Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Infertilitatea in cuplu si dorinta neimplinita de a avea copii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6734)

kikyo_ea 01.09.2012 11:49:38

Eu stiu ca infertilitatea in trecut ca si in prezent este considerata pedeapsa de la Domnul pentru pacate ( inclusiv sau... mai ales pacatul infidelitatii). Ideea este ca pentru a obtine ce iti doresti trebuie sa iti schimbi total viata. Sa te rogi mult... cat poti de mult catre Sfintii Domnului si Maica noastra si Domnul te va ierta. Roaga.te, spovedeste.te, lipeste.te cat poti de mult de Domnul si El te va auzi. Eu asa mi.am primit puiul. Nu aveam ce tratamente sa fac... pur si simpul nu ramaneam insarcinata. Nu deznadajdui ca va veni si vremea ta. Roaga.te si indruma.ti apoi puiul catre Domnul crescandu.l ca pe un adevarat crestin.

Simply_me 01.09.2012 11:52:17

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 468051)
Nu stiam ca se poate lua asa usor un copil din maternitate. Sunteti sigura de informatie? Caci pare cel putin ciudat.

Da.... important este ca cauti..sa te informezi... sotul a vazut o fetita la biserica care era in plasament...si este adoptabila, de cand ma bate la cap cu acea fetita....

Simply_me 01.09.2012 11:54:35

Desigur...actele dureaza ceva...cateva luni..trebuie sa obtii un certificat de familie adoptatoare...deci...dureaza ceva, dar daca ai gasit bebelusul poti sa-l vizitezi.

sophia 01.09.2012 12:19:08

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 467980)
Nu numai că se produc frecvent 10 ovule (femeia fiind văzută exact ca o găină), dar acest lucru este criteriu de performanță pentru un centru de fertilizare in vitro.

Brus te-ai informat? Ca nici nu ai stiut sa explici ca lumea procesul. Nici o femeie nu face in mod normal atatea ovule. Si majoritatea nici macar cu stimulare. Ar fi ei fericiti sa aibe mai multe ovule ca sa poata avea pentru mai multi copii.

Documentați-vă din acest scurt rezumat al unui studiu științific: http://www.advancedfertility.com/eggspregnancyrates.htm

Ca regulă generală, obișnuiți-vă să aveți o bază științifică pentru o discuție științifică.

Baza mai reala si mai stiintifica decat ceea ce mi-a spus medicul si scriu tot medici pe internet nu exista

Care nouă sarcină, presupunând că aceasta a prins ? Vreți să spuneți că, după vreo 4 ani, femeia se hotărăște să mai aibă o sarcină și atunci sună la centrul FIV și se programează pentru o nouă însămânțare cu ouăle congelate rămase ? Și pe urmă, dacă vrea a treia sarcină, sună să întrebe dacă au mai rămas ouă la frigider din acelea de acum 8 ani ? Dv vorbiți serios ? Bun, și dacă nu sună, când se golește marfa din frigider ?

Sunt pastrate la congelat atat timp cat plateste cuplul. Si nu suna sa intrebe daca mai sunt oua, ca nu sunt la piata. Ei stiu intotdeauna cate oua au folosit la o sarcina si cate au ramas. Sunt lucruri f.pretioase, nu oua de gaina.

Deci, România face parte din acele țări ? Și care nu fac parte dintre acelea ?

Reductii gemelare nu stiu unde se fac. Nu ma intereseaza. Dar in Romania si in majoritatea tarilor din Europa nu am auzit. Nici nu au de ce, pentru ca se evita sarcinile multiple. Iar pe cale naturala, cum da Dumnezeu.

Dacă sunt congelați, într-adevăr, se poate "să nu se dezvolte". În acest caz, fiindcă au îndrăznit să nu se dezvolte, sunt aruncați la lada cu infecte nu cu bună știință, ci din întâmplare, dintr-un exces de zel al femeii de serviciu ?

Eu nu mai discut. Fiecare aici o tine pe a lui. Am mai spus. Voi vorbiti de pe pozitia de parinti sau oameni care n-aveti treaba cu copiii, noi de pe alta pozitie.
Si nu ne putem schimba niciodata aceasta pozitie din cauza suferintei din suflet.
Si nu-mi doresc decat sa nu sufere si altii, tineri asa ca noi.

Tartaruga 01.09.2012 12:31:48

Citat:

În prealabil postat de kikyo_ea (Post 468055)
Eu stiu ca infertilitatea in trecut ca si in prezent este considerata pedeapsa de la Domnul pentru pacate ( inclusiv sau... mai ales pacatul infidelitatii). Ideea este ca pentru a obtine ce iti doresti trebuie sa iti schimbi total viata. Sa te rogi mult... cat poti de mult catre Sfintii Domnului si Maica noastra si Domnul te va ierta. Roaga.te, spovedeste.te, lipeste.te cat poti de mult de Domnul si El te va auzi. Eu asa mi.am primit puiul. Nu aveam ce tratamente sa fac... pur si simpul nu ramaneam insarcinata. Nu deznadajdui ca va veni si vremea ta. Roaga.te si indruma.ti apoi puiul catre Domnul crescandu.l ca pe un adevarat crestin.

Nu era pedeapsa ci asta era prejudecata oamenilor ca daca ai copiii si cati mai multi, mai ales baieti, esti binecuvantat de Dumnezeu iar daca nu ai esti pedepsit pentru ca esti plin de rele si pacate. Aceasta prejudecata a facut ca oameni drepti sa suporte greu "rusinea" sterilitatii mergand pana la a nu le mai fi primite darurile la Templu (trebuie sa gasesc sursa pentru aceasta informatie, nu mai stiu de unde este), si tot din aceasta prejudecata a aparut si nefericirea femeii care se simtea iubita numai atunci cand reusea sa-i dea copii, in special baieti, barbatului ca altfel nu se simtea iubita pentru ea insasi desi se intampla sa fie iubita pentru ceea ce era ea si nu neaparat pentru functia reproductoare, dar asa se intampla, cand omul creste in prejudecati cu greu i le mai ia careva din cap si tot el sufera, este si sensul cuvintelor Domnului: Adevarul va va face liberi.

sophia 01.09.2012 12:41:24

Nu mai vreau sa raspund nimanui, Discutia nu are rost.
Sunt si medici aici care nu inteleg de ce au devenit medici daca se opun asa de vehement stiintei.

Repet, in acelasi mod se discuta inainte si despre transplant. La fel se discuta si acum si despre tratamente medicale, medicamente si etc.
De ce va mai faceti fratilor medici si va mai duceti la medic atunci cand sunteti bolnavi?
Tot ceea ce este medical este rau. In fond si transfuzia de sange este tot un pacat. Unii refuza si asta in numele lui Dumnezeu.

Da, se poate si cu rugaciunea si cu tratamente naturiste, dar nu trebuie neglijate nici cele medicale, stiintifice. Impreuna pot ajuta.
Toate sunt de la Dumnezeu date.

Si daca nu ne potolim cu rautatea, tot El ni le si poate lua intr-o secunda pe toate, cu tot cu Pamant.

Ca sa mai raspund la niste ultime intrebari:

1. Nu ne putem muta toti in Valea Plopului ca sa capatam un copil. Acei copii nu sunt dati pentru ca mai au parinti. Mai scria cineva asta pe alt fir. S-a interesat direct la parintele. Parintele nu are copii orfani. Copiii aia nu stau insa nici cu parintii lor, si nici nu sunt dati in adoptie. Nu-mi este clar.

2. Nu, nu am facut in vitro si nici nu ne-am dus sa facem copii cu alti parteneri, desi ne-a venit in minte. Ne respectam mult.

3. Nu stiu de ce safie pedeapsa de la Dumnezeu. Multa lume are probleme de fertilitate de la nastere. Cu ce sunt ei vinovati?

4. Fara forme nu poti lua un copil de nicaieri. Nu este legal. Chiar si de la maternitate, sau un copil de la cineva cunoscut, trebuie sa faci forme si sa respecti niste legi.
Exista site-uri pentru adoptie si vedeti acolo cu ce probleme se confrunta cei ce vor sa adopte.
Asa cum am mai spus, voi cei care aveti copii nici nu stiti si veniti aici cu idei sa luam de la maternitate sau de la femei, privat. Am vrea si noi, dar nu suntem la piata, iar copiii nu sunt marfa.

5. Si da Lore, ne-am interesat si nu am avut si nu avem sanse. Suntem saraci, exista limite de varsta si alte probleme legale. Daca se putea, am fi avut copil pana acum, macar infiat.

Eu am incheiat acest subiect. Dumnezeu va lamuri si aceasta chestiune intr-o zi.

Tomita ai scris f.frumos ultimul tau mesaj.
Aici se vorbeste atat de fara suflet despre oameni si despre copii, de parca am fi toti marfa. Si animalele si tot sunt mai respectate.

Mai bine multumiti lui Dumnezeu ca nu sunteti voi in pozitia altora si va vin copiii in poala si inca sanatosi.
Cine si daca merita numai Dumnezeu stie.

Tartaruga 01.09.2012 12:42:33

Citat:

În prealabil postat de Simply_me (Post 468058)
Desigur...actele dureaza ceva...cateva luni..trebuie sa obtii un certificat de familie adoptatoare...deci...dureaza ceva, dar daca ai gasit bebelusul poti sa-l vizitezi.

Deci vedeti ca nu este cum spuneti, sa luati pur si simplu un copil din maternitate. Exista niste reguli de indeplinit, sunt discutii de purtat cu cei doi care vor sa adopte dar si cu parintii acestora pentru a reduce riscul de abandon ulterior al copilului, si nu am auzit sa se poata alege copilul, ci cam trebuie acceptat cel care se ofera (copilul este oricum un dar, dar intelegeti ce vreau sa zic). Problema nu este nici pe departe simpla. Cunosc persoane care au adoptat si sunt fericite asa, dar nu este simpla procedura de adoptie, nu oricine poate adopta. Iar la unele persoane s-a intamplat apoi sa aiba si copilul propriu, dupa ce femeia a scapat de presiunea psihologica de a face musai un copil ca altfel traieste degeaba. Iata o alta prejudecata care in mod paradoxal poate duce la o sterilitate psihologica destul de frecventa in zilele noastre...

Simply_me 01.09.2012 12:50:52

Hai sa va spun cum am facut eu, cu ani in urma am botezat un baiat de la casa de copii, avea un anisor, el fiind din alt judet, cei de acolo ne-a spus ca nu o sa-l mai vedem deoarece a plecat in judetul lui si atunuci... eu cu sotul am zis ca e pacat sa-l pierdem, avem responsabilitatea..ca nasi, si l-am luat in plasament, dureaza ff putin, nu e asa complicat, acest copil nu era adoptabil dar acum ca s-a schimbat legea ...

Tartaruga 01.09.2012 12:58:29

Citat:

În prealabil postat de Simply_me (Post 468080)
Hai sa va spun cum am facut eu, cu ani in urma am botezat un baiat de la casa de copii, avea un anisor, el fiind din alt judet, cei de acolo ne-a spus ca nu o sa-l mai vedem deoarece a plecat in judetul lui si atunuci... eu cu sotul am zis ca e pacat sa-l pierdem, avem responsabilitatea..ca nasi, si l-am luat in plasament, dureaza ff putin, nu e asa complicat, acest copil nu era adoptabil dar acum ca s-a schimbat legea ...

Trebuie vazut ce lege s-a schimbat, ca vorbim de doua lucruri diferite: conditiile pentru ca un copil sa fie adoptabil si conditiile pentru ca un cuplu sa poata adopta. Ori nu toate cuplurile indeplinesc aceste conditii si Sophia pare sa fie dintre acestia, pe motiv de varsta si saracie daca am inteles bine. Nu stiu ce s-ar mai putea face concret in cazul ei decat a spera intr-o minune pentru ca de pedeapsa de la Dumnezeu cu siguranta nu poate fi vorba. Are dreptate in ceea ce a scris. Omul bine hranit nu crede si nu il intelege pe acela care moare de foame langa el. Din pacate.

Tomita 01.09.2012 13:17:40

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 467964)
Dacă materialul genetic bărbătesc este mai bun atunci va fi mult mai bogat în y(băieți), iar dacă nu, atunci va fi mai bogat în x(fete); y îi va duce numele mai departe(urmași de gen masculin) ca binecuvântare divină.

Nu este adevarat.
Material genetic mai bun inseamna nealterat, cu mai multa informatie. Mai bun calitativ nu inseamna mai mult y decat x. Binecuvantarea divina nu inseamna sa ai baieti si nu fete (astfel nici Sf Fecioara Maria nu s-ar fi nascut). Este nevoie de echilibru in societate.

Un exemplu ca patimite/defectele afecteaza ADN-ul este si studiul care arata ca ADN-ul barbatilor care fumeaza este afectat (http://www.campuspr.co.uk/men-smoke-...nborn-children).

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:47:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.