Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Crede si nu cerceta (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11465)

Pippo_ 29.01.2011 10:34:38

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 329600)
Buna dimineata:-) Inca trag de o cana cu cafea, dar incerc sa ma grupez:-)
Deci,pogorarea Duhului Sfant peste paine si vin, transforma painea si vinul in trupul si sangele lui Iisus.( chiar daca ele au ramas cu acelsai aspect, de paine si vin, au alte virtuti).Pai cum ar putea fi Duh Sfant intr-un porc atunci?Acolo unde se pogoara Duhul Sfant,se intampla ceva.Ori eu nu vad "amprenta" Duhului Sfant pe un porc.Mai mult, dupa teoria ca Duhul Sfant are structura unei cepe(pe straturi,cum zice Pippo),ar insemna ca wc-ul public de la coltul strazii, are Duh Sfant .Deci, din punctul meu de vedere, aceasta teorie nu functioneaza,nu-i buna!

Ca sa poata vedea cineva amprenta a ceva, trebuie intai sa stie ce este acel ceva. Deci revenim... :) Ce este atunci duhul, daca informatie structurata zici ca nu poate fi?

Melissa 29.01.2011 10:36:15

Citat:

În prealabil postat de Pippo_ (Post 329572)
Pai cu cine vorbesc spiritistii? Nu cu duhuri?

Ca si multe alte chestii care NU pot fi verificate, putem presupune doar.
Unii presupun ca si tine, ca vorbesc cu duhurile mortilor ,altii presupun ca mine,ca vorbesc cu ingeri cazuti(capabil de altfel sa dea orice informatie).De ce cred ca e vorba de ingeri cazuti? Pt ca ma uit la "roadele" spiritismului si a celor care il practica.
PS-revin mai tarziu,o zi faina tuturor

Pippo_ 29.01.2011 10:42:47

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 329607)
Ca si multe alte chestii care NU pot fi verificate, putem presupune doar.
Uni presupun ca si tine, ca vorbesc cu duhurile mortilor ,altii presupun ca mine,ca vorbesc cu ingeri cazuti(capabil de altfel sa dea orice informatie).De ce cred ca e vorba de ingeri cazuti? Pt ca ma uit la "roadele" spiritismului si a celor care il practica.

Eu am verificat indirect informatiile astea, deci stiu ce spun in legatura cu subiectul asta. Poti verifica si tu. Comunicarea are loc cu duhuri (duhurile decedatilor sau alte "entitati sprituale" - vorba unui coleg hazliu de forum. :) ) Deci pentru mine nu este o enigma. Ma mir ca este pentru voi, considerand ca forumul acuza cu atata indarjire spiritismul. Ar trebui sa inteleaga exact de ce il acuza...

Fr.Guillaume de Ruszka 29.01.2011 10:48:41

Ratiune si Credinta

Citat:

În prealabil postat de melissa (Post 329545)
deci este evident doar ce putem vedea cu ochii.planul fizic,material.

si primele principii,cum ar fi principiul de no-contradictie:"un lucru nu poate sa fie si sa nu fie in acelasi timp si sens."

Fr.Guillaume de Ruszka 29.01.2011 10:55:08

Ratiune si Credinta

Citat:

În prealabil postat de Pippo_ (Post 329611)
Eu am verificat indirect informatiile astea, deci stiu ce spun in legatura cu subiectul asta. Poti verifica si tu. Comunicarea are loc cu duhuri (duhurile decedatilor sau alte "entitati sprituale" - vorba unui coleg hazliu de forum. :) ) Deci pentru mine nu este o enigma. Ma mir ca este pentru voi, considerand ca forumul acuza cu atata indarjire spiritismul. Ar trebui sa inteleaga exact de ce il acuza...

IN MOD FIRESC SPIRITELE DECEDATILOR nu se pot afla in nici un fel de contact cu noi,deoarece ne aflam in planuri metafizice diferite.Nici nu pt sti ce se intampla pe Pamant.
Unicii care pot avea contact cu noi o pot face doar prin GRATIA LUI DUMNEZEU,ceea ce inaseamna ca se afla in prezenta lui,in alte cuvinte,doar SFINTII.

Pippo_ 29.01.2011 11:04:36

Citat:

În prealabil postat de Fr.Guillaume de Ruszka (Post 329616)
IN MOD FIRESC SPIRITELE DECEDATILOR nu se pot afla in nici un fel de contact cu noi,deoarece ne aflam in planuri metafizice diferite.Nici nu pt sti ce se intampla pe Pamant.
Unicii care pot avea contact cu noi o pot face doar prin GRATIA LUI DUMNEZEU,ceea ce inaseamna ca se afla in prezenta lui,in alte cuvinte,doar SFINTII.

De acord, prin intentia (gratia) lui Dumnezeu. In schimb si omul prin propria vointa poate contacta spiritilele, iluminat sau nu. De asta si problema cu spiritismul, ca nu te poti juca asa inconstient cu spirititele, ca te arzi pe tine si pe cei din jur daca nu stii ce faci.

Fr.Guillaume de Ruszka 29.01.2011 12:00:23

Ratiune si Credinta

Citat:

În prealabil postat de Pippo_ (Post 329620)
De acord, prin intentia (gratia) lui Dumnezeu. In schimb si omul prin propria vointa poate contacta spiritilele, iluminat sau nu. De asta si problema cu spiritismul, ca nu te poti juca asa inconstient cu spirititele, ca te arzi pe tine si pe cei din jur daca nu stii ce faci.

NU. Dupa cum am spus,datorita diferentei si separarii radicale intre PLANURILE METAFIZICE,comunicarea aceasta, fara o interventie Supranaturala,adica Divina este imposibila.De aceea miracolele facute cu ajutorul unui raposat sunt marturie a gratiei divine ,deci a sfinteniei acestuia.De aceea ne rugam cerand ajutorul sfintilor.

Pippo_ 29.01.2011 12:28:13

Citat:

În prealabil postat de Fr.Guillaume de Ruszka (Post 329622)
NU. Dupa cum am spus,datorita diferentei si separarii radicale intre PLANURILE METAFIZICE,comunicarea aceasta, fara o interventie Supranaturala,adica Divina este imposibila.De aceea miracolele facute cu ajutorul unui raposat sunt marturie a gratiei divine ,deci a sfinteniei acestuia.De aceea ne rugam cerand ajutorul sfintilor.

Poti spune NU cat doresti, dar evidenta te contrazice. Cerceteaza faptele. Comunicarea o poate face aproape orice om cu destula usurinta. Dealtfel nici biblia nu ne contrazice. Si nici biserica n-ar face atata caz daca nu ar fi adevarat. Si n-ar exista atatea marturii si inregistrari daca n-ar fi adevarat. Evidenta este coplesitoare.

Fr.Guillaume de Ruszka 29.01.2011 14:19:46

Ratiune si Credinta

Citat:

În prealabil postat de Pippo_ (Post 329623)
Poti spune NU cat doresti, dar evidenta te contrazice. Cerceteaza faptele. Comunicarea o poate face aproape orice om cu destula usurinta. Dealtfel nici biblia nu ne contrazice. Si nici biserica n-ar face atata caz daca nu ar fi adevarat. Si n-ar exista atatea marturii si inregistrari daca n-ar fi adevarat. Evidenta este coplesitoare.

"EVIDENT" NU POATE FI ODATA CE AM DEMONSTRAT CONTRARIUL.Aceasta imposibilitate o demonstreaza Sf.Toma d'Aquino.
Iti dau un exemplu oarecum asemanator:Noi doi nu am putea comunica direct in acest moment datorita distantei care ne separa.Dar totusi comunicam printr-un vas comunicant,care este Internetul. Asa cum eu fara a fi conectat la Internet ,Telefon etc..nu as putea comunica cu tine,nici spiritele fara GRATIA(HARUL)lui Dumnezeu,care este atotputernic si deci unicul capabil sa le "faca legatura" intre doua planuri total-diferite si separate ,nu ar putea sa aiba contact cu noi. Ori cei ce se afla in Gratia Divina, Biserica ii numeste cu terminologia de "sfinti".Deci acestia sunt unicii cu care ne putem afla in "contact".
RESTUL,..............pffffffffffff........,pot fi: INSELATORII,fenomene fizice naturale inca neexplicate, INGERI, sau chiar DEMONI.

Fr.Guillaume de Ruszka 29.01.2011 14:23:38

Ratiune si Credinta

Citat:

În prealabil postat de Pippo_ (Post 329623)

INca ceva: Toate aceste "marturii", "inregistrari",etc...........sunt puse spre a "demonstra,ori daca ar fi "evident" nu ar avea nevoie de demonstratie, iar ceea ce este"evident" nici nu se poate demonstra fiind captare inmediata.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:01:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.