Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Iadul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9767)

Guru inc. 19.06.2011 19:02:43

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 370113)
Oamenii isi imagineaza iadul ca fiind un loc in care Dumnezeu ar fi absent. Nu este absent, El isi revarsa iubirea si asupra celor de aici. Dar din cauza refuzului relatiei si unirii cu El in aceasta lume, devin incapabili sa se impartaseasca de iubirea Sa, iar aceasta lipsa le aduce suferinta.

Daca Dumnezeu i-ar mantui si pe cei ce au refuzat relatia cu El, ar fi nedrept. Ar insemna sa nu mai tina seama de libertatea omului. Asa ca trebuie sa intelegem ca Dumnezeu nu se uneste cu omul, decat daca acesta doreste.

nu prea are sens ce ziceti.cel putin pentru mine.

costel 19.06.2011 19:16:28

Sfintii Parinti spun ca Dumnezeu este precum lumina soarelui, care nu se schimba in functie de ochiul omului. Este aceeasi si pentru ochiul sanatos si pentru cel bolnav. Numai ca dupa cum celui sanatos lumina ii aduce bucurie, ca se poate impartasi de cele din lume, ochiului bolnav ii aduce suferinta, caci este incapabil sa o primeasca. Asa si cu Dumnezeu, El ramane acelasi, nu este pentru unii iubire, iar pentru altii pedeapsa. Sper ca m-am facut inteles. De nu, va doresc putere sa traiti iubirea lui Dumnezeu si veti intelege mai multe fata de cele expuse de mine.

Guru inc. 19.06.2011 19:18:22

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 370125)
Sfintii Parinti spun ca Dumnezeu este precum lumina soarelui, care nu se schimba in functie de ochiul omului. Este aceeasi si pentru ochiul sanatos si pentru cel bolnav. Numai ca dupa cum celui sanatos lumina ii aduce bucurie, ca se poate impartasi de cele din lume, ochiului bolnav ii aduce suferinta, caci este incapabil sa o primeasca. Asa si cu Dumnezeu, El ramane acelasi, nu este pentru unii iubire, iar pentru altii pedeapsa. Sper ca m-am facut inteles. De nu, va doresc putere sa traiti iubirea lui Dumnezeu si veti intelege mai multe fata de cele expuse de mine.

ati fost vreodata in Iad?

paprika 19.06.2011 19:20:56

nici pt mine ca ortodoxa niciodata nu a avut sens povestea cu iadul si raiul. mi se pare ca nu avem curajul sa stam sa ne gandim putin ce rost are toata treaba asta. ce are de castigat Dumnezeu daca ma creeaza stiind dinainte unde voi ajunge, ca doar le stie pe toate?
mi se pare doar o metoda de a baga spaima in crestini si va vad ca incercati prin toate mijloacele sa aduceti argumente in sprijinul acestor idei in care poate nici nu mai credeti atat de mult.
parerea mea este ca noi toti suntem intr-o continua evolutie spirituala si ca trebuie sa invatam din greselile noastre si sa avansam, pana la desavarsire.
ce se intampla cu oameni diabolici gen violatori si criminali nu stiu, dar nu mi se pare plauzibil ca cineva sa arda in focuri vesnice...

costel 19.06.2011 19:28:37

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370126)
ati fost vreodata in Iad?

V-am raspuns cu gandul ca veti intelege ceva, se pare ca vreti sa va distrati. Eu nu voi mai lua in discutie postarile dumneavoastra.

Guru inc. 19.06.2011 19:29:25

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 370132)
V-am raspuns cu gandul ca veti intelege ceva, se pare ca vreti sa va distrati. Eu nu voi mai lua in discutie postarile dumneavoastra.

jur pe Dumnezeu ca nu am intrebat asta ca sa imi bat joc.raspundeti-mi va rog.

gabriela8 19.06.2011 19:38:49

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370117)
de ce in Vechiul Testament nu exista conceptul de Iad/Gheena ?

E posibil ca Dumnezeu sa aiba vrajmasi?

Vrajmasul lui Dumneze e diavolul.
De unde stiti ca in Vechiul Testament, nu exista conceptul de iad? Mantuitorul Hristos S-ar mai fi coborat( dupa Inviere) la iad daca nu ar fi existat?

Guru inc. 19.06.2011 19:40:06

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 370137)
Vrajmasul lui Dumneze e diavolul.
De unde stiti ca in Vechiul Testament, nu exista conceptul de iad? Mantuitorul Hristos S-ar mai fi coborat( dupa Inviere) la iad daca nu ar fi existat?

Daca Dumnezeu are vrajmas de ce nu il distruge?

gabriela8 19.06.2011 19:41:02

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370133)
jur pe Dumnezeu ca nu am intrebat asta ca sa imi bat joc.raspundeti-mi va rog.

Ar trebui sa fim mai atenti ce spunem, nu suntem copii sa juram pentru a fi crezuti si mai ales pe Numele Lui Dumnezeu.
Am impresia ca intrebati asa fara sa va intereseze cu adevarat, pur si simplu ne "cercetati".

Carui cult apartineti?

Guru inc. 19.06.2011 19:42:56

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 370140)
Ar trebui sa fim mai atenti ce spunem, nu suntem copii sa juram pentru a fi crezuti si mai ales pe Numele Lui Dumnezeu.
Am impresia ca intrebati asa fara sa va intereseze cu adevarat, pur si simplu ne "cercetati".

Carui cult apartineti?

am jurat chiar pe Dumnezeu ca sa ma creada, si am fost sincer.nu am vrut sa-mi bat joc de el sau sa rad cand l-am intrebat daca a fost in iad.dupa ce imi va raspunde ve-ti vedea de ce am intrebat.

crestin ortodox

gabriela8 19.06.2011 19:44:45

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370139)
Daca Dumnezeu are vrajmas de ce nu il distruge?

Eu cred ca diavolul prin ispitele care le da, "ne ajuta" la mantuire. In sensul ca atunci cand le biruim, ne apropiem de Dumnezeu. Dumnezeu lasa si graul si neghina pana la seceris.
Si apoi puterea diavolului e limitata, ispitirea asupra omului este tot cu ingaduinta lui Dumnezeu.(Iov)

gabriela8 19.06.2011 19:46:39

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370141)
am jurat chiar pe Dumnezeu ca sa ma creada

crestin ortodox

Daca sunteti crestin ortodox, de ce nu treceti in dreptul dumneavoastra confesiunea?

Si apoi, nu stiti ca este pacat sa juram?

Guru inc. 19.06.2011 19:47:17

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 370143)
Eu cred ca diavolul prin ispitele care le da, "ne ajuta" la mantuire. In sensul ca atunci cand le biruim, ne apropiem de Dumnezeu. Dumnezeu lasa si graul si neghina pana la seceris.
Si apoi puterea diavolului e limitata, ispitirea asupra omului este tot cu ingaduinta lui Dumnezeu.(Iov)

in cazul asta diavolul nu e un agent de-al lui Dumnezeu?

gabriela8 19.06.2011 19:49:26

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 370113)
Oamenii isi imagineaza iadul ca fiind un loc in care Dumnezeu ar fi absent. Nu este absent, El isi revarsa iubirea si asupra celor de aici. Dar din cauza refuzului relatiei si unirii cu El in aceasta lume, devin incapabili sa se impartaseasca de iubirea Sa, iar aceasta lipsa le aduce suferinta.

Daca Dumnezeu i-ar mantui si pe cei ce au refuzat relatia cu El, ar fi nedrept. Ar insemna sa nu mai tina seama de libertatea omului. Asa ca trebuie sa intelegem ca Dumnezeu nu se uneste cu omul, decat daca acesta doreste.

Foarte frumos raspuns, clar si la obiect.

gabriela8 19.06.2011 19:56:14

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370145)
in cazul asta diavolul nu e un agent de-al lui Dumnezeu?

Tu auzi ce spui? Cum sa fie diavolul agentul lui Dumnezeu? Ce au acelasi plan?:76::107:

Cei care slujesc diavolului nu sunt cu Dumnezeu. Diavolul incearca sa castige suflete pentru ca uraste omul, si il uraste pentru ca omul are sansa de mantuire, are posibilitatea de a ajunge de unde a plecat el. Dumnezeu ingaduie aceste ispite tocmai pentru ca respecta libertatea omului. Dumnezeu a lasat omului ca judecator pe pamant, constiinta. Aceasta il mustra sau il fericeste in functie de fapte.
Daca Dumnezeu ar distruge diavolul ar insemna sa oblige omul sa Il cinsteasca numai pe El. Dumnezeu ne-a pus inainte binele si raul depinde de noi ce alegem. S-a jertfit Mantuitorul pentru iertarea pacatelor noastre, dar mai mult de atat ce sa mai faca Dumnezeu? Adica numai El mereu, noi nimic?

Raziel 19.06.2011 19:57:54

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 370098)
Intelegi totul rational? Eu inteleg ca iadul inseamna durere, singuratate, intuneric, mustarea constiintei, lipsa Lui Dumnezeu etc. Nu cred ca exista ignoranta din partea mea, pentru mine lucrurile sunt clare.

Deci iadul e pe pamant :))
Si tot nu mi-a raspuns nimeni la intrebarea: Ce se intampla cu iadul si sufletele de acolo atunci cand Dumnezeu distruge toti dracii?

Guru inc. 19.06.2011 20:00:07

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 370149)
Tu auzi ce spui? Cum sa fie diavolul agentul lui Dumnezeu? Ce au acelasi plan?:76::107:

Cei care slujesc diavolului nu sunt cu Dumnezeu. Diavolul incearca sa castige suflete pentru ca uraste omul, si il uraste pentru ca omul are sansa de mantuire, are posibilitatea de a ajunge de unde a plecat el. Dumnezeu ingaduie aceste ispite tocmai pentru ca respecta libertatea omului. Dumnezeu a lasat omului ca judecator pe pamant, constiinta. Aceasta il mustra sau il fericeste in functie de fapte.
Daca Dumnezeu ar distruge diavolul ar insemna sa oblige omul sa Il cinsteasca numai pe El. Dumnezeu ne-a pus inainte binele si raul depinde de noi ce alegem. S-a jertfit Mantuitorul pentru iertarea pacatelor noastre, dar mai mult de atat ce sa mai faca Dumnezeu? Adica numai El mereu, noi nimic?

nu are nici un sens ce spui.adica daca diavolul nu ar exista atunci nu ar exista nici liber arbitru?conform invataturii ortodoxe diavolul a fost un inger care a cazut prin liberul arbitru.deci liberul arbitru exista fara sa fi existat diavol.chiar crezi ca e nevoie de diavol ca sa existe liber arbitru?daca Dumnezeu ar avea un vrajmas l-ar distruge.diavolul in Iov actioneaza ca un agent de-al lui Dumnezeu,infatisandu-se ca un procuror in fata lui Dumnezeu, asta parand a fi slujba sa.

gabriela8 19.06.2011 20:02:58

Citat:

În prealabil postat de Raziel (Post 370151)
Deci iadul e pe pamant :))
Si tot nu mi-a raspuns nimeni la intrebarea: Ce se intampla cu iadul si sufletele de acolo atunci cand Dumnezeu distruge toti dracii?

O fi si pe pamant o pregustare a celui vesnic. Eu nu m-am referit la partea materiala, am vorbit din punct de vedere spiritual intrucat in iad ajungem cu sufletul si dupa judecata obsteasca suferinta va fi ai a trupului in care am savarsit pacatul.

Si cand distruge Dumnezu toti dracii?:106:

gabriela8 19.06.2011 20:04:02

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370153)
nu are nici un sens ce spui.adica daca diavolul nu ar exista atunci nu ar exista nici liber arbitru?conform invataturii ortodoxe diavolul a fost un inger care a cazut prin liberul arbitru.deci liberul arbitru exista fara sa fi existat diavol.chiar crezi ca e nevoie de diavol ca sa existe liber arbitru?daca Dumnezeu ar avea un vrajmas l-ar distruge.diavolul in Iov actioneaza ca un agent de-al lui Dumnezeu,infatisandu-se ca un procuror in fata lui Dumnezeu, asta parand a fi slujba sa.

Parerea dumitale.

Guru inc. 19.06.2011 20:05:03

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 370156)
Parerea dumitale.

concret, la care aspect al postului meu te referi cand spui asta?

Raziel 19.06.2011 20:05:10

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370153)

Da, si sa luam in considerare ca ingerii inclusiv lucifer sunt scantei divine. Cum poate o parte din Dumnezeu sa devina rau?

Raziel 19.06.2011 20:06:00

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 370154)
O fi si pe pamant o pregustare a celui vesnic. Eu nu m-am referit la partea materiala, am vorbit din punct de vedere spiritual intrucat in iad ajungem cu sufletul si dupa judecata obsteasca suferinta va fi ai a trupului in care am savarsit pacatul.

Si cand distruge Dumnezu toti dracii?:106:

N-ai citit apocalipsa?

gabriela8 19.06.2011 20:12:18

Citat:

În prealabil postat de Raziel (Post 370161)
N-ai citit apocalipsa?

Ba da, dar vroiam sa imi spui tu.

gabriela8 19.06.2011 20:12:59

Citat:

În prealabil postat de Raziel (Post 370159)
Da, si sa luam in considerare ca ingerii inclusiv lucifer sunt scantei divine. Cum poate o parte din Dumnezeu sa devina rau?

La aceste intrebari nu v-au raspuns pastorii?

Raziel 19.06.2011 20:14:31

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 370165)
Ba da, dar vroiam sa imi spui tu.

Tocmai ti-am raspuns printr-o intrebare, dar tu o ocolesti in continuare pe-a mea :))

Raziel 19.06.2011 20:15:37

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 370167)
La aceste intrebari nu v-au raspuns pastorii?

Nu prea....parerea ta care e?

Guru inc. 19.06.2011 20:19:34

va rog nu-l bagati in seama pe Raziel , el pare ca se joaca.

gabriela8 19.06.2011 20:19:58

Citat:

În prealabil postat de Raziel (Post 370170)
Nu prea....parerea ta care e?

Parerea mea e ca m-am convins inca o data de faptul ca intoarceti cuvintele dupa cum vreti.

gabriela8 19.06.2011 20:21:19

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370173)
va rog nu-l bagati in seama pe Raziel , el pare ca se joaca.

Eu am sentimentul ca voi doi va cunoasteti si va distrati putin pe acest forum.

Guru inc. 19.06.2011 20:24:30

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 370175)
Eu am sentimentul ca voi doi va cunoasteti si va distrati putin pe acest forum.

vezi ca nu esti din duhul adevarului, ca ai stii ca nu glumesc... eu imi deschid sufletul aici.

Raziel 19.06.2011 20:32:26

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 370174)
Parerea mea e ca m-am convins inca o data de faptul ca intoarceti cuvintele dupa cum vreti.

:)) poti sa-mi spui concret in ce fel am intors eu cuvintele?
Am pus o intrebare simpla dar se pare ca nu ai raspuns, nu stii.
PS: nu am nici o legatura cu guru, singura mea tangenta cu un guru a fost la tv la tuca acum ceva timp cand guru bivolaru a vrut sa ne fericeasca pe toti si a reusit pt ca am ras cu lacrimi...

gabriela8 19.06.2011 20:32:38

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370178)
vezi ca nu esti din duhul adevarului, ca ai stii ca nu glumesc... eu imi deschid sufletul aici.

..................................

gabriela8 19.06.2011 20:34:59

Citat:

În prealabil postat de Raziel (Post 370186)
:)) poti sa-mi spui concret in ce fel am intors eu cuvintele?
Am pus o intrebare simpla dar se pare ca nu ai raspuns, nu stii.
PS: nu am nici o legatura cu guru, singura mea tangenta cu un guru a fost la tv la tuca acum ceva timp cand guru bivolaru a vrut sa ne fericeasca pe toti si a reusit pt ca am ras cu lacrimi...

Nu stiu la ce intrebare faci referire, si daca intrebarea e simpla inseamna ca stii raspunsul. Parerea mea oricum nu conteaza.:103:

Mihai36 19.06.2011 20:40:03

Daca iadul si raiul dupa cum spunea un parinte ortodox binecunoscut al zilelor noastre (imi scapa numele) sint de fapt stari atunci mai bine am vb despre rai.
daca este sa vedem lucrurile altfel..Imparatia este in noi ca arhetip sau ca potential totodata si este o stare pe care o rivnim iar iadul alta stare -care nu ar trebui prea mult discutata -atunci niciodata nu s-a spus si nu se poate spune ca iadul este in noi pentru ca adevarata natura a nostra este cea curata.
In momentul in care prmesti botezul sfint si ai certitudinea ca il ai simtind si un oarecare har/dar si atunci din moment ce aceasta a doua nastere ne scapa de moartea a doua/spirituala ne putem considera nemuritori la fel ca vechii daci.

Raziel 19.06.2011 20:42:43

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 370190)
Nu stiu la ce intrebare faci referire, si daca intrebarea e simpla inseamna ca stii raspunsul. Parerea mea oricum nu conteaza.:103:

Cine ziceai ca o da dupa visin? Te prefaci ca nu stii despre ce este vb :)) stai linistita nu esti singura crestina care procedeaza in felul asta...pana la urma nu conteaza asa e, de ce ar conta?!

Ca fapt divers uite intrebarea din nou!
Citat:

Dumitru73 19.06.2011 20:46:15

Citat:

În prealabil postat de Raziel (Post 370200)
Cine ziceai ca o da dupa visin? Te prefaci ca nu stii despre ce este vb :)) stai linistita nu esti singura crestina care procedeaza in felul asta...pana la urma nu conteaza asa e, de ce ar conta?!

Ca fapt divers uite intrebarea din nou!

crestinismul nu spune ca Dumnezeu va distruge dracii. ci ii va invinge. e o diferenta.

Raziel 19.06.2011 20:48:08

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 370201)
crestinismul nu spune ca Dumnezeu va distruge dracii. ci ii va invinge. e o diferenta.

Ok ii va invinge, intrebarea ramane valabila :D

gabriela8 19.06.2011 20:55:51

Citat:

Ce se intampla cu iadul si sufletele de acolo atunci cand Dumnezeu distruge toti dracii?

Multumesc ca mi-ai amintit intrebarea; nu m-am dat "dupa visin" si intrebarea nu mi-era adresata strict mie, era o nelamurire a ta si inteleg ca ai mai adresat-o.

Problema e ca eu nu cred ca va exista un timp cand Dumnezeu ar distruge iadul. Daca l-ar distruge, inseamna ca i-ar ierta pe toti inclusiv pe diavoli care nu doresc iertarea ceea ce e o absurditate. Eu cred intr-o stare de fericire vesnica si o stare de suferinta vesnica.

Mihai36 19.06.2011 21:14:47

Eu cred ca Dumnezeu poate mai mult de atit, orice creat poate fi si distrus/desfintat/dezintegrat.. ce rost are sa ii pastreze si sa aiva grija sa nu scape, o grija in plus.. dar asa cind are nevoie doar face altii.
Doar ca asta e mai greu de explicat asa incit expresia "legat" a fost mai la indemina.
Povestea cu ingerii decazuti este asa ..o poveste plina de povete adevarata doar pe jumatate fiindca nici un inger intreg la minte (desavirsit in toate :intelepciune, ascultare, umilinta, sfiala, vointa curata, etc) nu ar alege sa scada spiritual decit daca vine porunca de Sus. Lucru care este putin probabil.
mai ales ca din cite am inteles o treapta de sfintenie (din cele 7) odata atinsa ea nu mai poate fi pierduta

Mihai36 19.06.2011 21:16:50

Dar cum explicati "locuinta mortlor a fost aruncata in iazul de foc"?

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:31:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.