Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   ETERNA INCHIZITIE VESTICA si nu se poate oprii, nu se poate opri... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18290)

Ion Pop 25.02.2016 17:43:09

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 615016)
De fapt, o bucata de carne poate fi mai sanatoasa decat echivalentul greutatii ei in seminte de floarea soarelui, de exemplu. Deci nu e neaparat vorba de carne, branza, oua vs plante, ci de cat mananci din fiecare.

Asta zic cei care aud de ortodocsi dar sunt ciudosi pe invataturile ortodocsilor.

Atunci incep cu tot felul de: veganism sau vegetarism.

La evangelici am auzit ca postul inseamna sa nu mananci ce iti place. Deci daca iti place ingetata, atunci nu mananci ingetata pana la pasti.

Ion Pop 25.02.2016 17:46:36

Postul ortodox are in spate invataturile si cercetarile invatatilor de peste 3 000 de ani.

Doar cultura ortodoxa vine din spatiul estic: Jerusalim, Alexandria (cu biblioteca ei), Syria, Irak si Anatolia, regiuni cu multa stiinta odinioara.

Ion Pop 25.02.2016 17:51:47

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 615032)
Ca să vorbim Č™i la subiect, se pare ca în mai se stie sigur dacă familia Bodnariu îČ™i primeČ™te sau nu copiii,

Fara scandal din partea comunitatii unite a penticostalilor..... puteau sa uite ca au avut vreodata copii.

Si copiii puteau sa uita ca au avut odata parinti.....

aubergine 25.02.2016 21:27:53

Citat:

În prealabil postat de Ion Pop (Post 615135)
Daca Inchizitorul (o dama blonda, subtire si elegant imbracata) te cheama si iti spune: declara ca ai facut-o, sau de nu spui "adevarul" nu iti mai vezi niciodata puradaii. Atunci ce faci? Iti amintesti ce scrie in Biblie?

Alin are dreptate in fata Inchizitiei de azi sau de ieri exista o singura cale de scapare: sa recunosti cu lacrimi, sa plangi si sa te umilesti, sa cazi in genunchi si sa faci ce iti spun ei, inchizitorii (acum proaspat dusati si machiati).

Atunci sa nu se mai declare pocaiti.

aubergine 25.02.2016 21:34:38

Citat:

În prealabil postat de Ion Pop (Post 615139)
Fara scandal din partea comunitatii unite a penticostalilor..... puteau sa uite ca au avut vreodata copii.

Si copiii puteau sa uita ca au avut odata parinti.....

Nu mi se pare normal sa pui presiune asa, mai ales daca te si stii vinovat. Ei s-au ridicat pentru dreptul de a-si bate in continuare copiii, in esenta. Si la fel si pocaitii care ii sustin, si ei sunt adeptii acestei educatii, la fel ca multi dintre romani.

Mai mult cred ca a plecat de la fratele pastor decat de la sotii Bodnariu.

Cand sunt implicati pastorii, se ingroasa gluma.. Ei ridica toata lumea printr relatiile lor. Daca era vorba de un pocait obisnuit nu se miscau lucrurile asa, find vorba de fratele unui pastor, se schimba treaba. Inainte de scandal nu a stiut nimeni de ceilati romani cu aceiasi problema, nimeni dintre pocaiti inclusiv familia Bodnariu nu s-a interesat de aceste cazuri, dar dupa ce a au patit-o au zis sa foloseasca toate aceste cazuri in folosul lor, nu ca le-ar fi pasat.

abaaaabbbb63 25.02.2016 21:35:58

Citat:

În prealabil postat de Ion Pop (Post 615136)
Asta zic cei care aud de ortodocsi dar sunt ciudosi pe invataturile ortodocsilor.

Atunci incep cu tot felul de: veganism sau vegetarism.

La evangelici am auzit ca postul inseamna sa nu mananci ce iti place. Deci daca iti place ingetata, atunci nu mananci ingetata pana la pasti.

Deci sa inteleg ca nu crezi in calorii? :)

Intrarea Vagonului 25.02.2016 22:08:05

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 615155)
Deci sa inteleg ca nu crezi in calorii? :)

Eu cred (si) in calorii. E indeajuns sa ma uit in oglinda sau sa ma pun pe cintar.

AlinB 25.02.2016 22:51:31

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 615154)
Nu mi se pare normal sa pui presiune asa, mai ales daca te si stii vinovat. Ei s-au ridicat pentru dreptul de a-si bate in continuare copiii, in esenta. Si la fel si pocaitii care ii sustin, si ei sunt adeptii acestei educatii, la fel ca multi dintre romani.

Tu stii ce inseamna "sa-ti bati copiii"?

Nu te intreb daca ai avut sau daca ai copiii ca e destul de sigur ca nu.

Dar te-as intreba, parintii tai n-au dat niciodata in tine?

Citat:

Mai mult cred ca a plecat de la fratele pastor decat de la sotii Bodnariu.
Cand sunt implicati pastorii, se ingroasa gluma.. Ei ridica toata lumea printr relatiile lor. Daca era vorba de un pocait obisnuit nu se miscau lucrurile asa, find vorba de fratele unui pastor, se schimba treaba. Inainte de scandal nu a stiut nimeni de ceilati romani cu aceiasi problema, nimeni dintre pocaiti inclusiv familia Bodnariu nu s-a interesat de aceste cazuri, dar dupa ce a au patit-o au zis sa foloseasca toate aceste cazuri in folosul lor, nu ca le-ar fi pasat.
Da mai, asa e.
Tu esti singura de pe lumea asta care ii pasa de ceva.
La restul este asa...de manevra.

AlinB 25.02.2016 22:53:02

Citat:

În prealabil postat de Ion Pop (Post 615138)
Postul ortodox are in spate invataturile si cercetarile invatatilor de peste 3 000 de ani.

Doar cultura ortodoxa vine din spatiul estic: Jerusalim, Alexandria (cu biblioteca ei), Syria, Irak si Anatolia, regiuni cu multa stiinta odinioara.

Da ma, si Iisus a fost de fapt yoghin care si-a facut cursul in Egipt si de acolo is e trag toate puterile si invataturile.

Doamne fereste sa fi zis el din capul lui, fie si de Dumnezeu chestia aia cu dracii vs. post si rugaciune.
Altor oameni le venise ideea, ca El abia se nascuse ieri.

AlinB 25.02.2016 22:59:42

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 615131)
Daca erau curati ca lacrima nu aveau de ce sa declare ca se considera vinovati in fata copiilor.

Da ma, asa e cum ti-am mai zis.
Asa e cu Inchizitia.
O data ce a pus laba pe tine, singura ta sansa este sa te declari vinovat.
Daca nu o faci, te ajuta ei, cu o doza de tortura.
Sau amenintarea ca n-ai sa iti mai vezi copiii niciodata.

Citat:

Nu spune Dumnezeu sa zicem intotdeauna adevarul, orice ar fi? Mai ales daca sunt si pocaiti. Doriti sa va trimit linkul in care declara aceasta?
Aham. Asa e.
Exact asta era si logica tortionarilor romano-catolici.
Ziceau asa: "Daca adevarul e de partea ta, putem sa te torturam mult si bine, tu ai sa-ti sustii nevinovatia. Dar daca nu rezisti la tortura si spui cum vrem noi, inseamna ca noi aveam dreptate si tu minteai".

Te las pe tine sa gasesti fisura in rationamentul asta "beton".
Daca poti.
Daca nu, imi pare rau pentru tine.

Citat:

Decat intr-o asemenea familie, mai bine la casa de copii sau la altii in familie. Aceasta familie ii indoctrineaza si ii si bate. Mai rau de atat ce poate fi? Sunt o secta periculoasa, penticostalii astia, exact ca Martorii lui Iehova.
Da mai, asa e. Ai dreptate.

Ce Stat de drept, ce procese, ce dovezi.

Rezolvam totul la usa din spate, cu amenintari si presiuni pana spun ce vrem noi.

Iar prostii aplauda: uite ca s-a facut dreptate.
Si vorba aia: prosti, dar multi.

Citat:

Aici vedeti cum sunt spalati pe creier in taberele penticostale copiii americani, la fel este si in cele romanesti, am fost acolo si stiu ce spun, sunt ca musulmanii din taberele lor de indoctrinare.
Da ma, asa e.

Daca le zicem la copii ca nu exista Dumnezeu si lumea aparut din intamplare se cheama educatie si "stiinta".

Daca le zicem de Dumnezeu, se cheama indoctrinare.

Ce sa zic, atata poti, atat scoti.

Dar te intreb, tu crezi ca aia care au facut documentarul ala sunt adepti infocati ai dreptei credinte?

Ok, alea sunt niste scene penibile din perspectiva unui ortodox.

Dar faptul ca sunt penticostali in filmuletul ala satiric.critic si nu ortodocsi nu este in nici un caz datorita unei diferente de doctrina, ci faptul ca e mult mai usor sa hartuiesti cultul respectiv pentru aparente.

Dar se poate aplica aceeasi tactica la oricare.

Asa cum tie ti-au bagat in cap ca preotii ortodocs sunt toti grasi si cu masini bengoase.

Si suntem o tara saraca nu pentru ca se fura pe rupte si se da cu banii in caini ci pentru ca se construiesc biserici si o catedrala la jumatate de secol iar de fapt, intr-un singur an se sparg,ca buget suplimentar la MI, MAP, SRI bani de vreo 15 catedrale.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:01:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.