Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Din Vechiul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5015)
-   -   parerea mea (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7775)

Ioana-Andreea 19.12.2009 21:06:50

Citat:

Daca pentru tine dovezile care sustin vreun dumnezeu sunt la fel de verificabile si falsifiabile ca cele care sustin electricitatea, gravitatia si masa, ma intreb de ce sunt vreo 34.000 de secte crestine, care nu se pot pune de acord. Cate secte bazate pe principiile electricitatii cunosti? Mai mut prizele de la tine din casa de care secta apartin?
Pt cultura ta generala,sectele vin de la masoni.De aceea,Ortodoxia le combate.Ortodoxia a ramas la fel.Daca altii s-au desp. de ea,platiti de evrei si au inventat dogme eretice,nu e vina noastra.
Citat:

Unui copil de 7 ani, care nu are discernamantul se distinga intre real si ireal sau alegorii, predarea in mod confesional a unei religii e orice, numai drept de a alege nu. Drept de a alege ar fi daca religia s-ar aborda critic, undeva la nivelul liceului. Atunci vorbim despre drept de alegere, nu la 7 ani. La 7 ani, religia predata in scoala e indoctrinare. Nu poate fi altceva, avand in vedere capacitatea de intelegere a elevilor.
Pai asteapta sa ajunga la liceu.Nu inteleg de ce te plangi,nu ii invata despre violenta din VT la 7 ani.Nici la liceu.La 7 ani nici nu cred ca se facea religie,oricum,te invata rugaciuni si generalitati.Cand vor creste,vor citi si ei VT si isi vor forma o opinie.E trist pt un copil sa nu creada in nimic.Nu fi egoist.
Citat:

Evident ca poti. Doar ca nu va convine sa faceti asta.
Daca un om e criminal intre 20 si 30 de ani, si dupa aia se face calugar, pasnic si iubitor, faptele comise in tinerete raman, si victimele nu invie.
Dumnezeu e Dumnezeu,nu om.Iar faci analogie,despre care comentati ca sunt ilogice,atunci cand le fac eu.

Citat:

Una indiscutabila si indubitabila. Nu ar trebui sa fie prea greu, avand in vedere ca discutam despre un zeu omnipotent.
Cere un semn.Eu cer si am si o prietena care a cerut si s-a mirat de felul in care l-a primit.Nu iti spun mai multe,ca oricum nu vei crede.Incearca.
Du-te la manastiri,vezi lupta preotilor cu lunaticii,nu stiu...
Daca stii spaniola,iti mai dau un vid cu dovezile stiintifice din Biblie,mai consistent decat cel in romana.

Ioana-Andreea 19.12.2009 21:11:00

Citat:

In evul mediu, oamenii credeau ca fulgerul e semn divin, dumnezeu e suparat. Intre timp, am aflat ce e cu fulgerul. Cam asa si cu abiogeneza.
Un lucru poate fi vazut din mai multe puncte de vedere.Dumnezeu a creat fulgerul.Stiinta a descoperit si il defineste cu cuvinte de-ale lor.Daca ai fi citit,ai fi auzit de multi oameni care au fost electrocutati exact dupa ce au injurat.
Cand au legalizat casatoria intre homosexuali in California,brusc,au aparut o gramada de focare de incendii.Bineinteles ca Dumnezeu face ca un lucru sa se implineasca si prin planul fizic.Adica,atunci cand insanatoseste un om,il face sa vada,la TV,numele unui medicament.Astfel,TV e calea prin care ii arata ce trebuie sa faca.

Citat:

Ma rog, cum spui tu. Astept criterii externe crestinismului ( sau oricarei alte religii), bazate pe dovezi empirice, care sa arate ca a avea sex inainte de casatorie e rau.
Dovezile date sunt stiintifice,nici nu te-ai uitat la ele.E vorba despre bolile luate,orice metode de protectie s-ar utiliza.

Ioana-Andreea 19.12.2009 21:20:22

" Trecerea de la o specie la alta nu a putut fi constatată niciodată, ceea ce anulează evoluționismul ca teorie științifică.
Pentru a fi acceptat de oameni, evoluționismul a adoptat două căi: exemplările vulgarizatoare, pline de falsificări ale realității, de mare impact pentru cei mai puțin instruiți (în primul rând elevi și studenți) și construcții labirintice așa-zis științifice, de dimensiuni uriașe, pentru cei instruiți - în care aceștia să rătăcească la nesfârșit.
Ipotezele lui Darwin au fost mult sprijinite de anumite puteri anti-creștine și introduse în conștiința oamenilor printr-o reclamă complexă și agresivă.
Nulitatea ipotezelor lui Darwin, dovedită clar în timp, nu este recunoscută oficial. Faptul că s-au elaborat între timp alte și alte ipoteze care să explice "evoluția", este un fapt care necesită lămurire: dacă evoluția este un fapt, trebuie să poată fi constatată ca atare și să posede un set de legi determinat."

Ioana-Andreea 19.12.2009 21:34:21

http://despreharrypotter.go.ro/migrene.html

gavriil 19.12.2009 21:42:14

Newton credea in DUMNEZEU CEEA CE TU NU STII dar daca nu ma crezi da cautare pe net ca e usor.

:78::78::78::78:

konijiro 19.12.2009 22:54:48

Citat:

Pt cultura ta generala,sectele vin de la masoni.De aceea,Ortodoxia le combate.Ortodoxia a ramas la fel.Daca altii s-au desp. de ea,platiti de evrei si au inventat dogme eretice,nu e vina noastra.
Aha. Am inteles, nu e biblia de vina, ca e neclara si interpretabila, masonii sunt de vina. Si evreii. E evident ca nu avem aceeasi cultura generala, si ca nu citim aceleasi carti. Foarte evident, as spune.
Toate alea 34.000 de secte sunt platite de evrei? Al naibii evrei...

Citat:

Pai asteapta sa ajunga la liceu.Nu inteleg de ce te plangi,nu ii invata despre violenta din VT la 7 ani.Nici la liceu.La 7 ani nici nu cred ca se facea religie,oricum,te invata rugaciuni si generalitati.Cand vor creste,vor citi si ei VT si isi vor forma o opinie.E trist pt un copil sa nu creada in nimic.Nu fi egoist.
Informeaza-te un pic despre ce se face in scoala la ora de religie, dupa ai vorbim. Eu sunt egoist ca vreau o abordare corecta si impartiala, nu tu, care vrei sa prezinti "adevarul" tau unor minti inca neformate. Am inteles.

Citat:

Dumnezeu e Dumnezeu,nu om.Iar faci analogie,despre care comentati ca sunt ilogice,atunci cand le fac eu.
Atata timp cat o sa continui sa crezi ca orice face dzeu e bine si de neatacat, discutia asta nu isi are rostul. Si da, analogia ta cu atomii era ilogica, si ti-am explicat de ce, in amanunt.

Citat:

Cere un semn.Eu cer si am si o prietena care a cerut si s-a mirat de felul in care l-a primit.Nu iti spun mai multe,ca oricum nu vei crede.Incearca.
Du-te la manastiri,vezi lupta preotilor cu lunaticii,nu stiu...
Daca stii spaniola,iti mai dau un vid cu dovezile stiintifice din Biblie,mai consistent decat cel in romana.
Repet. Indubitabil si indiscutabil, vazut si vizibil de catre toti. in toata lumea. Laica si religioasa. Nu la manastiri, semn cerut, etc. Asa, de la dzeu venit, ca asa vrea el.

Citat:

Dumnezeu a creat fulgerul.
Inseamna ca dzeu a creat si toate bolile alea nasoale, si s-a uitat la oameni cum mor in chinuri, fara sa ridice un deget.

Citat:

Daca ai fi citit,ai fi auzit de multi oameni care au fost electrocutati exact dupa ce au injurat.
Si din nou, un exemplu de un dzeu bun si iubitor. In omnipotenta sa, nu gaseste alt mijloc punitiv pentru niste bieti oameni care injura, decat sa ii loveasca cu un fulger. Tare.

Auzi, eu stiu de 5 copii care se rugau la o cruce de fier, au fost loviti de traznet si au murit. Asta ce arata? Uite aici:

http://theins.org/thefrontpage/the-n...-is-a-bad-idea

Citat:

Cand au legalizat casatoria intre homosexuali in California,brusc,au aparut o gramada de focare de incendii.Bineinteles ca Dumnezeu face ca un lucru sa se implineasca si prin planul fizic.Adica,atunci cand insanatoseste un om,il face sa vada,la TV,numele unui medicament.Astfel,TV e calea prin care ii arata ce trebuie sa faca.
Spune dupa mine: corelatia nu implica cauzalitate. Ai zis? Acum ia gandeste-te ce inseamna.

konijiro 19.12.2009 22:56:02

Citat:

Newton credea in DUMNEZEU CEEA CE TU NU STII dar daca nu ma crezi da cautare pe net ca e usor.
Ba stiam. Dar mai stiam si ca nu dovedeste nimic.

Auzi, tu crezi ca majusculele si emoticoanele tin loc de argumente?

konijiro 19.12.2009 23:03:27

Citat:

[SIZE=2][COLOR=#000000]Promovarea magiei in randul copiilor, pentru a-i conduce de mici pe caile diavolului, are efecte distrugatoare asupra acestora. Iata proba![/COLOR][/SIZE]
Stim deja ca avem de a face cu un studiu stiintific, impartial. Stim asta pentru ca toate studiile stintifice serioase aduc vorba, cel putin o data, despre diavol.

Citat:

[SIZE=2][COLOR=#000000]In luna octombrie 2003, cativa copii din SUA, care citeau cu insistenta ultima cartea a scriitoarei J.K Rowling [COLOR=#02274d]"Harry Potter si Ordinul Phoenix"[/COLOR], un cartoi greu de peste 1 kg si peste 800 de pagini imprimate, au avut dureri de cap foarte mari. Medicii care i-au consultat pe copii au ajuns la concluzia ca migrenele dure au fost provocate de lectura acestei carti. Ei au dat vina pe dimensiunile romanului care solicita un efort prea mare la copiii de 8-10 ani. [/COLOR][/SIZE]
Deci medicii spun ca respectiva carte e un pic dificila pentru copii de 8 - 10 ani. Dar cine sunt medicii, sa isi dea cu parerea? Ce conteaza ca au fost la scoala enshpe ani sa invete despre toate astea? Pentru ca:

Citat:

[SIZE=2][COLOR=#000000]Noi credem ca nu componentele fizice ale unei carti influenteaza covarsitor creierul, ci continutul spiritual al acesteia, duhul care se ascunde in spatele textului. Cum toate romanele cu Harry Potter sunt texte de initiere in vrajitorie, in subtextul lor salasluieste un duh rau, antihristic, demonul magiei, la prezenta caruia, sufletele curate reactionaeaza, se vatama, incearca sa se apere. [/COLOR][/SIZE]
Desi afirmam treaba asta fara o farama de dovada, e OK, ca cei care ne citesc ne cred oricum, ca asa sunt ei, creduli.

Citat:

[SIZE=2][COLOR=#000000]Desi au suportat suferinte, copiii respectivi nu au renuntat la lectura cartii, ceea ce inseamna ca deja duhul viclean i-a luat in stapanire. [/COLOR][/SIZE]
Ar putea, de asemenea, sa insemne ca respectivele carti sunt captivante, si de-aia nu le pot lasa copiii din mana. Dar nu, nu e suficient de senzational, trebuie sa scriem ceva cu duhuri, magie, alea.

Citat:

[SIZE=2][COLOR=#000000]Este foarte grav ce se intampla cu generatiile fragede care sunt rapite pe taramul desert al magiei. [/COLOR][/SIZE]
Evident. Trebuie sa ii invatam in scoli lucruri non - magice, de exemplu oameni care umbla pe apa, oameni care transforma apa in vin, si oameni care invie din morti.

Citat:

[SIZE=2][COLOR=#000000]Omenirea e cuprinsa rapid si sigur de ravagiile vrajitoriei, o nebunie care pare fara leac. Leacul exista ("acest neam de demoni nu iese decat numai cu riogaciuni si post" [COLOR=#02274d]Mt 17:21[/COLOR]). [/COLOR][/SIZE]
Vrajitoria e o problema, dar nu va fie teama, biserica are solutia. Ca intotdeauna.

Serios acum, daca asta numesti articol stiintific, ne pierdem vremea. Si tu, si eu.

Ioana-Andreea 19.12.2009 23:35:00

Citat:

Repet. Indubitabil si indiscutabil, vazut si vizibil de catre toti. in toata lumea. Laica si religioasa. Nu la manastiri, semn cerut, etc. Asa, de la dzeu venit, ca asa vrea el.
Acum,nu-ti ajunge o dovada pt tine,vrei pt toti in acelasi timp.
Citat:

Spune dupa mine: corelatia nu implica cauzalitate. Ai zis? Acum ia gandeste-te ce inseamna.
nu pot pronunta cacofonii :p

Ce inventii,din moment ce cartea aia e plina de magie?Orice copil sensibil,cand citeste ceva de genul ala,se simte rau.Eu ,cand am vazut dovezi ca papa e mason,m-am simtit rau cateva zile.
Deci,tu nu esti de acord cu religia,dar cu magia nu ai nimic.Daca nu stiai,magia crede in veridicitatea Bibliei.Tocmai de aia si iau ritualuri crestine si le fac invers.
De mesajele subliminale ce zici?la alea,sunt dovezi ca exista.De ce crezi ca le pun?

konijiro 20.12.2009 00:44:44

Citat:

Acum,nu-ti ajunge o dovada pt tine,vrei pt toti in acelasi timp.
E prea mult de cerut de la un zeu omnipotent? Asa, sa amuteasca toti scepticii. Uite, de exemplu, leacul pentru cancer, revelat unui calugar care nu are nici in clin, nici in maneca cu medicina. Ce zici, merge?

Citat:

nu pot pronunta cacofonii :p
Daca ai incerca sa intelegi ce inseamna, poate te-ar ajuta. Ma rog, cramponeaza-te de cacofonia aia. Aia e partea importanta din tot enuntul ala.

Citat:

Ce inventii,din moment ce cartea aia e plina de magie?
Si Lord of the Rings e malefica? E magie si acolo. Si biblia e plina de magie. Sau aia nu se pune?

Citat:

Orice copil sensibil,cand citeste ceva de genul ala,se simte rau.
Dar e perfect OK sa afle despre iad si draci la 7 ani, nu? Copiii in general reactioneaza altfel, de-aia nici nu e bine sa ii lasi sa se uite la filme violente, de exemplu. Explicatia e mult mai simpla, si nu are de a face cu magia.

Citat:

Eu ,cand am vazut dovezi ca papa e mason,m-am simtit rau cateva zile.
Ce chestie, la ce dovezi exclusiviste ai tu acces...

Citat:

Deci,tu nu esti de acord cu religia,dar cu magia nu ai nimic.
Unde am zis asta? Am zis doar ca Harry Potter e o carte.

Citat:

Daca nu stiai,magia crede in veridicitatea Bibliei.Tocmai de aia si iau ritualuri crestine si le fac invers.
De unde stii? Tot de pe un site ortodox conspirationist?

Citat:

De mesajele subliminale ce zici?la alea,sunt dovezi ca exista.De ce crezi ca le pun?
Stiu ca exista. Si ce? Crezi ca orice text care nu iti place tie are mesaje subliminale?

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:27:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.