Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   "EU sunt invierea si viata" (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13337)

osutafaraunu 25.07.2011 17:24:11

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 381267)
Nu am cunostinta sa apara in Biblie aceasta sintagma: "suflet nemuritor".

In Biblie este scris insa despre invierea trupului.
Un verset a fost dat de fratele Trice: Romani 8:11.

Așa ar părea că scrie [repet: doar în versiunea Cornilescu], în realitate apostolul Pavel spune altceva:

"Și dacă Duhul Celui Ce L-a înviat pe Isus din morți locuiește în voi, atunci Cel Ce L-a înviat pe Cristos din morți le va da viață și trupurilor voastre muritoare, prin Duhul Lui Care locuiește în voi." (Rom.8,11 NTR) --> conform cu originalul: http://www.scripture4all.org/OnlineI...NTpdf/rom8.pdf

Deci nici măcar acest unic verset nu folosește sintagma "învierea trupului". Și mă întreb oare de ce-o mai folosim în vorbirea curentă?

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 381267)
Dar eu as vrea sa redau pasajul clasic despre inviere din 1 Corinteni 15:35 - 54.[...] Se pare ca despre trup e vorba. Despre invierea trupului.

Nu gasesc nici in acest pasaj si nici in altele despre invierea sufletului. Nici a duhului.

Frate penticostal, ai remarcat bine. "Se pare" că e vorba de învierea trupului. În realitate, se vorbește și despre duh și despre suflet și [mai mult] despre trup; dar omul când învie, în-vie adică devine viu - cu trup (schimbat în cazul învierii drepților) și suflarea de viață - adică suflet viu în starea inițială a lui Adam în Paradis. Acesta și este marele obiectiv al jertfei lui Hristos să refacă "toate lucrurile noi". Din Paradis în Paradis ca un arc uriaș peste timp.

osutafaraunu 25.07.2011 17:29:13

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 381284)
Dumnezeu le-a zis ca vor muri negresit in ziua aceea, nu ca vor deveni muritori.

Problema se pune în următorii termeni: noi pe cine credem? Pe Dumnezeu care a spus că vor muri negreșit, ori pe diavol care a spus că "nu, nu veți muri"?

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 381284)
Inca odata te intreb: cum au murit Adam si Eva in acea zi?

În acea zi au început să moară. De fapt chiar din clipa în care au păcătuit le-au murit primele celule. Probabil odată cu teama (necunoscută până atunci) au murit primii neuroni ai creierului lor perfect.

tara tara vrem ostas 25.07.2011 18:06:41

Adam a fost creat nemuritor, necoruptibil... omul a fost nemuritor... Moartea a intrat prin hranirea cu pomul interzis.

tara tara vrem ostas 25.07.2011 18:12:01

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 381182)
Legat de fragmentul din Macabei unde se vorbea despre jertfa pentru morti:
Nu spune Sfantul Pavel ca datorita jertfei lui Iisus nu mai este nevoie de alte jertfe ?

Pentru osutafaraunu:
Credeti ca e ceva rau sa dati de pomana la cei care au nevoie, chiar daca nu ajuta pe mort ?

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel

Cap. 15

29. Fiindcă ce vor face cei care se botează pentru morți? Dacă morții nu înviază nicidecum, pentru ce se mai botează pentru ei?

mihai07 25.07.2011 18:22:43

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 381319)
Problema se pune în următorii termeni: noi pe cine credem? Pe Dumnezeu care a spus că vor muri negreșit, ori pe diavol care a spus că "nu, nu veți muri"?

În acea zi au început să moară. De fapt chiar din clipa în care au păcătuit le-au murit primele celule. Probabil odată cu teama (necunoscută până atunci) au murit primii neuroni ai creierului lor perfect.

Il credem pe Dumnezeu cand zis ca Adam si Eva vor muri in ziua cand vor manca din pomul interzis(cu adevarat au murit).
Problema este cum intelegeti voi moartea in acel context din Facere. Voi intelegeti ca e vorba despre o moarte trupeasca lenta. Asta e marea voastra hiba.

Mihai36 25.07.2011 18:26:49

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 381339)
Adam a fost creat nemuritor, necoruptibil... omul a fost nemuritor... Moartea a intrat prin hranirea cu pomul interzis.

Omul a fost nemuritor sau adam a fost nemuritor?
Pai daca el nu musca (oare credeti ca ar fi putut refuza?) am mai fi trait noi acum? Credeti ca se putea sa fie alta istoria? Credeti ca noi eram in rai si ca din cauza unuia am fost dati jos cu totii in ploaie si frig?
Sau este de fapt un simbol mai adinc al ratiuni exitentei noastre si a incapacitatii spiritului nostru sa se manifeste la adevarata lui valoare din lipsa de calitati aferente destul de cizelate.?

tara tara vrem ostas 25.07.2011 18:39:51

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 381345)
Omul a fost nemuritor sau adam a fost nemuritor?
Pai daca el nu musca (oare credeti ca ar fi putut refuza?) am mai fi trait noi acum? Credeti ca se putea sa fie alta istoria? Credeti ca noi eram in rai si ca din cauza unuia am fost dati jos cu totii in ploaie si frig?
Sau este de fapt un simbol mai adinc al ratiuni exitentei noastre si a incapacitatii spiritului nostru sa se manifeste la adevarata lui valoare din lipsa de calitati aferente destul de cizelate.?

Da Adam a fost nemuritor.
Da 'istoria' ar fi fost alta.

osutafaraunu 25.07.2011 19:14:15

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 381344)
Il credem pe Dumnezeu cand zis ca Adam si Eva vor muri in ziua cand vor manca din pomul interzis(cu adevarat au murit).
Problema este cum intelegeti voi moartea in acel context din Facere. Voi intelegeti ca e vorba despre o moarte trupeasca lenta. Asta e marea voastra hiba.

Posibil să se refere și la o moarte spirituală (pierderea inocenței, a veșmântului de lumină, etc) însă e cert că se referă [și] la moartea fizică. Apoi să nu uităm că Scriptura nu spune absolut nimic despre o desprindere a unei entități conștiente din trupul celui mort, ori despre "nemurirea sufletului". Această concepție proprie tuturor religiilor păgâne este străină de teologia Scripturii.

mihai07 25.07.2011 19:22:34

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 381377)
Posibil să se refere și la o moarte spirituală (pierderea inocenței, a veșmântului de lumină, etc) însă e cert că se referă [și] la moartea fizică. Apoi să nu uităm că Scriptura nu spune absolut nimic despre o desprindere a unei entități conștiente din trupul celui mort, ori despre "nemurirea sufletului". Această concepție proprie tuturor religiilor păgâne este străină de teologia Scripturii.

Asta refuzati voi sa vedeti in Biblie. Pana acum ati refuzat toate argumentele biblice.

osutafaraunu 25.07.2011 19:35:20

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 381387)
Asta refuzati voi sa vedeti in Biblie. Pana acum ati refuzat toate argumentele biblice.

Argumentele acelea nu erau biblice, erau ortodoxe. Biblice erau dacă scria undeva în Scriptură negru pe alb "sufletul nemuritor" și "desprinderea sufletului din corp la moarte". Măcar un singur verset, nu v-am cerut 2-3 (cum ar fi normal pentru stabilirea unei dogme)...

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:54:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.