Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre cinstirea Maicii Domnului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2725)

iuliu46 24.05.2012 12:38:44

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 446961)
Nu am această pretenție, tot ce pot să fac este să vă trimit la Scriptură. Cercetând-o veți (vom) învăța singuri din cuvintele Mântuitorului scrise în ea. Iar Duhul Sfânt vă (ne) va ajuta dacă sunteți (suntem) sinceri în a urma preceptele ei.

Este aberantă această imagine a Bisericii ce a "construit" chipurile Biblia! Ziditorul e Unul Singur. El Unic e Creatorul, Inspiratorul și Însuși Cuvântul! Și e absurd să pretinzi că El acceptă ori chiar învață o închinare ce I se cuvine doar Lui și numai Lui! Iar punând această pretenție pe seama unei biserici (oricare ar fi ea), automat o scoate în afara Bisericii Creștine fondate de Hristos și o aruncă până la extremitatea Antihristului! Așa că fă să sune altfel fraza ta, altfel îi faci un rău imens bisericii din care faci parte...

Chiar nu-ti dai seama cat de ridicole sant pretentiile tale ? Care Sfanta Scriptura ? De unde stii tu ca e sfanta ? A declarat-o White sfanta ?
Chiar nu-ti dai seama ca la o privire mai atenta asta se cheama parazitism ? Si ceilalti chiar nu-si dau seama ca ar trebui sa va lase in ratacirile voastre ? Ce legatura aveti voi cu Biserica Crestina fondata de Hristos alta decat ca va folositi de o carte pe care altii au declarat-o sfanta ? Nu mai zic ca ati scos si o gramada de pagini din ea.

osutafaraunu 24.05.2012 12:38:49

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 446953)
Ioana, teologia sau filozofia ta ajunge sa fie sora cu blasfemia.

Una este sa cinstesti, pamanteste vorbind, pe cea de care Dumnezeu S-a indurat si i-a facut mare har, si anume, sa nasca pe Domnul Hristos, si alta este sa ii aduci cinstire sora cu inchinarea, sau proslavire dumnezeiasca numind-o nu doar "mama a tuturor pamantenilor" ci chiar "Imparateasca a Cerurilor".

Si eu cinstesc pe maica Domnului dar nu o proslavesc, caci este scris:

" Proslaviti, dar, pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu."(1Cor.6:20)
"Tata, proslaveste Numele Tau!" Si din cer s-a auzit un glas care zicea: "L-am proslavit si-L voi mai proslavi!" (Ioan.12:28)

-----------

Si pentru ca sa vedeti pana unde merge erezia si blasfemia, urmariti mai jos fragmente din Icosul al VIII-lea, al XII-lea si Condacul al XIII-lea din "Acatistul Maicii Domnului".
Cititi va rog ca inaintea Domnului iar judecata voastra sa fie dreapta si curata.

"Bucura-te, nadejdea de mantuire a tuturor." - blasfemie:
"In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti." (Fapt.4:12)

"Bucura-te, cheia imparatiei lui Hristos." - erezie:
"Si Eu iti spun: tu esti Petru, si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea, si portile Locuintei mortilor nu o vor birui. Iti voi da cheile Imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant va fi legat in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant va fi dezlegat in ceruri." (Mat.16:18,19)

"Bucura-te, Imparateasa cerului si a pamantului." - blasfemie:
"Eu sunt Imparat. Eu pentru aceasta M-am nascut si am venit in lume, ca sa marturisesc despre adevar. Oricine este din adevar asculta glasul Meu." (Ioan.18:37)

"Bucura-te, usa raiului." - blasfemie:
"Eu sunt Usa. Daca intra cineva prin Mine, va fi mantuit; va intra si va iesi si va gasi pasune." (Ioan.10:9)

"Bucura-te, marirea si mangaierea tuturor dreptilor." - blasfemie:
"Si Eu voi ruga pe Tatal, si El va va da un alt Mangaietor (Duhul Sfant - n.a.), care sa ramana cu voi in veac." (Ioan.14:16)

"Bucura-te, ceea ce esti nadejdea si apararea noastra in ziua judecatii."
"Sa nu credeti ca va voi invinui inaintea Tatalui; este cine sa va invinuiasca: Moise (aici Maria, maica Domnului - n.a.), in care v-ati pus nadejdea." (Ioan.5:45-prarafr.)

"Vindeca neputintele noastre cele sufletesti si trupesti.
"El a luat asupra Lui neputintele noastre si a purtat bolile noastre." (Mat.8:17)

"Tu singura esti mijlocitoarea bucuriei noastre si ca Maica lui Dumnezeu si Maica milostivirii, stand inaintea prestolului Preasfintei Treimi."
"Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos." (1Tim.2:5)

-------------

Observati asemanarea sau pe alocuri substituirea Domnului Iisus Hristos cu maica Sa in cele mai elementare pozitii: Imparat al Cerurilor, Mantuitor, Usa Raiului, Mijlocitor etc...

Ma opresc aici, insa luati aminte la cele scrise. Am numit erezii si blasfemii dar ele sunt astfel in dreptul celor ce cunosc Adevarul din Cuvantul Sf.Scripturi insa sunt impietriti fata de El. Pentru cei ce nu au ajuns sa cunoasca sau sa citeasca Scriptura nu pot fi acuzati decat de ignoranta.

Cercetati Scripturile! Cunoasteti pe Dumnezeu asa cum Se reveleaza El in Cuvantul Sau, dati-I slava si marire singurului vrednic de lauda - Tatalui Ceresc, in Numele Fiului Sau Iisus Hristos si prin Duhul Sau cel Sfant. Amin.

Felicitări frate ucenic! Ai expus logic, punând față în față Scriptura și Tradiția, practica nebiblică (și chiar necreștină în esență) a închinării la sfânta Maria. Mă bucur că ai făcut-o tu prin felul tău calm și frumos. Dacă aș fi făcut-o eu ar fi avut un efect devastator atât prin reacțiile stârnite, cât și pentru soarta acestui topic (nu în ultimă instanță și soarta nevrednicului meu nick).

Cine are ochi de văzut să vadă!

nutucutu 24.05.2012 12:39:51

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 446962)
Iar n-ați înțeles! Dar uite că eu am răbdare cu dvs... v-am dat nu un verset, ci trei (3)! Binevoiți să-mi dați acum măcar un (1) verset-exemplificare pentru practica închinării la Maria?

Ca de obicei, mi-ati dat un verset despre ce vreti dumneavoastra, nu despre ceea ce v-am cerut. Versetul cerut era despre "practici nebiblice", ca tocmai ne-ati acuzat cu citeva pagini mai devreme despre asta.

Mai mult decit atit, am constatat inca o data ca nu respectati ceea ce e scris in Sfinta Scriptura, cu toate ca sustineti ca o cunoasteti.

MihaiG 24.05.2012 12:44:40

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 446965)
Felicitări frate ucenic!

Aveți grijă că fratele ucenic s-ar putea să nu împărtășească toate aberațiile sectei dumneavoastră.

Între timp, mi-ați rămas dator cu niște răspunsuri:

Este adevărat că biserica adventistă de ziua a șaptea îngăduie, în anumite situații, avortul ?

Este adevărat că în spitalele adventiste se practică avorturi ?

Este aceasta o practică Hristică ori apostolică; deci biblică, creștină? Ori nu?

Nu degeaba pun această întrebare pe un topic dedicat insultării și blasfemierii Fecioarei Maria, care, printre alte titluri, îl poartă și pe acela de Protectoare a copiilor nenăscuți.

osutafaraunu 24.05.2012 12:45:24

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 446964)
Chiar nu-ti dai seama cat de ridicole sant pretentiile tale ? Care Sfanta Scriptura ? De unde stii tu ca e sfanta ? A declarat-o White sfanta ?
Chiar nu-ti dai seama ca la o privire mai atenta asta se cheama parazitism ? Si ceilalti chiar nu-si dau seama ca ar trebui sa va lase in ratacirile voastre ? Ce legatura aveti voi cu Biserica Crestina fondata de Hristos alta decat ca va folositi de o carte pe care altii au declarat-o sfanta ? Nu mai zic ca ati scos si o gramada de pagini din ea.

Ei asta-i culmea! Îmi ceri să nu mai numesc Biblia ca Sfânta Scriptură, și să recunosc în schimb Tradiția ca fiind "sfântă"? No chance!

osutafaraunu 24.05.2012 12:51:35

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 446967)
un topic dedicat insultării și blasfemierii Fecioarei Maria

Topicul a fost inițiat de un ortodox și "dedicat" elucidării unei probleme serioase (aș spune "spinoase" pentru BC și BO), nu "insultării și blasfemierii". Dacă aveți de gând să distrugeți acest topic prin postări absolut off-topic, e treaba dvs., eu unul nu doresc acest lucru.

osutafaraunu 24.05.2012 12:55:33

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 446966)
Ca de obicei, mi-ati dat un verset despre ce vreti dumneavoastra, nu despre ceea ce v-am cerut. Versetul cerut era despre "practici nebiblice", ca tocmai ne-ati acuzat cu citeva pagini mai devreme despre asta.

Bine. Aveți acum ocazia de aur să ne demonstrați că practica închinării la sf. Maria este una biblică, hristică, apostolică. Au cerut, ori au practicat Hristos și apostolii o astfel de închinare? Demonstrați, vă rog...

MihaiG 24.05.2012 12:58:32

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 446970)
Topicul a fost inițiat de un ortodox și "dedicat" elucidării unei probleme serioase (aș spune "spinoase" pentru BC și BO), nu "insultării și blasfemierii". Dacă aveți de gând să distrugeți acest topic prin postări absolut off-topic, e treaba dvs., eu unul nu doresc acest lucru.

Topicul a fost deturnat de către dumneavosatră și de către mult-banatul domn Grasu, care a proferat blasfemii de cea mai joasă speță, de genul "ce, nu erau destule virgine".

Ați rămas dator cu o întrebare. Noi, catolicii, dar și ortodocșii, ne rugăm Maicii Domnului pentru protecția copiilor, atât nenăscuți cât și născuți deja. O considerăm, pe bună dreptate, modelul suprem și perfect de maternitate.

Raportat la această situație, vă întreb încă o dată:

Este adevărat că biserica adventistă de ziua a șaptea îngăduie, în anumite situații, avortul ?

Este adevărat că în spitalele adventiste se practică avorturi ?

Este aceasta o practică Hristică ori apostolică; deci biblică, creștină? Ori nu?

ioanna 24.05.2012 12:58:33

ucenic

Aveti o mare problema cu semantica cuvintelor, cu limbajul FIGURAT al imnografiei, iar acum pot sa inteleg pe deplin de ce sunteti un apostat al Bisericii Lui Hristos.

nutucutu 24.05.2012 12:59:50

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 446956)

Ei, tot așa, noi ne încumetăm să apelăm la Maica Domnului, pentru că dacă a ascultat Iisus rugăciunea sutașului, cu atât mai mult pe a Mamei sale.

În acest sens ne este ea nădejde către mântuire.

Domul nostru a ascultat rugaciunea mamei Sale, prima data, la nunta din Cana Galileii cind a transformat apa in vin.

Avem si alte momente in Sfinta Scriptura cind unii oameni, din smerenie, nu s-au apropiat ei insisi de Domnul nostru ci au apelat la apostoli. Astfel, avem intimplarea cind niste greci au venit la Ierusalim. Ei doreau sa-L intilneasca pe Domnul nostru, iar pentru asta au apelat intai la Filip, Filip i-a spus lui Andrei si amandoi i-au spus DOmnului nostru.

Avem si un alt moment relatat in Sfinta Scriptura, un pic mai emotionant pentru romano-catolici, deoarece este amintit la fiecare Sfinta Liturghie: sutasul roman care avea sluga bolnava nu a mers el insusi la Domnul nostru, ci i-a trimis pe batrinii iudeilor. Acestia L-au rugat staruitor sa-l ajute pe acest sutas. Domnul nostru s-a indreptat spre casa sutasului, iar acesta i-a iesit in intimpinare spunind "Doamne, nu sint vrednic sa intri sub acoperamintul meu; de aceia nici pe mine nu m-am socotit vrednic sa intri la mine".

Cu alte cuvinte, Sfinta Scriptura ne ofera destule exemple in care cei care au mijlocit pentru altii au fost apropiatii Domnului Nostru, iar unii crestini, din smerenie, se roaga Mamei Domnului sau apropiatilor Lui, sfintii. Nu s-a schimbat nimic, in fond.

Pe de alta parte, ieri, la Sfinta Liturghie romano-catolica, s-a citit din Faptele Apostolilor si iata ce le spunea sfintul apostol Pavel efesenilor:

"Vegheați asupra voastră și asupra întregii turme, peste care Duhul Sfânt v-a pus pe voi răspunzători, ca să fiți păstorii Bisericii lui Dumnezeu, care îi aparține lui însuși, datorită sângelui pe care l-a vărsat propriul său Fiu. Eu știu, că, după plecarea mea, vor intra între voi lupi fioroși, care nu vor cruța turma. Chiar dintre voi înșivă se vor ridica unii bărbați care vor răspândi învățături răstălmăcite, ca să-i atragă pe ucenici de partea lor."

Nici in aceasta privinta nu s-a schimbat nimic. Lupii fiorosi sint intre noi.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:12:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.