![]() |
Cele 12 semintii ale Bisericii sunt cei 12 Apostoli
Apocalipsa 21:14 Iar zidul cetății avea douăsprezece pietre de temelie și în ele douăsprezece nume, ale celor douăsprezece apostoli ai Mielului. |
Citat:
HRISTOS este aratat ca fiul lui David sau ca este din Avraam dar asta e alta problema si noi stim ca IISUS a spun ca EU SUNT este inainte de Avraam. Visul lui Iosif este doar pentru el pentru ca spune clar (soarele,luna si stelele mi sau inchinat mie) deci nu e vorba de ce o sa fie in viitorul foarte indepartat cind o sa se nasca HRISTOS. Uite argumentele care iti arata ca numai din FECIOARA MARIA putea sa se nasca HRISTOS.28. Si intrand ingerul la dansa, i-a zis: "Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei!" |
Si atunci de ce nu spune in Isaia ca Femeia va da nastere unui copil?Si spune Fecioara? de ce se face diferenta?
Da vad ca refuzi sa imi raspunzi la intrebari. Zi-mi te rog unde si cand s-au intamplat urmatoarele prorocii cu privire la Maria: "Și femeii i s-au dat cele două aripi ale marelui vultur, ca să zboare în pustie, la locul ei, unde e hrănită acolo o vreme și vremuri și jumătate de vreme, departe de fața șarpelui. Și șarpele a aruncat din gura lui, după femeie, apă ca un râu ca s-o ia apa. Și pământul i-a venit femeii într-ajutor, căci pământul și-a deschis gura sa și a înghițit râul pe care-l aruncase balaurul, din gură. " Tu nu intelegi notiunea de femeie pe care neo arata biblia. Cind este scris cuvintul femeie asta nu inseamna ca nu este fecioara ci ca ii arata saminta ei care vine din Eva prima femeie iar cind Isaia spune fecioara ii arata neprihanirea starea adevarata si vesnica a celei din care se va naste MINTUITORUL. Eu nu stiu sa interpretez fiecare verset din biblie dar daca tu crezi ca este poporul lui Israel e problema ta dar din ce stiu eu cind se refera la femeie in biblie nu are conotatie de popor(semintii) mai degraba cind se refera la nume de barbat este aratat poporul si nu invers. |
Uite ce spune preotul despre FECIOARA MARIA.
Preotul: Că a născut fiind fecioară, Sfânta Scriptură ne arată în acest fel: Când arhanghelul Gavriil a venit în Nazaret si i-a binevestit ei că va naste pe Fiul lui Dumnezeu (Luca 1, 35), intrând la ea, a numit-o: plină de har si binecuvântată între femei (Luca 1, 28). Iar ea, văzându-l, s-a tulburat de cuvântul lui si cugeta în sine: Ce fel de închinăciune poate să fie aceasta? Si îngerul i-a zis: Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu. Si iată, vei lua în pântece si vei naste Fiu, si vei chema numele lui Iisus. Acesta va fi mare si Fiul Celui Preaînalt se va chema si Domnul Dumnezeu îi va da Lui tronul lui David, părintele Sâu. Si va împărăti peste casa lui Iacov în veci si împărătia Lui nu va avea sfârsit. Si a zis Maria către înger: Cum va fi aceasta, de vreme ce eu nu stiu de bărbat? Si răspunzând, îngerul i-a zis: Duhul Sfânt se va pogorî peste tine si puterea Celui Preaînalt te va umbri; pentru aceea si Sfântul Care se va naste din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema (Luca 1, 29-35). Ai auzit, omule rătăcit, cum arhanghelul s-a închinat Fecioarei Maria numind-o pe ea plinâ de har si binecuvântatâ între femei si că ea a aflat mare har de la Dumnezeu, că n-a cunoscut bărbat, că a fost umbrită de puterea Celui Preaînalt si că a zămislit si a născut din Duhul Sfânt pe Fiul lui Dumnezeu? Apoi ai mai auzit că, desi era fecioară nestiind de bărbat, îngerul Domnului nu i-a zis ''binecuvântată esti tu între fecioare'', ci între femei, prin aceasta nearătând dispret fată de Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, cea ''plină de har'', ci descoperind o veche taină: ''zdrobirea capului sarpelui prin femeie" (Fac. 3, 15) si câ ea va fi acea tainică si duhovnicească Evă care va naste pe Noul Adam, Hristos, Care va aduce viata în lume? Dumnezeiestii Părinti ai Bisericii zic că Hristos S-a tiumit sământă a femeii (Fac. 3, 15), ca Cel ce nu S-a născut din sământă de bărbat, ci de la Duhul Sfânt si din Preacuratele sângiuri ale Preasfintei Fecioare Și-a luat trup. Asadar, câtă nebunie si râtăcire este în capul sectarilor care hulesc pe Preasfânta si Preacurata Fecioară Maria, cea neispitită de bărbat, punând-o pe ea în rândul femeilor celor măritate, pe cea plină de dar, pe cea care a aflat har de la Dumnezeu si este binecuvântatâ între femei (Luca 1, 28)! Vor vedea acesti hulitori si stricati la minte si la întelegere sectari în ziua cea mare a Judecătii de apoi, când această Impărăteasâ si Fecioară Maria va sta de-a dreapta tronului Fiului său cu mare si negrăită slavă, după cum Psalmistul a arătat, zicând: Sezut-a tmpărăteasa de-a dreapta Ta, îmbrăcată în haină aurită si prea înfrumusetată... Pomeni-vor numele tău în tot neamul... (Ps. 44, 11, 20-21). Si ce zici tu, ereticule, oare pentru că arhanghelul Gavriil a numit-o pe ea femeie, zicând: binecuvântată esti tu între femei, apoi pentru aceasta zici că Fecioara Maria era femeie căsătorită, asa cum o numiti voi cu hulă si nebunie ereticească? Oare n-a zis ea la închinarea îngerului că ''nu stiu de bărbat'' (adică este fecioară)? Sau când Dumnezeu a zidit-o pe Eva din coasta lui Adam (Fac. 2, 21-22) si a adus-o la el, iar el a numit-o pe ea ''femeie'' - oare si atunci Eva era femeie căsătontă, fiindcă o numise Adam ''femeie''? Oare nu era atunci Eva fecioară zidită din trupul cel feciorelnic al lui Adam, fără de împreunare de femeie? Asadar, dacă Eva a fost zidită de Dumnezeu fecioară, iar Insusi Dumnezeu si Adam pe această fecioară, Eva, o numesc ''femeie'' (Fac. 2, 22-23), apoi nu o numeste pe ea ''femeie'', în înteles că era femeie căsătorită, cum rău si nebuneste întelegeti voi, sectarii, cuvântul ''femeie''. Ci atât Dumnezeu, cât si Adam, au zis Evei ''femeie'' - atunci când ea era fecioară -, ca să arate prin acest cuvânt că ea era parte femeiască, nu bărbătească, si prin cuvântul femeie a arătat genul ei feminin. Deci nicidecum nu se întelege câ Dumnezeu si Adam, pe cea luată din coasta lui Adam - si care atunci era fecioară - au numit-o femeie în înteles de femeie măritată (căsătorită), asa cum voi rătăcit si rău întelegeti cuvântul femeie în Sfânta Scriptură. Căci precum Eva era fecioară, atunci când i s-a zis ''femeie'', tot astfel Eva cea tainică si duhovnicească, Preacurata Fecioară Maria, care a născut pe Noul Adam, Hristos, fecioară este în vecii vecilor, cu toate că Sfânta Scriptură o numeste pe ea ''femeie'', arâtând prin aceasta genul ei feminin. Atunci Adam, prin lucrarea lui Dumnezeu, a născut întru feciorie din trupul său femeie fără de femeie (adică fără a se împreuna cu femeie), iar la plinirea vremii, firea femeiască, prin lucrarea Sfântului Duh, a născut bărbat fără de bărbat, în feciorie născând Fecioara si rămânând fecioară, precum si la început a născut Adam întru feciorie femeie fără de femeie, rămânând întru feciorie. Căci asa a binevoit Dumnezeu, ca întru Fecioara Maria să dea împrumut firii lui Adam celui vechi prin Noul Adam Cel născut din Fecioară, Care a venit în lume si S-a îmbrăcat în firea noastră din negrăita Sa milă si bunătate, pentru ca să izbăvească pe vechiul Adam, cu tot neamul lui, din osândă si din moarte. Căci precum întru Adam toti mor, asa întru Hristos toti vor învia (I Cor. 15, 22; Rom. 5, 8; Ioan 3, 16; 5, 24). Deci ia aminte, omule rătăcit - tu si cei asemenea tie -, că Sfânta Scripturâ nu numeste pe Maica Domnului ''femeie'' (Luca 1, 43) în sensul de femeie căsătorită, cum rău si sucit întelegeti voi, ci, prin cuvântul ''femeie'', Sfânta Scriptură arată numai genul feminin al Sfintei Fecioare Maria si totodată arată în chip umbros si tainic că ea este femeia aceea prin care se va zdrobi capul sarpelui (Fac. 3, 15) si prin care va veni mântuirea neamului omenesc. La cele de mai sus trebuie adăugate si următoarele: 1. Fiind Maică a Mântuitorului, Fecioara Maria a fost si este mijlocitoare a mântuirii. 2. Zămislind de la Duhul Sfânt pe Mântuitorul în pân- tecele ei, a fost cu totul curătită de păcate, ca nici un alt om, oricât de sfânt ar fi fost. 3. Fiindu-i prezisă de Dumnezeu cinstirea ei - ca nici o altă cinstire a vreunui om -, Sfânta Fecioară Maria trebuie socotită ca cea dintâi dintre sfinti, asa cum Ioan Botezătorul este cel mai mare între prooroci (Luca 7, 28), deoarece venirea lui a fost profetită de alti profeti (Mal. 3, 1; Isaia 40, 3). Pentru toate acestea, Sfintei Fecioare Maria i se cuvine o cinstire mai mare decât altor sfinti, o preacinstire, ea fiind împârăteasa si cununa tuturor sfintilor. Iar cum că si după nastere a rămas fecioară, citeste si vezi cele proorocite despre ea de Proorocul lezechiel (44, 1-3). |
Citat:
|
Citat:
"Și femeii i s-au dat cele două aripi ale marelui vultur, ca să zboare în pustie, la locul ei, unde e hrănită acolo o vreme și vremuri și jumătate de vreme, departe de fața șarpelui." Daca nu stii cum sa legi acest verset de Sf Maria atunci nu mai afirma cu certitudine ca femeia e Sf Maria, pt ca nu este. Profetia cu aripile de vultur nu se potriveste in cazul Mariei Cand imi vei arata cum se potriveste atunci o sa accept afirmatia ta,cum ca femeia e Sf Maria. |
Citat:
Pe balaur nu femeia il interesa ci copilul asa ca nu avea de ce sa o pandeasca pe Sf Maria mai mult de 9 luni. Mai ales ca femeia era aproape sa nasca.... Citat:
Citat:
De unde tragi tu concluzia ca DOAR Maria putea naste pe Mesia? |
Citat:
Dar la fel ca si gavriil nici tu nu aduci nici un argument. Te intreb si pe tine ce l-am intrebat pe el. Daca femeia este Sf Maria atunci cum se leaga urmatoarele profetii de ea: "Iar când a văzut balaurul că a fost aruncat pe pământ, a prigonit pe femeia care născuse pruncul. Și femeii i s-au dat cele două aripi ale marelui vultur, ca să zboare în pustie, la locul ei, unde e hrănită acolo o vreme și vremuri și jumătate de vreme, departe de fața șarpelui. Și șarpele a aruncat din gura lui, după femeie, apă ca un râu ca s-o ia apa. Și pământul i-a venit femeii într-ajutor, căci pământul și-a deschis gura sa și a înghițit râul pe care-l aruncase balaurul, din gură." Dc imi spui cum s-au implinit aceste lucruri legate de Sf Maria atunci accept explicatia ta. |
Ce iti spun tie cuvintele acestea care lea spus Ingerul Gavriil FECIOAREI MARIA.
BINECUVINTATA ESTI TU INTRE FEMEI. |
Citat:
|
Citat:
38. Iar Maria a zis: "Iata, roaba Domnului. Fie mie dupa cuvantul tau!" Si ingerul a plecat de la dansa. <LI sizset="168" sizcache="0">39. Si in zilele acelea, sculandu-se Maria, s'a dus in graba in tinutul muntos, intr'o cetate a lui Iuda [COLOR=#cd6d30]7[/COLOR], <LI sizset="170" sizcache="0">40. si a intrat in casa lui Zaharia si i s'a inchinat Elisabetei. <LI sizset="171" sizcache="0">41. Iar cand a auzit Elisabeta inchinarea Mariei, saltat-a pruncul in pantecele ei si s'a umplut Elisabeta de Duh Sfant, [COLOR=#004276]Fc 25:11[/COLOR], [COLOR=#004276]Lc 1:15[/COLOR] <LI sizset="174" sizcache="0">42. si a strigat cu glas mare si a zis: "Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau. [COLOR=#004276]Dt 28:4[/COLOR], [COLOR=#004276]Jd 5:24[/COLOR], [COLOR=#004276]Lc 1:28[/COLOR], [COLOR=#004276]Lc 11:27[/COLOR] <LI sizset="179" sizcache="0">43. Si de unde mie aceasta, sa vina la mine maica Domnului meu? <LI sizset="180" sizcache="0">44. Ca iata, de cum a ajuns glasul inchinarii tale la urechile mele, saltat-a pruncul de bucurie in pantecele meu. <LI sizset="181" sizcache="0">45. Si fericita este aceea care a crezut ca se vor plini cele spuse ei de la Domnul". [COLOR=#004276]Lc 1:20[/COLOR], [COLOR=#004276]In 20:29[/COLOR] <LI sizset="184" sizcache="0">46. Si a zis Maria [COLOR=#cd6d30]8[/COLOR]: "Mareste, suflete al meu, pe Domnul, [COLOR=#004276]Ps 33:2[/COLOR], [COLOR=#004276]Ps 34:9[/COLOR], [COLOR=#004276]1Rg 2:1-10[/COLOR], [COLOR=#004276]Avc 3:18[/COLOR], [COLOR=#004276]Is 61:10[/COLOR] <LI sizset="191" sizcache="0">47. si sa se bucure duhul meu de Dumnezeu, Mantuitorul meu, [COLOR=#004276]Ps 34:9[/COLOR], [COLOR=#004276]1Rg 2:1-10[/COLOR], [COLOR=#004276]Avc 3:18[/COLOR], [COLOR=#004276]Is 61:10[/COLOR] <LI sizset="196" sizcache="0">48. ca El a cautat spre smerenia roabei Sale; ca, iata, de acum ma vor ferici toate neamurile; [COLOR=#004276]Fc 30:13[/COLOR], [COLOR=#004276]1Rg 1:11[/COLOR], [COLOR=#004276]1Rg 2:1-10[/COLOR], [COLOR=#004276]Mal 3:12[/COLOR], [COLOR=#004276]Lc 11:27[/COLOR] <LI sizset="202" sizcache="0">49. ca mi-a facut mie marire Cel-Puternic - si sfant e numele Lui - [COLOR=#004276]Ps 70:19[/COLOR], [COLOR=#004276]Ps 110:2[/COLOR], [COLOR=#004276]Ps 110:9[/COLOR], [COLOR=#004276]Ps 125:3[/COLOR], [COLOR=#004276]1Rg 2:1-10[/COLOR], [COLOR=#004276]Is 6:3[/COLOR] <LI sizset="209" sizcache="0">50. si mila Lui in neam si in neam spre cei ce se tem de El. [COLOR=#004276]Ies 20:6[/COLOR], [COLOR=#004276]Ps 102:13[/COLOR], [COLOR=#004276]Ps 102:17[/COLOR], [COLOR=#004276]1Rg 2:1-10[/COLOR] <LI sizset="214" sizcache="0">51. Facut-a fapta tare cu bratul Sau, risipit-a pe cei mandri in cugetul inimii lor; [COLOR=#004276]2Rg 22:28[/COLOR], [COLOR=#004276]Ps 32:10[/COLOR], [COLOR=#004276]Ps 76:14[/COLOR], [COLOR=#004276]Ps 88:10[/COLOR], [COLOR=#004276]1Rg 2:1-10[/COLOR], [COLOR=#004276]Is 6:3[/COLOR], [COLOR=#004276]Is 52:10[/COLOR] <LI sizset="222" sizcache="0">52. coborat-a pe cei puternici de pe tronuri si i-a inaltat pe cei smeriti, [COLOR=#004276]Iov 5:11[/COLOR], [COLOR=#004276]Iov 12:19[/COLOR], [COLOR=#004276]Ps 112:7[/COLOR], [COLOR=#004276]Ps 146:6[/COLOR], [COLOR=#004276]1Rg 2:1-10[/COLOR], [COLOR=#004276]Is 14:11[/COLOR], [COLOR=#004276]Is 66:2[/COLOR] <LI sizset="230" sizcache="0">53. pe cei flamanzi i-a umplut de bunatati, iar pe cei bogati i-a scos afara cu mainile goale. [COLOR=#004276]1Rg 2:5[/COLOR], [COLOR=#004276]Ps 21:26[/COLOR], [COLOR=#004276]Ps 33:10[/COLOR], [COLOR=#004276]Ps 106:9[/COLOR], [COLOR=#004276]1Rg 2:1-10[/COLOR], [COLOR=#004276]Mt 5:6[/COLOR], [COLOR=#004276]Lc 6:21[/COLOR] <LI sizset="238" sizcache="0">54. Sprijinit-a pe Israel, sluga Sa, ca sa-I pomeneasca mila, Ai citit ce spune preotul si tot nu poti crede eu ce pot sa iti mai spun . |
Citat:
Fecioara Maria a avut parte de har si in cantarea ei chiar ea afirma urmatorul lucru: "Că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic și sfânt este numele Lui. " Intelegi ce zice ea aici? Ca Dumnezeu e cel care i-a facut aceasta cinste. A fost alegerea lui Dumnezeu dar asta nu inseamna ca nu mai era altcineva care putea fi ales. |
Citat:
Hristos a venit pe pamint cand a gasit vas ales ,care era Maica Domnului. Pana atunci si nici dupa aceea nu a mai existat cineva cu o atat de mare sfintenie. Poti sa afirmi ca Hristos se putea naste din altcineva mai putin sfant in situatia in care pentru voi Hristos a fost un om cu insusiri deosebite ,nu Dumnezeu. Normal ca in smerenia ei a spus asta :"Ca mi-a facut mie marire Cel puternic..." dar asta nu inseamna ca a fost o persoana oarecare. Una e smerenia si alta e slava pe care o avem de la Dumnezeu. Putem fi smeriti si mici in ochii semenilor dar mari in fata Domnului. Smerenie ca a ei nu a mai avut altcineva. |
Citat:
Tu ai fi putut sa te nasti si din alta femeie sau numai din mama ta ? Nu miai raspuns la ce spune preotul despre FECIOARA MARIA ? Nu accepti aceast adevar pe care il spune preotul ? |
Citat:
Daca ai sa citesti profetiile din Daniel si din Isaia ai sa vezi ca venirea Domnului era stabilita pt o anumita perioada si nu era dependenta de Sf Maria. Sf Maria a fost aleasa sa poarte pe Mesia la fel cum Avraam a fost ales sa fie purtatorul semintei mesianice si asa mai departe. |
Citat:
Daca aveti ceva cu Maica Domnului ,e cel rau care vorbeste prin voi ,deoarece prin nasterea ei fara de pacat ea a zdrobit portile iadului. La voi credinta e teorie pura ,nu e traire ,nu e multumire de binefaceri ,nu e pace ,nu e smerenie. Si ca dovada ratiunea graieste ,nu inima. |
Citat:
Se spune clar ca numai din FECIOARA se poate naste HRISTOS iar tu spui ca nu este asa.Cind este spus in biblie FECIOARA nu se refera la fizic ci are conotatie spirituala este clar ca FECIOARA MARIA era fecioara si in fizic dar biblia ne arata ceva cu mult mai mult cind spune ca se va naste din FECIOARA. Se pare ca tu nu poti vedea asta asa ca mai cauta si ai sa gasesti. |
Citat:
|
Citat:
Normal ca asa a fost profetia ,dar acolo spune FECIOARA . Nu sunt cuvinte care sa exprime sfintenia ei. Pacat de voi ca ganditi asa. Daca Hristos a fost Dumnezeu cum putea sa se nasca din oricine ? Chiar El a spus ca pomul bun face fructe bune si cel rau cele rele. |
Citat:
Faptul ca in Israel erau mai multe fecioare nu are legatura cu ce spune biblia in biblie este aratat cu totul altceva nu e vorba de fizic ci de harul pe care il avea FECIOARA MARIA ear pe pamint nu mai avea nimeni acest har de asta spune Ingerul Gavriil FECIOAREI MARIA BUCURATE . E logic ca era nevoie si de feciorie fizica dar asta nu are legatura cu fecioaria care este in sufletul omului(femeiei) de asta spune si HRISTOS ca cine nu va deveni ca un copil nu va putea intra in inparatia cerului. |
Citat:
Harul pe care il avea fecioara Maria era de la Dumnezeu, si Dumnezeu putea sa aiba har si fata de alta fecioara. Da serios, citeste Sf Scriptura ca vii cu niste idei pe langa total. Fecioria la care se refera profetiile e fecioria fizica(virginitatea). eu nu am auzit inca de termenul "feciorie spirituala". |
Citat:
A fost alegerea lui Dumnezeu , dar cum am mai zis, putea alege alta fecioara careia sa ii faca acest har. |
Citat:
Sf Maria nu s-a nascut fara pacat, asta e o alta erezie. Fecioara Maria s-a nascut in mod normal, deci a mostenit pacatul adamic. Numai Hristos a fost fara de pacat. Sa afirmi ca ea a zdrobit portile iadului e o erezie, ii furi gloria lui Hristos care a zdrobit portile iadului. Dc vii aici sa jignesti te-as ruga sa nu mai postezi , eu nu te-am jignit, de unde stii tu cum e viata mea? |
Citat:
Cind HRISTOS ne spune ca numai cei care sint precum copiii vor intra in inparatia cerului tu ce crezi ca vrea sa spuna? Unde in ce am scris eu vezi tu ca eu am spus ca nu este important ca femeia sa fie fecioara (virgina) asta deduci tu nu ca eu spun dar daca eu iti spun ca este mai important ca sa fii fecior in spirit este adevarat pentru ca nu eu spun ci HRISTOS o spune cind iti vorbeste de copii. Oricum tu nu poti sa o accepti pe FECIOARA MARIA la adevarata marire pe care ea dato DUMNEZEU si nu noi oamenii .Orce ai spune tu biblia arata cine este FECIOARA MARIA si nu numai in apocalipsa 12 ci in toata biblia. |
Citat:
|
Doctrina adventista
DOAMNE IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU, MILUIESTE-NE PE NOI PACATOSII!
Ceea ce sustine "eclesiastul" este erezie adventista...BUNUL DUMNEZEU sa ii lumineze si sa ii ajute sa inteleaga ADEVARUL. Este foarte greu cand esti indoctrinat...cunostinta, mandria, sunt la mare putere...sa ne rugam pentru toti cei care sunt departe de CALE desi cred ca sunt pe CALE...MAICUTA DOMNULUI NU ESTE O FEMEIE CA ORICARE ALTA...FIUL LUII DUMNEZEU S-A NASCUT DINTR-O FECIOARA CARE S-A DARUIT CU TOT SUFLETUL LUMINII...MILA BUNULUI CU NOI! MILA SI SALVAREA NOASTRA! DOAMNE AJUTA! |
Citat:
Mai intai defineste fecioria spirituala si apoi arata-mi de ce numai fecioara Maria putea fi fecioara spiritual. raspunde-mi la astea te rog. |
Citat:
eu nu am afirmat ca fecioara Maria nu era fecioara sau ca nu era neprihanita. am zis doar ca ea a fost aleasa de Dumnezeu pt a-l naste pe Mesia si ca au mai fost si alte fecioare neprihanite in Israel. arata-mi unde am gresit. mersi |
Citat:
|
Citat:
In apocalipsa 12 femeia care naste pe copilul care va conduce popoarele cu un toiag de fier este FECIOARA MARIA iar tu nu poti dovedi ca nu este pentru ca nu ai nici o dovada biblica care sa arate contrariul. Nu miai raspuns la ce spune preotul despre FECIOARA MARIA sau te crezi cu mult mai destept decit preotul care explica cine este FECIORA MARIA ? |
Citat:
Tiam raspuns de citeva ori la aceasta intrebare dar iti mai raspund. Pentru ca a fost voia LUI DUMNEZEU de asta sa si prorocit in VT de asta nu putea sa fie alta fecioara din semintia lui Iuda.DUMNEZEU A ALESO PE FECIOARA MARIA DEOARECE NU PUTEA SA FIE ALTA FEMEIE PENTRU CA NU ERA ALTA FEMEIE CARE SA POATA SA INDEPLINEASCA ACELE CERINTE PE CARE LEA CERUT DUMNEZEU. Tu ce crezi cind coboara intrun om FIUL LUI DUMNEZEU si DUHUL SFINT care este tot al LUI DUMNEZEU oare acel om mai poate avea pacat in el? |
Citat:
Citat:
"Și femeii i s-au dat cele două aripi ale marelui vultur, ca să zboare în pustie, la locul ei, unde e hrănită acolo o vreme și vremuri și jumătate de vreme, departe de fața șarpelui. si șarpele a aruncat din gura lui, după femeie, apă ca un râu ca s-o ia apa. Și pământul i-a venit femeii într-ajutor, căci pământul și-a deschis gura sa și a înghițit râul pe care-l aruncase balaurul, din gură." Arata-mi cum se potrivesc aceste versete cu fecioara Maria si te cred. Numai ca nu poti, si incepi sa vii cu alte argumente. Citat:
|
Argumentul este cel care ti l-am mai dat dar pe care refuzi sa il vezi si anume faptul ca versetele din Ap 12 nu se potrivesc Mariei:
"Și femeii i s-au dat cele două aripi ale marelui vultur, ca să zboare în pustie, la locul ei, unde e hrănită acolo o vreme și vremuri și jumătate de vreme, departe de fața șarpelui. si șarpele a aruncat din gura lui, după femeie, apă ca un râu ca s-o ia apa. Și pământul i-a venit femeii într-ajutor, căci pământul și-a deschis gura sa și a înghițit râul pe care-l aruncase balaurul, din gură." Tiam mai spus o data ca nu stiu toate raspunsurile dar am sa caut ca sa iti explic si aceste versete din apocalipsa 12.Pot interpreta din capul meu unele simboluri dar mai bine sa cautam sa vedem ce explicatie da SF Parinti pentru ca ei au asezat cartile care formeaza biblia . Mar interesa explicatia ta referitor la aceste versete . |
Citat:
"Și a zis Maria: Mărește sufletul meu pe Domnul. Și s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu" Dc era fara pacat nu ar fi avut nevoie de Mantuitor. Citat:
De und stii tu ca nu mai era o alta fecioara neprihanita in toata istoria Israelului? tu nu vezi ce spui? Care erau cerintele lui Dumnezeu in legatura cu fecioara si care nu puteau fi indeplinite de nimeni altcineva? Citat:
|
Citat:
|
Citat:
eu cred ca problema aceasta e foarte subtila pentru ca nu se pune in termenii: Dumnezeu poate orice. ci mai degraba asa: ce poate face Dumnezeu cu ceea ce-i ingaduie libertatea omului! (daca Dumnezeu a pus libertatea in om, nu este El cel care o va incalca) nu e esential daca a existat sau nu alta fecioara neprihanita intre fecioarele Israelului, ci e important ca aceasta Fecioara a spus DA lui Dumnezeu cand El i-a cerut asta. (pentru ca putea sa-i spuna nu. de ce? deoarece vestirea ingerului aducea, in acelasi timp, o veste cumplita. or fi asteptand toti evreii nasterea Mantuitorului, dar o fata nemaritata care se afla insarcinata era omorata cu pietre. deci vestea ca vei naste fiu, fara de barbat, insemna pentru ea: esti gata sa te supui Mie in ciuda faptului ca ceilalti te vor dispretui, condamna, omori?) prin urmare ce importanta are daca erau 10000 de fecioare in Israel, dar numai una gata sa accepte aceasta sarcina cu toate greutatile ei? sau crezi ca Dumnezeu putea trece peste libertatea Fecioarei Maria sau a oricui pentru a-si impune voia LUI? pe de alta parte eu cred ca Dumnezeu e mult mai destept (iarta-ma Doamne!) decat credem noi sau decat putem crede. El Care stie toate, stia si despre acest suflet neprihanit inainte de crearea lumii si era foarte usor pentru El sa-l faca sa se nasca exact acum, la plinirea vremii, cand era nevoie si cand toate celelalte conditii erau indeplinite. doar Dumnezeu hotaraste cand si pe cine face sa se nasca, nu noi cu mintiuta noastra. Hristos in mijlocul nostru! :103: |
Citat:
13: Și când Balaurul a văzut c-a fost aruncat pe pământ, a prigonit-o pe Femeia care născuse Pruncul. „În prelungirea și completarea simbolului, Femeia (Fecioara Maria) e însăși Biserica, supusă-n istorie dușmăniei diavolului, atât în persecuții cât și-n timp de pace”[COLOR=#0060ff][39][/COLOR]. Cum s-a văzut, opțiunea noastră e pentru Biserică, referirea la Fecioara Maria trimițând-o în plan secundar. 14: Și i s-au dat Femeii cele două aripi ale vulturului celui mare, ca să zboare-n pustie la locul ei, acolo unde, departe de fața șarpelui, este hrănită o vreme și vremi și-o jumătate de vreme. Aripile vulturului celui mare: „Simbol ascuns[COLOR=#0060ff][40][/COLOR]. E foarte probabil însă ca acest text să fi inspirat icoana-frescă a Maicii Domnului înaripate, din biserica mânăstirii Govora. ♦ O vreme și vremi și-o jumătate de vreme: „expresie preluată din Daniel 7, 25; 12, 7 spre a indica o perioadă limitată a suferinței”[COLOR=#0060ff][41][/COLOR]. NTEP traduce: un timp, două timpuri și o jumătate de timp: „un timp înseamnă un an; două timpuri sunt doi ani; o jumătate de timp sunt șase luni. Suma acestora este trei ani și jumătate (vezi 11, 3; Daniel 7, 25)”[COLOR=#0060ff][42][/COLOR]. Pentru acest loc, ca și pentru altele similare, o atenționare: „Toate calculele care, pornind de la numere arbitrar interpretate, fixează zilele, lunile, vremile, ca date precise, trec peste granița ce a pus-o Dumnezeu putinței de previziune a omului[COLOR=#0060ff][43][/COLOR] și de stabilire a sensului adevărat al simbolurilor Revelației, care sunt profeții ce se vor lumina deplin după împlinirea lor. Dată fiind granița pusă de Mântuitorul, se pot face doar conjecturi asupra condițiilor generale ale momentului istoric care ar putea justifica sfârșitul lumii”[COLOR=#0060ff][44][/COLOR]. „Aripile vulturului închipuie cele două legi, Vechiul și Noul Testament ca, zburând cu acestea în pustie, Biserica să se hrănească din belșug cu viața duhovnicească”[COLOR=#0060ff][45][/COLOR]. Mai amănunțit și, în final, cu o propunere complementară pentru aripi: „Acestea sunt cele o mie două sute șaizeci de zile (12, 6), jumătatea de săptămână (Daniel 9, 27) cât tiranul va ține puterea și va prigoni Biserica fugărind-o din cetate în cetate (Matei 23, 24). Se va ascunde în munți și în pustie fără să aibă cu ea decât două aripi ale Vulturului cel mare, adică credința în Iisus Hristos, Care întinzându-Și sfintele brațe pe cruce formează două aripi, una în dreapta, alta în stânga. Astfel îi cheamă la Sine pe toți cei care cred într-Însul, acoperindu-i așa cum o pasăre își acoperă puii (Matei 23, 37)”[COLOR=#0060ff][46][/COLOR]. 15: Și șarpele a aruncat după Femeie din gură-i apă ca un râu, ca s-o ia puhoiul. 16: Și pământul i-a venit Femeii într-ajutor; că și-a deschis pământul gura și a-nghițit râul pe care Balaurul îl aruncase din gura sa. Apa aruncată de Balaur ar fi ispitele, iar uscăciunea pământului, înfrânarea[COLOR=#0060ff][47][/COLOR]. 17: Și Balaurul s-a aprins de mânie asupra Femeii și a pornit să facă război cu ceilalți din seminția ei, cei ce păzesc poruncile lui Dumnezeu și au mărturia lui Iisus. A pornit să facă război cu ceilalți din seminția ei: „vezi Facerea 3, 15; descendenții spirituali ai Evei celei noi”[COLOR=#0060ff][48][/COLOR]. „Mărturia lui Iisus este atât aceea pe care credincioșii o dau despre Iisus Hristos, cât și aceea pe care Mântuitorul o dă în fața Tatălui Său despre cei care Îi țin poruncile și Îi urmează calea (vezi Matei 10, 32; Luca 10, 8; Apocalipsa 19, 10)”[COLOR=#0060ff][49][/COLOR]. 18: Și a stat pe nisipul mării. |
Citat:
Ea a adus slava lui Dumnezeu ,din smerenia ei nu se dovedeste ca avea pacat. Ea a fost fara de pacat ,altfel nu l-ar fi purtat in pantece pe Dumnezeu ,cel fara de pacat. Dumnezeu nu putea sa se nasca dintr-o fiinta pacatoasa. Ea a fost curata si cu trupul si cu sufletul. E o rugaciune care spune asa : "pe ceea care este mai inalta decat toate cerurile si mai curata decat stralucirile soarelui ,pe stapina lumii cu cantari sa o slavim"(Paraclisul Maicii Domnului) Apreciezi totusi ca nu vii aici cu intentia vadita de a blasfemia ,asta e gandirea ta ,atat poti tu gandi ,tu ai mult rationament ori credinta nu e=ratiune. Sa te lumineze Dumnezeu ! |
Citat:
Citat:
"Și a venit și mi-a grăit zicând: "Daniele, chiar acum am sosit ca să-ți deschid mintea. Când tu ai început să te rogi, poruncă mi-a fost dată și eu am venit ca să-ți vestesc, căci tu ești un om iubit de Dumnezeu. Ia aminte la cuvânt și înțelege vedenia! Șaptezeci de săptămâni sunt hotărâte pentru poporul tău și pentru cetatea ta cea sfântă până ce fărădelegea va trece peste margini și se va pecetlui păcatul și se va ispăși nelegiuirea,până ce dreptatea cea veșnică va veni, vedenia și proorocia se vor pecetlui și se va unge Sfântul Sfinților. Să știi și să înțelegi că de la ieșirea poruncii pentru zidirea din nou a Ierusalimului și până la Cel-Uns - Cel-Vestit - sunt șapte săptămâni și șaizeci și două de săptămâni; și din nou vor fi zidite piețele și zidul din afară, în vremuri de strâmtorare. Iar după cele șaizeci și două de săptămâni, Cel-Uns va pieri fără să se găsească vreo vină în El, iar poporul unui domn va veni și va dărâma cetatea și templul. Și sfârșitul cetății va veni prin potopul mâniei lui Dumnezeu și până la capăt va fi război - prăpădul cel hotărât. " Dupa cum vezi, venirea lui Mesia era plasata intr-un context clar, independent de fecioara Maria. |
Citat:
Citat:
Iisus a fost nascut din Dumnezeu, de aceea ce nu a avut pacat. Chiar dc nu vrei sa accepti realitatea, fecioara Maria a mostenit natura adamica. Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:34:46. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.