Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Inundatiile - asa ne trebuie ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9974)

andreicozia 03.07.2010 03:15:11

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 265604)
Ne-am obisnuit doar sa ne uitam la TV si sa avem ce povesti. Iar cand vine vorba de ajutoare dam din casa doar ceea ce trebuie aruncat la gunoi. Suntem penibili.

Da, dar sa nu uitam ca gunoiul unuia reprezinta comoara altuia!

andreicozia 03.07.2010 03:19:04

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 265552)
Am spus eu ca aia sunt ortodocsi ? Am spus ca sunt lenesi pentru ca sunt ortodocsi ? Poa sa fie si obste de manastire franciscana din punctul meu de vedere, budisti, extraterestrii. Sunt lenesi, inconstienti, lipsiti de orice fel de spirit civic si de orice fel de responsabilitate. Satul e luat de ape si ei se uita.

Da ai spus, intr-o tara cu 87% ortodocsi, cind vorbesti de un grup de oameni care apare la tv, fii sigur ca majoritatea din ei sunt botezati ortodocsi, si II FACI LENESI! :((

Nu o mai suci tu ca la Ploiesti cu franciscanii si budistii inexistenti!
Asta mai lipsea in Romania, ..franciscanii!

Erethorn 03.07.2010 09:28:16

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 265839)
Asta mai lipsea in Romania, ..franciscanii!

Dar nu lipsea de loc, uite aici:

http://www.ofmconv.ro/

In rest, eu am incercat sa fiu politicos, aratand ca nu conteaza confesiunea celor care nu misca un deget pt. a-si salva comunitatea de furia apelor; daca tu insisti neaparat ca erau ortodocsi, fie cum vrei tu.

NEYRA 383 03.07.2010 10:43:31

buna ziua Pandion

Citat:

În prealabil postat de Pandion (Post 265422)
Inundatiile sunt un semn, o atentionare de la Dumnezeu? Nu cumva ne-o facem cu mana noastra? Toti suntem de vina mai mult sau mai putin, contribuim la aceste fenomene si la distrugerea acestei planete.

am varsat mute lacrimi citind acest forum ,sunt o fire mai slaba ce sa-i faci......pana am ajuns aici si nu m-am putut abtine sa nu te aprob si sa-ti dau dreptatept ca si eu urmaresc stirile din tara pe net cu sufetu a gura si ma rog neincetat pt toti fratii mei romanii care trec prin aceste grele situatii,cred ca si tine ca DUMNEZEUne trimite avertismente ....inainte de a ne pierde de tot lasandu-ne sansa indreptarii,pt rautatile noastre cele multe,pt ca fiecare gest,fiecare fapta a noastra,are repercusiuni asupra vietii noastre in particuar si apoi global si platim .....mai devreme s-au mai tarziu.....si te sustin si in ideeia ca ne-o facem singuri cu mana noastra,si cand spun asta vorbesc doar pt mine ,cazu meu nu vreau sa acuz pe nimeni,spre exempu in ura mai mutor traume si deziluzii din viata ca tot omul,mi-am dorit sa.......mor,si cred ca mi-am dorit cu atata ardoare incat......Dumnezeu aproape ca mi-a indepinit dorinta.......si in ianuarie ac,am fost in coma ....3zie......cancer,nu voi da prea multe detalii pictisindu-va cu ele,dar cert este ca atunci aflata la un pas de moarte,....m-am razgandit si daca tot Dumnezeu mi-a dat zile,am promis ca ma indrept,si ca nu voi mai repeta greseile trecutului,si asa am facut.....acum cert este ca s-a stabilit ca a........fost o eroare medica........si ca canceru nu mai exista........ iar cauza comei mele a ramas fara prea multe explicatii,nu m-a mutumit raspunsu cu privire a asta......sunt orcum mutumita de rezultat.....dar eu cred cu toata taria ca este......o mare minune din partea LUI DUMNEZEU........dandu-mi o a doua sansa,si ma rog sa faca aceasta minune si cu tara mea,caci dupa colapsul poitic,imediat au inceput si dezastrele naturale,si iti dau iarasi dreptate ca toate sunt un semn de avertisment,depinde de noi daca vrem sa fim mantuiti si iertati.......si cred ca ar trebui sa ne rugam cu toti pt mantuire noastra a tuturor,cu mai muta ardoare.............

Pandion 03.07.2010 11:06:49

Neyra, ma bucur ca te-ai insanatosit dupa o incercare atat de grea, in ceea ce priveste postarea mea cred ca nu m-ai inteles foarte bine, convingerea mea fiind ca aceste catastrofe nu au absolut nicio legatura cu vreun semn, atentionare din partea lui Dumnezeu, ci sunt consecinte naturale a diverselor activitati distructive ale oamenilor. Ca este invocat numele lui Dumnezeu in astfel de situatii tine mai mult de faptul ca omul de obicei isi aduce aminte de Creator mai mult cand ii este rau sau pentru ca trebuie sa fie cineva vinovat, oricine, numai propria persoana nu. Asa a fost de la inceput si continua si in prezent. Pentru ceea ce este rau noi suntem vinovati, noi si numai noi. Ce putem face? Sa iesim putin din starea de comoditate si sa incepem usor, usor sa facem din binele care sta nefacut de multa vreme.

Dragos - NL 03.07.2010 11:14:26

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 265776)
acu cativa ani,i-a lovit apa pe secuii din harghita -covasna, toate satele din jur au sarit cu voluntari ca sa-i ajute pe cei loviti de ape !

imi pare bine, ca cineva a sesizat in aceasta postare esenta esentelor problemei romanesti, restu sunt numai discutii si aruncare de pisica moarta la politicieni !
poporu de jos ce face ? calitatea lui cum e ?
intrebarile astea le pun celor care se reped sa paseze intreaga reponsabilitate numai si numai la omaneii politici, pentru cvasi-falimentul tarii !!!

cine esti tu ca sa acuzi la gramada niste oameni pe care nu ii cunosti, adica neprincipial? de unde atata tupeu obraznic???

nela_27 03.07.2010 11:42:31

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 265838)
Da, dar sa nu uitam ca gunoiul unuia reprezinta comoara altuia!

Daca ai fi in situatia celor loviti de ape si ai primi ''ajutoare'' constand ]n haine murdare, pe care eventual le-ai da foc si nu le-ai imbraca, n-ai mai considera ca ''gunoiul unuia reprezinta comoara altuia''...

nela_27 03.07.2010 11:49:52

Citat:

În prealabil postat de Pandion (Post 265852)
Neyra, ma bucur ca te-ai insanatosit dupa o incercare atat de grea, in ceea ce priveste postarea mea cred ca nu m-ai inteles foarte bine, convingerea mea fiind ca aceste catastrofe nu au absolut nicio legatura cu vreun semn, atentionare din partea lui Dumnezeu, ci sunt consecinte naturale a diverselor activitati distructive ale oamenilor. Ca este invocat numele lui Dumnezeu in astfel de situatii tine mai mult de faptul ca omul de obicei isi aduce aminte de Creator mai mult cand ii este rau sau pentru ca trebuie sa fie cineva vinovat, oricine, numai propria persoana nu. Asa a fost de la inceput si continua si in prezent. Pentru ceea ce este rau noi suntem vinovati, noi si numai noi. Ce putem face? Sa iesim putin din starea de comoditate si sa incepem usor, usor sa facem din binele care sta nefacut de multa vreme.

Iti dau dreptate, intotdeauna cand suntem la necaz consideram ca Dumnezeu e vinovat pentru suferintele noastre, cand, de fapt, trebuia sa facem ceva noi pentru intarirea digurilor. E mai simplu pt noi sa zicem '' Asa a vrut Dumnezeu'' in loc sa facem ceva. Eu stiu ca suntem pacatosi si am merita sa fim pedepsiti pentru pacatele noastre, dar ar trebui sa constientizam ca nu s-a facut nimic pentru a evita asemenea catastrofe, autoritatile au asteptat parca sa se intample minuni si digurile sa nu se surpe, desi nu s-au mai efectuat lucrari la ele de zeci de ani...

Iubirea 03.07.2010 12:14:06

Problema catastrofelor naturale trebuie pusa pe plan general...ceea ce se intampla acum in Romania la capitolul inundatii este nimic fata de ce a fost cu putin timp in urma in Brazilia si China. In rest in ultimii ani daca nu sunt inundatii sunt cutremure sau incendii sau tzunami sau alunecari de teren...etc
Ideea este ca omenirea se autodistruge nu Dumnezeu ne distruge, El nu ne-a creat sa ne omoare.
Toata interventia omului asupra planetei si a naturii a fost spre distrugere, asa ca nu trebuie sa ne plangem, daca putem sa mai salvam ceva bine...daca nu sa constientizam acest aspect si sa ne canalizam spre noi insine, spre sufletele noastre...

Dragos - NL 03.07.2010 12:49:47

si nu e vorba de omul obisnuit. ci de exploatarea industriala, de corporatii, adica de cei care le conduc. acei cativa hotarasc soarta intregii planete, iar scopul lor este unul singur: banul.

Radu32 04.07.2010 09:05:39

Citat:

În prealabil postat de Dragos - NL (Post 265854)
cine esti tu ca sa acuzi la gramada niste oameni pe care nu ii cunosti, adica neprincipial? de unde atata tupeu obraznic???

eu nu am facut atac la persoana,asa cum dumneata nu te feresti cu seninatate sa faci !
insa nu ma deranjeaza,ca nu-s suparacios din fire !
ca si silogism logic aveti dreptate,fac o greseala sofistica-aici fiind un paralogism,adica o eroare voita- in logica se numeste : generalizare pripita !

Daca cu formalismul e clar, va intreb, oare situatia reala cum e ?
si iara o intrebare firesca si logica :
tara cine o face ,300 de pliticieni sau 22 de milioane de romani ???
orice tara e pe masura locuitorilor ei,ar fi o premisa logica clara !
deductiile sa le faceti dvs !

Dragos - NL 05.07.2010 07:47:11

in opinia mea tara este facuta de conducatori.

altfel conceptul de putere nu ar mai avea sens in nici o situatie.

eduardd 05.07.2010 09:02:28

"Asa ne trebuie" Un cuvant dur daca vine din partea unuia ce NU A STAT IN APA

:2:Atat m-am abtinut sa nu scriu la acest topic.
Vreau sa va spun doar atat. Cuvantul unui copil de 14 ani.
Cum mama aceasta este un forum crestin ortodox? Pai atunci ce e cu titlul acesta? "Asa ne trebuie"?? Oare cel ce a scris asa e dintre cei care si-au pierdut casa?? Sau doar isi da cu parerea de acasa din fotoliu?

Nu poti spune unui om cazut deja, asa iti trebuie!! Ii spui, dar dupa ce il ajuti sa se ridice ca sa poata intelege de ce s-au intamplat acestea. Altfel il aduci in pragul deznadejdii si nu va folosi nimic din acest necaz.

Da, am vazut la TV cum oameni batrani spuneau, ehhh asta-i viata! La unii mai rau la altii mai bine. Nu ma interesaza sa ajut, punga-i goala!
Mai, nu ai nimic da macar RUGACIUNE! Dar daca nici de asta nu ai...atunci Domnul cu mila!
Nu spun ca nu aveti dreptate sa fiti maniosi! Si eu sunt! Chiar ma bate gandul sa plec din tara asta pentru ca am obosit! Dar chiar si asa, nu am dreptul sa imbrancesc mai tare un om cazut in loc sa il ajut sa se ridice intai!
Ce facem noi ca sa ii ajutam pe cei napastuiti? Stam si dezbatem pe un forum cum ar fi trebuit sa se comporte ei in fata apelor.. Oare nu ne dam seama cat de penibili suntem? Cu ce ne detasam fata de cei pe care ii criticam? CU CE? Si ei si noi dam sfaturi nu ajutor concret! Cu ce suntem mai buni decat ei? Cu ce?
Daca procedez asa....nici macar Crestin nu ma pot numi!

razvan_andrei 05.07.2010 10:41:22

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 265776)
poporu de jos ce face ? calitatea lui cum e ?
intrebarile astea le pun celor care se reped sa paseze intreaga reponsabilitate numai si numai la omaneii politici, pentru cvasi-falimentul tarii !!!

Da' cui sa arunc responsabilitatea in situatiile astea? Babutei cu casa din chirpici? Poate omul de rand sa administreze un sistem hidrografic? Crezi ca daca faci un dig in fatza casei, gata, ai scapat?
Si ca sa fiu putin rau, ca asa vad ca se poarta pe topicul asta, calitatea poporului este asa cum este si calitatea conducatorilor. Noi i-am pus in frunte, nu s-au urcat singuri.

razvan_andrei 05.07.2010 10:55:01

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 265546)
Construirea de biserici nu este nicidecum dorinta "boborului", ci a soborului! In Romania credinta exista doar de Pasti si Craciun (ma distreaza teribil cand aud "Fata, Hristos a Inviat!") sau la aerisitul moastelor.
Totusi in Romania exista ceva care poate fi confundat cu credinta. Spusese cineva de lenesul din poveste. La noi, aproape toti, inclusiv cei criticati de Erethorn, asteapta sa vina cineva de sus sa le rezolve problemele.Ca o fi Basescu sau D-zeu nu mai conteaza. De ce nu cade responsabilitatea pe fiecare din noi? Vine apa, iti ia casa si tu stai si te uiti?

Pai si ce vrei sa fac mai nene cand vin ape pana la streasina casei: sa o apuc de horn si sa o tin pe loc? Incerc sa scap cu viata mai intai, si apoi daca s-o mai putea ceva. Ce poti sa faci cand ploua torential continuu si raul isi iese din albie, iar pamantul e plin de apa? Ma uit cum creste apa din ce in ce mai mult, pe fiecare minut ce trece. Ce pot altceva sa fac? Eventual mai scot cateva lucruri de prin casa(daca mai apuc). Nu stiu unde stai tu, insa eu stau la tara. Si am vazut cum in 10 min apa poate sa creasca o jumate de metru. Si asta din cauza torentelor ce se strangeau de pe dealuri. Si tu mai zici de aia care stau langa rauri. In fatza naturii, omul e neputincios.
E usor sa-i critici si sa le scoti ochii. Si daca ar fi sa fiu putin sarcastic, oamenii aia care stateau degeaba erau mai isteti decat aia care faceau un dig de cativa zeci de cm: ce poate sa faca un dig din saci de nisip in fatza unui debit infernal de apa? Daca ar fi fost sa se faca ceva, trebuia facut cu mult timp inainte sa vina apele. Si nu de catre oamenii de rand, ci de catre cei care administreaza tara asta.

sergiu 05.07.2010 11:08:05

Citat:

În prealabil postat de Pandion (Post 265422)
Inundatiile sunt un semn, o atentionare de la Dumnezeu? Nu cumva ne-o facem cu mana noastra? Toti suntem de vina mai mult sau mai putin, contribuim la aceste fenomene si la distrugerea acestei planete.

Ai atins adevarul. E din ce in ce mai multa apa pe planeta din cauza topirii ghetarilor. Nu trebuie sa fii mare invatat sa vezi cu ochiul liber acest lucru. Inundatii simultan in zeci de locuri pe planeta inseamna ceva. Si nu e vorba ca s-ar razbuna Dumnezeu pe romani. Ce sa te mai razbuni pe ei ca si asa sunt morti inca in viata (zombies)? Pur si simplu se implineste ce au scris scripturile acu milenii. Si nu se intampla doar romanilor ci tuturor. Acum unii nu platesc si cred ca vor fi scutiti, dar nu vor fi. In curand vor incepe sa cada piesele dominoului si vom fi afectati absolut cu totii.
In ce priveste acei sateni care stau cu mainile in san, sunt o realitate peste tot. Sun victime ale de-Dumnezeirii practicata de comunisti. Daca nu mai e Dumnezeu dispare si bunul simt, si dragostea, si speranta etc etc

sergiu 05.07.2010 11:52:40

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 266302)
Crezi ca daca faci un dig in fatza casei, gata, ai scapat?

Ei vezi, aici e diferenta! Daca ar fi facut macar un dig in fata casei nu ar fi zis poate nimeni nimic! Dar NU! Nu fac absolut nimic! Exact ca cainele ala prost din fabula: pai de ce sa-mi fac casa pt la iarna?? Ca acum uite ce cald si frumos e! Si e mult mai placut sa stai la umbra unui copac decat sa muncesti.
Unde stau ai mei la tara e panta. Cand ploua vine destul de multa apa. Ai mei au construit cu forte proprii un sant pe care l-au betonat si prin care apa inconjoara curtea lor si gradina si se duce in drumul ei la vale. Vecinul din vale nu a vrut sa faca si el un mic efort, NU! in loc a venit pe ascuns impreuna cu alt vecin - un betiv si ala si a incercat sa le astupe la ai mei santul ca sa le fie inundata curtea la ai mei si sa nu se duca apa prin sant. Au murit acei vecini si Dumnezeu sa-i ierte ca mari dobitoace au fost si unul si celalalt!
Eu de ceva timp cand vad cadrele alea la tv schimb canalul si-mi vad de treaba! Da, mi-e mila, dar nu de ce li se intampla ci de starea in care au ajuns! Eu daca as fi astia cu ajutorul as face in felul urmator: va dam ajutor dar la fiecare om voluntar, pompier etc va trebui sa veniti si voi cu cel putin 2 oameni ca sa participe la lucrari. Venim cu materiale, utilaje etc dar sa veniti si voi cu forta de munca! Nu veniti voi in intampinare nu venim nici noi!!! PA! Altfel e vorba aia: prostul moare de grija altuia!
Ati observat ca in cadrele alea pe la tv arata mai mult femei cu casele inundate?? Femei de 30-40 de ani cu copii proaspat ploditi si barbatii lipsesc cu desavarsire! Unde sunt?? La crasma? Dorm beti in casa? Unde sunt? Acuma fac rau ca-i judec dar uneori e greu sa te abtii...Doamne iarta-ma!

Mihailescu-Marin Daniel 05.07.2010 12:21:45

Acum stateam si ma gandeam la ce am vazut acum cativa ani buni prin reportaje, pe internet. Pe undeva prin Romania, prin nu stiu ce comuna o Sfanta Icoana a Maicii Domnului lacrima; deabea acum inteleg sensul cuvintelor unei calugarite care avuse un vis in care ii spunea Maica Domnului plangand, sa ne pocaim noi romanii.
Iar noi romanii nu ne-am pocait, si uite cum val dupa val, apa loveste, guvernul loveste, pacat.... mare pacat, caci stiu ca suntem oameni buni in adancul sufletului, stiu ca avem o tara extraordinar de frumoasa, stiu ca suntem un popor crestin ortodox.

Haideti sa luam aceasta pedeapsa a lui Dumnezeu inspre bine nu inspre rau, au murit oameni, poate o sa mai moara din cauza inundatiilor, doar istoria se repeta dar cred ca Dumnezeu pe pedepseste pentru ca ne iubeste si vrea tot binele pentru noi, vrea sa ne intoarca pe calea cea buna. Stiu ca este nedrept sa spun lucrurile astea dar stie cineva oare care sunt planurile lui Dumnezeu?.....................

Sa traim cu speranta ca bunul Dumnezeu ne va auzi rugaciunea, plansul si suferinta din suflet si va opri apele.

Sa speram ca noi romanii ne vom intoarce din nou la adevarata credinta ortodoxa, o vom respecta si ii vom face cinste prin post si rugaciune, atat cat poate fiecare.

Doamne ajuta si Maica noastra Sfanta Fecioara Maria sa ne ajute sa trecem cu bine peste aceste probleme.

P.S.: Uite ca a inceput din nou sa ploua. Brasov, 05.07.2010, ora 12:21

razvan_andrei 05.07.2010 12:24:04

Citat:

În prealabil postat de sergiu (Post 266319)
Ei vezi, aici e diferenta! Daca ar fi facut macar un dig in fata casei nu ar fi zis poate nimeni nimic! Dar NU! Nu fac absolut nimic! Exact ca cainele ala prost din fabula: pai de ce sa-mi fac casa pt la iarna?? Ca acum uite ce cald si frumos e! Si e mult mai placut sa stai la umbra unui copac decat sa muncesti.
Unde stau ai mei la tara e panta. Cand ploua vine destul de multa apa. Ai mei au construit cu forte proprii un sant pe care l-au betonat si prin care apa inconjoara curtea lor si gradina si se duce in drumul ei la vale. Vecinul din vale nu a vrut sa faca si el un mic efort, NU! in loc a venit pe ascuns impreuna cu alt vecin - un betiv si ala si a incercat sa le astupe la ai mei santul ca sa le fie inundata curtea la ai mei si sa nu se duca apa prin sant. Au murit acei vecini si Dumnezeu sa-i ierte ca mari dobitoace au fost si unul si celalalt!
Eu de ceva timp cand vad cadrele alea la tv schimb canalul si-mi vad de treaba! Da, mi-e mila, dar nu de ce li se intampla ci de starea in care au ajuns! Eu daca as fi astia cu ajutorul as face in felul urmator: va dam ajutor dar la fiecare om voluntar, pompier etc va trebui sa veniti si voi cu cel putin 2 oameni ca sa participe la lucrari. Venim cu materiale, utilaje etc dar sa veniti si voi cu forta de munca! Nu veniti voi in intampinare nu venim nici noi!!! PA! Altfel e vorba aia: prostul moare de grija altuia!
Ati observat ca in cadrele alea pe la tv arata mai mult femei cu casele inundate?? Femei de 30-40 de ani cu copii proaspat ploditi si barbatii lipsesc cu desavarsire! Unde sunt?? La crasma? Dorm beti in casa? Unde sunt? Acuma fac rau ca-i judec dar uneori e greu sa te abtii...Doamne iarta-ma!

Da, Sergiu, insa acolo nu e ca la mine sau ca la tine. La asta m-am referit cand am facut afirmatia cu digul.
Tocmai am citit pe pagina web a unui ziar ca Dunarea a atins cea mai inalta cota de inundatii din instorie: 672cm. Digul are in jur de 1000 si au spus ca e posibil sa il depaseasca. Daca o sa iasa Dunarea o sa fie prapad. Acolo cine mai e de vina? Omul care sta langa Dunare?

Doriana 05.07.2010 12:28:40

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 266331)
Daca o sa iasa Dunarea o sa fie prapad. Acolo cine mai e de vina? Omul care sta langa Dunare?

Am vazut la Tv cum in Galati se construia un dig. Sac cu sac, ca sa nu intre Dunarea pe sosea. Cei ce-l construiau au fost intrebati ce pot face galatenii. Raspuns: "Sa vina sa ne ajute. Pana astazi nu s-a prezentat nici un voluntar."

razvan_andrei 05.07.2010 12:33:59

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 266333)
Am vazut la Tv cum in Galati se construia un dig. Sac cu sac, ca sa nu intre Dunarea pe sosea. Cei ce-l construiau au fost intrebati ce pot face galatenii. Raspuns: "Sa vina sa ne ajute. Pana astazi nu s-a prezentat nici un voluntar."

Nu ai inteles aluzia mea. Cei care se ocupa cu administratia au fost avertizati si trebuiau sa-si puna semne de intrebare in legatura cu digul ala, avand in vedere ce s-a intamplat in ultimii ani. Trebuia sa fie inaltat si consolidat digul dinainte, si nu cu saci de nisip. Ai si tu dreptate, insa nu-i mai ataca doar pe oamenii de rand.

Dragos - NL 05.07.2010 12:45:56

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 266333)

si cum fac? plec de la servici si anunt ca "io ma duc sa ajut la dig"?

eu nu pricep. bai frate voi ganditi inainte... sau dupa?...

Doriana 05.07.2010 13:00:07

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 266336)
Nu ai inteles aluzia mea. Cei care se ocupa cu administratia au fost avertizati si trebuiau sa-si puna semne de intrebare in legatura cu digul ala, avand in vedere ce s-a intamplat in ultimii ani. Trebuia sa fie inaltat si consolidat digul dinainte, si nu cu saci de nisip. Ai si tu dreptate, insa nu-i mai ataca doar pe oamenii de rand.

Nu te-am contrazis, doar ca citind ce-ai scris mi-am amintit...nici macar un voluntar...

Dragos, toti oamenii sunt la servici, 24 de ore din 24 si nu exista cine sa ajute...am inteles...

Radu32 05.07.2010 16:12:07

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 266302)
Da' cui sa arunc responsabilitatea in situatiile astea? Babutei cu casa din chirpici? Poate omul de rand sa administreze un sistem hidrografic? Crezi ca daca faci un dig in fatza casei, gata, ai scapat?
Si ca sa fiu putin rau, ca asa vad ca se poarta pe topicul asta, calitatea poporului este asa cum este si calitatea conducatorilor. Noi i-am pus in frunte, nu s-au urcat singuri.

Ai dreptate,referitor la situatia cu inundatiile, si eu nu ma referam neaparat la oamenii aceia,ci la nivelul intregii tari !
pai daca tara nu produce ( apropo,parca importam 75 % din alimente !!! nota bene !~),cum pot sa existe bani,care sa fie alocati la inundatii sau la prevenirea lor ???
Daca consumam ca popor mai mult decat producem,de unde sa avem bani ???

Taranul nu stie cum sa fuga de la tara,la oras !
Ferme agricole, si crescatorii de vaci si oi nu se inghesuie mai nimeni sa faca...desigur ca se fac cu o munca uriasa si plin de balega toata ziua, si nu stand la bloc in fata tv-ului,cu berea in fata !

Radu32 05.07.2010 16:16:11

Citat:

În prealabil postat de sergiu (Post 266319)

ai sesizat exact adevarul ! situatia se vede cu ochiul liber si e valabiula la nivelul intregii tari, si nu neparat in cazuri de inundatii !
apare foarte clar de ce tara e saraca, si nu se dezvolta economic si material suficient !

razvan_andrei 06.07.2010 16:51:01

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 266370)
ai sesizat exact adevarul ! situatia se vede cu ochiul liber si e valabiula la nivelul intregii tari, si nu neparat in cazuri de inundatii !
apare foarte clar de ce tara e saraca, si nu se dezvolta economic si material suficient !

Daca sistemul de educatie este praf, daca sistemul medical este praf, daca sistemul pentru siguranta oamenilor este bun de aruncat la gunoi, daca cei care conduc aceasta tara sunt niste incompetenti, cum ai vrea ca oamenii care ies din scoli sa aiba un punct mai larg si corect de vedere in ceea ce priveste munca? Da, sunt de acord ca multi romani prefera sa toarne tuiculita pe gatlej si sa-si bata nevasta ca nu le-au facut de mancare, decat sa munceasca, insa tragic este ca cei care vor iesi de pe bancile scolilor, cei care reprezinta viitorul tarii nu arata mai bine decat cei de azi, ba din contra.

Radu32 06.07.2010 21:39:06

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 266645)
Daca sistemul de educatie este praf, daca sistemul medical este praf, daca sistemul pentru siguranta oamenilor este bun de aruncat la gunoi, daca cei care conduc aceasta tara sunt niste incompetenti, cum ai vrea ca oamenii care ies din scoli sa aiba un punct mai larg si corect de vedere in ceea ce priveste munca? Da, sunt de acord ca multi romani prefera sa toarne tuiculita pe gatlej si sa-si bata nevasta ca nu le-au facut de mancare, decat sa munceasca, insa tragic este ca cei care vor iesi de pe bancile scolilor, cei care reprezinta viitorul tarii nu arata mai bine decat cei de azi, ba din contra.

ideologia comunista si-a lasat amprenta la greu asupa mentalitatii cetatenilor :
ce zice stanga comunista ?
axioma : omul se educa prin scoala,deci scoala rezova orice in societate,pt ca scoala modifica omul !
ce zice dreapta nationalista de tip fascist ?
axioma : spiritul etnic si insusirile ereditare ale unui popor fac de fapt calitatea lui, si ele dau tipul de educatie pe care o aplica cetatenilor !

daca adevarul ofi la mijloc,intre cele doua nu stiu, dar tare imi e frica ca e mai adevarata a doua !
adica, namtul ai tot naemt, tiganul tot tigan, oricate scoli ar face !
e o morala populara ardeleneasca !
a nu se intelege ca trebuie sa discriminam pe careva !

eodor nastasa 06.07.2010 23:58:18

Mai pacat, de oamenii aia de au murit inecati...Trebuia sa-si monteze singuri siteme de avertizare in timp util, si, mai trebuia sa consolideze/construiasca digul singuri, singurei...Mai, terminati odata cu mentalitatea, bla, bla, puturosenia proverbiala, samd, mai, statu' ce face ? A ? Unde se "ushcesc" banii din taxa si biru' dat de roman ? Care mai este motivatia existentei acestui "stat", daca el nu face nimic ? Ce este "statul" asta despre care vorbiti ? Nimic mai, o simpla abstractiune care slujeste "elitei politice"(ha, ha, adica derbedeilor, oportunistilor si banditilor). Cereti de la omul simplu, ce mai ? Ce ? Sa faca autostrazi in voluntariat, sa o faca pe chirurgii voluntari, isu-isti voluntari, si Dumnezeu mai stie ce...Mai pestele de la cap se'npute, si v-o zice un "galatean" care stie ce-i aia peste...Nu sunt voluntari la dig in Galati, sa o credeti voi mai, sunt, si sunt multi, numa' ca nu dau bine la tv, ca-l "inerveaza" pe marinaru' de-i cocotat la Cotroceni in scaunu' domniei...ca de, nu l-au votat, si na' asa le trebe', sa dea Danubiu peste ei, sa-i inece, mama lor de bolsevici, galatenii astia...Mai trezirea, ati pus in domnie niste naparci, tradatori de neam si tara, da nu-i bai, poate invatati ceva din toate astea...Mai, a cui ii tara asta ? A ? Nu cumva este a romanilor, a tuturor romanilor ? A ? Io zic ca da, asa ca, mai baieti si fete, cred ca-i timpu' sa o luati indarat, si sa va manifestati ca si stapani de tara, nu ca niste slugi...Hai, ca din genunchi se vede doar bombeu' lu' bocancu', din picioare, mai, se vede ceru'...chiar daca bate vantu' printre zdrente.

razvan_andrei 07.07.2010 02:22:46

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 266707)
ideologia comunista si-a lasat amprenta la greu asupa mentalitatii cetatenilor :
ce zice stanga comunista ?
axioma : omul se educa prin scoala,deci scoala rezova orice in societate,pt ca scoala modifica omul !
ce zice dreapta nationalista de tip fascist ?
axioma : spiritul etnic si insusirile ereditare ale unui popor fac de fapt calitatea lui, si ele dau tipul de educatie pe care o aplica cetatenilor !

daca adevarul ofi la mijloc,intre cele doua nu stiu, dar tare imi e frica ca e mai adevarata a doua !
adica, namtul ai tot naemt, tiganul tot tigan, oricate scoli ar face !
e o morala populara ardeleneasca !
a nu se intelege ca trebuie sa discriminam pe careva !

Deja te duci la extrem. Am zis eu ca scoala modifica omul? Am spus ca ii poate largi orientul de cunoastere si il poate influenta in a lua anumite decizii. Decizii corecte, rationale, spre binele sau. Educatia parintilor este cea care modeleaza un copil, viitor elev, student, muncitor. Dar cum naiba se face ca in ultimii ani tara asta s-a prostit in ultimul hal? Ma uitam la stiri cum in Bucuresti procentul de promovare la bac a scazut cu 20% fatza de 2009. Romanii nu sunt oameni prosti si nici lenesi. Insa lipsa de motivatie, halul in care a ajuns tara asta, te face sa traiesti in scarba si sila, si sa nu-ti mai pese de nimic. Si daca a ajuns asa n-a ajuns din cauza omului de rand. Spuneti continuu ca omul de rand e de vina si doar el. Da, e el de vina ca nu se impune in fatza dobitocilor care-s la putere. Pana la urma, ce inseamna 'democratie'? Puterea poporului. Dar eu nu vad vreo putere a noastra aici...

P.S.: scuze daca msjul e offtopic

Radu32 08.07.2010 12:11:53

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 266808)
Deja te duci la extrem. Am zis eu ca scoala modifica omul? Am spus ca ii poate largi orientul de cunoastere si il poate influenta in a lua anumite decizii. Decizii corecte, rationale, spre binele sau. Educatia parintilor este cea care modeleaza un copil, viitor elev, student, muncitor. Dar cum naiba se face ca in ultimii ani tara asta s-a prostit in ultimul hal? Ma uitam la stiri cum in Bucuresti procentul de promovare la bac a scazut cu 20% fatza de 2009. Romanii nu sunt oameni prosti si nici lenesi. Insa lipsa de motivatie, halul in care a ajuns tara asta, te face sa traiesti in scarba si sila, si sa nu-ti mai pese de nimic. Si daca a ajuns asa n-a ajuns din cauza omului de rand. Spuneti continuu ca omul de rand e de vina si doar el. Da, e el de vina ca nu se impune in fatza dobitocilor care-s la putere. Pana la urma, ce inseamna 'democratie'? Puterea poporului. Dar eu nu vad vreo putere a noastra aici...

P.S.: scuze daca msjul e offtopic

problema, e mai complexa,...poate ca o mina de intelectuali,si oraseni nu or fi prosti, cum ai zis tu !
poate ca o mana de romani nu or fi lenesi, la fel !

dar grosul,dar masa ? aia care se uita la otv, aia care asculta manele,si la tara si la oras...cu aia cum e ? ,aia care mergand la iarba verde arunca gunoaie peste tot ,utiand sa se arunce si pe ei...(facand o gluma ! ) cu aia cum e ?

Romanu care trece pe linie continua, cand trecerea e la 100 de pasi ( vorbesc ca si sofer), nu are el sadit in mental,ca e bine sa scurtircuitezi, adica, sa fentezi,ca sa ajungi mai repede, sa castigi mai mult !
E ceva putred frate, in danemarca !
Se vede de la o posta !

Pr.Coriolan 08.07.2010 13:41:04

Parteneriat al TVR cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei (ortdoxa) si Episcopia de Iasi (romano-catolica):

http://www.ercis.ro/actualitate/viata.asp?id=20100719

eduardd 08.07.2010 19:08:02

Reclama mascata?!?

Mda!

Sincer ma deranjeaza sa vad pe un forum ORTODOX programul diacezei catolice!

Va invitam parinte (sau ce sunteti) sa vizitati acest topic http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=9964
deschis de fratele nostru Cristian!
ESte adevarat, suferinta nu tine cont de religie sau nationalitate...dar! Din respect pentru administratorii acestui forum, puteati accesa prima pagina si gaseati acest apel:
http://www.crestinortodox.ro/stiri/m...tii-76622.html

Nu ne trebuie reclama mascata la site catolice!
Daca acest gest a fost facut fara rea intentie va rog pe viitor sa tineti cont de doleantele noastre, pentru a evita aceste neplaceri.

Pr.Coriolan 08.07.2010 19:48:30

Este vorba despre un parteneriat cu MITROPOLIA MOLDOVEI SI A BUCUVINEI (ortodoxa) si cu Episcopia catolica.Reclama la ce?La faptul ca TVR impreuna cu Biserica ortodoxa si cea Catolica din Moldova ajuta sinistratii?E important site-ul pe care a aparut sau ce se face pentru sinistrati?

eduardd 09.07.2010 07:46:24

scuze de offtopic

Am o singura intrebare:
Pentru ce ai ales dumneata un preot catolic sa postezi pe un forum ORTODOX?

Nu am nimic personal (ale Lui sunt toate!!) cu cei de alta confesiune (cei mai vechi de pe forum care ma cunosc stiu asta) dar ma deranjeaza sa vad cum, imediat ce s-a infiintat acest topic si unii au scris sa ramana (sper sa inteleaga acum fapta milosteniei lor!!!) cum a aparut chiar si un preot catolic!! Poate vine si unul protestant daca tot e milostenie, nu?
Maine, poimaine veti incepe sa impartiti sfaturi fratilor ortodocsi asa...din iubire fata de aproapele.

Daca adminul nu i-a atitudine ma voi retrage definitiv de pe acest forum.
Daca vroiam invataturi catolice sau protestante intram pe un forum de-al lor.

heaven 09.07.2010 08:11:06

Eduardd,iertare,dar omul nu a facut nimic rau...de ce sa il atacam asa?
Ar trebui sa ne bucuram ca o astfel de actiune are loc pentru amaratii aceia de sinistrati!

Ina-Ina 09.07.2010 08:45:17

Citat:

În prealabil postat de Pr.Coriolan (Post 267391)
Este vorba despre un parteneriat cu MITROPOLIA MOLDOVEI SI A BUCUVINEI (ortodoxa) si cu Episcopia catolica.Reclama la ce?La faptul ca TVR impreuna cu Biserica ortodoxa si cea Catolica din Moldova ajuta sinistratii?E important site-ul pe care a aparut sau ce se face pentru sinistrati?

Din pacate pentru unii este mai important orgoliul propriu. Omul s-a dat jos din copac dar nu si de pe balansoar. Unii nu se pot inalta decit daca coboara sau injosesc pe altii sau ceea ce fac acestia...Chiar si sinistratii ar trebui impartiti, ai nostri, ai vostri... Uitam mereu ca nu Dumnezeu a inventat granitele ci omul.

eduardd 09.07.2010 09:10:46

Heaven,
eu nu discreditez pe nimeni. Si ca sa iti arat concret ca nu sunt simple vorbe cele ce afirm pe aici, uite, citeste aici o mai veche postare de a mea:

Odata am fost cu o prietena (catolica) la parintele. Avea tatal paralizat in spital si cancer de prostata. Medicii erau rezervati..i-au dat doar o luna maxim. Prietena mea G. stiind de parintele Teofan ma roaga sa o duc la el. Am ajuns, Gabi statea cu capul in pamant si plangea, nici nu stia cum sa i se adreseze..parintele o priveste.. nu spune nimic..apoi deodata zice: Tu nu esti de-a mea (fiind botezata catolica) dar te ajut, sa nu ramana Hristos mincinos " Pe cel ce va veni la Mine nu-l voi scoate afara"
preluat de aici http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=4736

Revin deci, nu e vorba de sinistrati aici ci de scopul cu care a inceput sa posteze pe acest forum ORTODOX un preot catolic! Mi-am spus parerea si la topicul dedicat lor "catolicii sa ramana sau sa plece".
Cinste celor ce ajuta dar aici NU despre asta e vorba!!

heaven 09.07.2010 09:24:11

Si totusi nu ai nici o dovada care sa sprijine afirmatia ca in spatele promovarii actiunii umanitare se ascunde scopul parsiv de a face reclama unui site catolic.Este o simpla supozitie...
Personal gasesc esential sa avem in vedere tocmai acest demers pentru ajutorarea celor aflati la ananghie.
Si revenind la ceea ce tu banuiesti,presupunand ca ar fi asa...ce crezi ca se poate intampla?Crezi ca un ortodox se converteste la religia catolica doar ca a citit pe un forum?
Asa,cine vrea poate da un simplu search pe google si gaseste site-urile lor,activeaza pe ele,intra intr-o biserica de a lor etc.
Dar,mie tot mi se pare o simpla supozitie si cred ca ai exagerat sa reactionezi asa fara sa ai macar niste dovezi concrete in acest sens.
Nu iau partea nimanui,insa imi doresc sa raman obiectiva,deci sa ma ierti daca nu pot fi de acord in privinta spuselor tale.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:29:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.