ghemistris |
26.10.2010 21:04:24 |
Citat:
În prealabil postat de Pr. Gheorghe
(Post 296332)
Si pentru asta tre' sa fiu mandru sau trist? Sau daca participa nu trebuia sa-l mai pomenesc la Liturghie, ca-i ecumenist? Sau daca n-a participat, nu trebuie sa-l pomenesc, ca nu face ascultare? Sau... Grea problema!:1:
Eee... Stii cum vine asta? Cam ca in povestea cu drobul de sare. In mod sigur insa, si pentru participare si pentru neparticipare pot exista si alte motive in afara de problema ecumenica. Iar eu, mai mic fiind, astept binecuvantare de la Inaltpreasfintia sa, ca-i mai marele meu si mi-i si drag, peste toate! Stii fratia ta, ce problema am eu cu adevarat dureroasa in Biserica zilele acestea? A dat frigul deja si biserica este de piatra si nu avem incalzire deloc! Satul este mic, oameni prea saraci, criza este un refren prea mult auzit pe la toti cei care ar putea sa mai faca ceva si astfel, perspectivele in aceasta privinta sunt sumbre. Asta este grija mea!
Si problemele celelalte, cu ecumenismul, cu "rapirea maicutelor din manastire, impreuna cu duhovnic cu tot" de catre cine stie ce duh, sunt importante, da' nu mi-e dat mie sa le rezolv. Eu pana acum nu am fost pus, decat de propriile mele pacate, in stare de incompatibilitate cu savarsirea Sfintei Liturghii! Daca va fi cumva si altfel, candva, voi vedea atunci, cu ajutorul Stapanului meu!
Domnul cu tine!
|
Asa este parinte.Dumnezeu a asezat pe fiecare la locul lui dupa vrednicia fiecaruia si cu responsabilitatile aferente.Sunt ierarh trebuie sa ma ingrijesc sa umblu in Adevar si sa pastoresc turma in Adevar,si dau socoteala in fata lui Dumnezeu pentru ceea ce am gresit.Sunt preot,la fel,trebuie sa ma ingrijesc sa umblu in adevar si sa slujesc credinciosilor in Adevar,pentru slujirea la care am fost chemat dau socoteala in fata lui Dumnezeu.Sunt mirean trebuie sa am grija sa umblu in Adevar,si dau socoteala in fata lui Dumnezeu pentru pacatele mele.S-a impartasit Mitropolitul cutare... cu catolicii,este pacatul lui.Sunt si eu de fata la aceasta slujba,ma impartasesc si eu cu catolicii ,este si pacatul meu.Nu sunt acolo,este doar pacatul respectivului Mitropolit.Si exemple sunt .....destule...aghiazma....cruce pe paviment.....slujbe de tot felul ...s.a.m.d.Sigur, traim vremuri grele,apostatice,cu multe tulburari.Totusi Dumnezeu ne va intreba pe fiecare in parte ce bine am facut,si nu,ce a facut cutare si cutare.Noua ,mirenilor,ne va fi mai usor la judecata decat un ierarh,preot,staret etc.;ei au responsabilitati mari,si desigur ca atunci cand ai multe de facut poti gresi.Noi,mirenii avem responsabilitati putine,tin mai multe de viata noastra si de familia noastra.Ei au mult mai multe responsabilitati.Nu fac pe avocatul nimanui,subliniez doar cum sta adevarul despre fiecare dintre noi.Atunci cand i-mi va cere preotul,s-au ierarhul un lucru ce tine de ierezie,am dreptul sa-l refuz.Eu raspund pentru atitudinea mea.Ma intreb daca parintele respectiv si maicutele au fost cumva implicate in momente de genul acesta ,de a accepta sau nu o erezie.Nu cunosc despre asta.Doamne ajuta!
|