![]() |
Citat:
Este benefica pe plan duhovnicesc aceasta schimbare? Iata intrebare la care caut si eu raspuns. Danion chiar cunoaste dedesubturi incomode legate de acest aspect. Anumite cuvinte, desi adevarate, sunt dure, greu de digerat de catre un crestin caldut. Anumite cuvinte pot deranja prea mult pe cei din ierarhia BOR. Uneori acceptam mai usor o minciuna frumoasa decat un adevar dur. Numai ca minciuna ne vara incet si sigur in bratele lui Antihrist. Cu pasi mici, dar siguri. Dupa calendar, de ce se merge in aceeasi directie? De ce sunt preluate de catre BOR si alte inovatii ecumeniste? Iata intrebari la care trebuie sa raspundem cu toata sinceritatea, fara partinire. |
Cu adevarat, Hristos este pentru caderea si ridicarea multora. In ultimul timp, vad ca mai mult este pricina de cadere decat de ridicare.
Pacat de Danion, era un om pe care il admiram intr-o vreme. Invatam deci ca trebuie sa avem de acum incolo si mai mare grija si trezvie. |
|
Citat:
|
Doamne ajuta!
Citat:
Cu adevarat, sunt lucruri pe care nu oricine le poate digera. Adevarul arde. Asa este, cum spui. Din pacate, sunt multi cei care se agata de starea calduta si comoda, care nu le deranjeaza nici digestia, nici somnul, nici scaunul pe care stau. (Apropo, sa le aducem mai multe scaune in biserica, sa nu se mai oboseasca stand in picioare, sa stea si ei mai comod!...) Din pacate, usor, usor, incet si sigur, suntem manati din urma spre apostazie. Iti doresc, cum imi doresc si mie, sa te ajute Domnul sa ramai in credinta, sa te intaresti si sa te feresti de inselare! |
Doamne ajuta!
Citat:
Si ar fi bine sa intelegem ca noi nu il urmam pe parintele cutare sau cutare, noi nu urmam pe teologul x sau y, noi trebuie sa urmam pe Hristos ! Iar oamenii, ca oameni, pot avea greseli. Iar in ceea ce priveste tactul... aici e totusi discutabil. Danion nu este un caldicel. Nu spun ca este perfect. Spun ca este foarte daruit lucrarii lui, spun ca nu poate sa fie altfel decat flacara care arde. Si asta ii arde si deranjeaza pe multi! |
Citat:
Toata manastarile din Sfantul Munte, care'l comemoreaza pe Patriarh afirma ca schimbarea s'a facut ilegal, masonic, si anti-canonic! Deci, cu ce argumente aduci aceste afirmatii? Parintele Cleopa, Mandita? Te rog... Citat:
|
Doamne ajuta!
Citat:
E jenant sa te lepezi in felul asta de un om pe care "il admirai intr-o vreme". Esti atat de slab sau esti doar "flexibil"? E drept ca vantul bate din mai multe parti, si... in vremurile astea... flexibilitatea poate fi o cale nepericuloasa... Sa ne fereasca Domnul de asemenea cale! Si inca ceva: spui ca Danion este mai mult pricina de cadere. Daca gospodarul scutura un pom si crengile uscate cad, nu e vina gospodarului; acelea ar fi cazut oricum, la primul vant mai puternic - ba inca ar fi putut cadea in capul cuiva, facand si paguba! Asa ca mai bine sa le scuture gospodarul la vreme, si sa ramana doar crengile sanatoase, care pot da rod. Vrei sa spui ca din pricina lui se smintesc unii si altii? Pai, nu stii ca doar smintitii se smintesc? |
Citat:
|
Replica fratelui Danion Vasile la acuzatiile de asa-zisa "propaganda stilista"
http://saccsiv.wordpress.com/2010/03...ista%E2%80%9D/
Cititi, dragilor ecumenisti, de ce fratele Danion Vasile ii considera (a vorbit totusi diplomatic) in eroare pe parintii Cleopa si Arsenie Boca pe care voi ii considerati deja "sfinti". |
Citat:
PS - Cleopa și Mândiță n-au treabă cu astronomia așa cum n-au treabă cu astronomia nici voi aștia care vă închinați la "vremuri și soroace" . Când te doare măseaua nu te duci la popa ci la stomatolog, în afară de situația în care îți lipsesc n+1 doage. PS 2- Întrabă-l pe guru Vasile când s-a definitivat că în opinia lui Ortodoxia e bună de muzeu. |
Citat:
Lasa-ma totusi sa ma intreb: daca tu atat de mult te enervezi, maniindu-te pentru comentariul meu, oare cat de mult m-ai uri daca ti-as face vreun rau cu adevarat? Acestea fiind spuse, v-as recomanda sa analizati bine si sa distingeti intre cei ce ard de dragoste pentru Hristos si cei ce ard din alte pricini. Nu tot cel ce arde se aduce jertfa lui Hristos. Pe de alta parte, hai sa nu il consideram totusi pe Danion vreun neinteles. Crede-ma ca nu am o problema a intelege ce zice Danion. Am o problema atunci cand aud cu cuvintele mele cum el, care pe vremuri era un om echilibrat, aluneca spre schisma. Atat. |
Citat:
Sau preferi "adevarul" Pr Cleopa despre schimbare, avand astfel constiinta impacata, ca toata treaba asta a fost o necesitate si s'a facut din cauza intarzierii astronomice! Cu argumentarile parintelui poti minti pe oameni, dar pe Dumnezeu, in nici un caz! |
Citat:
Dovedeste-mi contrariul! Citat:
Observ ca la intrebare nu vrei sa raspunzi; cand s'a definitivat calendarul? |
Astronomia si duhovnicia
Mihailc si Antoni0,
Eu cred ca era o problema multipla. Din punct de vedere astronomic, da, calendarul ramasese in urma. Insa asta nu a fost decat un pretext, schimbarea a fost facuta, dupa cum scrie in enciclica de la 1920, pentru a facilita apropierea de catolici si de ceilalti heterodocsi. |
Citat:
De ce crezi ca Pastele se face pe vechi? |
...ce ma nelinisteste: de ce aceasta tema a calendarului in fata unor oameni simpli si cu credinta lor curata??? de ce??? ca sa ii sminteasca??? asta nu e o problema ce se discuta cu oameni simpli… ei cred ce se spune in Sf.Evanghelie se roaga merg la Sf.Slujbe, nu au nevoie de polemici dogamtice! Ei nu inteleg acestea… Ma doare! Tema asta trebuia propusa Sf.Sinod si REDISCUTATA!!! De ce la nivel laic si nu la nivel clerical?
Sincer va spun ca pe mine ma dor astfel de discutii… dar tot Sfintii spun ca CINE RAMANE IN ASCULTARE DE BISERICA SE MANTUIESTE, ca nu omul raspunde de ce face BISERICA, ce calendar tine sau nu, ci CONDUCATORII ei, caci Sf.Pavel ne spune clar in Evrei 13,17: „Ascultați pe mai-marii voștri și vă supuneți lor, fiindcă ei priveghează pentru sufletele voastre, având să dea de ele seamă, ca să facă aceasta cu bucurie și nu suspinând, căci aceasta nu v-ar fi de folos”. Mergeti si va spovediti si va impartasiti, tineti la credinta ortodoxa si nu o lasati, RUGATI-VA MULT, si nu va lasati de Duhovnic. Atat mai putem face, ce e mai mult nu tine de noi! Dumnezeu ne va judeca nu dupa calendar, ci dupa Legea IUBIRII, iubire fata de El prin pazirea poruncilor, daca am iubit pe aproapele, daca am ramas in COMUNIUNE cu El, daca ne-am plans pacatele si ce am facut ca sufletul sa il pastram curat. Nu mai intelegem nimic din ortodoxie??? SA NE RUGAM!!! SA NE RUGAM!!! SA NE RUGAM MAICII DOMNULUI SI TUTUROR SFINTILOR SA NE TINE APROAPE DE HRISTOS!!! |
Citat:
Geo, ascultarea in Ortodoxie e diferita de ascultarea tipica papistasilor! Daca mai-marii nostri asculta in primul rand de Dumnezeu, cinstind Ortodoxia, atunci suntem obligati sa ascultam de ei! Dar daca ei vreau sa schimbe Ortodoxia, scuipand-o asa cum s'a facut in 1924 (si'n 1926 si 1929 celebrand Pastele inaintea jidovilor cu papistasii impreuna), si cum se face de 80 de ani incoace in BOR, atunci nu mai tre' sa ascultam de ei, pentru ca mergem la pierzanie! Tu crezi ca sinodul BOR va trece inapoi la calendarul bisericesc? Asta ar insemna ca "stilistii" aia, "nebuni si fanatici" au avut dreptate! Vezi si pozitia oficiala a BOR-ului de 80 de ani incoace, care a sustinut si sustine ca schimbarea s'a facut din motive astronomice! Ce e mai trist, e ca multi vladici au cautat si "scuze" pentru aceasta inovatie masonica! |
Citat:
Sau poate pasiunea pentru Antihrist prin care te simti scoasa din clasa crestinilor "caldicei" si promovata la un nivel duhovnicesc superior prin opozitia orala fata de buletine si carduri bancare te face sa iei drept bun tot ce bate din directia asta? Daca faci totusi parte si ai probleme atat de serioase fata de BOR, ia taurul de coarne, in sensul ca muta-ti tabara in echipa lui Antonio sau pe undeva pe acolo. Ia botezul stilist si intra in comuniune cu dumnealor si gata simtiti-va bine intre voi si schimbati pareri cu cipusoare, calendare si altel asemenea. Ceea ce ar trebui sa faca si Danion, nu sa se pretinda "credincios BOR" si pe urma sa bage tot felul de strambe la audienta care il crede ortodox pana la a ajunge sa zica oamenilor sa nu mai mearga la biserica. |
Citat:
Antoni0 să-ți dea Dumnezeu înțelegerea lucrurilor importante și vădirea deșertăciunilor și dacă o să văd că te maturizezi un pic o să-ți dau bibliografia cu cele de folos pentru aprofundarea temelor. |
Citat:
"Marturisitorul" Danion, pune piciorul pe gatul parintelui Cleopa si Arsenie. In acelasi timp! Parintele Cleopa este un mincinos, asta a vrut sa arate clar, chit ca n-a folosit direct cuvantul. Desi cum a aratat mihailt aici http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=37, parintele Cleopa n-a mintit ci Danion a mintit! Vremurile celor doi au apus, sa privim spre noul-viitor-sfant-pe-vechi, mr. Danion care pe toate le tine drept si pe cele gresite le indreapta! |
Citat:
Si chiar daca ai dreapta judecata, totusi la cumpatare vad ca nu ati ajuns. |
Citat:
Pana atunci, astept bibliografia din partea ta! |
Citat:
Observ ca nu intelegi! Acele Patriarhii nu vor schimba NICIODATA calendarul (doar daca vor lua puterea masonii si din cate vad asta se intampla)! Uite ce zicea Patriarhul Ierusalimului Diodor in 1989 intr-o vizita la "stilisti": După cum știți, Patriarhia Ierusalimului urmează vechiul calendar tradițional. Nu s-a schimbat niciodată, și nu se va schimba niciodată cât de puțin în canoanele și învățăturile Bisericii noastre. Le va păstra cu orice preț. Vom trudi, chiar ne vom sacrifica să le păstrăm. Amenințările care sunt îndreptate zilnic asupra noastră și acțiunile opozanților noștri nu ne sperie. Vom rămâne păzitori neclintiți, credincioși învățăturilor Bisericii. Mulțumesc Înalt Preasfințitului Mitropolit și mă rog ca Dumnezeu, prin rugăciunile Sfântului Ciprian, să-i dea putere, sănătate și răbdare pentru a-și purta crucea, întru Slava Ortodoxiei. Vă dau tuturor binecuvântarea Sfântului Mormânt, a Golgotei și a Sfintei Peșteri și mă rog, de asemenea, ca Dumnezeu să vă întărească, să vă păzească și să va statornicească în Credința Părinților noștri. La mulți ani! http://traditiaortodoxa.wordpress.co...ctombrie-1989/ Lasa TU minciuna Aline! Spune de schimbarea calendarului athonitilor! Sa vezi daca aceia il vor accepta! De ce crezi ca Vatopedu s'a intors inapoi la calendarul bisericesc? |
Citat:
Problema e ca zicerile Pr. Celopa nu sunt citate 100% la fel de fiecare data, de exemplu vedenia Pr. Ioanichie Moroi cu cei 3 Sfinti care i-au spus deppre calendar e relatata cu alte cuvinte in cartea "Urcus spre inviere" a Pr. Cleopa fata de cuim e relatata in celelalte locuri, si intelesul e si oarecum diferit, dupa cate mi se pare mie. |
Citat:
Cred ca depinde de unde citezi, aici scrie si de Serbia: http://www.sfantuldaniilsihastrul.ro...-calendar.html Problema e ca zicerile Pr. Celopa nu sunt citate 100% la fel de fiecare data, de exemplu vedenia Pr. Ioanichie Moroi cu cei 3 Sfinti care i-au spus deppre calendar e relatata cu alte cuvinte in cartea "Urcus spre inviere" a Pr. Cleopa fata de cuim e relatata in celelalte locuri, si intelesul e si oarecum diferit, dupa cate mi se pare mie. |
Citat:
Arata-mi unde am mintit. |
Citat:
Totusi, observ ca tema discutiei e dusa spre alte intelesuri, de gen "voi n'aveti iubire, discernamant" uitandu-se ca de vina NU SUNT STILISTII ci cei care au adus dezbinarea! |
Citat:
Chestii de genul asta nu-l apropie pe Danion de postura de "marturisitor" pentru care se arata dispus sa calce tot in picioare ci mai degraba pentru aceea de OTeVist. Scandal mult, dar folos care in definitiv? Ca ajunge omul de rand sa se indoiasca de validitatea Tainelor care i-au fost administrate de atatia ani pentru ca dupa judecata lui Danion cutare este eretic, ierarhia apostata, etc? Daca asta e folos, atunci fara doar si poate doar pentru diavol este. |
Citat:
Citeste din nou ce a zis Patriarhul Ierusalimului! |
Citat:
|
Declaratia Episcopului Bartolomeu Anania:
"De ce nu hotarasc Bisericile ca Invierea Domnului sa fie praznuita de toti crestinii la aceeasi data? Oare nu ar trebui sa se ajunga la o intelegere, cu atit mai mult cu cit data Pastilor nu este o problema de dogma, ci doar una de practica liturgica? Doresc sa informez opinia publica de la noi ca tema unificarii datei pascale se afla pe agenda Consiliului Ecumenic al Bisericilor", a precizat IPS Bartolomeu. El avertizeaza insa ca nu va fi suficienta o decizie impusa pentru stabilirea unei date unice, ci este nevoie ca intregul cler si credinciosii tuturor Bisericilor sa fie de acord. "Raminem optimisti si trebuie sa avem rabdare, probabil voi, cei mai tineri, veti apuca ziua aceea ca si unitatea Bisericilor sa fie infaptuita", a aratat Bartolomeu marele sau deziderat. Sinodul Ecumenic de la Niceea a stabilit in secolul IV ca Pastele sa fie sarbatorit in prima duminica de dupa luna plina care urmeaza echinoctiului de primavara. In 1924 a fost adoptat calendarul gregorian, dar numai de catre o parte din tarile crestine, restul raminind la cel iulian, de aici aparind diferenta de data dintre Pastele ortodox si cel catolic. http://www.cotidianul.ro/bartolomeu_...lic-24349.html Ce mai zic acum razboinicii de la razbointrucuvant care afirmau ca Bartolomeu este mare "anti-ecumenist"! In loc sa incerce sa aduca BOR-ul inapoi la calendarul vechi-iulian, si sa lupte cu adevarat impotriva ecumenismului, (ca sa unim Ortodoxia dezbinata) el ce face? Vrea pascalia gregoriana si unitatea "crestinilor" si a "bisericilor"! Trist... |
Citat:
Te-am intrebat unde am mintit eu, n-am treaba cu Patriarhul Ierusalimului. |
Citat:
Mentionarea Serbiei in randul celor pe stil nou nu mi se pare o greseala asa grava a Pr. Cleopa, poate fi o simpla dezinformare... E posibil si ca diferentele sa vina de la editori, care au corectat textul si au scos Serbia dandu-si seama ca nu are ce cauta in lista aia... Oricum, nu cred ca e de mare importanta, cred ca mai mult a exagerat Danion Vasile importanta prezentei Serbiei in lista aia de Biserici... |
Citat:
Secolul al XVI-lea a născut patru fiare înfricoșătoare: erezia lui Luther, a lui Calvin, a Iezuiților si EREZIA noului calendar, ce a fost osândită de o hotărâre a Soborului întrunit la Constantinopol, în anul 1593. Daca nu e dogma, totul e schimbabil? Sa dam cuvantul IPS Inochentie al Pechinului din ROCOR care zicea: “Nu există nimic în Biserică care să fie fără importanță, pentru că în fiece rânduială s-a întrupat Duhul lui Dumnezeu, Care este Viața și respirația Bisericii. Cei ce îndrăznesc să se ridice împotriva așezămintelor și a legilor Bisericii, întemeiate pe Sfintele Scripturi și Sfânta Tradiție, aceia se ridică împotriva Duhului lui Dumnezeu, și, chiar prin asta, ei arată tuturor celor ce au ochi de văzut, ce duh îi poartă. Este demn și drept ca Biserica să pronunțe împotriva lor anatema…” http://apologeticum.wordpress.com/20...#comment-11786 In 1924 s'a schimbat calendarul bisericesc, de ani buni se face rugaciunea ecumenica anual! Tu nu observi ca acestia incet incet schimba tot, aducand duhul modernist in BOR! Maine poimaine vei vedea "noua generatie" care nu'si mai doreste muzica bisericeasca ci un dj cu muzica house... Preotul de ce sa faca slujba in hainele preotesti! Mai bine in maieu si pantaloni scurti! Off, impartirea asta scolatica unde a adus... dogme importante, dogme mai putin importante, canoane vechi, noi, tipic... |
Citat:
|
Citat:
Te-am intrebat deja de doua ori unde am mintit eu. |
Citat:
Desi cum a aratat mihailt aici http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=37, parintele Cleopa n-a mintit ci Danion a mintit! Prin afirmatia de sus, tu aprobi ce a scris Mihailt acolo, facandu-l pe Danion mincinos! Deci, cine este mincinosul? |
Citat:
Crezi ca se indoieste ca ceea ce spune este mai mult decat perfect? Priveste declaratia care a dat-o vizavi de acuzatiile care i s-au adus, vezi vreo scuza sau acceptare a unei greseli? Una este cand cineva are 90% bun si 10% caderi involuntare si altceva cand caderile incep sa tinda spre 90% iar de intentionalitatea lor ce sa mai vorbim.. Chiar daca la ceea ce a spus si a scris pana in urma cu 1-2 ani n-ar fi avut multa lume de comentat (desi teologi mai cu pretentii da) ceea ce se intampla acum pune in umbra si aceste lucruri. In ritmul actual, cat crezi ca va mai dura pana la o despartire categorica de BOR? Foarte putin. Problema este ca lucrurile se impletesc atat de strans, incat daca va pica nu e singurul lucru care va iesi prost. |
Citat:
In faptul ca arata ca Danion a mintit cand a spus ca parintele Cleopa ar fi mintit in toate editiile cartilor scrise de el si de fapt s-a informat prost? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:11:12. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.