![]() |
Citat:
|
Citat:
Ma rog, irelevant! Aici nu e un topic despre viata mea personala. Doar ca afirmatia Mariei, cum ca eu nu as avea necazuri, m'a bulversat putin. Da, ai dreptate, e o varsta frumoasa. Si chiar am multe! Am sa ma bucur de ele cat mai pot! |
Citat:
|
Citat:
E irelevant, Korinna! Cum ziceam, asta nu e un topic despre viata mea personala si dramele ei. Gandeste'te doar ca am doi copii, un job stabil si o stare financiara buna. Adauga la asta faptul ca am 21 de ani si imagineaza'ti putin cum am ajuns sa am toate astea, la varsta pe care o am. Nu mi'au picat din cer, nu mi'a venit nimic de'a gata! Si nu sunt nici "mare si tare", cum zicea Maria. Poate dau impresia asta fiindca am avut puterea de a iesi zambind din toate incercarile. Cine stie? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ce folos...
Mie imi place foarte mult o cantare bisericeasca. Va dau cateva versuri care se potrivesc topicului:
"De-as stii toata-ntelepciunea cata e sub soare In zadar dac-o voi pierde pe cea mantuitoare. Ce folos, ce folos minte fara de Hristos" |
Citat:
La mine nu se aplica, pentru ca eu nu il pun pe Iisus deasupra tuturor lucrurilor. |
Citat:
Dar sa sti, chiar daca tu inu-L pui deasupra tuturor lucrurilor, El tot acolo este. Cu voua sau fara voia noastra. |
Citat:
Iarta-mi greseala !!! |
Citat:
Of... nu sunt reticenta! Discutia despre credinta mea ar fi una prea lunga si nu e locul potrivit pentru asa ceva. Ma refer la topic. Ne'am abate de la subiect. |
Citat:
|
Citat:
Probabil se referea la genul de necazuri care te duc pe culmile disperarii si te fac sa afli lucruri noi despre tine.. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu vreau să mă bag în sufletul tău mai mult decât vrei tu, însă din răspunsurile date pe forum am văzut că ești o persoană deschisă. Aș vrea să deschizi un topic în care să ne vorbești despre tine; numai dacă crezi că am putea să îți fim de folos cu răspunsurile noastre. |
Citat:
|
Citat:
Burtica mi-e calita. |
Citat:
That is a big "no no"! Nu imi place sa fiu in centrul atentiei. Ca sa nu mai spun ca un topic despre mine ar fi o uriasa dovada de egocentrism. Pana la urma, nu inteleg de ce ar trebui sa vorbim despre mine. Nu am o problema anume in care sa va cer ajutorul, asa cum au altii care scriu aici pe forum. Adica, ma rog, am una, dar nu ma puteti ajuta cu asta. Nu pot sa identific un moment anume sau un motiv special pentru care nu mai cred. Eram copila cand mergeam la biserica, cand invatam rugaciunile ca pe niste poezii. Apoi da, la un moment dat m'am revoltat, cum zici tu, in urma unui eveniment traumatic. Nu pot sa spun ca mi'am schimbat total convingerile. Adevarul e ca mereu am avut indoieli si intrebari la care nu gaseam raspuns. Apoi am inceput sa nu'mi mai pun nadejdea in nimeni si in nimic altceva, in afara de mine si puterea mea de a merge mai departe. Doar asta m'a ajutat de'a lungul unei vieti scurte, dar zbuciumate. Poate de aceea ma "aprind" cand lumea zice "ai 21 de ani, nu stii tu ce'i aia suferinta"! |
Citat:
Tu ai sti. Cei din jurul tau ar sti. In orice caz, n-ai mai fi pe un topic din asta discutand "mondenintati intelectualicesti" atat de relaxat ci pe alt gen de topic. |
Citat:
Citat:
Sau credinta nu era o chestiune care sa fi meritat sa investiti atata energie? Va intreb deoarece in general chestiunea e o problema existentiala, cei care ajung la ea si si-o insusesc cu adevarat fac din ea un pilon central al existentei lor. Si de pilonul asta in general au grija, vad pe cineva ca vine si da cu ciocanul in el, atunci iau masuri, nu stau si asista pasiv cum cade o bucata de aici, de dincolo, etc. asteptand sa vina buldozerul sa-i dea lovitura de gratie. Citat:
Am mai cunoscut un astfel de caz, lovitura a venit cand se astepta mai putin, de unde se astepta mai putin si culmea, cand o ducea mai bine ca niciodata (zicea el), acum nu e nici mort, nici viu dar in mod sigur este foarte foarte singur.. |
Citat:
|
Sa te fereasca Dumnezeu sa ajungi sa cunosti culmile disperarii. Crede-ma ca n-ai mai spune: A, da, am o problema dar nu ma poate nimeni ajuta!
Cand esti pe culmile disperarii simti cum carnea de pe tine parca ti-o sfasie cineva, simti ca fiecare clipa fiecare minut este o durere continua. Esti ca intr-o masina de spalat unde centrifuga te tot invarte si te invarte.... Incerci asa cum poti sa mergi mai departe , dar, stii ca pentru tine nimic nu va mai fi la fel de acum inainte. Sa incerci sa dormi macar putin si sa-ti doresti ca sa faca Dumnezeu cumva o minune cu tine si sa nu te mai trezesti a doua zi. Atunci la cine ti-ar fi speranta si nadejdea daca nu la bunul Dumnezeu? Eu daca nu era El as fi innebunit...la propriu. Trebuie sa-mi iau crucea si sa-l urmez pe El. Si mai trebuie sa raman intreaga la minte pentru fiul meu care e mai tanar ca tine doar cu trei ani, dar , pe care l-am invatat orice ar pati in viata asta pe Dumnezeu sa nu-l huleasca! Orice lucru face sau oriunde s-ar duce la drum sa spuna inainte un Doamne ajuta! Penntru ca esti atat de tanara ca ai putea fi fata mea atunci te sfatuiesc sa te schimbi si sa-l cauti pe Dumnezeu in sufletul tau chiar daca tu ai falsa impresie ca nu ai nevoie de El! Sa nu crezi asta! |
Citat:
eu de exemplu cand sunt suparata ma plang la toata lumea si sun pe toata lumea, din 5 prietene foarte bune cate am, niciuna nu scapa de "problema" mea... nu fugi de comuniune, oamenii vor sa te inteleaga, oamenii vor sa te ajute cat pot cu putinta, sa-ti ofere ce poate fiecare, unul intelegere, altul ascultare, altul bani, altul timp, altul cunostinte si tot asa... cel mai frumos lucru e comuniunea si la orice problema cam "profit" de bunatatea oamenilor eu, "profita" si tu! |
Citat:
|
Citat:
Poate duci lucrurile astea, dar poate e loc si de mai mult. Stii, esti ca un om care la un moment dat a inchis usa camerei si a zis "nu conteaza cata apa o sa intre aici, eu stiu sa innot". Ei bine, poti sa innoti atat timp cat camera nu se umple. Si se va umple la un moment dat, ca usa e inchisa si nici macar geamuri deschise nu sunt. Poate te-ai gandit si la asta si ai ti-ai spus deja "ei si, o sa ma duc la fund si gata". Eu iti zic sa te mai gandesti, ca nu esti singura pe lume si daca tu te inneci, s-ar putea sa iei cu tine si pe altii care n-ai vrea sa-i iei. |
Citat:
|
Citat:
Mi se pare cu atât mai greu să înduri astfel de suferințe, cu cât le înduri singură; nu mă refer la oamenii care te iubesc și cu siguranță te sprijină, ci la Dumnezeu. Te-ai supărat pe El tocmai când aveai cea mai mare nevoie de sprijinul Lui. Sunt convins că e greu să nu te revolți când ești rău lovit. Dar ne supărăm pe Dumnezeu atunci când ni se pare că e nedrept. Când suferim o pierdere teribilă sau când suntem în situația de a pierde totul (chiar viața). Nu înțelegem de ce îngăduie Dumnezeu asta. Sau unde e El, când astea se întâmplă. De ce nu intervine, dacă e bun? Gândim așa din cauză că asta e imaginea pe care ne-am format-o despre El. Dacă, însă, vrem să înțelegem cum iubește și cum lucrează Dumnezeu, trebuie să privim spre Hristos. Care a venit nu îndreptând lumea prin forță, nu pedepsindu-i pe răi și răsplătindu-i pe buni, ci a venit dăruind, vindecând, mângâind, suferind enorm, jertfindu-Se. Iar după ce a înviat nu a scutit pe nimeni de suferință și nici nu a promis asta. Din contră, cei care L-au iubit mai mult au suferit poate cel mai mult. N-a venit să ne scutească de dureri, ci să le poarte împreună cu noi, omenește, pentru ca noi să le ducem împreună cu El, dumnezeiește. Nu ne-a scăpat de moarte, ci a trecut prin ea, pentru ca și noi, dacă suntem uniți cu El, să putem să o învingem și să ajungem la înviere. Așa au răzbit prin cele mai mari suferințe - lagăre, închisorile comuniste - cei care au nădăjduit în El, pe când cei care s-au bazat doar pe ei înșiși cred că și-au epuizat mult mai repede resursele morale. Existența suferinței, a durerilor în lume nu e vina lui Dumnezeu, ci a omului, care, neascultând, a adus moartea în lume, și durerea. Iată de ce e mai bine să fii „oiță” decât „căpriță”. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Heeeiii...ce va apuca???
Respectati decizia fetei( Lilith) de a nu vorbi despre problema ei si nu va mai chinuiti sa o trageti de limba!
|
off topic
Citat:
|
Citat:
Penibila incercare! Nu e nicio problema cu tastatura. Ti'as explica, dar mi'e ca e prea complicat pentru tine. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu s-a plans nimeni pana acum ca s-ar simti "impovarat" de problemele altora, si nu pentru ca ar fi indiferenti la ele, deci motivul insingurarii trebuie sa fie altul. Dar sa stii ca problemele se pot duce si cu altii, oamenii se mai si roaga unii pentru altii.. |
Citat:
|
Citat:
Pe umarul meu sa-ti lasi lacrimile si pe umarul LUI necazurile. Numai sa vrei... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:48:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.