventist Review, 9/1989; [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Hans LaRondelle, „The Millenium. Its Old Testament Roots”, în: Ministry, noiembrie 1982; Hans [/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]LaRondelle, „The One Thousand years of Revelation 20”, în: Ministry, septembrie 1982; Webb [/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Mealy, „After the Thousand Years. Ressurection and Judgement in Revelation 20”, în: Journal for [/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]the Study of the New Testament, Suplement Series, 1992; Kenneth Strand, Interpreting the Book of [/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=black]Revelation, Naples, 1989; Kenneth Strand, [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4] [/SIZE] |
Citat:
Nu stiu ce a spus Ellen White (obsesia dvs.), despre manifestarile din alte biserici, dar nu a spus niciodata ca adventistii sunt singurii mantuiti. Si eu sunt de acord ca unele biserici "au luat-o pe aratura" cu teologia lor. Dar credinciosii din aceste biserici pot fi mantuiti. Dumnezeu va sti cum sa-i judece, dupa inima lor. Vinovati sunt, in mod special, cei care umbla cu invataturi false. Biserica ortodoxa si martorii lui Iehova sustin ca numai cei ce fac parte din religia lor pot fi mantuiti. Adventistii nu au sutinut niciodata asa ceva. Combatem invataturile gresite dar ii respectam pe credinciosii din orice biserica. Sunt si ei fratii nostrii. Avem acelasi Tata Ceresc. Si pentru toti, singura sursa de adevar este Cuvantul lui Dumnezeu. Deci, pravila bisericeasca minte cand spune ca adventistii cred ca "numai adventistii vor avea rasplata nemuririi". Mai sunt si alte minciuni, scrise intr-un fragment scurt din pravila bisericeasca. Ma opresc doar la aceasta. Despre credinta adventistilor referitoare la a doua venire a Domnului Iisus Hristos, am scris mai in detaliu cu cateva postari mai in urma. |
,,Adventistii nu au sutinut niciodata asa ceva. Combatem invataturile gresite dar ii respectam pe credinciosii din orice biserica.,,
Tu minti caci eu ti-am aratat dovezi despre ce pretentii mincinoase avea profetesa voastra Ellen White despre faptul ca [SIZE=4][COLOR=red]puterea manifestată de alte biserici in treziri era doar puterea diavolului nu puterea lui Dumnezeu, afirmatii din care rezulta pretentia ca doar secta condusa de ea se va mantui.[/COLOR][/SIZE]: ,,Nu stiu ce a spus Ellen White (obsesia dvs.), despre manifestarile din alte biserici, dar nu a spus niciodata ca adventistii sunt singurii mantuiti.,, Daca nu stii ce a spus Ellen White de ce ne acuzi pe noi de minciuna si ai provocat toata aceasta isterie ca pravila minte. Si tu ai o obsesie cu Sf Iustin care totusi nu a fost intemeietor al ortodoxiei , pe cand Ellen White e cea care a intemeiat secta voastra si toate invataturile adventiste s-au bazat pe ,,adeverirea din viziunile,, ei mincinoase. |
Citat:
Iata ce spune pravila bisericeasca (am selectat doar punctul d) [SIZE=2]2. Doctrina adventista consta din:[/SIZE] [SIZE=2]d) Pacatosii mor si cu sufletul, numai adventistii vor avea rasplata nemuririi;[/SIZE] Iata ce spune Manualul Doctrinelor AZS (autor Moldovan Vilhelm), la cap. "Biserica ramasitei" (selectez): - "adventistii de ziua a saptea nu sustin ca ei ar fi singurii credinciosi sinceri de pe pamant. ...cred ca Dumnezeu mai are si alte oi, suflete sincere"...(pag. 171) - "in jurul nostru mai sunt suflete sincere, care traiesc conform luminii primite de ei din Cuvant, si neavand ocazia sa cunoasca mai mult, Domnul - in harul sau - ii recunoaste ca apartinand de poporul Lui".(pag. 173) Credinta aceasta, referitoare la cei care formeaza poporul lui Dumnezeu, exista inca de la inceputul formarii bisericii adventiste. Pravila bisericeasca minte cand spune ca adventistii cred ca numai ei vor avea rasplata nemuririi. Si mai sunt si alte minciuni (spuse in doar cateva fraze). De fapt, in pravila bisericeasca se spun, despre adventisti, mai mult minciuni (doar vre-o doua-trei lucruri adevarate). |
[SIZE=3]Iata ce spune Manualul Doctrinelor AZS (autor Moldovan Vilhelm), la cap. "Biserica ramasitei" (selectez):[/SIZE][SIZE=3]
[/SIZE] [SIZE=3]- "adventistii de ziua a saptea nu sustin ca ei ar fi singurii credinciosi sinceri de pe pamant. ...cred ca Dumnezeu mai are si alte oi, suflete sincere"...(pag. 171)[/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]- "in jurul nostru mai sunt suflete sincere, care traiesc conform luminii primite de ei din Cuvant, si neavand ocazia sa cunoasca mai mult, Domnul - in harul sau - ii recunoaste ca apartinand de poporul Lui".(pag. 173) Daca tu pretinzi ca asta e invatatura voastra de la inceput, cum se face ca teoria ,,usii inchise,, cu care primii adventisti cu Ellen White in frunte cautand sa explice esecul profetiei cu a doua venire de la 1844, au adus-o afirmand ca nimeni nu mai poate fi primit in sanul adventistilor deoarece usa s-a inchis? Iata marturia: [/SIZE] - Ușa inchisă sau incheierea perioadei harului pentru păcătoși in 22 Oct. 1844 [SIZE=4]Titlul de mai sus indică spre teoria susținută și invățată in mod dogmatic de către adventiștii de ziua a șaptea pană in toamna lui 1851. In anii care au urmat, au modificat-o treptat, pană ce au abandonat-o in cele din urmă. Astăzi, neagă că ar fi invățat-o vreodată. Dar vom vedea că nu e așa. Toți liderii lor susțineau această teorie nescripturistică in mod cat se poate de clar, pană la data menționată mai sus. Doamna White a avut revelație după revelație in viziunile ei din aceeași perioadă, revelații ce confirmau această teorie. Mai tarziu, au fost nevoiți fie să respingă pretenția ei că era inspirată, fie să nege faptul că ea ar fi invățat vreodată o asemenea teorie. Faptele sunt clare și ele se prezintă după cum urmează:[/SIZE] [SIZE=4]Toți liderii adventiști de ziua a șaptea din această perioadă timpurie făceau parte din marea mișcare a lui Miller. In 1844 au pus totul in joc pe afirmația că sfarșitul lumii va veni pe 22 Oct. 1844. Sigur că perioada harului inceta in acel moment. Au aplicat acestei date parabola celor zece fecioare din Mat. 25:1-13. Chiar inainte de a spune această parabolă, Isus iși avertizase ucenicii că a doua lui venire va fi pe neașteptate, atunci cand se vor aștepta mai puțin. A spus această parabolă pentru a sublinia ceea ce invățase. Zece fecioare s-au dus in intampinarea mirelui. Pentru că intarzia mai mult decat se așteptau, au adormit toate. Cand el a venit, numai cinci erau gata să meargă cu el la nuntă. Acestea au intrat iar ușa s-a inchis. După aceea, au venit și celelalte cinci și au bătut la ușă., dar era prea tarziu ca să mai fie primite. Sensul parbolei e ușor de ințeles. Cand va veni Hristos, Toți cei ce sunt gata vor fi salvați. Restul vor rămane afară, vor fi pierduți, căci ușa harului s-a inchis.[/SIZE] [SIZE=4]Toți primii adventiști, in frunte cu Miller, au explicat astfel parabola. Și aveau dreptate. Cand a trecut termenul fixat de ei, au rămas muți de uimire. Au insistat că mesajul lor fusese corect; perioada harului luase sfarșit. Toți sperau că Domnul va veni și-L așteptau din zi in zi. Au incetat să-i mai mustre pe păcătoși, să se mai roage pentru ei și spuneau ,,S-a inchis ușa’’.[/SIZE] [SIZE=4]Aceasta e originea teoriei ,,ușii inchise’’. Atunci, n-avea nici o legătură cu sanctuarul, nici din cer, nici de pe pămant. Această legătură a fost făcută mai tarziu. N-au avut ,,lumină’’ asupra problemei sanctuarului decat după mai mulți ani de zile după ce au predicat teoria ,,ușii inchise’’. Acest lucru s-a intamplat abia cinci ani mai tarziu (1849) cand adventiștii de ziua a șaptea au inventat teoria ,,ușii deschise’’ din Apoc. 3:7, 8. Insăși doamna White afirmă această poziție. Ea spune: "Revelația asupra 'ușii deschise și inchise' de la paginile 34-37 mi-a fost dată in 1849. Aplicația versetelor din Apoc. 3:7, 8 dată sanctuarului ceresc și a lucrării lui Hristos era complet nouă pentru mine. N-am mai auzit pe nimeni enunțand această teorie. " ("Supliment" la "Experiență și viziuni" p. 2). [/SIZE] [SIZE=4]Deci ea insăși, impreună cu toți ceilalți, invățase timp de cinci ani de zile teoria ,,ușii deschise’’ fără să facă vreo referință la o ,,ușă deschisă’’. Acum pretind că le-au invățat pe amandouă incă de la inceput. Astfel, liderul Butler, referindu-se la Apoc. 3:7, 8, spune: "Era o ușă deschisă și una inchisă" ("Replici date lui Canright," p. 100). El afirmă că le-au invățat pe amandouă impreună incă de la inceput, din 1844. Afirmația doamnei White citată mai sus dovedește că afirmația lui e falsă.[/SIZE] [COLOR=Red][SIZE=4]Asta dovedeste cat de repede va schimbati voi invataturile, avand pretentia ca si pravila bisericeasca sa fie in pas cu voi. Dupa atatea profetiii mincinoase, afirmatii si negatii mincinoase in functie de interese materiale, voi adventistii aveti nerusinarea sa acuzati pe altii de minciuna la fel cum hotul striga hotii.[/SIZE][/COLOR] |
O caracteristica a adventistilor, ca dealtfel a multor culte crestine din Vest, este propovaduirea iminentei celei de-a doua sosiri a lui Iisus. In timp ce cultele mult mai vechi asteapta cu rabdare a doua venire, cultele mai noi chiar fixeaza date pentru apocalipsa, de multe ori intr-un viitor foarte apropiat.
Bineinteles, au existat sute si mii de culte aparute de-a lungul timpului, dar nu toate au rezistat. Adventistii si cei ca ei au succes astazi deoarece iminenta asta prinde la oamenii obisnuiti cu societatea de consum, cu spectacolul ieftin de televiziune si obisnuiti sa le fie exploatate fricile. Stiti ca la cultele neoprotestante iadul este mult mai "real", un loc unde oamenii chiar ard in flacari pentru eternitate (spre deosebire de iadul ortodox, care este mai mult o inchisoare a sufletului). Intr-o lume din ce in ce mai violenta, astfel de imagini prind la cei mai fricosi si nu ajungerea in rai devine dezideratul, ci scaparea de iad. Sa cautati pe internet prelegeri adventiste, sa vedeti cum copiii sunt adusi la biserica pentru a le fi aratata sperietoarea iadului, cu descrieri violente, grafice ale suferintei eterne. Oribil. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:50:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.