Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Asemanari esentiale intre ortodoxie si adventism (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16202)

ovidiu b. 06.03.2013 15:36:57

Păcat că nu sunt eu admin...nici nu apucai să deschizi gura și te-aș fi banat...de fapt pe toți sectarii...care nu aveți de lucru.

centesimusseptimus 06.03.2013 16:20:45

Încă o asemănare esențială: atât ortodocșii cât și adventiștii sunt antiecumeniști.

Illuminatu 06.03.2013 20:16:02

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 507738)
Corect. Doar că nu se numea repaos dominical (care tot "a Domnului" înseamnă), ci repaus în cinstea zeului Soare ["venerabili die Solis"].

"10.În duh am fost în zi de Duminică, și'n urma mea am auzit un glas mare ca de trâmbiță," Ap.1

Illuminatu 06.03.2013 20:18:15

Citat:

În prealabil postat de zanzabucu (Post 508063)
Cititi si :"Cã aceasta este voia Tatãlui Meu, ca oricine vede pe Fiul si crede în El sã aibã viatã vesnicã si Eu îl voi învia în ziua cea de apoi." (Ioan 6:40 - Biblia Sinodala)

Inca o asemanare: si ortodocsii si adventistii cred in mostenirea vietii vesnice. Ramane doar sa intelegem ca aceasta va fi dupa inviere (asa cun ne spune Domnul Iisus Hristos). Nu mortii mostenesc viata vesnica ci cei inviati din morti.

Si dupa ce vom epuiza asa-zisele asemanari vor urma ... diferentele, nu-i asa?
Chestia cu asemanarile e un fel de "killing me softly", o moarte inceata, la foc mic.

Illuminatu 06.03.2013 20:20:37

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 508110)
"10.În duh am fost în zi de Duminică, și'n urma mea am auzit un glas mare ca de trâmbiță," Ap.1

Sau
"ἐγενόμην ἐν πνεύματι ἐν τῇ κυριακῇ ἡμέρᾳ (de fapt, se traduce articulat hotarat "in ziua Domnului")."

Illuminatu 07.03.2013 18:27:09

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 508314)
Vezi, versiunea originală e cea corectă!

"Duminica" isi are originea in constructia "Domines Dies"="Ziua Domnului".
Deci nici pomeneala ca ziua I este asimilata ca fiind "Ziua Soarelui".
Din vremea Sf.Ap.Ioan exista o zi a saptamanii denumita "Domines Dies", adica Duminica! Nu sabat, nu ziua soarelui, ci Duminica!!
Iar daca exista o astfel de denumire cu siguranta avea o semnificatie aparte si era daca nu serbata, cel putin cinstita aparte.
S-a uitat cam repede sabatul inca din timpul Sf.Apostoli, nu crezi?

stefan florin 08.03.2013 20:56:21

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 508324)
Din vremea Sf.Ap.Ioan exista o zi a saptamanii denumita "Domines Dies", adica Duminica! Nu sabat, nu ziua soarelui, ci Duminica!!
Iar daca exista o astfel de denumire cu siguranta avea o semnificatie aparte si era daca nu serbata, cel putin cinstita aparte.
S-a uitat cam repede sabatul inca din timpul Sf.Apostoli, nu crezi?

e smecher amicul adventist. Se face ca NU vede, sau mai rau, NU vrea sa vada. Cum se face ca inainte de Hristos, sa zicem cu o sta de ani inainte, in Grecia si Roma antica NU exista acest tremen: Domines Dies. Cultul soarelui e foarte vechi, se prectica de mii de ani dar nu exista o zi pe saptamana inchinata soarelui

neftali6519 08.03.2013 21:16:24

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 508324)

Constantin cel Mare si cei ce-l urmau se inchinau in ziua soarelui (dies solis). Iata ce spune un decret al lui Constantin cel Mare:

"Toti judecatorii, locuitorii oraselor si meseriasii sa se odihneasca in prea venerabila zi a Soarelui. Dar cei de la tara, sa se ocupe de agricultura neimpiedicati de lege, pentru ca uneori nici o alta zi nu este mai favorabila lucrarilor agricole." ("Corpus Juris Civilis", vol. III, - legea promulgata la 7 martie 321 d.Hr.)

Abia la sfarsitul sec IV, la sinodul de la Aquilea a fost stabilita denumirea de "dies Domini" (duminica), pentru ziua intaia a saptamanii.

Traducerea sinodala din Apocalipsa 1:10 este falsa. Nici vorba de "duminica" in sec. 1, pe vremea Sfantului Apostol ioan.

bairstow 08.03.2013 22:26:22

Domnule osuta fara minte nu trebuie sa fiu profet ca sa vad ca iara bati campiisub alt nume!
Citezi:sa se odihneasca in prea venerabila zi a Soarelui-legea era data atunci de un pagan (cred ca nu se crestinase) pentru pagani! Ca sa inteleaga paganii! Deoarece crestinii stiau cand trebuie sa mearga la biserica. In rest iara minciuni!
Daca biserica este continuua (voi sunteti sarea pamantului...) voi sunteti lumina cum vrei tu sa credem o sare noua o invatatura noua adica in fapt o noua evanghelie pe dos? Nt spune: nu vor mai suporta invatatura sanatoasa! Cine? Crestinii? Care ca voi nu erati? Ortodocsii trecuti la voi!

iuliu46 08.03.2013 22:46:57

Citat:

În prealabil postat de neftali6519 (Post 508539)
Constantin cel Mare si cei ce-l urmau se inchinau in ziua soarelui (dies solis). Iata ce spune un decret al lui Constantin cel Mare:

"Toti judecatorii, locuitorii oraselor si meseriasii sa se odihneasca in prea venerabila zi a Soarelui. Dar cei de la tara, sa se ocupe de agricultura neimpiedicati de lege, pentru ca uneori nici o alta zi nu este mai favorabila lucrarilor agricole." ("Corpus Juris Civilis", vol. III, - legea promulgata la 7 martie 321 d.Hr.)

Abia la sfarsitul sec IV, la sinodul de la Aquilea a fost stabilita denumirea de "dies Domini" (duminica), pentru ziua intaia a saptamanii.

Traducerea sinodala din Apocalipsa 1:10 este falsa. Nici vorba de "duminica" in sec. 1, pe vremea Sfantului Apostol ioan.

Canonul 21 al sinodului de la Elvira 305-306 A.D. :

"Si quis in civitate positus tres dominicas ad ecclesiam non accesserit, pauco tempore abstineatur, ut correptus esse videatur."
Deci nu mai vorbi prostii. Se spunea Duminica inainte de Constantin. Daca exista mai tarziu vreun sinod care spune asta este pentru ca circula o erezie, la fel cum a fost cazul cu Biblia si canonul lui Luther.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:27:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.