![]() |
Citat:
Poate exista o manastire de calugari care sa fie legata de parintele Arsenie Boca? |
Citat:
Sunteti cumva preot, daca nu va suparati? Sunt foarte curios sa aflu de la ce subiecte religioase aveati discutii in contradictoriu? Iertati ca intreb! |
In Indreptarul de spovedanie scrie ca nu e bine sa ne opunem dorintei copiilor nostri de a deveni monahi. Mai ales cand avem un singur copil, atunci ni se pare ca niciodata nu e momentul oportun pentru ca ei sa ia o astfel de hotarare. Sfantul Alexie a fost de asemenea singur la parinti si le-a pricinuit multa jale cand s-a dus la manastire, lasandu-si parintii si mireasa. Dar le-a adus apoi mangaiere vesnica.
Dumnezeu sa va intareasca. Rugati-va sa se faca voia lui Dumnezeu in toate. Daca aceasta este voia lui Dumnezeu si are o chemare speciala pentru viata monahala, oricum nu prea aveti ce face. Eu credeam ca e vorba despre o persoana mai in varsta, dupa modul cum scria. Dumnezeu sa-l ocroteasca acolo unde se afla si sa-l fereasca de ispite peste puterea lui. |
In discutiile referitoare la nationalism si rasism eram net contrar lui(citind ieri blogurile lui am cunoscut o alta fata a fiului meu care din punctul meu de vedere nu-mi face cinste!). Mereu ii spuneam "traieste si lasa sa traiasca si altii pe linga tine".Cit desprte nationalism dupa parerea mea de muritor de rind a adus numai razboaie si suferinta. Privind azi situatia mondiala ce beneficii aduce nationalismul ??? Ideile acestea total gresite cred ca s-au infiripat fiului meu datorita faptului ca e printre straini ( nu e usor ca mereu sa fi oaia neagra).
Oricum Faptul ca a plecat la manastire nu ma deranjeaza citusi de putin (ba chiar cunoscindu-i noua fata s-ar putea sa-l cizeleze), eu am inima rupta ca nu stiu unde este si daca e sanatos.In modul cum a procedat el a rupt toate legaturile cu familia si asta nu e bine.Daca pleci sa te dedici lui Dumnezeu trebuie s-o faci cu inuma deschisa fata de toti si cu atit mai mult fata de familie. |
Rabdare
Am un fost elev care in clasa a XII-a a plecat la Manastire lasand doar un bilet. Parintii lui erau nauciti. Cand au aflat la ce Manastire este, au fost la el sa-l vada, dar el nu a dorit. A trimis vorba prin alt calugar: "sunt fericit!"
|
Citat:
Intr-un topic mai vechi Antonio incerca sa justifice practicarea jocurilor de noroc din care spunea ca obtine castiguri bunicele. Nu am gasit exact topicul dar am gasit un alt topic in care discuta subiectul, spunand ca s-a lasat: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...hlight=pariuri Poate daca luati legatura cu prietenii lui aflati ceva informatii. Parintii nu stiu cate stiu prietenii. |
Da dar eu nu stiu la care manastire este. Eu nu vreau sa-i schimb ideile si hotaririle lui. Vreau sa doar sa ma linistesc stiind unde este.
|
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=6934 |
Citat:
|
Citat:
probabil va va suna sau va scrie o scrisoare. |
Felul cum se discuta despre unul din userii acestui forum este o încalcare a intimitatii lui. Cred ca e o greseala din partea parintelui de a face publica pe un forum o decizie din viata privata a fiului sau si e o greseala din partea celor care au raspuns cu sfaturi, o intruziune în aceasta viata privata a fostului user.
|
Incalcare a intimitatii lui.? Greseala din partea parintelui de a face publica o decizie din viata privata a fiului ?
Sint convins ca nu esti parinte caci numai asa justifica gindirea ta... |
Citat:
|
Citat:
|
Fiul dvs. a adus vreodata in discutie ideea de a se calugari?
Sau despre calugari, manastire in general ..si poate a simtit o anumita ostilitate? Sau poate decizia asta brusca care totusi incalca un anumit "protocol" in relatiile cu familia sunt doar o prelungire a caracterului lui impulsiv care nu de putine ori l-am vazut manifestandu-se pe forum, chiar in pofita unor norme de bun simt? Cum ati defini empatia lui afectiva? Era sincer interesat de problemele altora, sufletist, sau mai degraba sufera din cauza lipsei de integrare acolo? Nu ne-ati spus de cat timp era in Italia? Si ar fi fost util sa ne spuneti si ce a scris exact in biletul care l-a lasat sau e confidential? |
Citat:
Dati si un mesaj la Antoni0 pe forum, eventual si pe email, si explicatii ca sunteti de acord cu decizia lui doar sa va spuna la ce manastire merge si daca (nu) doreste sa fie vizitat si ca ar fi normal din respect pentru familia care l-a crescut atata vreme sa faca asta, pentru ca cei care nu-si respecta parintii nici nu au binecuvantarea lui Dumnezeu. In cazul cand mai intra. Asta daca considerati ca nu aveti nimic sa va reprosati in comportamentul fata de el vizavi de decizia pe care ati luat-o.. |
Cred că acum trebuiesc rugăciuni fierbinți către Dumnezeu ,pentru ca fiul dumneavoastra să fie bine și să aflați vești despre el.
Nu știu ce discuții aveați cu el,însă știți că era pe stil vechi,ceea ce înseamnă că era rupt de Biserica Ortodoxă Română. Dar așa cum rugăciunea mamei Sfântului Augustin a avut putere în fața lui Dumnezeu,așa să aiba și ale dumneavoastra. |
E greu de inteles zbuciumul unui parinte intr-un astfel de caz. Si nu ma refer neaparat la refuzul parintelui de a accepta decizia copilului, ci la lipsa de informatii in ce priveste soarta lui cand nu stie nici unde este, nici daca are ce manca sau unde dormi.
Am cunoscut in februarie un astfel de parinte care mi-a povestit prin ce a trecut cand fiul lui a venit pe ascuns acasa (lucra undeva pe un santier din tara) si-a lasat bagajele si a dispatut fara urma. Singurul care stia de soarta lui, era un f. bun prieten din sat, dar care ii promisese sa nu divulge nimic parintilor. Dupa cateva luni si multe insistente a aflat ca este la o manastire din nordul Moldovei, nu mai retin acum care, dar oricum pe vechi. Au plecat imediat, dar nu l-au gasit; fusese mutat intre timp. Mai apoi, l-au aflat la manastirea din Valea Uzului (tot pe stil vechi) langa Comanesti. Cand tatal lui vorbea de el, i se umezeau ochii de bucurie. Manastirea aceasta era destul de aproape de satul lor, iar ei au inceput sa mearga tot mai des acolo la slujbe. Nimic din toate astea nu s-ar fi intamplat, daca acel copil n-ar fi ales calea intru Hristos (parintii s-au opus la asa ceva, ei dorind ca fiul sa se casatoreasca si sa aiba o viata normala!) Aici depinde foarte mult de ceea ce vrea baiatul cu adevarat si daca aceasta decizie, nu-i decat o nebunie de moment. Calea monahala nu-i deloc usoara, iar daca nu-i hotarat si pregatit sufleteste, nu se stie daca va merge mai departe. Multi spun "calugarie", dar putini rezista constrangerilor de acolo. Am aratat aseara pozele celor din familie, dar din pacate nimeni nu si-a amintit nimic. Nu inteleg de ce mie imi pare atat de familiar, ca si cum ar fi stat alaturi de mine in biserica. Posibil sa ma fi inselat, dar mai insist sa arat fotografiile si printre prietenii de pe stilul vechi, care nu sunt putini, si care frecventeaza des manastirile din Moldova. Voi cere sfat si preotilor din cadrul bisericilor si manastirilor de pe stilul vechi pe care-i cunosc. Stiu bine ca ei intre ei au o relatie foarte bine inchegata si cunosc tot ce se petrece in tara, de la un capat la altul. Daca nu apar noutati intre timp, voi incerca sa aflu, desi nu stiu totusi daca e corect ce fac... Doamne-ajuta! |
Citat:
|
Citat:
Un parinte mereu are de a-si reprosa ca nu a facut indeajuns pentru copiii sai. |
Citat:
|
Citat:
Ar fi fost bine ca plecarea asta sa nu se faca printr-o ruptura atat de radicala, poate a avut motive - certuri, faptul ca stia ca dezaprobati credinta lui, monahismul si intentionati sa-l aduceti inapoi, etc. Daca dpdv legal inca mai aveti drepturi asupra lui s-ar putea sa-i fie teama sa uzati de ele si sa-l faceti sa-si schimbe sau sa-si amane decizia.. Astfel de hotarari nu sunt usoare, s-ar putea sa o fi facut dupa un lung zbucium interior, agitatie sociala si familiala si numai la modul asta a reusit sa o duca la capat. Nu cred ca la un moment dat nu se va gandi sa ia legatura cu dvs. in mod sigur si duhovnicul il va sfatui sa faca asta. Renuntati insa la ideea ca isi va termina liceul, ca va mai sta un an acasa, etc. |
Cautați Mănăstirea Sf. Ioan Maximovici la Copaceana (nu știu ce județ e, Vaslui poate) . Cred că acolo s-a dus!
|
Citat:
Personal, nu mi se pare nimic sfant sau legat de credinta sa dispari pur si simplu de-acasa, sa-ti lasi familia cu inima ingrijorata. Nu este decat un capriciu, o dovada de imaturitate si iresponsabilitate...un capriciu pe cat de intens pe atat de trecator si lipsit de un sens profund si real. Mai bine, vin-o dumneata in Romania si cerceteaza personal situatia, cauta prin manastiri, mai ales prin cele de pe stilul vechi, daca pe acestea le sustinea, care nu sunt prea multe si astfel sansele-ti sporesc. Am sa-ti enumar eu cateva dintre acestea, si cele mai cunoscute si mai vechi ; Dupa cum ti s-a spus despre Mitropolia Slatioara ( Jud. Suceava, com. Rasca ), Manastirea Adormirea Maicii Domnului din Bucuresti, sub patronarea si Binecuvantarea Preasfintitului Flavian, Manastirea Cucova din Bacau, Manastirea Sf.Treime din Galati, Manastirea ( schitul ) Sf. Ioan Maximovici din Hunedoara la Orastie, mai este un schit la Sibiu, o manastire de calugari in Delta, la Tulcea, Manastirea Palanca, de la Ghimes ( intre Vrancea -Bacau) , Manastirea de la Rosiori, Suceava ( Sf. Mina ) ,etc. Mai sunt si foarte multe schituri mai noi, unul la Brad, parca, in muntii Apuseni, la Sibiu ( Preasf. Evloghie ) si mai vezi tu. Sa nu fii dur cu el, sa comunici intr-un stil civilizat si cat mai pe intelesul unui copil de 19 ani...pana la urma, nu este decat un copil. Si, este adevarat, este major si este dreptul lui sa aleaga, iar daca alege viata monahala atunci isi va asuma acest drum care, de altfel, nu este deloc asa cum este el perceput de tinerii infalacarati sa imbratiseze viata monahala. Acest adevar il va invata singur si nimeni nu-i poate sta in calea curiozitatilor si dorintelor lui de moment. |
Citat:
Gandul ca nu stiu daca e corect sa ma implic prea mult apare daca fac referire la cazurile stiute. Nu de rea vointa vorbim, ci de care e vointa Lui Dumnezeu. N-as vrea sa fiu in... opozitie!!!... |
Om bun, inainte de toate , la postarea dumneavoastra apare intrebarea ; sunteti parinte ? Caci, daca nu sunteti, deja multe lucruri capata un sens vag si teoretic.
S-apoi, eu nu cred ca tot ceea ce face omul si pretinde ca face pentru Dumnezeu, este chiar sub indrumarea Lui Dumnezeu ori pe placul acestuia. Deci, cred ca ar trebui sa fim mai responsabili, mai cu grija si respect fata de cei din jururl nostru, mai cinstiti si mai buni...iar toate acestea sa le dedicam Domnului. Aici nu am avea cum sa gresim, dar in multe lucruri absolut individuale si care, in unele priviinte tin mai mult de iluzii si inventii si nu de adevaruri universal spirituale, putem sa ne ratacim, sa ranim in jur si sa ne mai si disculpam pe considerentul unei credinte masluite. |
Citat:
|
Dumnezeu sa va intareasca , d-le Cristian . Aveti nadejde ca Domnul il ocroteste si fiul dvs este bine. Va dau dreptate .. prin ce treceti dvs este greu de imaginat , chiar daca unii dintre noi suntem parinti . Cred ca si el stie ca sunteti nelinistiti si va va da veste.. nu se poate altfel . Sper sa o faca cat mai curand . Doamne ajuta!
a mai intrebat cineva ..Toni este singurul dvs copil ? |
Citat:
|
Citat:
observ ca evitati diplomat raspunsuri la intrebarile care incalca intimitatea lui si va limitati decat la cautarea lui.frumos. dar sa ne spuneti si noua cand aveti un semn de la el...chiar daca nu spuneti ..locul ..manastirea:) |
OK, am inteles. La manastirile pe stil vechi din Vrancea (e una chiar in apropierea satului meu natal, dar si biserica din oras are regim de manastire), voi afla sigur in curand daca stiu ei ceva. La fel si la manastirea Cucova din jud. Bacau. Daca trebuie neaparat, voi suna pe cineva (un fost coleg de clasa), ajuns "sus" in cadrul bisericii de pe stil vechi, din Bucuresti, dar trebuie sa recunosc ca nu-mi este prea usor si prefer sa elimin mai intai celelalte variante. Daca e in Romania, TREBUIE sa aflam. Acum posibilitatile sunt altele fata de cum erau altadata.
|
Citat:
Mi se pare normal sa apeleze la membrii de pe forum, membrii cu care a tinut legatura fiul sau si care, chiar nu reprezinta o intimitate sa dispari...pur si simplu, ci o ingrijorare, mai ales din partea unui parinte. Dar, mai este cale lunga , domnule Traditie, pana sa intelegi acest sentiment, mai inainte trebuie sa te eliberezi de resentimentele si repulsiile pe care le ai fata de statutul de tata, mama si de conceptul procreerii. |
uCristian, sunt curios ce reactie a avut prietena lui, in caz ca are o prietena in Italia...alti prieteni de-ai lui ce spun, ei ce parere au?
|
Citat:
2- Foarte frumos vorbesti! As vrea sa cred ca stii bine ce!! 3- Lasa oamenii, si ocupa-te de OM. Parerea mea! |
Citat:
Nu trebuie sa traim ca Sfintii, nici nu avem cum, trebuie macar sa ne regasim in simplitatea si sfiala omeneasca de altadata, sa avem rabdare si sa traim asa cum ne mai tin puterile intr-o lume atat de complexa. |
Citat:
|
Stie cineva care e procedura pentru a intra o persoana la manastire?
Ce acte doveditoare trebuie sa detina persoana in causa? Multumesc! |
Citat:
nu stiu daca va mai este de folos [COLOR=#800080]http://www.nistea.com/regula.htm[/COLOR] cap.II primirea in viata monahala Doamne ajuta ! |
Am cautat zilele astea pe internet si am vazut ca sint manastiri si schituri care nu au nici telefon.Ma intreb cind cineva vrea sa intre in una din aceste manastiri, pe cale ierarhica se anunta imediat? Se anunta si postul de politie cel mai apropiat? Conducerea manastiri nu trebuie sa se informeze de familia candidatului? Aceste proceduri in cit timp trebuiesc facute?
|
Citat:
In principiu cand intra un frate in manastire trebuie anuntat episcopul. Doar informativ. Nu este nevoie sa fie anuntate autoritatile de stat. Acte de intrare in manastire trebuiesc, dar in practica nu prea se cer, sau se cer doar o parte din ele. In conceptul manastiresc nu conteza actul ci cum iti faci practica ta de frate de manastire. In concluzie, poti intra intr-o manastire doar cu buletinul sau fara nici cu el. Candidatul nefiind minor, manastirea nu are de ce sa anunte familia. Se presupune ca familia deja stie. Nu este datoria manastirii ca sa anunte familia. Telefoanele manastirilor le-ati cautat pe site-ul acesta: http://www.carte-telefoane.info/ ? E un site foarte bun. Numai ca in loc de persoana fizica cautati persoana juridica. E posibil sa nu figureze un anumit nr de tel la persoane fizice. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:59:13. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.