Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7739)

AlinB 13.11.2013 12:11:16

Citat:

În prealabil postat de dormarunt65 (Post 540067)
Biblia nu mantuieste dar da invatatura care duce la mantuire. "din pruncie cunosti Sfintele Scripturi, care pot să-ti dea întelepciunea care duce la mîntuire" (2 Timotei 3:15). O spune Sfantul Apostol Pavel (cel mai mare apostol al neamurilor).

Sa cercetam Sfanta Scriptura. Ne fereste de inselatorii si ne da invatatura cea buna.

Si Martorii lui Iehova fac caz de scriptura dar tot n-au priceput mare lucru din ea.

Baptistii si Penticostalii la fel.

Deci nu mai faceti caz de Scriptura, trebuie si o minte sanatoasa (duhovniceste) ca sa o priceapa corect si nu cred ca te califici.

stefan florin 13.11.2013 12:37:17

Citat:

Mai mult, ati inceput sa imprumutati (sau mai de mult?) obiceiuri de la crestini, aveti sarbatori cu coliva & cozonaci :))
aici ai fost "rau" amice!

dormarunt65 13.11.2013 16:52:10

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 540144)
Si Martorii lui Iehova fac caz de scriptura dar tot n-au priceput mare lucru din ea.

Baptistii si Penticostalii la fel.

Deci nu mai faceti caz de Scriptura, trebuie si o minte sanatoasa (duhovniceste) ca sa o priceapa corect si nu cred ca te califici.

O minte sanatoasa (duhovniceste) este o minte cautatoare de adevar si gata sa-l imbratiseze chiar daca va trebui sa renunte la tot ce a invatat pana atunci. Un exemplu, sunt Sfintii Apostoli care au preferat sa fie priviti ca niste "sectari", dar sa invete si sa faca ceea ce este adevarat.

Cand spuneti ca eu nu ma calific, la ce va referiti? Nu sunt sclipitor? Nici nu trebuie. Nu caut cu sinceritate adevarul? Aici ar fi o problema daca este asa.

P.S. Nu-i mai dati ca exemplu pe martorii lui iehova. Acestia nu au treaba cu Scriptura. Demontezi usor, cu Sfanta Scriptura, teoriile lor ciudate. Ei au treaba cu turnul de veghere. Aia este biblia lor.

AlinB 13.11.2013 16:55:22

Citat:

În prealabil postat de dormarunt65 (Post 540183)
O minte sanatoasa (duhovniceste) este o minte cautatoare de adevar si gata sa-l imbratiseze chiar daca va trebui sa renunte la tot ce a invatat pana atunci. Un exemplu, sunt Sfintii Apostoli care au preferat sa fie priviti ca niste "sectari", dar sa invete si sa faca ceea ce este adevarat.

N-ar mai fi fost Sfinti Apostoli daca ar fi inceput sa se inchine la zeii romani sau sa devina gnostici, corect?

Citat:

Cand spuneti ca eu nu ma calific, la ce va referiti? Nu sunt sclipitor? Nici nu trebuie. Nu caut cu sinceritate adevarul? Aici ar fi o problema daca este asa.
Deci dupa tine, esti sigur ca tu cauti cu sinceritate adevarul, pe cand iehovistii, baptistii, penticostalii si alti bibliolatri, nu?

Dar poate iti faci curaj si raspunzi si la intrebarile astea, daca zici ca esti pe felie cu Sabatul:

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 540051)
Am voie sa fac 400km cu masina in sabat? Dar 10?
Pot cu masina plina? Dar goala?
Pot sa am angajati care sa lucreze in sabat sau oameni in curtea mea care sa lucreze in sabat?

dormarunt65 13.11.2013 17:36:30

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 540143)
Pentru voi e mai omniprezenta decat Sf. Scriptura.
V-a zis ca Adam tinea sabatul desi nu scrie in Sf. Scriptura?
Asa vedeti si voi ca "scrie" desi nu scrie.
V-a spus ca evreii tineau Sabatul inainte de iesirea din Egipt?
Asa cititi, desi nu scrie.
etc. etc.

Haideti sa lasam vorbareala. Eu va invit la un dialog crestinesc bazat pe invataturile din Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura). Atat si nimic mai mult.

Citat:

Serios. Citat din Scriptura unde zice cu poftele. Astept.
Sa inteleg ca nu ai voie nici sa maninci? Ca e si asta o pofta, sau doar paine uscata sa fii sigur ca nu ai pofta?

"Daca iti vei opri piciorul in ziua Sabatului, ca sa nu-ti faci gusturile tale, in ziua Mea cea sfanta, daca sabatul va fi desfatarea ta.." (Isaia 58:13).

Sa nu exageram. Mancatul este o desfatare (placere) lasata de Dumnezeu. Altfel, ar fi putut sa ne faca un rezervor pe care sa-l alimentam (ca la masini), fara sa simtim placerea de a manca.

Citat:

Pana la urma imi raspunzi la intrebare sau tot o dai cotita in stilul adventist?
Asta chiar ma intereseza, restul aberatiilor le-am mai auzit de la colegii tai.

Puteti da dovada de o adresare crestina?

Citat:

Crestinii nu tin nici un ritual al Vechiului Testameant.
Voi da - Sabatul.

Crestinismul nu este caracterizat de ritualuri, de nici un fel (nici VT, nici inventate). In crestinismul autentic, ritualurile au un caracter rar, ocazional, special (casatorie, botez, sfanta cina, mirungere). In rest ..... multa invatatura si traire dupa invataturile crestine.

Citat:

Mai mult, ati inceput sa imprumutati (sau mai de mult?) obiceiuri de la crestini, aveti sarbatori cu coliva & cozonaci :))

Pe asta de unde ati mai scos-o? Fac adventistii asa ceva? Nu uitati ca eu sunt adventist de ziua a saptea. Nu dau socoteala pentru ceea ce fac altii.

dormarunt65 13.11.2013 17:49:01

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 540185)
N-ar mai fi fost Sfinti Apostoli daca ar fi inceput sa se inchine la zeii romani sau sa devina gnostici, corect?

Gresit. Erau considerati "sectari" chiar de ai lor (de evrei). La fel si astazi. Daca vrei sa ai o credinta pur apostolica, esti condamnat de ceilalti si numit "sectar" (pentru ca nu te inchini ca ei. Eu nu ma inchin la sfinti, la ingeri, la icoane, pentru ca nici Sfintii Apostoli nu s-au inchinat la asa ceva. Totusi, sunt numit "sectar" pentru aceasta. Este corect?

Citat:

Deci dupa tine, esti sigur ca tu cauti cu sinceritate adevarul, pe cand iehovistii, baptistii, penticostalii si alti bibliolatri, nu?

Am vorbit de iehovisti, nu de baptisti sau penticostali.

P.S. va rog, din nou, incercati sa folositi un limbaj respectuos. Este problema dvs. daca imi veti asculta rugamintea sau nu.

Citat:

Dar poate iti faci curaj si raspunzi si la intrebarile astea, daca zici ca esti pe felie cu Sabatul:

Am raspuns la acele intrebari, fara una (la care raspund acum). Nu este corect sa ai angajati sau sa se lucreze in curtea ta in ziua de sambata (ziua a saptea). O spune clar porunca scrisa in piatra de Insusi Dumnezeu.

dormarunt65 13.11.2013 20:04:36

Citat:

Crestinii nu tin nici un ritual al Vechiului Testameant.
Voi da - Sabatul.

Doua greseli (in doua propozitii):
1. Sabatul zilei a saptea nu este un ritual.
2. Sabatul a fost pazit de Domnul Iisus Hristos, de Sfintii Apostoli si de primii crestini (o spun chiar istoricii ortodocsi).

Eu pazesc linistit ziua a saptea. Asa a facut Dumnezeu, asa spune porunca, asa a facut Domnul Iisus Hristos, asa a facut Maica Domnului (vedeti finalul evangheliiilor - ce s-a intamplat dupa rastignire), etc.

Ma intreb, daca pazesti o alta zi, mai poti fi la fel de linistit?

crystal 15.02.2014 20:44:10

Nu vreau sa dau dreptate nici unuia dintre voi, dar in momentul in care puteti spune ca ati citit Biblia din scoarta in scoarta, atunci va puteti da cu parerea despre un cult sau altul, sau ortodoxi, catolici, neoprotestanti sau oricare altii.

AlinB 15.02.2014 21:35:46

Citat:

În prealabil postat de crystal (Post 551139)
Nu vreau sa dau dreptate nici unuia dintre voi, dar in momentul in care puteti spune ca ati citit Biblia din scoarta in scoarta, atunci va puteti da cu parerea despre un cult sau altul, sau ortodoxi, catolici, neoprotestanti sau oricare altii.

Din toti cei care au citit Biblia, poti fi sigura ca nu au ajuns toti la un consens apropo de cum trebuie inteleasa.

Pentru ca sa o citesti nu e suficient ca sa o si intelegi.
Asta ca cititul aduce neaparat si o intelegere profunda este o eronata axioma protestanta, fara suport biblic.

AlinB 15.02.2014 21:40:03

Citat:

În prealabil postat de dormarunt65 (Post 540210)
2. Sabatul a fost pazit de Domnul Iisus Hristos, de Sfintii Apostoli si de primii crestini (o spun chiar istoricii ortodocsi).

Doua greseli:
1. Este o sarbatoare ritualica. Dar bine, tu ca adventist si de la EGW citire, ai binenteles o alta intelegere.
2. Iisus Hristos a fost si taiat imprejur, asta nu inseamna ca si crestinii ar trebui sa practice asta.

Citat:

Eu pazesc linistit ziua a saptea. Asa a facut Dumnezeu, asa spune porunca, asa a facut Domnul Iisus Hristos, asa a facut Maica Domnului (vedeti finalul evangheliiilor - ce s-a intamplat dupa rastignire), etc.
Tu o pazesti pe EGW, nici macar Sabatul evreiesc care a fost dat impreuna cu alte sabate si porunci din care ati ales doar ce ati avut chef sau ma rog, ce v-a spus EGW sa faceti.

Citat:

Nu cred ca e cazul sa "pazesti" vreo zi ca si crestin.
Iar linistea autentica vine de la Dumnezeu, nu din "pazitul" zilelor.

Daniel_Ortodox 18.02.2014 01:48:34

Citat:

În prealabil postat de dormarunt65 (Post 540210)

Doamne ajută.

Măi omule, sabatul este o practică evreiască, ca și tăierea împrejul.
Păi dacă Hristos a fost evreu, trebuie și creștinii să fie evrei ?
Ce-i așa greu de înțeles ?
Cînd chiar EL a spus: "Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc." Matei 5, 17.
Deci EL era obligat să țină legea și prooroci, tocmai ca să împlinească toate profețiile, care tot El le-a dat, Dumnezeu fiind.
Deci creștinii sărbătoresc ÎNVIEREA ! Nădejdea noastră creștinească cea mai mare, nu sabatul iudeic.
Ritualurile creștine, impropriu numite astfel, ci Tainele de slujire, care sunt rugăciuni, cum și Hristos le-a săvîrșit, tot Tainele de slujire, la Cina-cea-de-taină, cînd a cerut, Hristos a cerut să fie pomenit, cînd EL nu va mai fi între noi, fizic, "aceasta să faceți spre pomenirea Mea." Luca 22, 19, dar și I Corinteni 11, 24-25.
De aceea se pomenesc și morții, căci sufletul este veșnic, biblic vorbind. Dar asta e alt subiect.
Deci ÎNVIEREA, nu practicile iudaice, care practici, tot de Dumnezeu sunt stabilite, dar la venirea lui Hristos, e gata ! A venit Desăvîrșirea Legii. Vedem că Hristos nu mai ține sabatul, că face minuni și vindecări în ziua sîmbetei, iritîndu-i și enervîndu-i pe evrei.

Doamne ferește, omule, dacă ții sabatul te numești evreu, nu creștin. Atunci trebuie să te și tai împrejurl, să mergi la Iersulim și să-ți dai cu capul de zidul plîngerii, așteptînd zidirea templului fizic al iudeilor.
Greșit.
Hristos nu ne îndeamnă în mod expres să ținem sabatul, tocmai pentru că Legile Vechiului Testament sunt împlinite și desăvîrșite prin cele ale Noului, a Iubirii, a Învierii. Iar pentru că Învierea a avut loc a 3-a zi, după Scripturi de la adormire, anume Duminica, Ziua Domnului adică, creștinii țin Învierea ! Amin.
Helen White a fot eretică, prin inovațiile ei, nu fi și tu ca să nu mergi în iad împreună cu ea, căci a tras cu ea și încă trage mulțime de suflete, cu cît trage mai multe cu atît i se îngreunează apăsările iadului. Oh, vai ție Eleno White, vai ție.

Bucurii.

Daniel_Ortodox 18.02.2014 02:10:00

Citat:

În prealabil postat de dormarunt65 (Post 540191)
Gresit. Erau considerati "sectari" chiar de ai lor (de evrei). La fel si astazi. Daca vrei sa ai o credinta pur apostolica, esti condamnat de ceilalti si numit "sectar" (pentru ca nu te inchini ca ei. Eu nu ma inchin la sfinti, la ingeri, la icoane, pentru ca nici Sfintii Apostoli nu s-au inchinat la asa ceva. Totusi, sunt numit "sectar" pentru aceasta. Este corect?
Am vorbit de iehovisti, nu de baptisti sau penticostali.
P.S. va rog, din nou, incercati sa folositi un limbaj respectuos. Este problema dvs. daca imi veti asculta rugamintea sau nu.
Am raspuns la acele intrebari, fara una (la care raspund acum). Nu este corect sa ai angajati sau sa se lucreze in curtea ta in ziua de sambata (ziua a saptea). O spune clar porunca scrisa in piatra de Insusi Dumnezeu.

Doamne ajută.

Sfinții Apostoli nu erau de-ai evreilor, frate înșelat Doru. Sfinții Apostoli erau primii creștini. Deci nu pot fi considerați "de-ai lor", de-ai evreilor.
Erezia advenitștilor de ziua a șaptea, nu e nici un pic apostolică, cu atît mai mult pu apostolică, este o invenția apărută la Helen White, în anii 1880. O altă inovație eretică a noilor protestanți.
Nu te închini ca ei ? Da, să nu te închini ca ereticii, și Biblia spune, că vor veni hristoși mincinoși, și pune chiar anatema pe cei ce vestesc o altă Evanghelie. Ști ce înseamnă asta? Adică care schimbă Evanghelia ce s-a învățat pînă la ei, la Sfinții Apostoli, și comunitățile ce le înființau ei. Ereziile lui Helen White au schimbat Evanghelia, de aceea sunt anatema.

Nici creștinii nu se închină la sfinți, ci îi rugăm să se roage pentru noi, căci rugăciunile sfinților vor fi pînă la sfîrșitul lumii în fața lui Dumnezeu, precum vedem în Biblie: "cupe de aur pline cu tămâie care sunt rugăciunile sfinților." Apocalipsa 5, 8; "și i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu rugăciunile tuturor sfinților, pe altarul de aur dinaintea tronului." 8, 3-4. La fel și pentru îngeri, arhangheli, și ei se roagă pentru noi. Iar Sfintele Icoane, nici noi nu ne rugăm la ele, ci creștinii se roagă la ce sau cine ei reprezintă. Pe HRISTOS, DOMNUL SLAVEI ! Amin. Iar Sfinții Apostoli nu se puteau ruga sfinților, că ei erau primii sfinți. E chiar așa de greu de înțeles ? Doamne Iisuse... Cum să afirmi așa ceva ? nici un pic de logică nu ai frate Dorule... Cu iertare acuma, dar așa e... Da, ești numit sectar, și eretic, pentru că urmezi învățăturile mincinoase ale sectelor și ereziilor. Corect. Și crede-mă, că folosesc un limbaj respectuos, dacă ar fi să folosesc limbajul versetelor Bibliei, te-aș numi pui de viperă și altele asemenea. Vrednic ești de numirile josnice, tu fiind josnic prin erezia practicată, dar dacă Domnul te iubește, eu de ce să nu te iubesc ?
Iar cu ziua a șaptea, am lămurito mai sus. Dar pentru tine nici un înger sau arhanghel dacă vine să-ți spună, nu vrei să accepți. Domnul să-ți schimbe inima ta înșelată. Amin.

Bucurii.

Daniel_Ortodox 18.02.2014 02:27:52

Citat:

În prealabil postat de dormarunt65 (Post 540188)
Haideti sa lasam vorbareala. Eu va invit la un dialog crestinesc bazat pe invataturile din Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura). Atat si nimic mai mult.
"Daca iti vei opri piciorul in ziua Sabatului, ca sa nu-ti faci gusturile tale, in ziua Mea cea sfanta, daca sabatul va fi desfatarea ta.." (Isaia 58:13).
Sa nu exageram. Mancatul este o desfatare (placere) lasata de Dumnezeu. Altfel, ar fi putut sa ne faca un rezervor pe care sa-l alimentam (ca la masini), fara sa simtim placerea de a manca.
Puteti da dovada de o adresare crestina?
Crestinismul nu este caracterizat de ritualuri, de nici un fel (nici VT, nici inventate). In crestinismul autentic, ritualurile au un caracter rar, ocazional, special (casatorie, botez, sfanta cina, mirungere). In rest ..... multa invatatura si traire dupa invataturile crestine.
Pe asta de unde ati mai scos-o? Fac adventistii asa ceva? Nu uitati ca eu sunt adventist de ziua a saptea. Nu dau socoteala pentru ceea ce fac altii.

Doamne ajută.

Și eu te invit la același dialog BIBLIC, dar cînd îți arăt Biblia și învățătura ei corectă, iei tu aminte ? Sau răstălmăcești Biblia după mintea ta spre a ta pierzare ? "Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare." II Petru 3, 16.

Dacă dai proorociri din Isaia, ai nevoie de povățuitor, nu o lua de capul tău, că te pierzi. Avem exemplu Biblic, că ai nevoie de povățuitor, la Faptele Apost. 8, 30-31: "Și alergând Filip l-a auzit citind pe proorocul Isaia, și i-a zis: Înțelegi, oare, ce citești? Iar el a zis: Cum aș putea să înțeleg, dacă nu mă va călăuzi cineva? Și a rugat pe Filip să se urce și să șadă cu el."
Și e valabil nu doar pentru Isaia, ci pentru toată Biblia. Povățuirea Sfinților Părinți, pe care o avem clar exprimată încă din secolul I, apoi pînă azi, în secolul XXI. E simplu de tot.

Greșit, dragul meu frate înșelat. Mîncatul este o condiție obligatorie doar după căderea omului în păcat. Nu este spre plăcere, ci spre a putea trăi, spre supraviețuire. În Rai, omul nu trebuia să mănînce ca să trăiască. Era nemuritor acolo. Mîncatul ca fapt necesar, apare după căderea în păcat, și nu e plăcere. Că o fac oamenii să fie plăcere, adică patimă, a altceva. Nebunia minții lor. Sfinții Apostoli rupeau grîu, crud, și mîncau sîmbăta, și evreii se enervau pe ei. Deci grîu crud. Nu e plăcere. E nevoie. De a supraviețui. Oh, ce-o fi în mintea ta, mă întreb ?

Corect. Creștinii nu săvîrșesc ritualuri. Ci rugăciuni. Lucru practicat încă din primele zile ale creștinismului. Rugăciuni de slavă, de laudă, de cerere, de mulțumire, de invocare, de diferite trebuințe, la diferite timpuri, numite Sfînta Liturghie, sau cele 7 laude ce le săvîrșea și David Psalmistul, care azi le avem în Vecernie, Utrenie, Pavecerniță, Miezonoptică, Ceasurile, 3, 6 și 9. Apoi rugăciunile Taine, cele 7, ale Bisericii Mirese a lui Hristos, apoi rugăciunile ierurgii, sau exorcizările sau alte rugăciuni. Adică Taine. Adică Minuni. Asta sunt rugăciunile. Impropriu spus ritualuri. Și acestea au fost încă din secolelel I, II, III, IV, V, VI, VII, și așa mai departe pînă azi. Aceleași. Ne confirmă izvoarele istorice, cronicarii vremurilor, dovezile arheologice a Bisericiii din Catacombele romei, pline de Sfinte Cruci, de pești, de păuni, și spice de grău, și alte simboluri creștine. Oh, vai vouă adventiștilor de ziua a șaptea, a șasea, a cinciea, sau a oricărei zile, căci în fiecare zi sunteți lipsiți de Hristos.

Vino acasă, degrabă. Bucurii.

Daniel_Ortodox 23.02.2014 04:16:02

Doamne ajută.

Iar pentru neo-protestanții care intră să citească despre BOTEZ, aveți aici, -mai jos pun linkul-, învățătura CREȘTINEASCĂ,
exclusiv (numai) BIBLICĂ, despre Botez, cea din secolul I pînă azi.

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=17076

Bucurii.

dormarunt77 06.03.2014 18:19:46

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 551439)
Măi omule, sabatul este o practică evreiască, ca și tăierea împrejul.

1. Sabatul zilei a saptea nu este o practica evreiasca. Primul care S-a odihnit in ziua a saptea este Insusi Dumnezeu. IL considerati cumva evreu?

2. Fiti atent ce spune Cuvantul lui Dumnezeu: "Taierea imprejur nu este nimic si netaierea imprejur nu este nimic, ci pazirea poruncilor lui Dumnezeu".(1 Corinteni 7:19).
Ce parere aveti despre poruncile lui Dumnezeu? Trebuiesc pazite, asa cum au fost scrise de Insusi Dumnezeu? Cum paziti porunca a patra (referitoare la ziua a saptea - ziua de odihna inchinata Domnului)?

Nu amestecati Poruncile Dumnezeiesti cu practicile evreiesti.

Citat:

Deci creștinii sărbătoresc ÎNVIEREA ! Nădejdea noastră creștinească cea mai mare, nu sabatul iudeic.

Cititi, in Sfanta Scriptura, ce spune sf. apostol Pavel despre insemnatatea invierii (vedeti 1 Corinteni cap 15, incepand cu vers. 12). Nu veti gasi absolut nici o referinta la sarbatorirea unei zile. Mesajul este cu totul altul : invierea Domnului ne da nadejdea invierii celor morti in credinta, pentru a mosteni viata vesnica. Punct.

Citat:

Deci ÎNVIEREA,

Ajutati-ma sa inteleg: dvs. in ce credeti? In nemurirea mortilor sau in invierea mortilor?
Credeti ca Domnul Iisus va reveni sa invie pe cei morti in credinta, pentru "viata veacului ce va sa vie" (Crezul)? Sau, credeti ca cel mort se duce singur la Domnul (fara sa mai astepte implinirea fagaduintelor Sale)?

Citat:

Oh, vai ție Eleno White, vai ție.

Pacatuiti. Vorbiti cu mortii si asta nu-I place Domnului. Stiti ce a patit Saul.

bluester 06.03.2014 19:41:06

Citat:

În prealabil postat de dormarunt77 (Post 553208)
Pacatuiti. Vorbiti cu mortii si asta nu-I place Domnului. Stiti ce a patit Saul.

El a vorbit cu ea , iar voi va inchinati ei prin faptul ca ii urmati secta si ca respectati tot ce a scris in ale sale carti.
"Și mulți prooroci mincinoși se vor scula și vor amăgi pe mulți' (matei 24:11)

dormarunt77 06.03.2014 21:55:44

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 553214)
El a vorbit cu ea , iar voi va inchinati ei prin faptul ca ii urmati secta si ca respectati tot ce a scris in ale sale carti.
"Și mulți prooroci mincinoși se vor scula și vor amăgi pe mulți' (matei 24:11)

Noi ne inchinam numai lui Dumnezeu (Tata, Fiu si Duh Sfant). Asa ne invata Sfanta Scriptura. Iar de urmat si respectat ... Ati citit vre-o postare de a mea in care s-o pomenesc pe acea femeie sau invataturile ei? Dvs. si altii, neavand raspunsuri, o pomeniti.

Cat despre mine ... am venit si voi veni numai cu argumente clare din Sfanta Scriptura. Va invit sa faceti la fel si sa lasati subterfugiile, care nu fac cinste unui crestin.

dormarunt77 06.03.2014 22:23:45

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 551866)
Doamne ajută.

Iar pentru neo-protestanții care intră să citească despre BOTEZ, aveți aici, -mai jos pun linkul-, învățătura CREȘTINEASCĂ,
exclusiv (numai) BIBLICĂ, despre Botez, cea din secolul I pînă azi.

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=17076

Bucurii.

Daniele, ce ai postat tu acolo intra la categoria "abureli".Ai grija. Dumnezeu nu se lasa batjocorit. Cand este vorba de Cuvantul lui Dumnezeu, nu este bine sa umblam cu metode politice.

De ce spun ca umbli cu "abureli" (care macar nici nu sunt ale tale)? Sa-ti dau cateva exemple de "argumente" pentru botezul copiilor:
- Domnul Iisus a spus "lasati copilasii sa vina la Mine". De retinut ca acei copilasi nu erau botezati, nici Domnul nu I-a botezat si nici nu a spus sa fie botezati. I-a binecuvantat asa cum erau;
- cazul temnicerului din Filipi: ai omis un verset important (16:32) care spune ca " i-au vestit Cuvantul Domnului atat lui cat si tuturor celor din casa lui".. Intrebare: se putea vesti Cuvantul unor bebelusi, ca apoi sa-si marturiseasca credinta si sa fie botezati?
- cazul sutasului Corneliu: iar omiti versete (normal, astfel nu ar iesi "demonstratia biblica"). Vers. 10:44 spune ca "Duhul Sfant S-a pogorat peste toti cei ce ascultau Cuvantul (ramane sa calculezi tu cati bebelusi ascultau Cuvantul). Acestia au fost botezati;
- cazul Stefana: iar omiti un verset. ! Corinteni 16:15 spune despre "casa lui Stefana care s-a pus cu totul in slujba sfintilor" . Poate ne lamuresti cum slujeau bebelusii tai botezati.

Si asa mai departe. Nu cred ca este cazul sa depan toate aburelile tale.

Concluzie (pe care sunt gata sa o argumnetez): nu exista, in Sfanta Scriptura, nici un exemplu de botez al pruncilor. Dimpotriva, Scriptura ne invata ca botezul vine in urma auzirii Evangheliei si a credintei marturisite.

Daniel_Ortodox 06.03.2014 23:28:26

Doamne ajută.

Adventistule, vorbim după post.

Mai ai răbdare.
Dacă nu mor pînă atunci.
Promit că nu te las.

Pînă atunci, dacă te smerești îndeajuns, îți dau temă de casă, două puncte de gîndire, (lui Aristotel, îi trebuia doar un punct să răstoarne lumea sărăcuțul om bolnav, filosofie-divertisment, în fine, tu vei avea două).

Gîndește-te, deci, de unde știi că acea zi în care s-a odihnit Dumnezeu nu era marți, sau joi, sau vineri? Că nu a spus în Facere, că era sîmbăta ziua odihnei, spune doar ziua a șaptea. Era sîmbătă? De unde știi sigur? Aaa... Asta spun evreii, pentru că așa au organizat ei orarul săptămînal. Deci e o practică evreiască, precum spuneam, cum și creștinii, țin ca zi de odihnă duminica, a treia zi după Scripturi, cînd a Înviat Hristos Domnul !
Nu ținem practicile evreiești.

Și al doilea, spune-mi ce s-a întîmplat în "noaptea deziluziei", 10 octombrie 1844, pe dealurile din Boston? Atîtea mii de americani "credincioși" acolo... euforie... Nu trebuia Helen White parcă să corecteze greșeala lui Muller - Snow ?
Păcat că avea deja 5 internări la psihiatrie pînă în acel moment, era bolnavă psihic.
Deci, cînd va mai veni un următor mileniu ? Ați re-re-recalculat bine de data asta ? Va ieși bine acum, nu ?
Sau Margareta Rowen, trebuia să fie "păstrătoarea secretului".
Deci, eu cu siguranță n-o să am parte de bucuria mileniului, nu ?
Nu-mi bat joc, mi-e milă de voi...
Și nu vorbeam cu morții, era o adresare compătimitoare, (fără dorință de răspuns) gîndeam istoric, îi poți spune memoria istorică a inițiatoarea întunericului adventist, gîndeam la faptele istorice, ale "pionierei" Helen White, cum vă place vouă să-i spuneți.
În fine, pentru rezolvarea temelor de casă, recomand lucrarea "apostaziatului" din secta milenistă de ziua a șaptea, doctorul Petru Paulini - Profeți falși și profeți mincinoși.

Cu mila Domnului, voi demonta minciunile în care crezi, piuliță cu piuliță.
Avem putere să călcăm peste șerpi și scorpii și peste balauri, cu atît mai mult peste erezii.

Dar mai vorbim, nu te las în întuneric.
Îți voi arăta lumina. Depinde de tine să o urmezi.
Vorbim după post, cu mila Domnului, o să-ți dau mesaj privat, te caut, să începem trîntele, cum îți dorești.

Mai ai puțină răbdare.

Bucurii.

catalin2 06.03.2014 23:50:01

Citat:

În prealabil postat de dormarunt77 (Post 553228)
De ce spun ca umbli cu "abureli" (care macar nici nu sunt ale tale)? Sa-ti dau cateva exemple de "argumente" pentru botezul copiilor:
- Domnul Iisus a spus "lasati copilasii sa vina la Mine". De retinut ca acei copilasi nu erau botezati, nici Domnul nu I-a botezat si nici nu a spus sa fie botezati. I-a binecuvantat asa cum erau;
Si asa mai departe. Nu cred ca este cazul sa depan toate aburelile tale.
Concluzie (pe care sunt gata sa o argumnetez): nu exista, in Sfanta Scriptura, nici un exemplu de botez al pruncilor. Dimpotriva, Scriptura ne invata ca botezul vine in urma auzirii Evangheliei si a credintei marturisite.

In primul rand Domnul nu a botezat pe nimeni. In al doilea rand botezul cu apa si Duh este dupa Pogorarea Duhului Sfant.
Poti sa stai linistit, in Biserica se boteaza pruncii de aproape 2000 de ani, secta ta oricum nu are treaba cu crestinismul. Chiar daca ati boteza si copiii ar fi acelasi lucru, nu aveti har si nu va puteti mantui, cum nu s-a mantuit niciun adventist pana acum. Doar daca o sa iti vina mintea la cap in viitor si o sa te lumineze Dumnezeu sa vii in Biserica. Altfel e doar o adunare omeneasca la voi, nici sfinti facatori de minuni, nicio minune, cu nimic deosebit de o filozofie oarecare, fie ea si atee.

Corinusha 06.03.2014 23:53:19

Acu ma bag si eu ca musca-n lapte, dar...nu ai de unde sa sti daca s-a mantuit sau nu vreun adventist. Asta pana la urma doar Dumnezeu o stie, nu noi.
Nu ca as tine cu ei...de fapt, nu tin partea nimanui, dar asta tot nu inseamna ca stim cine se mantuieste si cine nu...

Yasmina 07.03.2014 01:01:21

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 553235)
Acu ma bag si eu ca musca-n lapte, dar...nu ai de unde sa sti daca s-a mantuit sau nu vreun adventist. Asta pana la urma doar Dumnezeu o stie, nu noi.
Nu ca as tine cu ei...de fapt, nu tin partea nimanui, dar asta tot nu inseamna ca stim cine se mantuieste si cine nu...

"Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.
Dacă M-ați fi cunoscut pe Mine, și pe Tatăl Meu L-ați fi cunoscut; dar de acum Îl cunoașteți pe El și L-ați și văzut "
Ioan 14,6-7

Asta inseamna simplu ca cei care l-au urmat mai intai au intemeiat ortodoxia,asa cum o cunoastem noi astazi.Cei care s-au despartit de ortodoxie s-au despartit si de Iisus,si de mantuire.Caci asa cum spune El,este Calea spre Mantuire,Adevarul singur(unul singur) spre mantuire si Viata(adica nu moartea sufletului.
Logica simpla.

Teodosie 07.03.2014 01:57:57

Cei ce cred ca Iisus este Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat pot fi numiti crestini dar s-au smintit ca in Ioan 6 de cum se poate manca si bea Trupul si Sangele lui Hristos si s-au separat de cei ce accepta aceasta "nebunie" a Domnului.Verdictul pentru aceasta greseala il da Domnul : nu au viata in sine , dar asta nu inseamna ca pier , nu se mantuiesc, sunt anatema ,etc cum mai zic unii.E o pierdere nu neaparat pieire. Se afla in sminteala asta datorita faptului ca judeca aproapele , slujitorii Bisericii, adica nu au pocainta profunda desi se numesc ostentativ "pocaiti" - sa-i ajute Domnul sa fie cu adevarat ! .Acelasi motiv al judecarii ne face si pe noi sa ne impartasim fara folos sau deloc.Sf Apostoli se credeau la nivelul lui Iuda cand s-au impartasit asa smerenie si pocainta aveau.

dormarunt77 07.03.2014 08:26:41

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 553232)
lui Aristotel, îi trebuia doar un punct să răstoarne lumea sărăcuțul om bolnav, filosofie-divertisment, în fine, tu vei avea două).

Faci confuzie, cu usuratate. Altcineva a facut aceasta declaratie.

Dar, in cazul acesta nu este nimic grav. Grav este cand te joci cu invataturile din Cuvantul lui Dumnezeu, tratandu-le cu aceeasi usuratate.

Citat:

Gîndește-te, deci, de unde știi că acea zi în care s-a odihnit Dumnezeu nu era marți, sau joi, sau vineri? Că nu a spus în Facere, că era sîmbăta ziua odihnei, spune doar ziua a șaptea. Era sîmbătă? De unde știi sigur? Aaa... Asta spun evreii, pentru că așa au organizat ei orarul săptămînal.

Asta spun si ortodocsii. Vezi calendarul ortodox si spune tu care este ziua a saptea. Vezi Biblia ortodoxa (unde se specifica faptul ca duminica este ziua intaia) si spune tu care este ziua a saptea. Mai vezi si Catehismul Ortodox (ex. cap. "Despre sarbatori" - unde se spune ca duminica este ziua intaia) si spune tu care este ziua a saptea, dupa "orarul" tau.

Apoi, dupa ce te-ai lamurit care este ziua a saptea, vezi ce atitudine iei fata de porunca lui Dumnezeu (scrisa in piatra, de Insusi Dumnezeu): atititudine de ascultator sau atitudine de impotrivitor.

Citat:

Și al doilea, spune-mi ce s-a întîmplat în "noaptea deziluziei", 10 octombrie 1844, pe dealurile din Boston?

Intreaba-i pe cei care au fost prezenti (credinciosi din multe confesiuni). Pe vremea aceea inca nu existau adventisti de ziua a saptea. Dupa acea "noapte a deziluziei" au aparut adventistii de ziua a saptea.

Citat:

Ați re-re-recalculat bine de data asta ? Va ieși bine acum, nu ?

Crestine, nu umbla cu insinuari mincinoase. Abtine-te, macar in post. Adventistii de ziua a saptea nu calculat si nici nu au re-re-calculat. Ei stiu bine, din Scriptura, ca "vremurile acelea doar Tatal le are sub stapanire". (fapte 1:7).

Citat:

Cu mila Domnului, voi demonta minciunile în care crezi, piuliță cu piuliță.
Avem putere să călcăm peste șerpi și scorpii și peste balauri, cu atît mai mult peste erezii.

Dar mai vorbim, nu te las în întuneric.
Îți voi arăta lumina. Depinde de tine să o urmezi.
Vorbim după post, cu mila Domnului, o să-ți dau mesaj privat, te caut, să începem trîntele, cum îți dorești.

Mai ai puțină răbdare.

Nu este bine sa te dai "razboinicul luminii". S-ar putea sa ajungi rau. In definitiv, cu mine nu ai nici o treaba. Amandoi avem de "luptat" cu invataturile din Cuvantul lui Dumnezeu. Aceasta lupta se castiga numai cu o inima sincera, gata sa schimbe orice este gresit si sa faca voia lui Dumnezeu. O inima impietrita in prejudecati si dogme este sortita pierzarii.

dormarunt77 07.03.2014 08:39:07

Citat:

În prealabil postat de Teodosie (Post 553242)
Cei ce cred ca Iisus este Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat pot fi numiti crestini dar s-au smintit ca in Ioan 6 de cum se poate manca si bea Trupul si Sangele lui Hristos

Dvs. credeti ca ucenicii au mancat, efectiv, din trupul Domnului si au baut din sangele Sau? Daca da, de ce mai era nevoie da painea si vinul binecuvantate de Domnul si date ucenicilor? Domnul era prezent acolo, in trup si sange. Chiar este asa de greu de inteles ca painea si vinul erau niste simboluri?

Poate luati literar si invatatura din Ioan 10:9: "Eu sunt Usa. Daca intra cineva prin Mine, va fi mantuit". Nu m-ar mira prea tare sa aud ca umblati, prin biserica, cu o usa sfintita si sa sutineti ca este Domnul.

dormarunt77 07.03.2014 08:52:17

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 553240)

Asta inseamna simplu ca cei care l-au urmat mai intai au intemeiat ortodoxia,asa cum o cunoastem noi astazi.

Asta inseamna ce cai care I-au urmat (sfintii Apostoli) au intemeiat crestinismul. Noi suntem indemnati sa tinem invataturile si practicile din vremea Sfintilor Apostoli. " Va indemn sa luptati pentru credinta data sfintilor, odata pentru totdeauna" (epistola apostolului Iuda, vers. 3). La invataturile si practicile de atunci nu mai trebuia schimbat nimic si nu mai trebuia adaugat nimic.

Ramane sa verificati dvs. cat de bine se aseamana invataturile si practicile din vremea Sfintilor Apostoli (le gasiti in cartea Faptele Apostolilor si cele 21 de epistole ale Sfintilor Apostoli) cu invataturile si practicile din biserica la care mergeti.

Eu am verificat si nu am gasit, la Sfintii Apostoli, nici inchinare la Maica Domnului, nici inchinare la ingeri sau sfinti, nici icoane, nici obiecte de cult, nici facut semnul crucii, etc. Daca dvs. gasiti asa ceva, aratati-ne si noua.

P.S. Un sfat; niciodata sa nu mai incercati sa-L inchideti pe Hristos in vreo biserica. Domnul Iisus si mantuirea data de El nu sunt monopolul niciunei organizatii religioase.

DragosP 07.03.2014 08:55:30

Iar ai apărut drăguțule?:105:

dormarunt77 07.03.2014 09:02:43

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 553248)

Pai, daca am fost chemat. Cand ti se adreseaza omul, nu-i frumos sa nu-i raspunzi.

P.S. Imi place sa mi se spuna "dragalasule" (in loc de "dragutule", care suna cam sentimental si nu este potrivit).

Theodore_of_Mopsuestia 07.03.2014 09:24:52

Penali adve astia. Trebuie totusi sa fim recunoscatori (sic!) acestei secte: produc o masa enorma de umor involuntar, prin organismul colectiv de tip hive-mind, care ii sustine. doruletule, zi inainte ca zici bine: citindu-ti postarile ma stric de ris.
Cum paziti poruncile? Le tineti legate undeva si slujesc agenti de paza? De la ce firma?
Serios acum, voi daca ati avea nitica logica, ati intelege de ce succesiunea apostolica, cu TOT ce implica ea, inclusiv ca legitimitate pentru Biserica, este de la Dumnezeu, si deci adevarata.

Theodore_of_Mopsuestia 07.03.2014 09:25:44

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 553248)

Evil never dies. And stupidity as well.

Daniel_Ortodox 07.03.2014 10:08:32

Doamne ajută.

"Drăgălașule" (cum ai cerut să ți se spună), după post, te rog, mai ai răbdare puțin, dar îți voi răspunde la tema de casă ce ți-am lăsat (nu uita să citești Petru Paulini, că nu te-ai pregătit).

Să ai grijă să nu fii tu războinicul luminii (luciferice), și să mă lași doar pe mine, fără să vi lîngă mine, să fim mărturisitorii luminii (taborice) dar să știi că vreau, cu mila și ajutorul Domnului, cu învățăturata în care crezi, să dau de toți pereții, ca să nu te las în întuneric. Mi-aș dori să nu rămîi tot acolo.
Și ca să nu mai smintești turma lui Hristos, te invit la dialog Biblic, și te voi birui de fiecare dată, tot în dialog Biblic.
Că la dialogul originii mișcării sectare advente mileniste, te-ai dovedit cel puțin umoristic. Și nu-i de rîs, e de plîns...
Da, era Arhimede, nu Aristotel, iertare, i-am confundat că începeau amîndoi cu "a". Dar cum bine spui, asta e nesemnificativ, față de ereziile în care se scaldă lumea. Oricum era strict materialist. Dar a avut Domnul cu el un scop, de i-a permis să dezvolte acele idei ale lui, cel puțin neinteresante pentru un om care contemplează valoarea vieții și vede că nu tehnica este bogăția.

Iată acum, cauți Adevărul. Adevărul îți este arătat și oferit, ca din mîna unui copil mic.
Deci roagă-te să nu îți meargă foarte bine în viața aceasta, ca să te curățești de întunericul în care ai stat (asta dacă devii, sau redevii creștin, ortodox), că dacă stai mai departe în erezia adventă milenistă, și totul îți va merge bine în viața asta, înseamnă că aici ți-au luat răsplata (ca în săracul Lazăr și bogatul nemilostiv).
Să nădăjduim spre lumina taborică, precum suntem chemați să fim lumina lumii și sarea pămîntului (Matei 5, 13-16) dar asta la eresurile lui Helen White nu era în meniul de "conducere" și nici la cele 12 "preotese" ale ei. 5 dintre ele, avînd și ele probleme psihice, consemnate istoric în arhivele spitalelor de psihiatrie din Boston. (citește Petru Paulini) Nu mai sta în eresurile unei bolnave psihic.

Revin pe tema de casă, da, deci vedem că evreii au organizat sîmbăta ca fiind ziua a șaptea, așa recunoaștem și noi creștinii (ortodocși, singurii care mai sunt creștini, fără erezie) și așa am recunoscut și noi, în calendare, că duminica este prima zi a săptămînii cum spune și Biblia, după organizarea evreiască.

Deci, dacă creștinii (ortodocși, repet, doar ortodocșii mai sunt creștini), prin Sfintele Sinoade Ecumenice ale Sfintei Biserici Celei Una, Creștine, a primelor secole creștine, a hotărît să se cinstească ca zi de odihnă, după porunca Domnului din cele 10 porunci, ziua întîi a săptămînii, ca recunoștiință pentru învățătura, jertfa, răstignirea și învierea Domnului și Mîntuitorului tuturor oamenilor care intră în creștinism fără erezie, Iisus Hristos, deci toți creștinii să cinstească duminica ca fiind ziua a șaptea, pentru Sfînta Înviere a Domnului Hristos Iisus, creștinii și Biserica primară ce a stabilit aceasta, nu se mîntuiesc? Nu se mîntuiesc pentru că cinstesc mai degrabă Învierea Mîntuitorului, decît să cinstească organizarea și practica evreiască? Nu s-a mîntuit nimeni din secolul I, că de atunci s-a ținut Sfînta Tradiție aceasta, de acea s-a vorbit și în sfintele sinoade ecumenice despre ea, deci din secolul 1,2,3,4,5,6,7,8,9 și pînă azi, în continuare creștinii, nu se mîntuiesc, așa-i? După "învățătura" adventă milenistă?

Dacă spui că nu se mîntuiesc, îți amintesc că în Biblie, nu scrie niciunde că dacă cinstim ca zi de odihnă, ziua întîi a săptămînii, Duminica, pentru Învierea Domnului Hristos, nu ne mîntuim. Cum s-au mîntuit atîtea secole, creștinii se vor mîntui tot astfel, pînă la sfîrșitul veacurilor. Și Sfinții Apostoli au rupt grîne, și au mîncat sîmbăta, și Hristos a vindecat sîmbăta, spre invidia și ura evreilor. Și chiar le-a spus, dacă animalul tău cade în groapă, sîmbăta, îl vei lăsa acolo ? Și n-au mai avut ce să răspundă. Răspunsul venea de la sine. Deci discernămînt.
Ereziile advente mileniste, ca orice mișcare neoprotestantă, ar fi în stare, fiind atît de încuiate, încît în habotnicia lor și lipsa de discernămînt, ar spune că un șofer pe un autobuz de transport, ce lucrază și sîmbăta și duminica, că așa i-au organizat superiorii de servici orarul, și dacă nu se supune, ar risca concedierea, și deci ar avea liber doar miercuri de exemplu, advenții ar crede că șoferul nu se mîntuiește. Dar asta nu doar că e erezie și întuneric, dar e ură a aproapelui.

Deci în discernămînt, poți ține orice zi a săptămănii ca zi a șaptea, cu condiția că depinde de obligațiile și de circumstanțele de zi cu zi, asta vroia Hristos să arate. Nu ții mereu miercurea, ca șofer, dar cazul lui, pînă va ieși din acel caz, ține așa, și așa se mîntuiește. Depinde doar cu ce scop ții acea zi a săptămînii, (miercuri pentru șofer, în scopul salvării familiei lui de la zile și zile de foame și chin, cu lipsa lui de servici, fiind dat afară), și astfel și duminică pentru creștini, pentru scopul cinstirii Învierii Domnului.

Poți să cintești și sîmbăta, desigur, dar care e scopul? Că e sabatul iudeic, deci scopul nu este curat, nu cinstește Învierea Domnului, și fiind o practică din organizarea evreiască, care nu recunoaște pe Hristos ca Mîntuitor, Înviat a treia zi după Scripturi, ei și cei ce urmează practicile evreiești, se ridică împotriva Bisericii Creștine primare, care, cum evreii s-au organizat pe sîmbătă, creștinii s-au organizat pe duminică. Cu scop curat și sfînt ! Cum nu a fost greșit pînă la venirea Mîntuitorului să se țină sabatul iudaic, dar fără habotnicia evreilor, așa nu e greșit nici de la Hristos, să se cinstească Duminica, ca zi de odihnă, în cinstea Învierii, sau miercuri, de exemplu, pentru cazul unui șofer, cap de familie. Deci scopul să fie curat și sfînt, inima să fie plină de iubire și milă pentru aproapele. Scopul dacă e curat și sfînt, Dumnezeu care cunoaște inimile și rărunchii, va răsplăti sau nu, după inima fiecăruia. Inima plină de veninul stricteții, a evreilor împotriva Mîntuitorului, și chiar a lor înșiși, va fi osîndită. Deci ia seamă ce urmezi.

Deci astfel, ți-am arătat că creștinii, la fel ca în Biserica Creștină primară, și azi, cu toții ne vom mîntui, pentru mai multe pricini, dar și pentru că ținem Duminica ca zi de odihnă, în cinstea Învierii Domnului, și odihnirii întru Domnul Hristos Iisus. "Veniți la Mine, toți cei osteniți și împovărați, și Eu vă voi odihni pe voi" - Matei 11, 28.

Iartă-mă dacă ți-am greșit cu ceva.
Nu lupt împotriva ta, ci împotriva ereziilor în care te afli.
Pentru a-ți arăta cît de spurcate și nemîntuitoare sunt.

Deci cu iertare, dar nu mai vreau să-ți răspund decît după acest Sfînt Post minunat, în cinstea răstignirii și Învierii Domnului, tot precum cinstim Sfînta zi a Duminicii.

Bucurii de la Maica Domnului, Preasfînta, Preacurata, Preabinecuvîntata, mărita stăpîna noastră, de Dumnezeu Născătoare și pururea Fecioară Maria, cu toți sfinții să o pomenim.

Daniel_Ortodox 07.03.2014 15:58:11

Doamne ajută.

Na, că ai fost banat. Din nou. Și pe userul ăsta, 77.

În fine mai revii tu, văd că ești însetat puternic după Adevăr.

Ideea e foarte simplă. Porunca lui Dumnezeu este să cinstim ziua Domnului, spune în cele 10 porunci, dar nu spune care zi e aceea. Evreii au vrut ca ziua Domnului să fie sîmbăta.

Creștinii, în cinstea Învierii Domnului Hristos, vor ca ziua de odihnă să fie duminica, cinstesc ziua Domnului ca fiind duminica, și nu sîmbăta evreiască, ca sectanții adventiști mileniști.

S-a numit în Biblie, ziua întîi a săptămînii, ca fiind Duminica, pentru că s-a făcut exprimarea după organizarea sabatului evreiesc.

"Domnul sîmbetei" este greșită exprimarea. În cele 10 porunci nu spune că ziua Domnului e sîmbăta.
Poate -Domnul zilei a șaptea-, Domnul cinstirii părinților, Domnul nemărturiei mincinoase, și al fiecărei porunci, din cele 10.
Dar nu spune că ziua a șaptea este sîmbăta, nici unde în Biblie, nici cînd a creat lumea, să spună că ziua a șaptea e sîmbăta, nici în cele 10 porunci, căci porunca a 4-a spune: Adu-ți aminte de ziua Domnului și o cinstește.
Nu spune că ziua Domnului e sîmbăta, să fie clar.
E foarte simplu. Logică pură și multă iubire de Hristos Dumnezeu în Sfînta Treime.

Doar evreii au vrut să fie pentru ei sîmbăta. Cum și creștinii au vrut, pentru creștini să fie duminica.
De acolo și denumirile: duminica - dominis, dominica, Ziua Domnului, și sîmbăta, adică sabatul evreiesc, care n-are nicio treabă cu creștinismul.
Și pentru că Hristos a vindecat sîmbăta și mai ales a îndemnat la lucru sîmbăta (culegerea grînelor de Sfinții Apostoli, scoaterea animalului din groapă) a arătat discernămîntul ținerii zilei a șaptea, de care ți-am amintit și mai sus cu exemplul șoferului.

Deci să spunem nu habotniciei și da discernămîntului.

Îmi doresc să devii creștin și să lepezi ereziile lui Helen White. Caută pe Hristos și Biblia, nu secta adventistă.

Post ușor și binecuvîntat tuturor.

zanzabucu14 21.03.2014 01:52:09

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 553263)

Ideea e foarte simplă. Porunca lui Dumnezeu este să cinstim ziua Domnului, spune în cele 10 porunci, dar nu spune care zi e aceea.

Ba spune: ziua a saptea, adica sambata.

Citat:

Evreii au vrut ca ziua Domnului să fie sîmbăta.

Vezi ca in calendarul tau, ziua a saptea este sambata. Sa inteleg ca tu ai pe perete un calendar evreiesc?

P.S. In ebraica, "shabat" inseamna odihna. De la "shabat" s-a ajuns la romanescul sambata.

Citat:

Creștinii, ........... vor ca ziua de odihnă să fie duminica,

Dumnezeu a hotarat ziua a saptea (sambata) iar "crestinii" nesocotesc porunca lui Dumnezeu si hotarasc o alta zi. Atitudinea impotrivitoare fata de voia lui Dumnezeu nu este deloc buna.

"Aici este rabdarea sfintilor care pazesc poruncile lui Dumnezeu" (Apocalipsa 14:12).

"Dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui" (1 Ioan 5:3)

Nu am citit nicaieri in Sfanta Scriptura despre pazirea poruncilor modificate de oameni. Mare incumetare sa faci asa ceva.

Citat:

"Domnul sîmbetei" este greșită exprimarea.

Exprimarea aceasta "gresita" o gasesti in Sfanta Scriptura. Marcu 2:28.

Citat:

În cele 10 porunci nu spune că ziua Domnului e sîmbăta.

Citeste in vechile Biblii ortodoxe. Exemplu:Biblia Cantacuzino (sau Biblia de la Bucuresti).
Porunca a patra incepe asa: "Adu-ti aminte de ziua sambetei ..." (Iesirea 20:8).

Daniel_Ortodox 21.03.2014 02:50:31

Doamne ajută.

Greșit, în toate punctele.
Înțelegerea greșită prin aplicarea generală a versetelor citate, și incompletă.

După post, mai multe.

Pînă atunci, pentru creștini, cinstiți duminica, ca ziua Învierii Domnului. Nu sîmbăta sau duminica ne mîntuie.
Nu calendarul mîntuie.

Bucurii.

zanzabucu14 21.03.2014 06:46:38

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 554252)

Greșit, în toate punctele.
Înțelegerea greșită prin aplicarea generală a versetelor citate, și incompletă.

Unde este intelegerea gresita? Dumnezeu a binecuvantat si a sfintit ziua a saptea (singura zi binecuvantata si sfintita); S-a odihnit in ziua a saptea; a scris, in piatra, porunca pentru pazireal zilei a saptea; Domnul Iisus Hristos a pazit ziua a saptea (facerea de bine nu insemna o calcare a poruncii), etc.

Nu cumva, la dumneata este intelegerea gresita? Cauta in toata Scriptura si da-mi un singur verset care sa vorbeasca despre pazirea zilei intaia (duminica).

Citat:

După post, mai multe.

Asa ai spus si userului "dormarunt". Pana la incheierea postului, va inteveni admin-ul si ma va bana. Bucuria ta (ca tot obisnuiesti sa urezi "bucurii").

Citat:

Pînă atunci, pentru creștini, cinstiți duminica, ca ziua Învierii Domnului. Nu sîmbăta sau duminica ne mîntuie.
Nu calendarul mîntuie.

Asta cu "cinstiti duminica, ca ziua Invierii Domnului" este un pretext pentru a nesocoti porunca lui Dumnezeu (care vorbeste despre ziua a saptea). De unde ati scos-o pe asta cu cinstirea Invierii, prin pazirea unei zie? Cel Inviat nu a spus nimic despre asa ceva, desi a mai stat cu noi inca 40 de zile (pana la inaltare).

Invierea Domnului se cinsteste crezand, din toata inima, in invierea celor morti in credinta, pentru a mosteni viata vesnica. Asa ne invata Sfintii Apostoli. Vezi 1 Corinteni cap. 15.

Crestini, paziti poruncile lui Dumnezeu, daca-L iubiti. Pazitile asa cum le-a scris El.

Lucian008 21.03.2014 08:06:55

Citat:

În prealabil postat de zanzabucu14 (Post 554265)
Unde este intelegerea gresita? Dumnezeu a binecuvantat si a sfintit ziua a saptea (singura zi binecuvantata si sfintita); S-a odihnit in ziua a saptea; a scris, in piatra, porunca pentru pazireal zilei a saptea; Domnul Iisus Hristos a pazit ziua a saptea (facerea de bine nu insemna o calcare a poruncii), etc.

Nu cumva, la dumneata este intelegerea gresita? Cauta in toata Scriptura si da-mi un singur verset care sa vorbeasca despre pazirea zilei intaia (duminica).

Da, toti crestinii ai fost intr-o eroare totala si timp de 2000 de ani, de la Apostoli pana astazi au cinstit ca noua zi a Domnului duminica gresit. Noroc ca au venit niste bezmetici acum 150 de ani care au ajuns la concluzia ca vine sfarsitul lumii (poate al lunii), chiar de mai multe ori (Ce serbam azi? Al 3-lea sfarsit al lumii.) si si-au dat ei seama ca din Sf Scriptura (interpretata ad litteram, nu in spiritul ei pentru ca nu aveau cum sa il cunoasca) nu reiese explicit nicaieri cinstirea duminicii, deci trebuie sa fi ramas ca zi a Domnului sambata.
Si totusi, alti "pui ai interpretarii libere a Scripturii", care si ei sustin ca nu se bazeaza deloc pe Sf Traditie, ci doar dupa Sf Scriptura "au ajuns la concluzia" ca duminica este ziua Domnului. Cum se impaca una cu alta?
Stiu. Voi sunteti aia alesi care interpretati Scriptura corect. Sau alti? Sau altii? Sau alte zeci de mii de secte cu aceeasi pretentie? Si totusi poate unii care nu s-au schimbat de vreo 2000 de ani si au descendenta directa de la Apostoli. Zic si eu, ca eu nu fac parte din cei "alesi".

AlinB 21.03.2014 08:40:09

Citat:

În prealabil postat de zanzabucu14 (Post 554265)
Unde este intelegerea gresita? Dumnezeu a binecuvantat si a sfintit ziua a saptea (singura zi binecuvantata si sfintita);
S-a odihnit in ziua a saptea;

Si cu toate astea Adam si urmasii lui pana la Moise n-au pazit ziua a saptea decat in imaginatia profetului mincinos Ellen White.

Citat:

a scris, in piatra, porunca pentru pazireal zilei a saptea;
Pentru evrei.

Citat:

Domnul Iisus Hristos a pazit ziua a saptea (facerea de bine nu insemna o calcare a poruncii), etc.
S-a si taiat imprejur.
Tu esti taiat imprejur?
Sau alegi doar ce-ti convine din iudaism?

Citat:

Nu cumva, la dumneata este intelegerea gresita?
Tu ar trebui sa te intrebi asta.
Dar tu esti adventist, tu nu-ti pui intrebari ca esti dat afara imediat ce ai indrazni sa pui sub semnul intrebarii "duhul profetic" a ratacirii.

Citat:

Cauta in toata Scriptura si da-mi un singur verset care sa vorbeasca despre pazirea zilei intaia (duminica).
Poti sa cauti in toata Scriptura si n-ai sa gasesti nici un lucru impotriva fumatului sau a drogurilor.
Asta nu inseamna ca sunt permise.

Citat:

Asta cu "cinstiti duminica, ca ziua Invierii Domnului" este un pretext pentru a nesocoti porunca lui Dumnezeu (care vorbeste despre ziua a saptea).
Asta cu sabatul e un pretext pentru a va considera mai cu motz decat alte secte cand de fapt nu sunteti decat una printre altele cateva sute sau mii.

Citat:

De unde ati scos-o pe asta cu cinstirea Invierii, prin pazirea unei zie? Cel Inviat nu a spus nimic despre asa ceva, desi a mai stat cu noi inca 40 de zile (pana la inaltare).
Serios? Si ai undeva notate toate cele care le-a spus si invatat in cele 40 zile?
Nu?
Aha!

Citat:

Invierea Domnului se cinsteste crezand, din toata inima, in invierea celor morti in credinta, pentru a mosteni viata vesnica. Asa ne invata Sfintii Apostoli. Vezi 1 Corinteni cap. 15.
Voi nu sunteti crestini, sunteti satanisti, nu credeti in inviere, ci in re-crearea celor "disparuti" (dupa secta voastra), atat buni cat si rai.
Voi spuneti despre Dumnezeu, despre care Scriptura marturiseste ca este bun si face pe cele bune, creator al raului prin re-crearea celor rai.
Si asta pentru ce? Rautatea gratuita de a-i "executa", trimite iarasi in nefiinta, in lacul de foc.

Sau poate mai bine zis, a da satisfactie celor ca tine si a-i face sa creada ca pot pacatui o viata, singura pedeapsa fiind sa fie deranjati nitel de la non-existenta spre satisfactia "sfintilor" care probabil nu se pot simti norocosi altfel ca au ajuns sa fie mantuiti.

Citat:

Crestini, paziti poruncile lui Dumnezeu, daca-L iubiti. Pazitile asa cum le-a scris El.
Dumnezeu a scris si sa te tai imprejur.
Tu de ce nu te tai?

zanzabucu14 22.03.2014 07:58:19

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 554268)
Da, toti crestinii ai fost intr-o eroare totala si timp de 2000 de ani, de la Apostoli pana astazi au cinstit ca noua zi a Domnului duminica gresit.

Gresit spus "de la Apostoli pana azi". Sfintii Apostoli au pazit ziua de odihna inchinata Domnului, ziua a saptea. Mai tarziu a venit trecerea la pazirea zilei soarelui (dupa obiceiul multimii de pagani, crestinati in masa). Apoi, prin sec.4. ziua soarelui a fost denumita fortata ziua Domnului si asa s-a ajuns la ceea ce avem astazi.

Citat:

Noroc ca au venit niste bezmetici acum 150 de ani care au ajuns la concluzia ca vine sfarsitul lumii (poate al lunii), chiar de mai multe ori (Ce serbam azi? Al 3-lea sfarsit al lumii.)

Nu este bine sa minti, in timpul postului. "Bezmeticii" despre care vorbesti (adventistii de ziua a saptea) nu au nici o treaba cu aiurelile despre sfirsitul lumii. Dimpotriva, ei cred cu putere in revenirea Domnului si un nou inceput (fara sa fi calculat data cand se va intampla asa ceva).

Citat:

si si-au dat ei seama ca din Sf Scriptura (interpretata ad litteram, nu in spiritul ei pentru ca nu aveau cum sa il cunoasca) nu reiese explicit nicaieri cinstirea duminicii, deci trebuie sa fi ramas ca zi a Domnului sambata.

Si, nu este corect? Exista vreun verset in Scriptura, in care Domnul sa-ti dea indemnul de a pazi ziua intaia (ca zi de odihna inchinata Domnului)? Cat despre pazirea zilei a saptea, lucrurile stau cu totul altfel.

Citat:

Si totusi, alti "pui ai interpretarii libere a Scripturii", care si ei sustin ca nu se bazeaza deloc pe Sf Traditie, ci doar dupa Sf Scriptura "au ajuns la concluzia" ca duminica este ziua Domnului. Cum se impaca una cu alta?

Nu se impaca deloc. In privinta pazirii zilei intaia (duminica) nu poti spune niciodata "asa zice Domnul" (poti spune "asa zice omul"). Pe cand, pazitorii zilei a saptea pot spune cu convingere "asa zice Domnul".

zanzabucu14 22.03.2014 08:34:03

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 554276)
Si cu toate astea Adam si urmasii lui pana la Moise n-au pazit ziua a saptea

Si, ce crezi ca facea Adam in timp ce Insusi Tatal se odihnea in ziua a saptea (desi Dumnezeu nu oboseste - doar ne arata, prin exemplu Personal ce trebuie sa facem)?

Sau, ce fel de oranduiri, legi si porunci a pazit Avram (Facerea 26:5). Despre ce legi, porunci si oranduiri era vorba? O fi fost cuprinsa si porunca pe care insusi Dumnezeu a aratat cum trebuie sa o implinim?

Citat:

decat in imaginatia profetului mincinos Ellen White.

Ce treaba avem noi (eu si tu) cu Ellen White. Hai sa ne vedem de Scriptura.

Citat:

Pentru evrei.

Asta chiar ca este incumetare. Ai grija. Adica, vrei sa spui ca Cele 10 Porunci (printre care si porunca a 4-a) le-a scris Insusi Dumnezeu, in piatra, doar pentru evrei. Iar tu ai dreptul sa le nesocotesti.

Citat:

S-a si taiat imprejur.
Tu esti taiat imprejur?
Sau alegi doar ce-ti convine din iudaism?

Nu S-a taiat imprejur. A fost taiat imprejur (avea doar 8 zile) dupa legea data strict poporului evreu.

Dupa inaltarea lui Hristos, oamenii din toate neamurile fac parte din poporul lui Dumnezeu. Taierea imprejur nu-si mai are rostul. O spune clar si raspicat, Sfantul Apostol Pavel:

"Taierea imprejur nu este nimic si netaierea imprejur nu este nimic ci pazirea poruncilor lui Dumnezeu" (1 Corinteni 7:19)

Alin, tu vezi lucrurile tocmai pe dos: te iei de mine de ce pazesc pruncile si de ce nu ma tai imprejur.

Citat:

Poti sa cauti in toata Scriptura si n-ai sa gasesti nici un lucru impotriva fumatului sau a drogurilor.
Asta nu inseamna ca sunt permise.

Dupa o astfel de logica perfecta (dumnezeiasca) s-a ajuns sa se sarbatoreasca "pastele cailor". Poate vedem si "botezul porcului"(ca nu scris nimic contra).

Alin, in Scriptura Scrie: "Fie ca mancati, fie ca beti, fie ca faceti altceva: sa faceti totul spre slava lui Dumnezeu" (1 Corinteni 10:31).

Tu, poti sa spui ca tragi pe nara o doza de cocaina, spre slava lui Dumnezeu? Sau ca tragi o mahorca, tot spre slava lui Dumnezeu.

Scriptura te invata ce sa faci. Adaugirile nepotrivite (sub lozinca "nu scrie sa nu facem") sunt de la diavolul.

Citat:

Asta cu sabatul e un pretext pentru a va considera mai cu motz decat alte secte cand de fapt nu sunteti decat una printre altele cateva sute sau mii.

Nu este deloc comod sa fii mai cu mot. Am studiat foarte mult (din multe surse: ortodoxe, baptiste, etc) cum este cu adevarata zi de odihna inchinata Domnului. Voiam sa pazesc duminica (nu sambata, cum am vazut la adventisti). Totusi, a trebuit sa ma dau batut in fata Sfintei Scripturi. Acum, sunt bucuros sa fac voia Domnului. Nu sunt mai cu mot.

Citat:

Serios? Si ai undeva notate toate cele care le-a spus si invatat in cele 40 zile?
Nu?
Aha!

Modificarea unei din cele Zece Porunci Dumnezeiesti era un lucru foarte important. Cel Inviat sigur ne-ar fi spus despre schimbarea zilei de odihna inchinata Domnului. Dar, nu gasim acest lucru. Asa ca, schimbarea aceasta nu a facut-o Domnul ci a facut-o omul.

Citat:

Voi nu sunteti crestini, sunteti satanisti, nu credeti in inviere, "sfintilor" care probabil nu se pot simti norocosi altfel ca au ajuns sa fie mantuiti.

Alin, vorbesti (scrii) cu pacat. Pentru noi exista o singura nadejde: intoarcerea Domnului si invierea. Fara inviere suntem pierduti. Pentru noi moartea este moarte si doar prin inviere putem mosteni viata vesnica. Noi nu avem alternativa nemuririi celui care a murit si mergerea la Domnul.

Noi nu credem ca mergem la Domnul ci credem ca Domnul va veni sa ne ia (asa cum a promis). Noi nu credem ca suntem nemuritori ci credem ca Domnul ne va invia (asa cum a promis). Altre variante nu avem.

N.Priceputu 22.03.2014 12:39:17

Citat:

În prealabil postat de zanzabucu14 (Post 554374)
Am studiat foarte mult (din multe surse: ortodoxe, baptiste, etc) cum este cu adevarata zi de odihna inchinata Domnului. Voiam sa pazesc duminica (nu sambata, cum am vazut la adventisti). Totusi, a trebuit sa ma dau batut in fata Sfintei Scripturi. Acum, sunt bucuros sa fac voia Domnului. Nu sunt mai cu mot.

Ceea ce pierzi din vedere atunci când alegi să fii fidel Legii Vechi este tocmai Legea Nouă - a harului, a iubirii, a Învierii. Pentru că ziua duminicii (în care, de altfel, ucenicii începuseră să se întâlnească încă din prima săptămână de după Înviere, când Domnul vine între ei iar Toma îi atinge rănile) nu este doar prima zi a săptămânii („cea una”, cum este numită în Evanghelii), ci, pentru creștini, este a opta zi, a Învierii, cea care urmează după ce Dumnezeu a creat lumea. Ea este cu totul nouă, după cum învierea este nouă, de aceea nu este tot una cu ziua de odihnă.
În această zi a învierii (duminica) creștinul merge la Liturghie, unde intră și petrece (aici și acum) în împărăția lui Dumnezeu (asta este Biserica), împreună cu Hristos cel înviat.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:02:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.