Noesisaa |
18.01.2011 18:29:21 |
Citat:
În prealabil postat de Adriana3
(Post 325094)
Andrei vorbeste inclusiv de spovedire si Impartasire! Si cand anume nu este nevoie?? Cum adica in caz de nevoie? Mereu este nevoie iar Domnul a zis ca recolta este mare si lucratorii putini... Iar El nu se inseala niciodata...
|
Daca acele femei intr-adevar s-au aventurat in asa ceva nu inseamna ca ce au facut ele a fost intr-adevar Sf Impartasanie si Spovedanie, in sensul in care Biserica Ortodoxa defineste, cel putin, si nu inseamna ca a si fost placut lui Dumnezeu. Nici un om, indiferent daca e barbat sau femeie, nu are puterea nici de a preface paine si vin in Trupul si Sangele Mantuitorului, si nici de a ierta vreun pacat in numele Domnului, in afara daca este preot hirotonit de un episcop al Bisericii.
In fine, cine vrea sa isi faca biserica personala in care defineste regulile dupa bunul sa plac, sau dupa cum i se pare ca este mai corect, o poate face. Dar a spune ca face parte din Biserica Ortodoxa, sau ca o face in mod valid, este o minciuna.
Citat:
Eu am inteles si sunt sigura ca-i asa. Si cum tot fac comparatii intre biserici, stiti ce mi-a zis directorul unui seminar teologic catolic de aici? El trebuie sa spovedeasca si Impartaseasca bolnavii dintr-un azil insa cel care se ocupa de acesti bolnavi din partea bisericii este o femeie. Asa ca femeia aceasta ii cunoaste pe fiecare in parte si le stie greselile. Ei, acest preot care nu are nimic impotriva preotiei la femei, chiar daca el personal nu poate face nimic, nu se trece peste capul Papei, are incredere in ceea ce ii zice femeia care se ocupa de ei si le da dezlegare de pacate fara sa ii mai supuna si el la spovedanie, caci acea femeie ii cunoaste mult mai bine. Iar Impartasania o da ea, dupa ce este sfintita de preot. Lucrurile se misca insa incet de tot pentru ca sunt multe prejudecati la mijloc. Oricum, multumesc mult de informatii, acum sunt si mai optimista!
|
Da, numai ca daca ai fi atenta la ce este prin ziare ai observa ca Biserica Catolica se indeparteaza de aceste practici. Acel director de seminar (cumva pe la 70 de ani?) si cei care cred ca el sunt incet, incet pe cale de disparitie...intreaba un preot mai tanar sa vezi ce spune despre hirotonia femeilor, loialitatea fata de Papa...ai sa fii surprinsa, in general, nu va suna cu ceea ce spune directorul de seminar de mai sus. Citeste ce a spus si Papa de acum, si cel dinainte despre hirotinia femeilor: foarte clar, este imposibil fiindca Biserica pur si simplu nu are autoritate de la Hristos spre a face asa ceva.
Apoi nu cred ca ii "spovedeste" pe acei bolnavi prin acea femeie. Culmea arogantei din partea cuiva ar fi sa se apuce sa spuna cam ce pacate crede ca a facut un altul. :31: Nu ti se pare? Daca acel bolnav nu mai poate vorbi, preotul poate sa il dezlege de pacate si fara sa auda pacatele...Impartasania o imparte ea fiindca preotul e prea lenes sau fara credinta, sau, poate, fara timp, sa-si faca treaba pentru care a fost sfintit sa o faca. Dar asta e alta treaba...
|