centesimusseptimus |
02.03.2013 14:00:42 |
Citat:
În prealabil postat de ioanna
(Post 506916)
Osutafaraunu, intrebati-i pe penticostali si pe adventisti daca pentru ei are o importanta dogmatica botezul "pe spate", nu pe mine, caci nu fac parte din comunitatea lor.
|
A treia întrebare pentru ei era adresată.
Citat:
(Post 506916)
Eu nu cred ca are, ci este o randuiala canonica, nu dogmatica.
|
[din punctul meu de vedere] nu cred că este nici măcar o "rânduială canonică", ci este impusă pur și simplu de dimensiunile baptisteriului. Dar să vedem ce opinie au confrații noștri...
Citat:
(Post 506916)
Din punct de vedere dogmatic, botezul trebuie facut in numele Sfintei Treimi.Intreita scufundare s-a savarsit inca de la inceputul Bisericii. O singura cufundare a inceput sa se practice incepand din sec.V in Apus, pe fondul combaterii arianismului, dorind a se arata unitatea fiintiala intre Persoanele dumnezeiesti.
|
În sfârșit. Vă mulțumesc pentru răspuns.
Înțeleg că aceasta e o chestiune delicată, datorată atât conflictului dogmatic Apus-Răsărit, cât și chestiunii Trinității contestată tot mai mult în diferite cercuri (și nu mă refer aici doar la martorii lui Iehova), de aceea nici nu mă leg de ea.
Vedeți, neopotestanții consideră botezul -pe lângă celellalte aspecte menționate deja pe acest topic- un simbol al îngropării omului cel vechi și al renașterii lui în Hristos, așa cum subliniază și Biblia (Rom.6,4). De aceea, e impropriu să fii îngropat de trei ori, mortul de regulă fiind băgat în pământ o singură dată în cadrul actului înmormântării.
Citat:
(Post 506916)
Stropirea e o randuiala a unor comunitati protestante, pe care o consider o pierdere ecleziologica inregistrata de acestia.
|
Uite, la asta nu m-am gândit. Care "comunități protestante" efectuează botezul prin stropire? Eu nu am cunoștință de o astfel de modalitate cel puțin în rândul neoprotestanților. Dacă e o "înmormântare", ea trebuie să fie deplină! Apropo și de mâna rămasă afară în filmulețul dvs.... Doar unul a fost Alexandru Macedon...
Citat:
(Post 506916)
Nimeni nu alunga un om ce vine cu o deschidere sincera spre dialog
|
" deschiderea" și " sinceritatea" unui user adult nu poate fi cunoscută, așa prin internet... cu atât mai puțin " deschiderea" (1 Petru 3,21) pruncului spre botez.:39:
Citat:
(Post 506916)
insa va fi banat cel care calomniaza si denigreaza in mod repetat,
|
Sper că aveți la degetul mic proprietatea cuvintelor folosite. O după amiază plăcută!:103:
|