![]() |
Citat:
|
Citat:
Nu o mai suci tu ca la Ploiesti cu franciscanii si budistii inexistenti! Asta mai lipsea in Romania, ..franciscanii! |
Citat:
http://www.ofmconv.ro/ In rest, eu am incercat sa fiu politicos, aratand ca nu conteaza confesiunea celor care nu misca un deget pt. a-si salva comunitatea de furia apelor; daca tu insisti neaparat ca erau ortodocsi, fie cum vrei tu. |
buna ziua Pandion
Citat:
|
Neyra, ma bucur ca te-ai insanatosit dupa o incercare atat de grea, in ceea ce priveste postarea mea cred ca nu m-ai inteles foarte bine, convingerea mea fiind ca aceste catastrofe nu au absolut nicio legatura cu vreun semn, atentionare din partea lui Dumnezeu, ci sunt consecinte naturale a diverselor activitati distructive ale oamenilor. Ca este invocat numele lui Dumnezeu in astfel de situatii tine mai mult de faptul ca omul de obicei isi aduce aminte de Creator mai mult cand ii este rau sau pentru ca trebuie sa fie cineva vinovat, oricine, numai propria persoana nu. Asa a fost de la inceput si continua si in prezent. Pentru ceea ce este rau noi suntem vinovati, noi si numai noi. Ce putem face? Sa iesim putin din starea de comoditate si sa incepem usor, usor sa facem din binele care sta nefacut de multa vreme.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Problema catastrofelor naturale trebuie pusa pe plan general...ceea ce se intampla acum in Romania la capitolul inundatii este nimic fata de ce a fost cu putin timp in urma in Brazilia si China. In rest in ultimii ani daca nu sunt inundatii sunt cutremure sau incendii sau tzunami sau alunecari de teren...etc
Ideea este ca omenirea se autodistruge nu Dumnezeu ne distruge, El nu ne-a creat sa ne omoare. Toata interventia omului asupra planetei si a naturii a fost spre distrugere, asa ca nu trebuie sa ne plangem, daca putem sa mai salvam ceva bine...daca nu sa constientizam acest aspect si sa ne canalizam spre noi insine, spre sufletele noastre... |
si nu e vorba de omul obisnuit. ci de exploatarea industriala, de corporatii, adica de cei care le conduc. acei cativa hotarasc soarta intregii planete, iar scopul lor este unul singur: banul.
|
Citat:
insa nu ma deranjeaza,ca nu-s suparacios din fire ! ca si silogism logic aveti dreptate,fac o greseala sofistica-aici fiind un paralogism,adica o eroare voita- in logica se numeste : generalizare pripita ! Daca cu formalismul e clar, va intreb, oare situatia reala cum e ? si iara o intrebare firesca si logica : tara cine o face ,300 de pliticieni sau 22 de milioane de romani ??? orice tara e pe masura locuitorilor ei,ar fi o premisa logica clara ! deductiile sa le faceti dvs ! |
in opinia mea tara este facuta de conducatori.
altfel conceptul de putere nu ar mai avea sens in nici o situatie. |
"Asa ne trebuie" Un cuvant dur daca vine din partea unuia ce NU A STAT IN APA
:2:Atat m-am abtinut sa nu scriu la acest topic.
Vreau sa va spun doar atat. Cuvantul unui copil de 14 ani. Cum mama aceasta este un forum crestin ortodox? Pai atunci ce e cu titlul acesta? "Asa ne trebuie"?? Oare cel ce a scris asa e dintre cei care si-au pierdut casa?? Sau doar isi da cu parerea de acasa din fotoliu? Nu poti spune unui om cazut deja, asa iti trebuie!! Ii spui, dar dupa ce il ajuti sa se ridice ca sa poata intelege de ce s-au intamplat acestea. Altfel il aduci in pragul deznadejdii si nu va folosi nimic din acest necaz. Da, am vazut la TV cum oameni batrani spuneau, ehhh asta-i viata! La unii mai rau la altii mai bine. Nu ma interesaza sa ajut, punga-i goala! Mai, nu ai nimic da macar RUGACIUNE! Dar daca nici de asta nu ai...atunci Domnul cu mila! Nu spun ca nu aveti dreptate sa fiti maniosi! Si eu sunt! Chiar ma bate gandul sa plec din tara asta pentru ca am obosit! Dar chiar si asa, nu am dreptul sa imbrancesc mai tare un om cazut in loc sa il ajut sa se ridice intai! Ce facem noi ca sa ii ajutam pe cei napastuiti? Stam si dezbatem pe un forum cum ar fi trebuit sa se comporte ei in fata apelor.. Oare nu ne dam seama cat de penibili suntem? Cu ce ne detasam fata de cei pe care ii criticam? CU CE? Si ei si noi dam sfaturi nu ajutor concret! Cu ce suntem mai buni decat ei? Cu ce? Daca procedez asa....nici macar Crestin nu ma pot numi! |
Citat:
Si ca sa fiu putin rau, ca asa vad ca se poarta pe topicul asta, calitatea poporului este asa cum este si calitatea conducatorilor. Noi i-am pus in frunte, nu s-au urcat singuri. |
Citat:
E usor sa-i critici si sa le scoti ochii. Si daca ar fi sa fiu putin sarcastic, oamenii aia care stateau degeaba erau mai isteti decat aia care faceau un dig de cativa zeci de cm: ce poate sa faca un dig din saci de nisip in fatza unui debit infernal de apa? Daca ar fi fost sa se faca ceva, trebuia facut cu mult timp inainte sa vina apele. Si nu de catre oamenii de rand, ci de catre cei care administreaza tara asta. |
Citat:
In ce priveste acei sateni care stau cu mainile in san, sunt o realitate peste tot. Sun victime ale de-Dumnezeirii practicata de comunisti. Daca nu mai e Dumnezeu dispare si bunul simt, si dragostea, si speranta etc etc |
Citat:
Unde stau ai mei la tara e panta. Cand ploua vine destul de multa apa. Ai mei au construit cu forte proprii un sant pe care l-au betonat si prin care apa inconjoara curtea lor si gradina si se duce in drumul ei la vale. Vecinul din vale nu a vrut sa faca si el un mic efort, NU! in loc a venit pe ascuns impreuna cu alt vecin - un betiv si ala si a incercat sa le astupe la ai mei santul ca sa le fie inundata curtea la ai mei si sa nu se duca apa prin sant. Au murit acei vecini si Dumnezeu sa-i ierte ca mari dobitoace au fost si unul si celalalt! Eu de ceva timp cand vad cadrele alea la tv schimb canalul si-mi vad de treaba! Da, mi-e mila, dar nu de ce li se intampla ci de starea in care au ajuns! Eu daca as fi astia cu ajutorul as face in felul urmator: va dam ajutor dar la fiecare om voluntar, pompier etc va trebui sa veniti si voi cu cel putin 2 oameni ca sa participe la lucrari. Venim cu materiale, utilaje etc dar sa veniti si voi cu forta de munca! Nu veniti voi in intampinare nu venim nici noi!!! PA! Altfel e vorba aia: prostul moare de grija altuia! Ati observat ca in cadrele alea pe la tv arata mai mult femei cu casele inundate?? Femei de 30-40 de ani cu copii proaspat ploditi si barbatii lipsesc cu desavarsire! Unde sunt?? La crasma? Dorm beti in casa? Unde sunt? Acuma fac rau ca-i judec dar uneori e greu sa te abtii...Doamne iarta-ma! |
Acum stateam si ma gandeam la ce am vazut acum cativa ani buni prin reportaje, pe internet. Pe undeva prin Romania, prin nu stiu ce comuna o Sfanta Icoana a Maicii Domnului lacrima; deabea acum inteleg sensul cuvintelor unei calugarite care avuse un vis in care ii spunea Maica Domnului plangand, sa ne pocaim noi romanii.
Iar noi romanii nu ne-am pocait, si uite cum val dupa val, apa loveste, guvernul loveste, pacat.... mare pacat, caci stiu ca suntem oameni buni in adancul sufletului, stiu ca avem o tara extraordinar de frumoasa, stiu ca suntem un popor crestin ortodox. Haideti sa luam aceasta pedeapsa a lui Dumnezeu inspre bine nu inspre rau, au murit oameni, poate o sa mai moara din cauza inundatiilor, doar istoria se repeta dar cred ca Dumnezeu pe pedepseste pentru ca ne iubeste si vrea tot binele pentru noi, vrea sa ne intoarca pe calea cea buna. Stiu ca este nedrept sa spun lucrurile astea dar stie cineva oare care sunt planurile lui Dumnezeu?..................... Sa traim cu speranta ca bunul Dumnezeu ne va auzi rugaciunea, plansul si suferinta din suflet si va opri apele. Sa speram ca noi romanii ne vom intoarce din nou la adevarata credinta ortodoxa, o vom respecta si ii vom face cinste prin post si rugaciune, atat cat poate fiecare. Doamne ajuta si Maica noastra Sfanta Fecioara Maria sa ne ajute sa trecem cu bine peste aceste probleme. P.S.: Uite ca a inceput din nou sa ploua. Brasov, 05.07.2010, ora 12:21 |
Citat:
Tocmai am citit pe pagina web a unui ziar ca Dunarea a atins cea mai inalta cota de inundatii din instorie: 672cm. Digul are in jur de 1000 si au spus ca e posibil sa il depaseasca. Daca o sa iasa Dunarea o sa fie prapad. Acolo cine mai e de vina? Omul care sta langa Dunare? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
eu nu pricep. bai frate voi ganditi inainte... sau dupa?... |
Citat:
Dragos, toti oamenii sunt la servici, 24 de ore din 24 si nu exista cine sa ajute...am inteles... |
Citat:
pai daca tara nu produce ( apropo,parca importam 75 % din alimente !!! nota bene !~),cum pot sa existe bani,care sa fie alocati la inundatii sau la prevenirea lor ??? Daca consumam ca popor mai mult decat producem,de unde sa avem bani ??? Taranul nu stie cum sa fuga de la tara,la oras ! Ferme agricole, si crescatorii de vaci si oi nu se inghesuie mai nimeni sa faca...desigur ca se fac cu o munca uriasa si plin de balega toata ziua, si nu stand la bloc in fata tv-ului,cu berea in fata ! |
Citat:
apare foarte clar de ce tara e saraca, si nu se dezvolta economic si material suficient ! |
Citat:
|
Citat:
ce zice stanga comunista ? axioma : omul se educa prin scoala,deci scoala rezova orice in societate,pt ca scoala modifica omul ! ce zice dreapta nationalista de tip fascist ? axioma : spiritul etnic si insusirile ereditare ale unui popor fac de fapt calitatea lui, si ele dau tipul de educatie pe care o aplica cetatenilor ! daca adevarul ofi la mijloc,intre cele doua nu stiu, dar tare imi e frica ca e mai adevarata a doua ! adica, namtul ai tot naemt, tiganul tot tigan, oricate scoli ar face ! e o morala populara ardeleneasca ! a nu se intelege ca trebuie sa discriminam pe careva ! |
Mai pacat, de oamenii aia de au murit inecati...Trebuia sa-si monteze singuri siteme de avertizare in timp util, si, mai trebuia sa consolideze/construiasca digul singuri, singurei...Mai, terminati odata cu mentalitatea, bla, bla, puturosenia proverbiala, samd, mai, statu' ce face ? A ? Unde se "ushcesc" banii din taxa si biru' dat de roman ? Care mai este motivatia existentei acestui "stat", daca el nu face nimic ? Ce este "statul" asta despre care vorbiti ? Nimic mai, o simpla abstractiune care slujeste "elitei politice"(ha, ha, adica derbedeilor, oportunistilor si banditilor). Cereti de la omul simplu, ce mai ? Ce ? Sa faca autostrazi in voluntariat, sa o faca pe chirurgii voluntari, isu-isti voluntari, si Dumnezeu mai stie ce...Mai pestele de la cap se'npute, si v-o zice un "galatean" care stie ce-i aia peste...Nu sunt voluntari la dig in Galati, sa o credeti voi mai, sunt, si sunt multi, numa' ca nu dau bine la tv, ca-l "inerveaza" pe marinaru' de-i cocotat la Cotroceni in scaunu' domniei...ca de, nu l-au votat, si na' asa le trebe', sa dea Danubiu peste ei, sa-i inece, mama lor de bolsevici, galatenii astia...Mai trezirea, ati pus in domnie niste naparci, tradatori de neam si tara, da nu-i bai, poate invatati ceva din toate astea...Mai, a cui ii tara asta ? A ? Nu cumva este a romanilor, a tuturor romanilor ? A ? Io zic ca da, asa ca, mai baieti si fete, cred ca-i timpu' sa o luati indarat, si sa va manifestati ca si stapani de tara, nu ca niste slugi...Hai, ca din genunchi se vede doar bombeu' lu' bocancu', din picioare, mai, se vede ceru'...chiar daca bate vantu' printre zdrente.
|
Citat:
P.S.: scuze daca msjul e offtopic |
Citat:
poate ca o mana de romani nu or fi lenesi, la fel ! dar grosul,dar masa ? aia care se uita la otv, aia care asculta manele,si la tara si la oras...cu aia cum e ? ,aia care mergand la iarba verde arunca gunoaie peste tot ,utiand sa se arunce si pe ei...(facand o gluma ! ) cu aia cum e ? Romanu care trece pe linie continua, cand trecerea e la 100 de pasi ( vorbesc ca si sofer), nu are el sadit in mental,ca e bine sa scurtircuitezi, adica, sa fentezi,ca sa ajungi mai repede, sa castigi mai mult ! E ceva putred frate, in danemarca ! Se vede de la o posta ! |
Parteneriat al TVR cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei (ortdoxa) si Episcopia de Iasi (romano-catolica):
http://www.ercis.ro/actualitate/viata.asp?id=20100719 |
Reclama mascata?!?
Mda!
Sincer ma deranjeaza sa vad pe un forum ORTODOX programul diacezei catolice! Va invitam parinte (sau ce sunteti) sa vizitati acest topic http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=9964 deschis de fratele nostru Cristian! ESte adevarat, suferinta nu tine cont de religie sau nationalitate...dar! Din respect pentru administratorii acestui forum, puteati accesa prima pagina si gaseati acest apel: http://www.crestinortodox.ro/stiri/m...tii-76622.html Nu ne trebuie reclama mascata la site catolice! Daca acest gest a fost facut fara rea intentie va rog pe viitor sa tineti cont de doleantele noastre, pentru a evita aceste neplaceri. |
Este vorba despre un parteneriat cu MITROPOLIA MOLDOVEI SI A BUCUVINEI (ortodoxa) si cu Episcopia catolica.Reclama la ce?La faptul ca TVR impreuna cu Biserica ortodoxa si cea Catolica din Moldova ajuta sinistratii?E important site-ul pe care a aparut sau ce se face pentru sinistrati?
|
scuze de offtopic
Am o singura intrebare:
Pentru ce ai ales dumneata un preot catolic sa postezi pe un forum ORTODOX? Nu am nimic personal (ale Lui sunt toate!!) cu cei de alta confesiune (cei mai vechi de pe forum care ma cunosc stiu asta) dar ma deranjeaza sa vad cum, imediat ce s-a infiintat acest topic si unii au scris sa ramana (sper sa inteleaga acum fapta milosteniei lor!!!) cum a aparut chiar si un preot catolic!! Poate vine si unul protestant daca tot e milostenie, nu? Maine, poimaine veti incepe sa impartiti sfaturi fratilor ortodocsi asa...din iubire fata de aproapele. Daca adminul nu i-a atitudine ma voi retrage definitiv de pe acest forum. Daca vroiam invataturi catolice sau protestante intram pe un forum de-al lor. |
Eduardd,iertare,dar omul nu a facut nimic rau...de ce sa il atacam asa?
Ar trebui sa ne bucuram ca o astfel de actiune are loc pentru amaratii aceia de sinistrati! |
Citat:
|
Heaven,
eu nu discreditez pe nimeni. Si ca sa iti arat concret ca nu sunt simple vorbe cele ce afirm pe aici, uite, citeste aici o mai veche postare de a mea: Odata am fost cu o prietena (catolica) la parintele. Avea tatal paralizat in spital si cancer de prostata. Medicii erau rezervati..i-au dat doar o luna maxim. Prietena mea G. stiind de parintele Teofan ma roaga sa o duc la el. Am ajuns, Gabi statea cu capul in pamant si plangea, nici nu stia cum sa i se adreseze..parintele o priveste.. nu spune nimic..apoi deodata zice: Tu nu esti de-a mea (fiind botezata catolica) dar te ajut, sa nu ramana Hristos mincinos " Pe cel ce va veni la Mine nu-l voi scoate afara" preluat de aici http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=4736 Revin deci, nu e vorba de sinistrati aici ci de scopul cu care a inceput sa posteze pe acest forum ORTODOX un preot catolic! Mi-am spus parerea si la topicul dedicat lor "catolicii sa ramana sau sa plece". Cinste celor ce ajuta dar aici NU despre asta e vorba!! |
Si totusi nu ai nici o dovada care sa sprijine afirmatia ca in spatele promovarii actiunii umanitare se ascunde scopul parsiv de a face reclama unui site catolic.Este o simpla supozitie...
Personal gasesc esential sa avem in vedere tocmai acest demers pentru ajutorarea celor aflati la ananghie. Si revenind la ceea ce tu banuiesti,presupunand ca ar fi asa...ce crezi ca se poate intampla?Crezi ca un ortodox se converteste la religia catolica doar ca a citit pe un forum? Asa,cine vrea poate da un simplu search pe google si gaseste site-urile lor,activeaza pe ele,intra intr-o biserica de a lor etc. Dar,mie tot mi se pare o simpla supozitie si cred ca ai exagerat sa reactionezi asa fara sa ai macar niste dovezi concrete in acest sens. Nu iau partea nimanui,insa imi doresc sa raman obiectiva,deci sa ma ierti daca nu pot fi de acord in privinta spuselor tale. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:29:21. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.