Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Soc la Manastirea Brancoveni ! ! ! . . . (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10895)

antoniap 26.10.2010 20:02:22

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 300697)
Atunci, sunteti libera sa nu participati la discutie.

Nu ma aflu pe forumul crestin-ortodox pentru a discuta cu catolici, deci nu incepe matale sa-mi spui cand sunt libera si cand nu. Nu te intereseaza nimic altceva decat sa faci prozelitsm catolic mai mult sau mai putin evident. Daca am atras atentia asupra incercarii de a ni se impune o ascultare de tip catolic, am facut-o pentru ortodocsi nu pentru tine.

AndruscaCIM 26.10.2010 20:14:44

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 300695)
Inainte sa "va sune" si/sau sa va dati cu parerea, poate ar fi ok sa si cititi cartea despre care vorbim, nu doar o jumatate de fraza rupta din context.

In ce priveste crucea intoarsa, este Crucea Sfantului Petru.

"Papa" se scrie cu majuscula.

Cartea, din fericire pentru mine, chiar nu intentionez sa o citesc...pentru ca imi displace autorul, si nu as avea ce sa invat din ea...dar daca avem ocazia sa vedem evidentiate anumite pasaje din anumite carti...care ridica semne de intrebare, sau semnale de alarma, atunci e foarte bine..zic eu.

Nu imi e de folos nici sa citesc carti precum " Codul lui Da Vinci" pentru a sti ca nu sunt pe gustul meu, si continutul nu le este unul pozitiv.

Faceti mereu referire la fraze scoase din context...dar eu vad cele subliniate ca fiind idei centrale de exemplu, intrucat contextul poate fi folosit pentru a nu soca prea mult cititorii...si a parcurge si paragrafe care sa mai voleze ideile pentru care se scrie de fapt cartea....astfel incat nu toti sa le sesizeze.

Erethorn 26.10.2010 20:15:18

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 300704)
Nu ma aflu pe forumul crestin-ortodox pentru a discuta cu catolici,

Tocmai de aceea v-am sugerat ca puteti sa nu participati la discutie, daca nu doriti
Citat:

deci nu incepe matale sa-mi spui cand sunt libera si cand nu.

Dar sunteti libera, indiferent ca spun eu sau nu. Eu nu faceam decat s va aduc aminte, de vreme ce o discutie la care participa si catolicii va indispune, ca nu sunteti obligata sa discutati.
Citat:

Nu te intereseaza nimic altceva decat sa faci prozelitsm catolic mai mult sau mai putin evident. Daca am atras atentia asupra incercarii de a ni se impune o ascultare de tip catolic, am facut-o pentru ortodocsi nu pentru tine.

Vad ca mai nou sunteti si cititoare de ganduri (sau cel putin va inchipuiti).

Sa fereasca Dumnezeu de asa convertiti. VA ROG DIN SUFLET sa nici nu va ganditi la a trece la catolicism.

Nu de alta, daca ati face-o, ati ajunge, mai devreme sau mai tarziu, la genul de catolicism care corespunde cu genul de ortodoxie pe care il practicati - exponentii acestuia se pot vedea in linkurile postate de catre Miha-Anca mai sus - razvratiti impotriva Bisericii, conspirationisti, sede-vacantisti. Avem si noi falitii nostrii, multumim frumos, si nu dorim sa adaugam la ei.

Totusi, dincolo de pretentiile de clarviziune, nu pot sa nu remarc o fractura de logica in argumentatia dumneavoastra. Cum anume ati ajuns la concluzia ca incerc sa fac prozelitism, cand in discutia pendinte eu am luat apararea ierarhiei Bisericii Ortodoxe Romane si am incurajat ascultarea fata de aceasta Biserica ?!!!

Erethorn 26.10.2010 20:18:50

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 300710)
Cartea, din fericire pentru mine, chiar nu intentionez sa o citesc...pentru ca imi displace autorul, si nu as avea ce sa invat din ea...dar daca avem ocazia sa vedem evidentiate anumite pasaje din anumite carti...care ridica semne de intrebare, sau semnale de alarma, atunci e foarte bine..zic eu.

.

1. Cartea nu o citesc

2. Pentru ca nu-mi place autorul (ce legatura are ?!)

3. Si nu am ce invata din ea (desi nu am citit-o, si nici macar nu stiu despre ce e).

Splendid.

Am mai intalnit undeva rationamentul asta. La ateii care refuza sa citeasca Biblia, dar scot din context cate un verset si il folosesc pentru a "demonstra" punctul lor de vedere.

AndruscaCIM 26.10.2010 20:24:33

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 300713)
1. Cartea nu o citesc

2. Pentru ca nu-mi place autorul (ce legatura are ?!)

3. Si nu am ce invata din ea (desi nu am citit-o, si nici macar nu stiu despre ce e).

Splendid.

Dumneavoastra cititi orice, fara a avea criterii personale de selectie, intuitie?

Erethorn 26.10.2010 20:27:05

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 300717)
Dumneavoastra cititi orice, fara a avea criterii personale de selectie, intuitie?

Nu doamna, dar nu-mi permit niciodata sa imi argumentez o opinie cu un citat dintr-o carte, sau sa comentez un citat sau un fragment, daca nu am citit macar intregul capitol.

Se numeste onestitate intelectuala, doamna.

antoniap 26.10.2010 21:02:28

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 300711)
Cum anume ati ajuns la concluzia ca incerc sa fac prozelitism, cand in discutia pendinte eu am luat apararea ierarhiei Bisericii Ortodoxe Romane si am incurajat ascultarea fata de aceasta Biserica ?!!!

In spirit catolic si dupa modelul catolic...

ghemistris 26.10.2010 21:04:24

Citat:

În prealabil postat de Pr. Gheorghe (Post 296332)
Si pentru asta tre' sa fiu mandru sau trist? Sau daca participa nu trebuia sa-l mai pomenesc la Liturghie, ca-i ecumenist? Sau daca n-a participat, nu trebuie sa-l pomenesc, ca nu face ascultare? Sau... Grea problema!:1:

Eee... Stii cum vine asta? Cam ca in povestea cu drobul de sare. In mod sigur insa, si pentru participare si pentru neparticipare pot exista si alte motive in afara de problema ecumenica. Iar eu, mai mic fiind, astept binecuvantare de la Inaltpreasfintia sa, ca-i mai marele meu si mi-i si drag, peste toate! Stii fratia ta, ce problema am eu cu adevarat dureroasa in Biserica zilele acestea? A dat frigul deja si biserica este de piatra si nu avem incalzire deloc! Satul este mic, oameni prea saraci, criza este un refren prea mult auzit pe la toti cei care ar putea sa mai faca ceva si astfel, perspectivele in aceasta privinta sunt sumbre. Asta este grija mea!

Si problemele celelalte, cu ecumenismul, cu "rapirea maicutelor din manastire, impreuna cu duhovnic cu tot" de catre cine stie ce duh, sunt importante, da' nu mi-e dat mie sa le rezolv. Eu pana acum nu am fost pus, decat de propriile mele pacate, in stare de incompatibilitate cu savarsirea Sfintei Liturghii! Daca va fi cumva si altfel, candva, voi vedea atunci, cu ajutorul Stapanului meu!

Domnul cu tine!

Asa este parinte.Dumnezeu a asezat pe fiecare la locul lui dupa vrednicia fiecaruia si cu responsabilitatile aferente.Sunt ierarh trebuie sa ma ingrijesc sa umblu in Adevar si sa pastoresc turma in Adevar,si dau socoteala in fata lui Dumnezeu pentru ceea ce am gresit.Sunt preot,la fel,trebuie sa ma ingrijesc sa umblu in adevar si sa slujesc credinciosilor in Adevar,pentru slujirea la care am fost chemat dau socoteala in fata lui Dumnezeu.Sunt mirean trebuie sa am grija sa umblu in Adevar,si dau socoteala in fata lui Dumnezeu pentru pacatele mele.S-a impartasit Mitropolitul cutare... cu catolicii,este pacatul lui.Sunt si eu de fata la aceasta slujba,ma impartasesc si eu cu catolicii ,este si pacatul meu.Nu sunt acolo,este doar pacatul respectivului Mitropolit.Si exemple sunt .....destule...aghiazma....cruce pe paviment.....slujbe de tot felul ...s.a.m.d.Sigur, traim vremuri grele,apostatice,cu multe tulburari.Totusi Dumnezeu ne va intreba pe fiecare in parte ce bine am facut,si nu,ce a facut cutare si cutare.Noua ,mirenilor,ne va fi mai usor la judecata decat un ierarh,preot,staret etc.;ei au responsabilitati mari,si desigur ca atunci cand ai multe de facut poti gresi.Noi,mirenii avem responsabilitati putine,tin mai multe de viata noastra si de familia noastra.Ei au mult mai multe responsabilitati.Nu fac pe avocatul nimanui,subliniez doar cum sta adevarul despre fiecare dintre noi.Atunci cand i-mi va cere preotul,s-au ierarhul un lucru ce tine de ierezie,am dreptul sa-l refuz.Eu raspund pentru atitudinea mea.Ma intreb daca parintele respectiv si maicutele au fost cumva implicate in momente de genul acesta ,de a accepta sau nu o erezie.Nu cunosc despre asta.Doamne ajuta!

ghemistris 26.10.2010 21:10:55

Citat:

În prealabil postat de paradosis (Post 300492)
“Sfintite” “parinte”[*], mare trebuie sa fie apostazia organizatiei careia ii apartineti daca ati ajuns sa va deziceti pe fata de indatoririle de dreptcredincios si sa propovaduiti o alta evanghelie! Cu multa dragoste fata de semen va indemn sa va intoarceti la invatatura lui Hristos:

“13. Iti poruncesc inaintea lui Dumnezeu, Cel ce aduce toate la viata, si inaintea lui Iisus Hristos, Cel ce, in fata lui Pontiu Pilat, a marturisit marturisirea cea buna:
14. Sa pazesti porunca fara pata, fara vina, pana la aratarea Domnului nostru Iisus Hristos,” (1 Timotei 6)

“20. Pazeste comoara ce ti s-a incredintat, departandu-te de vorbirile desarte si lumesti si de impotrivirile stiintei mincinoase,
21. Pe care unii, marturisind-o, au ratacit de la credinta.” (1 Timotei 6)

De asemenea, Catehismul Ortodox insira ca raspuns la intrebarea “Care sunt indatoririle crestinului fata de Biserica?”, inaintea supunerii fata de ierarhi, “Marturisirea credintei crestine. Sa-si dea silinta pentru pastrarea, intarirea si rapandirea credintei crestine ortodoxe si sa o apere, cu tot curajul, de rastalmacirile eretice, amintindu-si de spusele Mantuitorului: “De cel ce se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, de acesta si Fiul Omului se va rusina cand va veni intru slava Sa si a Tatalui si a sfintilor ingeri” (Luca 9, 26)”.

“Parinte”, Dumnezeu v-a inzestrat cu inteligenta ca sa puteti lua aminte la Sfinta Scriptura si sa va pastrati in Credinta adevarata prin Sfinta Traditie. Acestea sint temelia Credintei noastre, iar daca ati fi ortodox nu numai cu numele n-ati astepta prorociri si confirmari de prorocie si semne direct de la Dumnezeu ca sa aveti curajul sa admiteti ereziile ierarhilor dumneavoastra.

[*] Ghilimele nu sint rauvoitoare, doar obligatorii pentru mine ca ortodox. Sfintul Canon imi impune sa fac distinctie intre preotul adevarat si cel eretic. Pentru ca ne aflam pe un Forum Ortodox va cer sa acceptati rigorile ortodoxiei.

De unde cunosti tu ca Pr.Gheorghe nu tine poruncile despre care vorbesti.Sau ce socoteala trebuie sa de parintele pentru greselile altora?Da,daca parintele da un sfat eretic unui credincios de-al domniei sale,si acela il pune in practica atunci este si parintele raspunzator.Trebuie sa fii mult mai atent la tine si la faptele tale.Doamne ajuta!

Erethorn 26.10.2010 21:12:13

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 300739)
In spirit catolic si dupa modelul catolic...

Banuiesc ca si Parintele Gheorghe tot in spirit catolic va indemna la ascultare ?

Pe de alta parte, va rog eu frumos sa faceti un efort si sa va controlati tonul.

Nu de alta, dar veninul cu care pronuntati cuvantul "catolic" reuseste cumva sa razbata, chiar si prin aceasta metoda de comunicare.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:39:55.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.