![]() |
Citat:
Însă cei nu foarte apropiați de Biserică, în dorința de a avea un trai mai bun, se gândesc să plece, nemulțumiți de România... Ar trebui să se facă ceva, nu știu, ceva să renască poporul ăsta... cred că încă mai persistă frica pe care au băgat-o bolșevicii, comuniștii în părinții noștrii [ trupești mă refer ]. Și poate că se și transmite frica asta mai departe la copiii, la generația noastră. Mie cel puțin care sunt destul de slab în credință, îmi e greu uneori să-mi fac cruce când trec pe lângă Biserică :( sau să vorbesc în public altundeva decât la Biserică despre ceva creștin; ca și cum s-ar fi transmis teroarea comunistă; comunism care a șters o națiune și a făcut o mulțime de oameni care ocupă fizic aceeași țară; nu știu dacă se mai poate numi popor ceea ce e în general, in românia. Pe fondul ăsta, al absenței spiritului național... pleacă... că nu-i leagă nimic de "țărișoara" lor. Le dă bani. Mulți. :( |
Eu cand am vrut sa plec,eram prea mic,cand am avut varsta necesara am simtit ca nu mai avea rost.Pana la urma am fost in vest dar in calitate de turist.Personal nu cred ca asi putea sa ma acomodez ,ma refer sa raman definitiv acolo.Am stat prea mult in Bucuresti pentru a ma simti acasa in alta parte.Dar s-a intamplat ceva care mi-a lasat un gust amar ..Cand am venit in tara am realizat cat de anormal se desfasoara lucrurile la noi.Chiar si dupa o perioada relativ scurta petrecuta in Vest(cateva saptamani) am simtit ca la ei se desfasoara lucrurile pe fagasul normal..Asa cum ar trebui sa fie si la noi,nu aveau perversitatea noastra,nu erau grabiti si fara chef de vorba ca noi,au simtul comunitatii si respectul pentru cel de langa ei,conducatorii lor dau dovada de patriotism si asi fac bine treaba..poate or fura si ei dar mai fac si pentru contribuabil,nu stiu mi sa parut ca asa trebuie sa fie iar eu m-am simtit in parte ca un mucos din Ferentari plimbandu-ma prin casa boierului in timpul petrecerii.Asta in conditiile in care m-am integrat perfect in peisaj atat de mult(datorita fizicului) incat nu-si dadeau seama ca nu sunt de-al lor decat cand deschideam guritza sa le explic in engleza mea de coltul bocului ca nu vorbesc limba lor..Nu pot gandi de ce au plecat multi si nici de ce au ramas restul dar asta am simtit eu.Cunosc pe cineva care a plecat u parintii in Canada el avea vre-o 25 de ani atunci.Dupa 2 ani s-a intors in Romania la o conditie sociala clar mai mizera decat acolo pentru ca citez:Nu am prieteni,ei se distreaza alt-fel ami par putin robotizati,ami este mai bine aici.
|
Si totusi Romania este considerata gradina Maicii Domnului, oare dc???
|
Citat:
Deci, ca si o gradina ce se respecta, imprastie semintele...in patru zari, peste patru mari...(nu este o ironie, asa ca, nu tabarati) :16: V-a trecut prin minte, si o astfel de motivatie ? Nu ? Iaca-ta ca, incalcite sunt caile Domnului...:29: |
Citat:
Daca nu ar fi emigrati atatia ortodocsi (de toate neamurile), ortodxia ar fi necunoscuta in occident. Asa, exista biserici, apar carti in limbile de aici, exista deci si occidentali care se hranesc din credinta ortodoxa sau chiar devin ortodocsi. |
Citat:
Cu cele milioane de avorturi in ultimii ani....considerata de cine gradina Maicii Domnului? Nu cred chiar de catre Maica Domnului.... |
naivitati
Citat:
Si Muntele Athos ce este daca nu gradina prea iubita a Sfintei Fecioare? Sa nu ne imbatam cu apa nesfintita, totusi? Avorturi (cum spunea Noessisia) ca in Romania mai rar in alte tari europene! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Imparateasa este accesibila de oriunde, de ce oare ii atribuim o gradina de unde ce se intimpla? ea este mai aproape? sau cum? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu ne intoarcem de unde am plecat, ne intoarcem acolo unde trebuie, crima ramane crima, totusi, si nu poate fi justificata cu asa zisa "libera vointa". Daca ingaduim avortul, trebuie sa ingaduim si omuciderea, it's the same . |
Parerea mea...
Fiind una dintre cititoarele acestui forum care locuiesc de 2 ani in strainatate, ma simt datoare sa zic si "my side of the story" :-)
Am plecat din tara pentru ca am primit un post, care imi permitea sa lucrez exact ceea ce doream eu(posibilitate pe care in romania nu o aveam).Cand am plecat nu stiam daca va fi pentru totdeauna sau nu, plecam singura, si nimic nu era batut in cuie.Dar nu puteam pur si simplu sa refuz asa o oportunitate. Aici,am intalnit o lume in care politetea e in sange,efectiv.Cand mergi sa platesti la casa,ti se vorbeste cu zambetul pe buze si ti se ureaza "o zi buna",chiar daca inaintea ta au mai fost nu stiu cati oameni si dupa tine mai urmeaza inca o droaie.Pe zebra poti sa treci si cu ochii inchisi fara sa te uiti in stanga sau in dreapta,masinile opresc intotdeauna, si nu de putine ori mi s-a intamplat ca eu sa ma opresc la zebra din instinct,cand vedeam o masina la orizont...si soferul oprea si astepta sa trec,chiar daca putea sa conduca mai departe.Oamenii nu se inghesuie si nu se certa in autobuze.Batranii isi permit sa se bucure de aceasta perioada a vietii, si poti sa iti lasi copilul sa se plimbe cu bicicleta pe strazi fara sa iti fie frica de accidente.Oameni care respecta natura,chiar daca le plac gratarele.Sunt o multime de mici detalii care inseamna atat de mult ! Dupa euforia de la inceput, am inceput sa intrevad si defectele, spiritualitatea aici e ...aproape ca nu e.Copii sunt crescuti in foarte mare libertate (fiul de 17 ani al unei colege de la lucru s-a mutat cu prietena intr-un ap. cu chirie pe care tot parintii o achita, si acum colega e suparata foc pe el, ca prietena a ramas insarcinata...), sunt incurajati sa experimenteze totul, sa hotarasca singuri...Bisericile (catolice) sunt destul de goale, sunt o gramade de biserici sectante ( "evanghelice", "nou-apostolice" si tot felul de denumiri care nu stiu ce inseamna...dar par mai frecventate decat cele catolice). Parca estul si vestul sunt intr-un fel complementare,daca am lua organizarea de la vest si spiritualitatea de la est....ce bine ar fi !!! Daca v-am plictisit ,scuzati va rog!! |
Citat:
|
Citat:
De regula cei mai inversunati sunt cei care "sunt cu sacii deja in caruta" iar acum isi dau drumul la judecati de "mare" valoare... totul este foarte complex Intoarce-te la subiectul ce l-ai deschis! |
Gradina Maicii Domnului
Eu am fost in Gradina Maicii Domnului, nu-ti mai vine sa pleci te umplii oricit ai fi de pacatos de mireasma, de duh, de iubire, de pace...
Romania Gradina Maicii Domnului? Care dintre voi se umple de iubire pentru celalalt oriunde in Romania, dar de pace, de duh? Daca doriti sa faceti din Romania Gradina Maicii Domnului incepeti prin a deschide ochii! Daca nu, lasati-o asa si credeti mai departe ca ar fi deja! |
Citat:
Deja ma vad invadand " viata privata a femeii si familiei".:39: Sunt un invadator...aidoma sovieticilor...S'acu ma-ntorc la jucariile mele, mai Andreiule prea plin de "judecata" de "mare" voaloare... Si, p.s., nu io am deturnat "subectu'" mai.:5: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
O seara placuta si linistita, iti doresc ! |
Ei, s'acum sa va pun cate on intrebare pentru fiecare...
Pentru cei plecati: Sunteti siguri ca, ati gasit, cu adevarat, ceea ce cautati ? Pentru cei ramasi: Ati pierdut, cu adevarat, ceva, daca ati ramas ? |
Gradina Maicii Domnului
Citat:
http://www.greece-map.net/maps/mount-athos-map.gifhttp://www.pagesorthodoxes.net/monac...mont-athos.jpg |
Din punctul meu de vedere
Citat:
|
Citat:
|
Eu de aici?Nu cred ca am pierdut nimic.Recuperez prin excursii ce nu am vazut pentru ca da.trebuie vazut si trait.Am un mare respect fata de civilizatia vestica mai ales pentru oamenii responsabili de acolo.Sincer nu am ce sa le reprosez .cel putin nu din postura de cetatean al unei tari care mai are un drum lung de parcurs pana sa ajunga la acelasi nivel.Nu ma vad stabilit intr-o tara straina.M-am inbolnavit de Bucuresti.:) iar Romania nu este nici pe depate "Gradina Maicii Domnului" cel putin asa cred eu.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:44:40. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.