Fr.Guillaume de Ruszka |
29.01.2011 14:19:46 |
Ratiune si Credinta
Citat:
În prealabil postat de Pippo_
(Post 329623)
Poti spune NU cat doresti, dar evidenta te contrazice. Cerceteaza faptele. Comunicarea o poate face aproape orice om cu destula usurinta. Dealtfel nici biblia nu ne contrazice. Si nici biserica n-ar face atata caz daca nu ar fi adevarat. Si n-ar exista atatea marturii si inregistrari daca n-ar fi adevarat. Evidenta este coplesitoare.
|
"EVIDENT" NU POATE FI ODATA CE AM DEMONSTRAT CONTRARIUL.Aceasta imposibilitate o demonstreaza Sf.Toma d'Aquino.
Iti dau un exemplu oarecum asemanator:Noi doi nu am putea comunica direct in acest moment datorita distantei care ne separa.Dar totusi comunicam printr-un vas comunicant,care este Internetul. Asa cum eu fara a fi conectat la Internet ,Telefon etc..nu as putea comunica cu tine,nici spiritele fara GRATIA(HARUL)lui Dumnezeu,care este atotputernic si deci unicul capabil sa le "faca legatura" intre doua planuri total-diferite si separate ,nu ar putea sa aiba contact cu noi. Ori cei ce se afla in Gratia Divina, Biserica ii numeste cu terminologia de "sfinti".Deci acestia sunt unicii cu care ne putem afla in "contact".
RESTUL,..............pffffffffffff........,pot fi: INSELATORII,fenomene fizice naturale inca neexplicate, INGERI, sau chiar DEMONI.
|