![]() |
Citat:
dar daca totusi vrei sa te lupti in "idei" cu ei ,fa-o ! (dar e ca si cum i-ai explica unei masline tehnologia producerii cauciucului. ) |
Citat:
Ca sa nu spuna crestinii "uite, niciun ateu nu ne contrazice deci, ne dau dreptate". Daca n-am intra ati crede ca tot ce spuneti este unanim acceptat cand realitatea este cu totul alta. Si as mai adauga faptul ca de foarte multe ori, suntem atacati prin tot felul de metode abjecte. Evident, simtim nevoia sa ne aparam impotriva prejudecatilor crestinilor. |
Citat:
|
Citat:
E in interesul tau sa demonstrezi ca nu te minunezi la facaturi. Si in locul tau n-as face apel la majoritate sau ignoranta. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
E la biserica Madona Dudu din Craiova.
|
Citat:
da-mi surse ca sa ma documentez. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cand ziarele scriu de astfel de minuni sunt bune, dara daca Adevarul scrie de teoria evolutiei nu mai e bun. Da-mi articolul sa citesc si eu. |
Citat:
Si uite asa o legenda devine "adevar". |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Tot ce pot sa spun este nu nu am vazut pana acum o minune care sa nu poata fi explicata. |
Citat:
|
Citat:
Nu spun ca minti, departe de mine acest lucru. Doar ca sta in firea omeneasca sa infloreasca lucrurile, inconstient sau nu. |
Citat:
Am vazut si eu astfel de "minuni" la care lumea se inchina extaziata. Dar daca tot e minune, de ce e interpretabila? De ce poate fi usor combatuta? De ce pana la urma argumentul suprem al veridicitatii respectivei minuni tine, intr-un final, tot de credinta omului? |
Citat:
|
Citat:
Asta este marele pacat al omului, la tot ce nu poate sa-si explice ii atribuie origine divina. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Un argument care pentru mine este suficient de puternic sa sustin ca respectivele minuni nu sunt adevarate este faptul ca aceste fenomene sufera un proces de degradare. Adica, odata cu trecerea timpului, scad atat in intensitate, cat si in frecventa. Altadata se separa marea in doua, venea potopu unuversal, acuma plang icoanele sau apare un norisor pe undeva cu o forma aproximativa de crucifix. Toate fenomenele supranaturale au suferit acest proces. Asta imi sugereaza ca de fapt sunt interpretari gresite ale mintii umane. Si ori le resping pe toate, crestinismul inclusiv, ori le accept pe toate ca fiind probate in acelasi mod.
Pe de alta parte, aparitia unor credinte religioase este bine explicata de evolutie. |
Citat:
Atunci cand vede o imagine el cauta sa o asocieze cu o imagine cunoscuta. De aceea avem inclinatie in a vedea sfinti intr-o pata de mucegai de pe perete, sau un nod de copac mai ciudat. La fel si cu fenomenele ce a infricosat lumea in cursul istoriei. uita-te la subiectul cu norul vulcanic sa vezi ce se spune. |
Citat:
Eu m-am nascut ortodoxa, dar am crescut atee, cu teoria evolutionismului, si big bang si oameni din maimute si toate astea,si am citit multe si a vazut multe emisiuni,dar am observat ca asa-zisi oameni de stiinta nu pleaca de la dovezi, ci de la presupuneri. Si asta se vede cam in toate discutiile si teoriile lor. vad ceva ce nu inteleg si baga repede o teorie, dar apoi daca teoria asta e asa, atunci s-ar mai intampla ceva,pe baza teoriei asteia si asa ma departe. ateismul nu are dovezi. Ce, au gasit cateva oase vechi de dinosauri si gata, e clar! sunt teorii, asa cum se si numesc, teoria evolutionismului, teoria big bang, si nu adevaruri. si ei au gasit cateva maimute bipede mai "evoluate", dar si oamenii de stiinta recunosc ca nu exista veriga intre maimute si om. si cu big bangu care a explodat din nimic, ce sa mai zic... cum sa explodeze nimicul? si manualele de biologie spun asa:"specia este o comunitate de populatii care se pot incrucisa intre ele si care sunt izolate reproductiv de alte comunitati similare. indivizii apartinand unei specii diferite nu se pot incrucisa sexuat, sau, daca se incruciseaza, hibrizii sunt sterili."(manual scolar de I. Teodorescu, L. Gavrila,etc.,"biologie.genetica.ecologie.evolution ism VIII", ed. didactica si pedagogica, pag 4.) Izolarea reproductiva e un argument contra evolutionismului. |
Minunile din Ortodoxie sunt oameni vindecati de boli de moarte, nu norisori si nu stiu ce pete...
|
Citat:
|
Citat:
Nu ai dreptate, aproape in nimic. Eu am parcurs drumul in sens invers. Intai am experimentat starea de credinta, dupa care am ajuns la necredinta. Si pot spune ca toate religiile se bazeaza pe fapte si "minuni" care daca le cercetezi, tot la credinta "chioara" ajungi. |
Citat:
Dar uiti sa amintesti ca aceeiasi savanti au descoperit ca au fost mai multe potopuri, in epoci si locatii diferite. Si ca nici unul nu a cuprins intreaga lume, asa cum ne spune Biblia. |
Citat:
Iar aceste vindecari "miraculoase" fac parte din acele fapte extraordinare pe care nu le putem inca explica, amintite de topcat. |
Presa despre icoana din Madona Dudu, Craiova
Vineri, 2 aprilie 2010, Adevarul a publicat acest articol
http://www.adevarul.ro/locale/craiov...236376441.html ...din care dau mai jos un citat: Energia icoanei i-a uimit pe cercetătorii englezi În vara lui 2004, un grup format din 45 de cercetători de la Institutul Oxford a venit la Craiova pentru a analiza câmpurile energetice emanate de icoana făcătoare de minuni. „Cercetătorii, specialiști în iconografie, au adus aparatură ultrasofisticată, pentru a verifica autenticitatea fenomenelor legate de icoana făcătoare de minuni. Mi-au spus că vor să testeze emanația câmpurilor energetice. A fost uimitor ceea ce s-a întâmplat. Aparatele au luat-o razna, iar reacția specialiștilor a fost de genul: Este aproape vie! De un câmp mai avea nevoie și era vie. Așa ceva nu văzuseră niciunde în lume și fuseseră în multe locuri sfinte”, a declarat, la vremea respectivă, preotul Petre Mocanu. În același an, icoana Maicii Domnului a plâns pentru prima oară cu lacrimi de mir aproape o săptămână. Preoții mai spun că icoana nu poate fi imortializată fotografic în orice moment. Mulți oameni care au pozat icoana au spus că filmele lor s-au șters după puțin timp. De asemenea, icoana nu a putut fi mutată din acel loc. Dupa citirea articolului am cautat cu Google vreo 20 de minute incercand sa aflu cine au fost ce 45 de misteriosi cercetatori, exact de la ce universitate proveneau, si daca rezultatele cercetarilor s-au concretizat cumva intr-o lucrare stiintifica. Ma interesa mai conceret rezultatele masuratorilor "campurilor energetice" facute, asa cum spune parintele Mocanu, cu aparatura ultrasofisticata. Din pacate nu am gasit nimic. As fi foarte recunoscator daca are cineva o relatie sau orice informatie care sa ma lumineze. Multumesc. |
Citat:
|
Citat:
|
Ca sa vedeti ca nici eu nu cred orbeste ci incerc totusi sa explic. e vorba de apa sfintita. am apa sfintita de patru ani, care e in stare perfecta. anul acesta am incercat ceva. la mine la biserica apa se ia dintr-o biserica alaturata. am luat o sticla cu apa normala din acea fantana si dupa aceea am luat aceeasi cantitate de apa sfintita. ajuns acasa le-am pus una langa alta intr-un loc. dupa o saptamana apa normala mirosea groaznic. oare cum sa explic.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:54:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.