Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Infertilitatea in cuplu si dorinta neimplinita de a avea copii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6734)

Demetrius 01.09.2012 13:23:50

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 468045)
Deci Sara si Avram au fost niste frustrati facand copii cu servitoarea acolo unde Dumnezeu nu a vrut sa le dea copii? Sau dimpotriva a fost un lucru normal sa si-i doreasca?
Iar daca "de la inceput nu a fost asa" nu se refera si la poligamie si la relatiile cu alte femei decat sotia (ex. cu servitoarele) cum se face ca in crestinism s-a instaurat monogamia si interzicerea relatiilor cu altii, ba chiar aceste valori au mai fost preluate si de necrestini? De unde vin ele dupa parerea dvs.? Si deci sunt gresite? Ar fi corect ca un barbat sa fie poligam si sa isi faca copiii cu servitoarea? Si de ce astazi este interzis a se casatori cu o sora vitrega (nascuta din acelasi tata dar o alta mama) asa cum a fost cazul celor doi mentionati, Avram si Sara? Dupa teoria dvs. ar trebui sa putem face toate astea, nu? Si poate nu ar mai fi nimeni frustrat in cazul asta?
Domnul a spus foarte clar, de la inceput nu a fost asa ci s-a creat barbat si femeie pentru ca impreuna sa fie unul si nimeni sa nu ii mai desparta, nu exista un unul facut din un barbat si o multime de femei, ca si cocosul cu gainile. Si totusi in VT asa era. Ca atare cum sta treaba cu dreptatea lui Dumnezeu aceeasi mereu?

Vă rog să comparați și să observați cum le-a făcut Dumnezeu trupurile bărbatului și femeii; apoi(tot comparativ) răspundeți-vă la întrebarea câți copii poate ”însămânța” bărbatul într-un an și câți copii poate naște femeia într-o viață?

Cu toate astea, apostolul spune omului(bărbatului):
1. Cât despre cele ce mi-ați scris, bine este pentru om să nu se atingă de femeie.(1Cor7,1)

Citat:

Si nu m-ati lamurit cu arabii, atat ei cat si crestinii au fost o promisiune facuta lui Avram. Sa inteleg ca Islamul este ok in cazul asta? Ca nu m-ati lamurit. Si apropos de musulmani, ei il binecuvanteaza mereu pe Avram ca atare conform Bibliei sunt si ei binecuvantati de Dumnezeu. Asta inseamna ca se mantuiesc la fel ca si crestinii? Sau cum se aplica dreptatea de care vorbiti?

Dreptatea Lui se aplică mereu dumnezeiește, iar noi ar trebui s-o acceptăm ca atare; dacă n-o pricepem nu El e de vină.

Citat:

Iar prin citatul cu arderile de tot ce ati vrut sa spuneti? Ar trebui cumva sa le facem si noi acum sau luam totusi invatatura Marelui nostru Preot, Domnul Iisus?

Vă rog să recitiți căci eu am postat un răspuns la ”materialul genetic bărbătesc mai bun” (de care ați afirmat că n-ați mai auzit), iar dvs ați văzut... ”nodul din papură”.

Simply_me 01.09.2012 13:33:37

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 468083)
Trebuie vazut ce lege s-a schimbat, ca vorbim de doua lucruri diferite: conditiile pentru ca un copil sa fie adoptabil si conditiile pentru ca un cuplu sa poata adopta. Ori nu toate cuplurile indeplinesc aceste conditii si Sophia pare sa fie dintre acestia, pe motiv de varsta si saracie daca am inteles bine. Nu stiu ce s-ar mai putea face concret in cazul ei decat a spera intr-o minune pentru ca de pedeapsa de la Dumnezeu cu siguranta nu poate fi vorba. Are dreptate in ceea ce a scris. Omul bine hranit nu crede si nu il intelege pe acela care moare de foame langa el. Din pacate.

Am intrat pe profilul ei si scrie asa Date of Birth
01.01.1980 (32) iar eu am 31, deci varsta nu este o problema, din cate stiu trebuie sa fie o diferenta de 18 ani dintre mama si copil, daca vorbesc prostii, va rog sa ma corectati, acum legat de saracie.,..depinde daca vrea copil inseamna ca are cu ce sa-l creasca acelasi lucru si daca ar infia, legat de lege, s-a schimbat exact ce era important, inaine erau ffffffff multi copilasi parintii nu ii vizitau dar nici nu isi dadeau acordul ca acesti copilasi sa fie infiati, acum daca un parinte nu isi viziteaza copilul o perioada de timp copilul poate fi adoptat fara acordul parintelui, desigur trebuie studiat cu atentie legea.

Demetrius 01.09.2012 13:34:42

Citat:

În prealabil postat de kikyo_ea (Post 468055)
Eu stiu ca infertilitatea in trecut ca si in prezent este considerata pedeapsa de la Domnul pentru pacate ( inclusiv sau... mai ales pacatul infidelitatii). Ideea este ca pentru a obtine ce iti doresti trebuie sa iti schimbi total viata. Sa te rogi mult... cat poti de mult catre Sfintii Domnului si Maica noastra si Domnul te va ierta. Roaga.te, spovedeste.te, lipeste.te cat poti de mult de Domnul si El te va auzi. Eu asa mi.am primit puiul. Nu aveam ce tratamente sa fac... pur si simpul nu ramaneam insarcinata. Nu deznadajdui ca va veni si vremea ta. Roaga.te si indruma.ti apoi puiul catre Domnul crescandu.l ca pe un adevarat crestin.

Nu mă pedepsește, ci protejează Universul de ”roadele” nevredniciei mele, iar dacă(așa cum spui) îmi schimb total viața prin închinare Lui, atunci se va îndura de mine și-mi va asculta rugăciunea și-ma va da ”roade” binecuvântate.

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 468073)
Nu era pedeapsa ci asta era prejudecata oamenilor ca daca ai copiii si cati mai multi, mai ales baieti, esti binecuvantat de Dumnezeu iar daca nu ai esti pedepsit pentru ca esti plin de rele si pacate. Aceasta prejudecata a facut ca oameni drepti sa suporte greu "rusinea" sterilitatii mergand pana la a nu le mai fi primite darurile la Templu (trebuie sa gasesc sursa pentru aceasta informatie, nu mai stiu de unde este), si tot din aceasta prejudecata a aparut si nefericirea femeii care se simtea iubita numai atunci cand reusea sa-i dea copii, in special baieti, barbatului ca altfel nu se simtea iubita pentru ea insasi desi se intampla sa fie iubita pentru ceea ce era ea si nu neaparat pentru functia reproductoare, dar asa se intampla, cand omul creste in prejudecati cu greu i le mai ia careva din cap si tot el sufera, este si sensul cuvintelor Domnului: Adevarul va va face liberi.

Adevărat ați spus.

Tartaruga 01.09.2012 13:45:18

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 468090)
Vă rog să comparați și să observați cum le-a făcut Dumnezeu trupurile bărbatului și femeii; apoi(tot comparativ) răspundeți-vă la întrebarea câți copii poate ”însămânța” bărbatul într-un an și câți copii poate naște femeia într-o viață?

Cu toate astea, apostolul spune omului(bărbatului):
1. Cât despre cele ce mi-ați scris, bine este pentru om să nu se atingă de femeie.(1Cor7,1)

Dreptatea Lui se aplică mereu dumnezeiește, iar noi ar trebui s-o acceptăm ca atare; dacă n-o pricepem nu El e de vină.

Vă rog să recitiți căci eu am postat un răspuns la ”materialul genetic bărbătesc mai bun” (de care ați afirmat că n-ați mai auzit), iar dvs ați văzut... ”nodul din papură”.

Femeia poate naste atatia cati pot fi crescuti in mod responsabil si cu respect pentru viata data. Unii barbati insa isi inchipuie ca ar putea fi ca si cucii, sa puna samanta si sa se ocupe apoi femeia de restul, ca doar ea e mama natura. Daca credeti ca asa a facut Dumnezeu trupurile celor doi va inselati. De aceea va intreb din nou: de ce barbatii de azi nu pot face ca Avram, adica copii cu servitoarele, daca sotia este sterila? In alta ordine de idei, aveti o parere in ceea ce priveste sterilitatea masculina? Stiti cine este mai frecvent "vinovat" de lipsa copiilor intru cuplu steril?

In legatura cu citatul dat din Ap. Pavel, ce anume ii scrisesera corintenii pentru a le raspunde ca e bine sa nu se atinga de femeie? Credeti ca are vreun rost sa dati citate scoase din context care astfel nu isi mai comunica mesajul? Ce anume scrisesera corintenii? Ce a vrut Pavel sa spuna prin acea fraza si prin cele ce au urmat? Cum de nu le-a dat voie sa faca ca si Avram daca dreptatea lui Dumnezeu este neschimbata? Cum de nu putem sa ne casatorim cu fratii/surorile vitregi/vitrege daca dreptatea lui Dumnezeu este aceeasi? Stiti care este riscul casatoriilor co-sanguine? Cum respectati dvs. dreptatea lui Dumnezeu? Casatorindu-va cu rude apropiate si facand copii cu servitoarea daca sotia este sterila? Concret ma intereseaza nu tot fraze teoretice, ca la astea toti sunt buni. Concret: te casatoresti cu sora vitrega si faci copii cu servitoarea? Da sau nu? Te atingi de femeie, da sau nu?

Despre "Material genetic barbatesc mai bun" nu am auzit in lumea medicala si in sensul dat de dvs. cu x si y, ci raspunsul corect este cel ce vi l-a dat Tomita in postarea 200. Dvs. sunteti diletant in ale stiintei medicale, si tocmai diletantismul este cel mai periculos in astfel de domeniu. Si va inselati crezand ca Biblia v-a invatat neadevarurile ce le-ati sustinut pentru ca ea nu invata asa ceva, ci dvs. va cautati motive sa va justificati propriile ganduri despre masculinitate.

Tartaruga 01.09.2012 13:52:33

Citat:

În prealabil postat de Simply_me (Post 468091)
Am intrat pe profilul ei si scrie asa Date of Birth
01.01.1980 (32) iar eu am 31, deci varsta nu este o problema, din cate stiu trebuie sa fie o diferenta de 18 ani dintre mama si copil, daca vorbesc prostii, va rog sa ma corectati, acum legat de saracie.,..depinde daca vrea copil inseamna ca are cu ce sa-l creasca acelasi lucru si daca ar infia, legat de lege, s-a schimbat exact ce era important, inaine erau ffffffff multi copilasi parintii nu ii vizitau dar nici nu isi dadeau acordul ca acesti copilasi sa fie infiati, acum daca un parinte nu isi viziteaza copilul o perioada de timp copilul poate fi adoptat fara acordul parintelui, desigur trebuie studiat cu atentie legea.

In cazul asta varsta nu-i intr-adevar o problema. Cred totusi ca nu ar fi cautat raspunsuri aici daca nu ar fi intampinat reale probleme pentru a avea copilul.
In ceea ce priveste saracia, eu inteleg ca prin lege se doreste un minim pentru copil, crestineste insa nici un sarac nu are interdictie de a face copii. Cand insa nu-i poate face, de ce sa nu-i poata creste pe al altuia? Are conditii mai bune in orfelinate? Este mai de pret o grija parinteasca in saracie decat una colectiva in mai putina saracie? Eu zic ca prima varianta este totusi mai buna dar imposibil de controlat pentru a fi siguri ca acel copil este cu adevarat ingrijit si nu exploatat. De aceea sunt protejati prin lege iar oameni care le-ar putea fi cu adevarat parinti nu ii pot avea.

anisoara 01.09.2012 14:00:43

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 468096)
In cazul asta varsta nu-i intr-adevar o problema. Cred totusi ca nu ar fi cautat raspunsuri aici daca nu ar fi intampinat reale probleme pentru a avea copilul.
In ceea ce priveste saracia, eu inteleg ca prin lege se doreste un minim pentru copil, crestineste insa nici un sarac nu are interdictie de a face copii. Cand insa nu-i poate face, de ce sa nu-i poata creste pe al altuia? Are conditii mai bune in orfelinate? Este mai de pret o grija parinteasca in saracie decat una colectiva in mai putina saracie? Eu zic ca prima varianta este totusi mai buna dar imposibil de controlat pentru a fi siguri ca acel copil este cu adevarat ingrijit si nu exploatat. De aceea sunt protejati prin lege iar oameni care le-ar putea fi cu adevarat parinti nu ii pot avea.

Care e limita de varsta pentru mama adoptiva?Diferenta de varsta mama-copil de 18 ani ?!ori mai mare decat 18 ani?O femeie de 40 de ani mai poate adopta copii?

Simply_me 01.09.2012 14:12:31

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 468096)

Eu nu stiu exact ce probleme a intampinat ea, nu am citit tot firul de discutie.

Tartaruga 01.09.2012 14:13:43

Citat:

În prealabil postat de anisoara (Post 468098)
Care e limita de varsta pentru mama adoptiva?Diferenta de varsta mama-copil de 18 ani ?!ori mai mare decat 18 ani?O femeie de 40 de ani mai poate adopta copii?

Uitati aici site-ul oficial cu informatii pentru adoptii, inclusiv legislatia in vigoare in Romania:

http://www.adoptiiromania.ro/

Nu am cautat care este varsta maxima pentru mama, dar cunosc si o persoana nascuta in '81, deci cam de varsta Sophiei (daca-i varsta reala in profil) si care avea dreptul la adoptie de aceea am scris ca intr-adevar in cazul ei varsta nu-i o problema.
Pana la urma, persoana de care spun nu a adoptat pentru ca intre timp a ramas gravida, in timp ce procedura de adoptie isi urma lungul ei curs, asa ca a renuntat la adoptie si a oprit procedura.

Cititi aici:

http://www.adoptiiromania.ro/images/...rie%202011.pdf

Scrie ca majoritatea celor ce adopta sunt familii cu varsta medie de 38-40 ani si un nivel de educatie ridicat, care au incercat fara succes sa aiba proprii copii. Si au preferat copiii de 0-3 ani, fara probleme de sanatate, care sa nu fi fost institutionalizati, eventual de aceeasi etnie (paranteza de la mine: sunt multi copii de tigani propusi spre adoptie).

Simply_me 01.09.2012 14:14:38

Citat:

În prealabil postat de anisoara (Post 468098)

Diferenta de varsta intre persoana care adopta si cel ce urmeaza a fi adoptat trebuie sa fie de cel putin 18 ani. Aceasta conditie se justifica prin faptul ca intre adoptator si adoptat trebuie sa existe o diferenta de varsta asemanatoare cu aceea care, de obicei, exista intre parintele firesc si copilul sau.
Cf. art.5,alin.2 din O.G.nr.25/1997 : "pentru motive temeinice, instanta judecatoreasca poate incuviinta adoptia chiar daca diferenta va fi mai mica de 18 ani." (ex: in cazul in care cel ce vrea sa adopte a crescut pe cel ce urmeaza a fi adoptat; in cazul in care o femeie casatorita, cu varsta sub 18 ani, ar vrea sa adopte cu sotul ei un copil).
Persoana cu capacitate deplina de exercitiu poate adopta fara deosebire de sex, nationalitate, rasa sau religie.
Persoana poate adopta fie ca este casatorita, fie ca este necasatorita si indiferent daca mai are sau nu un alt copil.

Simply_me 01.09.2012 14:15:17

Exista o limita maxima de varsta pentru persoana care adopta?
De regula, varsta maxima a adoptatorului este nelimitata si nu poate conduce la refuzul incuviintarii adoptiei decat in conditii exceptionale, cand nu se poate realiza scopul adoptiei.

Sursa http://www.legal-lawyers.com/Informa...spunsuri_2.htm

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:01:47.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.