Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dovada rationala ca ateismul e o prostie ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9230)

flying 22.04.2010 14:21:25

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 238145)
Astept in continuare sa demonstrezi care icoane au fost catalogate falsuri. aia erau cercetatori britanici, nu rusi.

sfatul meu prietenesc e sa-i ignori pe de-alde ai2,topcat,dumitru73 .
dar daca totusi vrei sa te lupti in "idei" cu ei ,fa-o ! (dar e ca si cum i-ai explica unei masline tehnologia producerii cauciucului. )

ai2 22.04.2010 14:22:33

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 238132)
Ma intreb in continuare ce cauta niste atei convinsi pe un forum crestin.

Cred ca cel mai potrivit raspuns la intrebarea ta care nu se termina cu semnul intrebarii este:
Ca sa nu spuna crestinii "uite, niciun ateu nu ne contrazice deci, ne dau dreptate". Daca n-am intra ati crede ca tot ce spuneti este unanim acceptat cand realitatea este cu totul alta.
Si as mai adauga faptul ca de foarte multe ori, suntem atacati prin tot felul de metode abjecte. Evident, simtim nevoia sa ne aparam impotriva prejudecatilor crestinilor.

ai2 22.04.2010 14:24:55

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 238136)
TOT CE POTI SA-TI SPUN DUPA IMBECILITATILE "LOGICE" PE CARE LE-AI DEBITAT E:

Zât !

PS:TI-AS FI SPUS ALTFEL (DAR NU STIU CUM SE ALUNGA MAIMUTELE DIN CARE SE TRAG ATEII CI STIU DOAR CUM SE ALUNGA PISICILE SI CAINII ; "MARS" L-AS FI FOLOSIT PENTRU UNU MAI CU "COLOANA VERTEBRALA" )

PISI ! ESTI LA IGNORE LIST !

Asta da exemplu de crestinism! Probabil Iisus e mandru de tine! Cred ca el n-ar fi procedat altfel!

ai2 22.04.2010 14:27:49

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 238145)
Astept in continuare sa demonstrezi care icoane au fost catalogate falsuri.

Asteapta.
E in interesul tau sa demonstrezi ca nu te minunezi la facaturi. Si in locul tau n-as face apel la majoritate sau ignoranta.

Mtcrysty17 22.04.2010 14:33:02

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238150)
Daca ar fi adevarat, iar dovezile ar fi incontestabile, nu am fi aflat de asta aici pe forum.
Ar fi urlat toata presa.

Eu din presa am aflat. studiul a fost facut in 2004 de o echipa de 45 de cercetatori de la Oxford. in anul acela icoana plansese cu lacrimi adevarate in fata a zeci de oameni.

Dumitru73 22.04.2010 14:37:38

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 238163)
Eu din presa am aflat. studiul a fost facut in 2004 de o echipa de 45 de cercetatori de la Oxford. in anul acela icoana plansese cu lacrimi adevarate in fata a zeci de oameni.

pai ai zis ca anul trecut s-a intamplat, nu in 2004

Mtcrysty17 22.04.2010 14:39:23

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 238162)
Asteapta.
E in interesul tau sa demonstrezi ca nu te minunezi la facaturi. Si in locul tau n-as face apel la majoritate sau ignoranta.

Ai afirmat ca s-a dovedit ca sunt falsuri. vroiam sa vad dovezile care iti sustin afirmatia. te rog eu sa nu mai afirmi ceva daca nu poti sustine. eu nu am vazut ca cineva le-a catalogat drept false. mirul de la multe a fost analizat si e real. in biserica ce vroiai sa curga? whisky?

Mtcrysty17 22.04.2010 14:40:55

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238166)
pai ai zis ca anul trecut s-a intamplat, nu in 2004

Nu mai retineam. tatal meu stia mai bine. l-am intrebat ceva mai devreme.

Mtcrysty17 22.04.2010 14:42:25

E la biserica Madona Dudu din Craiova.

Dumitru73 22.04.2010 14:42:39

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 238169)
Nu mai retineam. tatal meu stia mai bine. l-am intrebat ceva mai devreme.

eu unul nu am auzit de acest experiment.
da-mi surse ca sa ma documentez.

topcat 22.04.2010 14:45:20

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238172)

Stai linistit, ca nu exista nici un experiment. Eu imi tai gitul in direct daca exista asa ceva

Mtcrysty17 22.04.2010 14:45:38

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238172)

Eu am citit in ziarul Adevarul.

Dumitru73 22.04.2010 14:46:13

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 238170)
E la biserica Madona Dudu din Craiova.

Am citit ca se spune desprea ea ca ar fi fost pictata de Evanghelistul Luca.

Mtcrysty17 22.04.2010 14:47:05

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 238174)
Stai linistit, ca nu exista nici un experiment. Eu imi tai gitul in direct daca exista asa ceva

Si de ce crezi ca as minti?

Dumitru73 22.04.2010 14:47:26

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 238175)
Eu am citit in ziarul Adevarul.

Aha ...
Cand ziarele scriu de astfel de minuni sunt bune, dara daca Adevarul scrie de teoria evolutiei nu mai e bun.
Da-mi articolul sa citesc si eu.

Dumitru73 22.04.2010 14:48:21

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 238177)

Poate ca nu minti, dar spui si tu ce ai auzit.
Si uite asa o legenda devine "adevar".

Mtcrysty17 22.04.2010 14:48:24

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238176)
Am citit ca se spune desprea ea ca ar fi fost pictata de Evanghelistul Luca.

Da, cred ca aceea este. de fapt a pictat mai multe.

Mtcrysty17 22.04.2010 14:51:13

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238178)
Aha ...
Cand ziarele scriu de astfel de minuni sunt bune, dara daca Adevarul scrie de teoria evolutiei nu mai e bun.
Da-mi articolul sa citesc si eu.

Sincer sa fiu, teoria are unele elemente logice. eu nu sunt fanatic religios. dar sunt sigur ca adevarul e undeva la mijloc. Eu am ziarul acasa, nu l-am citit pe net.

Dumitru73 22.04.2010 14:53:06

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 238184)
Sincer sa fiu, teoria are unele elemente logice. eu nu sunt fanatic religios. dar sunt sigur ca adevarul e undeva la mijloc. Eu am ziarul acasa, nu l-am citit pe net.

Atunci nu am ce comentarii sa fac.
Tot ce pot sa spun este nu nu am vazut pana acum o minune care sa nu poata fi explicata.

Mtcrysty17 22.04.2010 14:57:57

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238186)
Atunci nu am ce comentarii sa fac.
Tot ce pot sa spun este nu nu am vazut pana acum o minune care sa nu poata fi explicata.

Daca va doriti sa va apara o minune, nu o sa o vedeti niciodata. Dumnezeu nu lucreaza asa. poate ar trebui sa vizitati o manastire unde plange o icoana, sunt destule. incercati, nu aveti ce pierde. vorbiti cu preotii de acolo.

topcat 22.04.2010 15:00:56

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 238177)

De aia stiinta lucreaza cu dovezi.
Nu spun ca minti, departe de mine acest lucru. Doar ca sta in firea omeneasca sa infloreasca lucrurile, inconstient sau nu.

Dumitru73 22.04.2010 15:04:48

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 238188)
Daca va doriti sa va apara o minune, nu o sa o vedeti niciodata. Dumnezeu nu lucreaza asa. poate ar trebui sa vizitati o manastire unde plange o icoana, sunt destule. incercati, nu aveti ce pierde. vorbiti cu preotii de acolo.

Crede-ma ca nu astept sa ploua peste mine cu minuni.
Am vazut si eu astfel de "minuni" la care lumea se inchina extaziata.
Dar daca tot e minune, de ce e interpretabila? De ce poate fi usor combatuta?
De ce pana la urma argumentul suprem al veridicitatii respectivei minuni tine, intr-un final, tot de credinta omului?

Mtcrysty17 22.04.2010 15:09:26

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238192)
Crede-ma ca nu astept sa ploua peste mine cu minuni.
Am vazut si eu astfel de "minuni" la care lumea se inchina extaziata.
Dar daca tot e minune, de ce e interpretabila? De ce poate fi usor combatuta?
De ce pana la urma argumentul suprem al veridicitatii respectivei minuni tine, intr-un final, tot de credinta omului?

Si eu cand citesc despre minuni incerc sa le explic, dar am patit atat de multe lucruri incat nu pot sa le explic. insa icoanele acestea chiar nu au explicatie. poate o are cineva de pe forum

Dumitru73 22.04.2010 15:25:51

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 238196)
Si eu cand citesc despre minuni incerc sa le explic, dar am patit atat de multe lucruri incat nu pot sa le explic. insa icoanele acestea chiar nu au explicatie. poate o are cineva de pe forum

Ziceai ca au explicat cei 45 de savanti de la Oxford ;)
Asta este marele pacat al omului, la tot ce nu poate sa-si explice ii atribuie origine divina.

topcat 22.04.2010 15:30:35

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 238196)

Orice lucru nestudiat ca lumea e o minune. Nu poti explica lucruri pe care nu le studiezi sau pe care nu le-au studiat altii. Pur si simplu habar nu ai ce trebuie sa explici sau daca explici ceea ce trebuie. Eventual ai putea sa iti dai cu parerea, dar risti sa spui cele mai mari timpenii. Vorbesc de un studiu cit de cit apropiat de cel din metoda stiintifica.

Dumitru73 22.04.2010 15:32:58

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 238201)
Orice lucru nestudiat ca lumea e o minune. Nu poti explica lucruri pe care nu le studiezi sau pe care nu le-au studiat altii. Pur si simplu habar nu ai ce trebuie sa explici sau daca explici ceea ce trebuie. Eventual ai putea sa iti dai cu parerea, dar risti sa spui cele mai mari timpenii. Vorbesc de un studiu cit de cit apropiat de cel din metoda stiintifica.

Fulgerele si tunetele au fost si ele "minuni" canvda. Focul la fel. etc.

Mtcrysty17 22.04.2010 15:34:51

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 238201)

Si de ce spuneti ca icoanele acelea sunt facaturi? probabil si cercetatorii aceia spuneau tot tampenii.

topcat 22.04.2010 15:41:04

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 238203)
Si de ce spuneti ca icoanele acelea sunt facaturi? probabil si cercetatorii aceia spuneau tot tampenii.

Am sa iti spun de ce sint sceptic, din start, la supranatural. Si deci de ce cred ca acele icoane sint facaturi sau au la baza un fenomen natural (ca de pilda mir-rasina-brad-icoana): de-a lungul timpul omul a avut zeci de mii de intrebari; de ce aia, de ce ailalta. S-au inceput cu raspunsuri supranaturale pentru imensa majoritate a lor. Acum au mai ramas un numar infim. Probabilitatea (bayesiana) ca ele sa aibe totusi un raspuns in legatura cu supranaturalul e zero, nu merita luata in calcul. Desigur, pentru cine nu intelege sau nu a avut acces la teoria evolutiei, putina fizica, legi de evolutie etc, aceasta probabilitate e mai mare si inteleg modul lor de comportament.

ai2 22.04.2010 16:05:28

Un argument care pentru mine este suficient de puternic sa sustin ca respectivele minuni nu sunt adevarate este faptul ca aceste fenomene sufera un proces de degradare. Adica, odata cu trecerea timpului, scad atat in intensitate, cat si in frecventa. Altadata se separa marea in doua, venea potopu unuversal, acuma plang icoanele sau apare un norisor pe undeva cu o forma aproximativa de crucifix. Toate fenomenele supranaturale au suferit acest proces. Asta imi sugereaza ca de fapt sunt interpretari gresite ale mintii umane. Si ori le resping pe toate, crestinismul inclusiv, ori le accept pe toate ca fiind probate in acelasi mod.
Pe de alta parte, aparitia unor credinte religioase este bine explicata de evolutie.

Dumitru73 22.04.2010 16:17:11

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 238210)
Un argument care pentru mine este suficient de puternic sa sustin ca respectivele minuni nu sunt adevarate este faptul ca aceste fenomene sufera un proces de degradare. Adica, odata cu trecerea timpului, scad atat in intensitate, cat si in frecventa. Altadata se separa marea in doua, venea potopu unuversal, acuma plang icoanele sau apare un norisor pe undeva cu o forma aproximativa de crucifix. Toate fenomenele supranaturale au suferit acest proces. Asta imi sugereaza ca de fapt sunt interpretari gresite ale mintii umane. Si ori le resping pe toate, crestinismul inclusiv, ori le accept pe toate ca fiind probate in acelasi mod.
Pe de alta parte, aparitia unor credinte religioase este bine explicata de evolutie.

Creierul uman tinde sa judece dupa sabloane.
Atunci cand vede o imagine el cauta sa o asocieze cu o imagine cunoscuta. De aceea avem inclinatie in a vedea sfinti intr-o pata de mucegai de pe perete, sau un nod de copac mai ciudat.
La fel si cu fenomenele ce a infricosat lumea in cursul istoriei.
uita-te la subiectul cu norul vulcanic sa vezi ce se spune.

Anytza 22.04.2010 16:36:52

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238199)
Ziceai ca au explicat cei 45 de savanti de la Oxford ;)
Asta este marele pacat al omului, la tot ce nu poate sa-si explice ii atribuie origine divina.

Ba cred ca cei care nu inteleg ii cauta o "explicatie stiintifica".
Eu m-am nascut ortodoxa, dar am crescut atee, cu teoria evolutionismului, si big bang si oameni din maimute si toate astea,si am citit multe si a vazut multe emisiuni,dar am observat ca asa-zisi oameni de stiinta nu pleaca de la dovezi, ci de la presupuneri. Si asta se vede cam in toate discutiile si teoriile lor. vad ceva ce nu inteleg si baga repede o teorie, dar apoi daca teoria asta e asa, atunci s-ar mai intampla ceva,pe baza teoriei asteia si asa ma departe. ateismul nu are dovezi. Ce, au gasit cateva oase vechi de dinosauri si gata, e clar! sunt teorii, asa cum se si numesc, teoria evolutionismului, teoria big bang, si nu adevaruri. si ei au gasit cateva maimute bipede mai "evoluate", dar si oamenii de stiinta recunosc ca nu exista veriga intre maimute si om. si cu big bangu care a explodat din nimic, ce sa mai zic... cum sa explodeze nimicul?
si manualele de biologie spun asa:"specia este o comunitate de populatii care se pot incrucisa intre ele si care sunt izolate reproductiv de alte comunitati similare. indivizii apartinand unei specii diferite nu se pot incrucisa sexuat, sau, daca se incruciseaza, hibrizii sunt sterili."(manual scolar de I. Teodorescu, L. Gavrila,etc.,"biologie.genetica.ecologie.evolution ism VIII", ed. didactica si pedagogica, pag 4.) Izolarea reproductiva e un argument contra evolutionismului.

Anytza 22.04.2010 16:50:21

Minunile din Ortodoxie sunt oameni vindecati de boli de moarte, nu norisori si nu stiu ce pete...

Anytza 22.04.2010 16:59:10

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 238210)
Altadata se separa marea in doua, venea potopu unuversal

De fapt evenimentele aceste le-am vazut demonstrate tot de catre atei, au gasit referiri la potop la mai multe popoare din vechime din toate continentele,si nu crestine.

Dumitru73 22.04.2010 17:55:00

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 238220)
Ba cred ca cei care nu inteleg ii cauta o "explicatie stiintifica".
Eu m-am nascut ortodoxa, dar am crescut atee, cu teoria evolutionismului, si big bang si oameni din maimute si toate astea,si am citit multe si a vazut multe emisiuni,dar am observat ca asa-zisi oameni de stiinta nu pleaca de la dovezi, ci de la presupuneri. Si asta se vede cam in toate discutiile si teoriile lor. vad ceva ce nu inteleg si baga repede o teorie, dar apoi daca teoria asta e asa, atunci s-ar mai intampla ceva,pe baza teoriei asteia si asa ma departe. ateismul nu are dovezi. Ce, au gasit cateva oase vechi de dinosauri si gata, e clar! sunt teorii, asa cum se si numesc, teoria evolutionismului, teoria big bang, si nu adevaruri. si ei au gasit cateva maimute bipede mai "evoluate", dar si oamenii de stiinta recunosc ca nu exista veriga intre maimute si om. si cu big bangu care a explodat din nimic, ce sa mai zic... cum sa explodeze nimicul?
si manualele de biologie spun asa:"specia este o comunitate de populatii care se pot incrucisa intre ele si care sunt izolate reproductiv de alte comunitati similare. indivizii apartinand unei specii diferite nu se pot incrucisa sexuat, sau, daca se incruciseaza, hibrizii sunt sterili."(manual scolar de I. Teodorescu, L. Gavrila,etc.,"biologie.genetica.ecologie.evolution ism VIII", ed. didactica si pedagogica, pag 4.) Izolarea reproductiva e un argument contra evolutionismului.

Big-bang-ul nu a explodat din nimic. Oricum este o teorie, dar are cei mai multi sustinatori.
Nu ai dreptate, aproape in nimic.

Eu am parcurs drumul in sens invers.
Intai am experimentat starea de credinta, dupa care am ajuns la necredinta.
Si pot spune ca toate religiile se bazeaza pe fapte si "minuni" care daca le cercetezi, tot la credinta "chioara" ajungi.

Dumitru73 22.04.2010 18:00:18

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 238229)
De fapt evenimentele aceste le-am vazut demonstrate tot de catre atei, au gasit referiri la potop la mai multe popoare din vechime din toate continentele,si nu crestine.

Da, ai dreptate.
Dar uiti sa amintesti ca aceeiasi savanti au descoperit ca au fost mai multe potopuri, in epoci si locatii diferite.
Si ca nici unul nu a cuprins intreaga lume, asa cum ne spune Biblia.

Dumitru73 22.04.2010 18:03:54

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 238227)
Minunile din Ortodoxie sunt oameni vindecati de boli de moarte, nu norisori si nu stiu ce pete...

Orice religie se lauda cu astfel de "minuni".
Iar aceste vindecari "miraculoase" fac parte din acele fapte extraordinare pe care nu le putem inca explica, amintite de topcat.

tailgunner4A 22.04.2010 18:09:59

Presa despre icoana din Madona Dudu, Craiova

Vineri, 2 aprilie 2010, Adevarul a publicat acest articol
http://www.adevarul.ro/locale/craiov...236376441.html
...din care dau mai jos un citat:

Energia icoanei i-a uimit pe cercetătorii englezi

În vara lui 2004, un grup format din 45 de cercetători de la Institutul Oxford a venit la Craiova pentru a analiza câmpurile energetice emanate de icoana făcătoare de minuni. „Cercetătorii, specialiști în iconografie, au adus aparatură ultrasofisticată, pentru a verifica autenticitatea fenomenelor legate de icoana făcătoare de minuni. Mi-au spus că vor să testeze emanația câmpurilor energetice. A fost uimitor ceea ce s-a întâmplat. Aparatele au luat-o razna, iar reacția specialiștilor a fost de genul: Este aproape vie! De un câmp mai avea nevoie și era vie. Așa ceva nu văzuseră niciunde în lume și fuseseră în multe locuri sfinte”, a declarat, la vremea respectivă, preotul Petre Mocanu. În același an, icoana Maicii Domnului a plâns pentru prima oară cu lacrimi de mir aproape o săptămână.
Preoții mai spun că icoana nu poate fi imortializată fotografic în orice moment. Mulți oameni care au pozat icoana au spus că filmele lor s-au șters după puțin timp. De asemenea, icoana nu a putut fi mutată din acel loc.

Dupa citirea articolului am cautat cu Google vreo 20 de minute incercand sa aflu cine au fost ce 45 de misteriosi cercetatori, exact de la ce universitate proveneau, si daca rezultatele cercetarilor s-au concretizat cumva intr-o lucrare stiintifica. Ma interesa mai conceret rezultatele masuratorilor "campurilor energetice" facute, asa cum spune parintele Mocanu, cu aparatura ultrasofisticata. Din pacate nu am gasit nimic.

As fi foarte recunoscator daca are cineva o relatie sau orice informatie care sa ma lumineze. Multumesc.

Mtcrysty17 22.04.2010 18:11:45

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238252)
Orice religie se lauda cu astfel de "minuni".
Iar aceste vindecari "miraculoase" fac parte din acele fapte extraordinare pe care nu le putem inca explica, amintite de topcat.

Sunt atatea moaste de sfinti ramase neputrezite. astea nu sunt minuni? aproape toate izvorasc mir.

Anytza 22.04.2010 18:13:32

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238249)
Big-bang-ul nu a explodat din nimic. Oricum este o teorie, dar are cei mai multi sustinatori.
Nu ai dreptate, aproape in nimic.

Eu am parcurs drumul in sens invers.
Intai am experimentat starea de credinta, dupa care am ajuns la necredinta.
Si pot spune ca toate religiile se bazeaza pe fapte si "minuni" care daca le cercetezi, tot la credinta "chioara" ajungi.

Cum adica nu am dreptate? pai tocmai ai zis ca e doar o teorie... Si eu vorbeam din experienta. doar daca spui ca n-am dreptate, gata m-ai "combatut"? vrei sa spui ca stii tu "veriga lipsa" sau ca stii mai bine decat cei care au scris manualele de evolutionism? ca nu le-am scris eu. Am prezentat si eu argumente.

Mtcrysty17 22.04.2010 18:18:55

Ca sa vedeti ca nici eu nu cred orbeste ci incerc totusi sa explic. e vorba de apa sfintita. am apa sfintita de patru ani, care e in stare perfecta. anul acesta am incercat ceva. la mine la biserica apa se ia dintr-o biserica alaturata. am luat o sticla cu apa normala din acea fantana si dupa aceea am luat aceeasi cantitate de apa sfintita. ajuns acasa le-am pus una langa alta intr-un loc. dupa o saptamana apa normala mirosea groaznic. oare cum sa explic.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:54:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.