![]() |
O sursa interesanta in ce priveste in slujba cui s-a pus ecumenismul contemporan gasesti la urmatoarea adresa:
http://ecumenismulincotro.0golf.com/e13.htm |
Citat:
A fost o perioada balcanica, cind eram inca copil si credeam ca asa este bine, sa fie omul asa CUM ESTE EL, sincer, o carte deschisa. MAI NOU, cind am mai crescut am realizat ca fortarea unui zimbet pe fondul frustrarilor personale de care NU INTERESEAZA PE NIMENI este o lupta directa impotriva vrajmasului. Deci asa zisul zimbet ecumenic fals este o lupta directa cu mitocania din noi, zimbet care bate orice asa zisa "sinceritate" Nu avem nevoie de sinceritatea reflectata prin fete acre si nervoase cind, de ex, suntem serviti. PREFERAM NESINCERITATEA CU FETE SENINE!! iar frustrarile personale( salariu mic, femeie/barbat alcolic, bataus acasa, copii neascultatori etc) sa si le tina pentru ei si pentru duhovnic la spovada |
M-am referit la aspectele legate de credinta. daca nu-i spui direct occidentalului ca asa-zisa lui biserica [catolica sau protestanta] este o erezie, de unde poate el intelege strambatatea spiritualitatii sale asa-zis crestine?
|
Citat:
(Nu are nimic de-a face cu politetea. In plus, un om cinstit intotdeauna prefera adevarul in locul linguselii.) Nu exista mai multe adevaruri, ci unul singur. Daca esti lipsit de adevar, implicit esti lipsit de Har (=Duhul adevarului) si te-ai indepartat de mantuire. |
Citat:
Iata textul complet: [SIZE=3][COLOR=red]SE JUSTIFICA IMPLICAREA ORTODOCSILOR IN ECUMENISM?[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2]Se încearca acreditarea ideii ca Biserica Ortodoxa este integrata în miscarea ecumenica. [COLOR=royalblue]De aceea, de la început trebuie sa precizam ca nu poate fi vorba de implicarea Bisericii Ortodoxe în miscarea ecumenica, ci doar de implicarea personala a unor ortodocsi, clerici sau mireni, care nu au reprezentat si nu reprezinta Biserica cea una, sfânta, soborniceasca si apostoleasca, în ciuda declaratiilor oficiale care se fac.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2]Prezenta ortodocsilor în miscarea ecumenica nu este justificata în nici un fel. [COLOR=blue]Interesele financiare ale unor ortodocsi nu justifica o asemenea atitudine pro-ecumenista.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2]Unii ortodocsi încearca, în necunostinta de cauza, sau din rea credinta, sa argumenteze implicarea în actiuni ecumenice a ortodocsilor din dorinta de misiune în rândul eterodocsilor. Cu alte cuvinte, când multimea se întreaba: unde se duc ierarhii si teologii ortodocsi? Si ce discuta ei la întrunirile ecumenice? Ce raspuns primesc? „Noi mergem sa facem misiune printre eretici. Le luam banii si cadourile si ne întoarcem acasa." Se pare ca acesti iubitori de misiune n-au învatat nimic din povestea cu calul troian. [COLOR=red]Cu alte cuvinte, misionarii nostri ecumenisti mint, ori din naivitate ori din rea credinta[/COLOR].[/SIZE] [SIZE=2]Miscarea ecumenica interzice prozelitismul. Cum sa faci misiune, daca ecumenismul interzice misiunea?[/SIZE] [SIZE=2][SIZE=3][COLOR=navy]Consiliul Ecumenic al Bisericilor functioneaza ca o imensa loja masonica.[/COLOR][/SIZE] Asa precum în lojile masonice nu se discuta subiecte religioase, pentru a se evita divergentele de opinie si certurile între membri, tot asa în Consiliul Ecumenic nu se discuta dogmatica.[/SIZE] [SIZE=2]Francmasoneria cere membrilor sa fie credinciosi fiecare dumnezeului lui si toti sa-si cinsteasca dumnezeul în Marele Arhitect,asemenea, Consiliul Ecumenic cere membrilor sa creada în Iisus Hristos.[/SIZE] [SIZE=2]Cum nu conteaza diferenta dintre dumnezeii membrilor francmasoni, tot asa nu conteaza felul cum este înteles Iisus Hristos de crestini din Consiliul ecumenic. Se discuta în loji despre toleranta, unitate, dreptate, libertate, fraternitate, acelasi lucru face si Consiliul ecumenic, unde se discuta despre conciliere, unitate, dreptate sociala si libertate. Fac francmasonii politica, acelasi lucru face si Consiliul ecumenic. Militeaza francmasoneria pentru guvern mondial si uniune europeana, acelasi lucru îl sustine si Consiliul ecumenic.[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]Consiliul Ecumenic al Bisericilor este condus de francmasonerie, iar francmasoneria este condusa de satanisti, cunoscuti si sub numele de iluminati.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2]Guvernul bavarez a descoperit existenta acestei corporatii secrete si a anchetat ordinul iluminatilor în 1786. Anchetatorii au întocmit un raport cu concluzia: „[...] [COLOR=red]scopul expres al acestui ordin era abolirea crestinismului si rasturnarea oricarei puteri civile[/COLOR].”[/SIZE] [SIZE=2][COLOR=darkorchid][SIZE=3]Adevaratul scop al iluminatilor este acela de a stapâni lumea[/SIZE].[/COLOR] Pentru a-l împlini, ei trebuie sa distruga toate religiile, sa rastoarne toate guvernele si sa aboleasca proprietatea privata.[/SIZE] [SIZE=2][/SIZE] [SIZE=2]SURSA: http://ecumenismulincotro.0golf.com/e17.htm[/SIZE] |
Citat:
Si politetea nu cred ca are de-a face cu occidentul. Orientalii sunt ùai politicosi in general (cel putin, traditional) decat occidentalii. De altfel observa ca l-am citat pe Steinhardt, el a zis asta, iar el era foarte oriental - si iubea Romania pe care nu a vrut sa o paraseasca desi ar fi avut toate motivele. Deci sa inteleg, din ce zici, ca tu zici exact ce crezi - adica ii crezi pe toti cei care nu gandesc ca tine batuti cu bata in cap etc? Hm... Grav, grav! :-) |
Dorinta de a nu jigni cu orice pret o persoana tine mai mult sau mai putin de domeniul ipocriziei, ca si dorinta de politete exagerata - o politete pe care tu nu o resimti fata de celalalt si din acest motiv o exagerezi. In final si aceasta este o forma de ipocrizie. Orice exagerare, in domeniul politetii sau in alte domenii, fie ea de-a stanga sau de-a dreapta are de-a face cu ipocrizia Q.E.D. Si asta nu tine neaparat de spiritualitate, e o chestiune pe care o afli din experienta personala,MAI FANI. Iar faptul ca te-ai suparat sau ai schitat o reactie in acest sens reprezinta o consecinta a propriului tau orgoliu, derivat, normal, din mandria personala.
|
Citat:
Iti repet ca nu m-am suparat pe tine, pentru ca simt ca sub tot limbajul asta hiperagresiv al tau nu se scunde rautate, nu stiu de ce... Dar nu-s de acord cu interpretarea ta despre politete. Sunt mai degraba de acord cu ce scrie andreicozia mai sus despre asta, dar nu intru totul. Sunt prea obosita sa mai elaborez acum.. |
Sub aspect religios dispare orice forma a politetii, deoarece ADEVARUL DE CREDINTA e SUPERIOR ORICAREI FORME DE IUBIRE FATA DE HETERODOCSI.
Faptul de a-i iubi in minciuna [adica de a nu le arata direct erezia in care se complac] inseamna a-i iubi cu o iubire falsa, nu cu una adevarata, mantuitoare pentru ei. Asta nu intelegi sau nu vrei tu si ecumenistii tai sa intelegeti. Si mi se pare normal sa iti vorbesc pe masura incapatinarii tale in a-ti sustine ideile pro-ecumeniste fara nici o baza dogmatica. [ a se vedea citatul din Sf. Psaltire: "Cu cel nevinovat, nevinovat vei fi, iar cu cel indaratnic Te vei indaratnici".] Adu-mi si tu in sprijinul tezei pe care o sustii cum ca trebuie sa te porti cu duhul blandetii fata de heterodocsi un argument dogmatic, canonic, din Sfanta Psaltire, Sfanta Evanghelie sau oricare alta carte de cult religios ortodox. Daca n-ai gasit nici un argument in aceste surse in sprijinul afirmatiei ca trebuie sa te porti cu duhul blandetii fata de heterodocsi, atunci insist sa nu mai sustii aceasta aberatie [caci este aberatie pe taram religios orice lucru pe care nu-l poti dovedi cu argumente din scrierile Sfintilor Parinti, dogmatice sau canonice]- nu-i neaparat nevoie sa-l luam pe departe pe eretic si sa-i spunem intr-un sfarsit: "Vezi, tu esti eretic. N-am vrut sa-ti spun asta de la inceput ca sa nu te simti lezat/jignit in orgoliul tau". Ar trebui, chiar de traiesti in mijlocul occidentalilor, sa nu te lasi influentata prea mult de modul lor predominant material de a simti o asa-zisa spiritualitate... Apoi, tine cont ca CMB interzice orice forma de prozelitism religios, inclusiv de misiune a Bisericilor Ortodoxe in randul heterodocsilor - care reprezinta principala gogorita cu care ne ametesc ierarhii ecumenisti cand vine vorba de intalniri ecumeniste la nivel inalt sau mai putin inalt cu reprezentanti ai denominatiunilor catolice, protestante si anglicane. |
Vorbind cu profesoara de germana a fiicei mele, aceasta ne-a relatat, dupa ce a fost in Romania la tratament si a intinerit cu 10 ani: imi plac romanii, ca sunt inca naturali; noi am devenit prea fini, prea nenaturali.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:03:31. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.