Theodor_de_Mopsuestia |
06.07.2011 18:47:07 |
Citat:
În prealabil postat de Sonia19
(Post 374574)
iar incepem cu viziunea asta idealista asupra glorioasei noastre istorii (imagine comunistoida fara doar si poate). Noi nu am alungat niciun otoman! Atat timp cat am platit bir, din puctul lor de vedere nu am fost o tinta de cucerit... si am cam platit bir tot Evul Mediu. In cronicile obiective, din Occident, marile victorii ale lui Stefan sau ale lui Mihai Viteazul sunt vazute ca mici revote ale ALIATILOR Imperiului Otoman.
O privire obiectiva asupra istoriei noastre nu ne-ar strica...
|
Buna ziua tuturor!
Domnisoara, felictari pentru bac, si succes la admitere. Aveti dreptate in ce ati scris, si ca fapte, si ca idee genearal: am fost imbatati prea multa vreme cu false amintiri, ale unei false istorii glorioase. Totusi...acum sarim peste cal, in partea unei autodenigrari exagerate. Nu, nu am fost vreodata "buricul Universului". Nu, nu "noi" am salvat Occidentul "eretic" de o presupusa extinctie prin sabii musulmane. Si tot asa... Dar nici nu suntem ghena Eurasiei, in toat sensurile acestui termen, chair daca una din metodele psihologice de masa favorite ale neocoloniastilor eurounionali este culpabilizarea, mai ales a clasei mijlocii (sau a ce a mai ramas din ea).
|