osutafaraunu |
25.07.2011 17:24:11 |
Citat:
În prealabil postat de penticostalul
(Post 381267)
Nu am cunostinta sa apara in Biblie aceasta sintagma: "suflet nemuritor".
In Biblie este scris insa despre invierea trupului.
Un verset a fost dat de fratele Trice: Romani 8:11.
|
Așa ar părea că scrie [repet: doar în versiunea Cornilescu], în realitate apostolul Pavel spune altceva:
" Și dacă Duhul Celui Ce L-a înviat pe Isus din morți locuiește în voi, atunci Cel Ce L-a înviat pe Cristos din morți le va da viață și trupurilor voastre muritoare, prin Duhul Lui Care locuiește în voi." ( Rom.8,11 NTR) --> conform cu originalul: http://www.scripture4all.org/OnlineI...NTpdf/rom8.pdf
Deci nici măcar acest unic verset nu folosește sintagma " învierea trupului". Și mă întreb oare de ce-o mai folosim în vorbirea curentă?
Citat:
În prealabil postat de penticostalul
(Post 381267)
Dar eu as vrea sa redau pasajul clasic despre inviere din 1 Corinteni 15:35 - 54.[...] Se pare ca despre trup e vorba. Despre invierea trupului.
Nu gasesc nici in acest pasaj si nici in altele despre invierea sufletului. Nici a duhului.
|
Frate penticostal, ai remarcat bine. "Se pare" că e vorba de învierea trupului. În realitate, se vorbește și despre duh și despre suflet și [mai mult] despre trup; dar omul când învie, în-vie adică devine viu - cu trup (schimbat în cazul învierii drepților) și suflarea de viață - adică suflet viu în starea inițială a lui Adam în Paradis. Acesta și este marele obiectiv al jertfei lui Hristos să refacă "toate lucrurile noi". Din Paradis în Paradis ca un arc uriaș peste timp.
|