Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   ortodoxia... incotro??? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=839)

jeniffer 28.12.2006 19:57:43

Interpretarea acestui cult nu se poate face ca in antichitate, pentru ca totul este explicabil fara creaturi inchipuite, deci locul lor este in fictiune, nu ca adevar. Nu zeul a transmis omului gindurile.

Negroponte 29.12.2006 09:58:50

:)Jenifeer,iti doresc sarbatori fericite!

volga 29.12.2006 12:06:47

Am gresit stirea RAdio Romania Actualitati. Se pare ca este vorba de 18 milioane de copii avortati. Va rog sa ma scuzati.

dorinel78 07.01.2007 16:48:26

nu sunt un necredinncios dar am si eu o dilema care nu imi da pace.
noi am sarbatorit craciunul pe 24 decembrie. rusii si alti ortodocsi il sarbatoresc astazi.. sincer mi se pare cam ciudat.unii spun spun ca este asa, altii spun ca este de fapt altfel. eu pe cine sa cred??.aseara la tv am vazut ca la Bethlehem(locul pe unde a fost si isus) sarbatoreau nasterea Mantuitorului... sincer de asta scade credinta. prea multe contradictii.. nu prea exista dovezi materiale.doar marturii scrise. nii spun ca esista minuni care numai Dumnezeu le poate face.(ca s a vindecat de cancer, ca a cazut de la etaj si a scapat).ei bine astfel de minuni se intampla peste tot nu numai la noi crestinii. nici macar Apostolii nu au crezut pana la Inaltare. si au fost martori la toate acele MINUNI. in ziua de azi e tot mai greu sa crezi.... Daca si reprezentantii Bisericii Ortodoxe cred diferit, omul de rand ce sa creada????

dorinel78 08.01.2007 09:13:19

Preot „alungat“ de sex-shop
• patroana sex-shop-ului de la Horia s-a declarat revoltată că preotii nu-i sfintesc casa nici măcar de sărbători • aceasta a sustinut că, de la deschiderea magazinului, fetele bisericesti i-au ocolit deliberat locuinta • Elena Lupu s-a plîns Patriarhului Teoctist • exarhul Episcopiei Romanului consideră că parohul nu ar trebui să evite enoriasii •

sunt atatea persoane care nu merita sa li se slujeasca casa si totusi preotii le slujesc.. oare la fel patesc si farmacistii care vand prezervative sau medicii care fac avorturi????

ory 08.01.2007 10:36:23

bine punctat Dorinel!!!!!

volga 08.01.2007 22:32:34

Cred ca ar trebui sa ne gandim de doua ori atunci cand noi romanii afirmam ca suntem popor crestin. Da, de multe ori, (sau multi dintre noi), suntem crestini pentru ca suntem botezati. Atat. Ar trebui sa ne asumam greselile trecutului (de prezent … ce sa mai vorbim) si sa constientizam ca nu prea ni se potriveste poza aia idilica de buni, blanzi, iubitori de oameni si Dumnezeu.

- iobagia pana in secolul al XVIII-lea (sau sclavia alba)
- prizonierii tatari erau transformati in sclavi
- robia tiganilor, de fapt tiganii erau sclavi, dar inventivi cum suntem am dat sclaviei un nume nou: robie
- tiganii erau robi: domnesti, (ai statului, ai domnitorului); boieresti (ai boierilor) si manastiresti (ai manastirilor)
- in secolul XX prigoana impotriva evreilor, deportarea evreilor si tiganilor in Transnistria

"Pe strazile din Iasi din tineretea mea am vazut fiinte umane cu lanturi la maini si la picioare, altii cu zgarzi de fier la gat. Batai crunte, alte pedepse ca infometarea si legarea deasupra focului [...] femei despartite de soti si fiice de parinti oameni [...] vanduti ca vitele" (Mihail Kogalniceanu)

Desrobirea tiganilor in România s-a produs in anul 1856.

In vestul crestin, situatia nu sta mai bine.
Stim cu totii despre comertul cu sclavi. Despre umilintele, despre viata ingrozitoare pe care o duceau. S-au scris tomuri intregi. E vorba despre popoare crestine care comercializau sclavi, adica oameni, adica frati de-ai lor intr-u Domnul...
- SUA : abolirea sclaviei in 1868. (dar sa nu uitam ca Martin Luther King a murit in anii ‘60, nu de bucurie ci pentru ca a militat pentru drepturile populatiei de culoare din tara Libertatii).
- Cuba: tara cred exclusiv catolica, abolirea sclaviei 1886;
- Brazilia: abolirea sclaviei, 1888;
- Tarile Europei, in general, 1830 – 1860
- Imperiul Britanic: 1807, 1827, 1833, 1834;
- Franta: 1848
Dar, abia la 25 septembrie 1926 este semnata Conventia cu privire la sclavie (intra in vigoare la 9 martie 1927).

(Nici musulmanii nu au stat mai prost la capitolul comert cu sclavi. <<Arabii au facut comert cu sclavi africani pe rute prin Sahara sau pe coasta orientala a Africii, in special prin insula Zanzibar, pana in secolul XX.>> citat din www.wikipedia.ro)

volga 08.01.2007 22:36:18

Persoane abuzate fizic, femei, copii, batrani. Românul, bun crestin, e adeptul zicalei:<< Bataia e rupta din Rai>>. Am ascultat un sondaj de opinie, (azi) 28 noiembrie, la Radio Rom. Actulitati, despre utilitatea/inutilitatea bataii ca sanctiune aplicata sotiilor. Ponderea raspunsurilor a fost de partea bataii…ca nu gateste altfel… nu deretica prin casa… nu spala ha,ha,ha, ce sa facem… asa aratam ca o iubim….Centrele pentru ocrotirea mamelor si copiilor abuzati sunt pline, neincapatoare. Isi mai aduc aminte oamenii de porunca :<< Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti>>?

Despre M (o prietena de-a mea) si cum a murit sotul ei… Era foarte grav bolnav de inima. Nu bea nici un fel de alcool de ani de zile… (Si daca ar fi baut? Cati sunt bautori?) I s-a facut rau. A cazut pe strada. Asa cum cazuse nu putea sa umble in buzunarul cu nitroglicerina. Toti care treceau pe langa el ziceau ca e beat. A zacut acolo pana cineva s-a indurat sa vada ce are. A venit Salvarea si l-au dus la spital. Era deja cianotic. A murit. Daca se intervenea din timp poate mai avea o sansa.(Sunt deja 9 ani de cand a murit. Nu l-a ajutat nimeni. Nici un crestin din cei 80 si nu stiu cat %.

volga 08.01.2007 22:53:57

6 ianuarie 2007, Botezul Domnului Nostru Iisus Hristos, Boboteaza… Toate canalele TV jubileaza cu stiri traznet. Se bat românii la aghiasma. Se calca in picioare. Varsa apa sfintita pe pamant… Se bat cu jandarmii. O fi un nou comportament crestin… !!?
...........................................

45 de ani de comunism in România… Inchisori in care au murit zeci de mii de oameni… Dar n-au murit pur si simplu… Au fost schiloditi, umiliti, infometati, batuti, schingiuiti. Au suferit si ei si familiile lor. Au fost oameni de cultura (artisti, ingineri, arhitecti) au fost alti oameni de cultura [preoti (ortodocsi si romano-catolici sau greco-catolici, deopotriva), rabini evrei]… In numele vreunui dumnezeu s-au intimplat toate astea? Ateizarea aproape totala a populatiei in acei ani pe care multi, foarte multi dintre noi ii vor inapoi…Oare tot crestini 80% eram si atunci?
In anii ’40 pogromurile impotriva evreilor, deportarea evreilor si tiganilor in Transnistria. Ura ridicata la rang de Lege.
Comunism... Frica ridicata la rang de Lege. Umilinta, frigul, mizeria, daramarea bisericilor, reuniunile in noaptea de Inviere la care noi, care pe atunci eram elevi, eram obligati sa participam.Duminicile sau mai ales sarbatorile in care eram obligati sa mergem la serviciu... Si din nou Frica. DAr nu de Dumnezeu. De oameni sau de ce mai ramasese din ei. Sala PAlatului prabusita sub potopul aplauzelor furtunoase pentru ateul nr. 1 al neamului. Multi dintre cei care aplaudau... fac acum cruci pana in pamant cand salta camerele TV pe ei.
Stiu ca nu asta ne reprezinta. Dar stiu si simt ca exista si ASTA. Oare e atat de greu "SA ne iubim unii pe altii ca intr-un gand sa marturisim:Pre Tatal, Pre Fiul si Pre Sfantul Duh, Treimea cea de o Fiinta si Nedespartita"? Pentru mine cateodata nu e usor. Dar macar ma straduiesc. Dumnezeu sa ma (ne)ierte. Amin.

volga 09.01.2007 00:45:00

Citat:

În prealabil postat de dorinel78
• patroana sex-shop-ului de la Horia s-a declarat revoltată că preotii nu-i sfintesc casa nici măcar de sărbători • Elena Lupu s-a plîns Patriarhului Teoctist • exarhul Episcopiei Romanului consideră că parohul nu ar trebui să evite enoriasii •

sunt atatea persoane care nu merita sa li se slujeasca casa si totusi preotii le slujesc.. oare la fel patesc si farmacistii care vand prezervative sau medicii care fac avorturi????

As avea o intrebare: de ce vrea doamna patroana sex-shop sa-si sfinteasca locuinta?
Crede in Dumnezeu?
1. Daca DA, atunci nu poate sa fie patroana de sex-shop. Daca ASA iti castigi existenta, nu ai nici o legatura cu Dumnezeu, crestinismul, biserica. Aici nu e vorba de un pacat asa... ca s-a intamplat. Ca n-ai rezistat patimii, ca ...(Nu ca ar fi mai putin "pacat" mai "pacatzel" cum spunea Iosif undeva.) E o hotarare deliberata. Sa fii fost singura optiune? Atunci de ce ar merita mai multa intelegere decat o prostituata, sau un homosexual sau o femeie care a avortat?
2. Daca NU crede in Dumnezeu, de ce ar fi nevoie sa vina preotul sa-i sfinteasca locuinta?
Pana una, alta, societatea de consum in care traim si ne simtim bine, nu prea are legatura cu trairea in credinta crestina, cu respectarea poruncilor (ca trebuie sa le respectam pe toate, nu doar asa, selectiv, cum ne cade noua bine). Cred ca doamna ar trebui sa se mai gandeasca daca isi indreapta nedumerirea si supararea spre preot sau spre sufletul sau.
Despre farmacistul care vinde prezervative sau medicul care intrerupe o sarcina?! Poate nu sunt crestini. Sau poate sunt tot asa, ca cei mai multi dintre noi, partial crestini cu pacatele noastre, total crestini cu ale altora.
Dar cei care folosesc prezervativele sau cele care isi omoara pruncii? Sa fie mai putin vinovati/vinovate?
DAca au gresit preotii sau n-au gresit, e greu sa va spun. In biserica sunt multe reguli. Pe multe le inteleg, pe multe nu. Si mi-e si greu sa le accept. Dar sunt obligata sa ascult.
Toti avem pacate, dar aceia dintre noi care se spovedesc, se caiesc sincer si se straduiesc sa nu mai repete macar pacatele deja marturisite, sunt ceva mai departe de doamna despre care, fara sa o cunosc, am vorbit.

ancah 09.01.2007 11:10:29

volga: deportarea evreilor si tiganilor in Transnistria. Ura ridicata la rang de Lege.

Este adevarat ca au fost deportati tigani, respectiv rromi, in Transnistria. Dar evrei?!? Eu stiam ca romanii i-au ascuns, i-au salvat. Romanii au facut si ei greseli , dar imi pare rau sa-i acuzam si de ceea ce nu au facut.
La Craiova a existat timp de mai multi ani, pe perioada razboiului, o comunitate poloneza, care si-a insusit limba romana; si ca semn de recunostinta fata de cei care i-au primit ca refugiati, acesti polonezi nu au uitat nici astazi limba romana, care pentru ei a devenit limba vorbita in familie. Si nu a fost o familie si o intreaga comunitate.
L-am vazut la tv. pe seful comunitatii evreiesti din Romania ( mi se pare ca il chema Ratzinger, dar nu sunt sigura), care afirma ca a reusit sa se refugieze la timp pentru a scapa cu viata, el fiind din Transilvania, si avand rude si prieteni atat in Transilvania( pe vremea aceea sub ocupatie maghiara) cat si in Romania. Dupa razboi a intalnit toate rudele si prietenii din Romania, dar nu pe cei din Transilvania, deoarece acestia au fost trimis in lagerele din Germania. Dar nu romanii i-au trimis, ci ungurii.
In rest asa este: cand oamenii uita de fica de Dumnezeu, se intampla toate cele, despre care scrii.

ancah 09.01.2007 11:28:07

dorinel78: Spune-mi, te rog, tu iti conditionezi mantuirea, de ceea ce cred altii, sau de data la care sarbatoresc unii Craciunul, doar pentru ca nu au schimbat data si au ramas pe stil vechi?!?
Cred ca e mai bine sa-ti intaresti credinta, cautand in ce sa crezi; daca te concentrezi asupra asa-zisor contradictii, iti pui singur piedica. Pe acestea din urma le poti lamuri mai incolo, cand cu ajutorul lui Dumnezeu ai acumulat mai multa cunoastere.
Pentru noi toti acum este important sa acumulam credinta.

jeniffer 09.01.2007 18:33:25

Cultul zeului din scrierile evreilor a inlocuit culturi care existau, la noi, inaintea romanilor. A vede zeul ca in scrierile lor nu poate fi pozitiv, el nu a creat si nu este ca o fiinta, spirituala si fizica, este doar personificarea spiritului omenesc. Credinta in adevar si natural este normala, nu in fiinte inchipuite.

dorinel78 10.01.2007 17:30:41

Preotul Florin Raducu din satul Cochinestii de Jos, comuna Stolnici, a cerut de la enoriasii mai creduli diferite sume de bani, atat in numele Bisericii, cat si in numele sau. Unii l-au refuzat elegant, dar altii i-au dat banii, crezandu-l om serios - scrie "Jurnalul de Arges". Dupa asta preotul a incuiat biserica, a furat si actele plus stampila, si a plecat cu banii in Italia, de unde nu s-a mai intors. Episcopia deja l-a caterisit si in locul lui inca nu a trimis pe nimeni. Dupa ce un timp biserica a ramas inchisa, acum in ea slujeste provizoriu un preot din alta parohie. Florin Raducu are 30 ani si a mai avut probleme de conduita pana acum. A fost acceptat ca preot desi s-a casatorit a doua oara, a fost mutat dintr-o alta parohie dupa ce l-a batut pe preotul-coleg, si era acuzat de credinciosi ca face slujbe foarte scurte, mai ales cand are probleme personale. Inainte sa plece, fugarul a reusit sa stranga destui bani de la credinciosi - unii avand rude in strainatate. De la cantaret a luat 180 milioane, convingandu-l chiar sa fac un credit pentru a-l imprumuta. Episcopia nu stie acum cum sa trateze situatia, pentru ca in lipsa acetelor si a stampilei nu are nici o evidenta a imprumuturilor din partea enoriasilor.

Cum a fost posibil asa ceva????

dorinel78 10.01.2007 22:36:48

ancah: nu conditionez mantuirea de data cand este Craciunul dar este suparator faptul ca reprezentantii bisericii nu se pun de acord asupra unor lucruri ba uneori chiar se dusmanesc intre ei si asa mai departe. unde e dusmnanie nu este iubire. de ex. am citit ca pe Muntele Athos se incearca indepartarea calugarilor romani care sunt marginalizati. exista o singura Biserica si anume cea ortodoxa care este biserica lui Hristos..

ancah 10.01.2007 23:20:31

dorinel78: se duce o lupta apriga pe pamant, dar mai ales in cer. Asa ca sa nu ne miram de cele ce se intampla. Totul e sa ramanem noi cu mintea limpede, caci ispitele sunt tot mai multe. Si lupta asta isi are sensul ei. Important e sa avem grija de noi insine.

MARIUS_DANIEL 10.01.2007 23:58:19

Noi tot ne plangem de ispite si de diavol.Dar cum spunea si un parinte,ce ne-am face fara ele?Care ar mai fi sensul nostru pe pamant,cum ne-am mai mantui si cum ne-am mai desavarsi altfel?

jeniffer 11.01.2007 00:11:41

Prin credinta in natural, nu in personaje inchipuite.

volga 11.01.2007 01:44:38

Pentru Ancah

Prigoana impotriva evreilor a existat in Romania( 1937 – 1945) si ma mir ca nu stii.
Gasesti pe internet urmatoarele(si multe altele, mai ales in biblioteci):
1. Istoria evreilor din Romania
2. Final Report/ International Commission on The Holocaust in Romania
3. Pogromurile anti-evreiesti din Bucuresti si Iasi
4. Masacrul de la Iasi
5. Cartile lui Elie Wiesel, laureat al Premiului Nobel pentru pace
6. www. Romanianjewish.org
7. presedintele federatiei comunitatilor evriesti din Romania este dl. Senator Aurel Vainer
8. am scris desrobirea tiganilor nu rromilor pentru ca in secolul al XIX-lea (1856)cand s-a petrecut acest eveniment asa s-a numit
N-am spus ca romanii sunt buni sau rai sau, mai buni sau mai rai decat altii. Suntem asa cum ne intalnim pe strada, in autobuz, suntem asa cum ne intalnim prin tribunale, cum ne batem pe la sarbatori, la aghiasma sau la sfintele moaste...suntem...ca mai toti oamenii de pe pamant. Am spus doar – si am incercat sa dau si exemple, si din pacate, sunt mult mai multe – ca din istoria noastra mai recenta sau mai veche nu prea reiese ca am fi crestini ortodocsi asa cum ne place sa ne dam in statistici. Pai la 80% crestini (ortodocsi) ar trebui:
1. sa nu mai avem saraci, dar nici bogati
2. sa nu mai existe cca 18 mil de avorturi in 16 ani
3. sa nu mai existe prostituate si sex shop-uri, filmele "fierbinti" de la miezul noptii
4. sa nu mai existe copii aruncati prin gunoaie
5. sa nu mai existe femei, copii, batrani abuzati/ abuzate
6. sa nu mai existe hoti, mita, coruptie, criminali
7. sa nu mai existe divorturi……si inca multe altele….. ca doar nu le-or face pe toate cei 20% care sunt atei, necrestini ….
E bine sa constientizam intr-o buna zi cum suntem. Sa stim ce suntem si sa avem vreme sa ne intoarcem cu fata la Dumnezeu si cu rabdare si cu multa munca, cu perseverenta si in primul rand cu credinta in Dumnezeu, sa devenim CRESTINI.

ancah 11.01.2007 09:55:28

Draga volga,
multumesc f mult pentru raspunsul primit. Imi place ca intotdeauna esti foarte documentata . Voi incerca si eu sa ma documentez in privinta prigoanei evreilor in Romania, despre care intr-adevar nu stiu mare lucru.
Partea a doua a mesajului nu am inteles-o prea bine. Presupun ca atunci cand se spune ca 80% din populatia Romaniei e ortodoxa, se ia ca unic criteriu botezul sau poate doar datele de la recensamant.
"Sa nu avem saraci si bogati"? Si daca asta e voia Domnului, sa fie saraci si bogati? Cu celelalte sunt de acordca trebuie sa dispara.
Eu cred ca fiecare poate constientiza ce e el insusi; personal mi-ar fi greu sa constientizez cum este o natiune si nu pot vedea decat prin prisma celor pe care-i cunosc. In general sunt impotriva generalizarilor, caci o generalizare dezavantajeaza intotdeauna pe cineva. S-ar putea ca parerea mea despre romani sa fie mai roz decat realitatea, dar ce sa fac, departe fiind le duc dorul. Dar, volga draga, te rog sa ma crezi ca vorbesc in cunostinta de cauza: romanii sunt muuult mai crestini decat altii, la care diferenta dintre saraci si bogati nu este atat de semnificativa. In schimb acestia din urma au mai multe divorturi, mai multa prostitutie oficiala si neoficiala, au femei si batrani abuzati, hoti cu duiumul, caci platesc asigurarile si biserici goale in lipsa de crestini. Nicaieri nu e perfect. Impresia mea personala este, ca in vreme ce in Romania lucrurile se indreapta, in alte parti ele se deterioreaza. Vom trai si vom vedea.

dorinel78 12.01.2007 22:05:29

in legatura cu bogatii ar trebuii sa faceti distintia intre bogati cinstiti si bogati necinstiti. sau se aplica voia Domnului si in cazul celor necinstiti????????????

silverstar 12.01.2007 22:07:04

As vrea si eu macar un nume de bogat cinstit! :thumbsup:

dorinel78 12.01.2007 22:50:59

la noi in tara toti bogatii au facut averea pe cai licite draga Silvestar:)pe cati ai vazut tu declarati vinovati? pe bune am observat ca cu cat esti mai bogat cu atat esti mai cinstit:)!

silverstar 12.01.2007 22:52:47

Dorinel mama, ai febra? Te doare cumva capul?

dorinel78 13.01.2007 22:26:04

Clericii care au colaborat de bunavoie cu Securitatea risca sa fie exclusi din Biserica. Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane a decis inca din toamna sa infiinteze o comisie independenta care sa cerceteze trecutul preotilor, comisie care sa fie formata din istorici laici.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica, a declarat pentru TVR1 ca „Dupa modelul Comisiei Tismaneanu, Patriarhia Romana va propune CNSAS un protocol de cercetare pe aceasta tema, pentru ca este evident ca dosarele, fiind in custodia CNSAS, acolo se gasesc cele mai multe informatii, acele detalii, acele nuante referitoare la colaborarea unuia sau altuia dintre clerici, care trebuie puse la dispozitia instantelor de judecata bisericesti, pentru ca este evident ca numai acestea pot lua masurile care se impun, in deplina cunostinta de cauza si potrivit criteriilor de judecata bisericesti”

eu nu inteleg ce inseamna colaborare de buna voie...cred ca nici un preot nu a fost colaborator de buna voie ci mai degraba de nevoie. dar asta nu este o scuza.. UN PREOT NU ARE VOIE SA FIE COLABORATOR. cum mai poti sa mergi la un preot cand te gandesti ca ar putea fi colaborator al securitatii sau al unui alt serviciu secret???
off biserica ortodoxa incotra te indrepti....

MARIUS_DANIEL 14.01.2007 01:09:27

Citat:

Clericii care au colaborat de bunavoie cu Securitatea risca sa fie exclusi din Biserica. Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane a decis inca din toamna sa infiinteze o comisie independenta care sa cerceteze trecutul preotilor, comisie care sa fie formata din istorici laici.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica, a declarat pentru TVR1 ca „Dupa modelul Comisiei Tismaneanu, Patriarhia Romana va propune CNSAS un protocol de cercetare pe aceasta tema, pentru ca este evident ca dosarele, fiind in custodia CNSAS, acolo se gasesc cele mai multe informatii, acele detalii, acele nuante referitoare la colaborarea unuia sau altuia dintre clerici, care trebuie puse la dispozitia instantelor de judecata bisericesti, pentru ca este evident ca numai acestea pot lua masurile care se impun, in deplina cunostinta de cauza si potrivit criteriilor de judecata bisericesti”

eu nu inteleg ce inseamna colaborare de buna voie...cred ca nici un preot nu a fost colaborator de buna voie ci mai degraba de nevoie. dar asta nu este o scuza.. UN PREOT NU ARE VOIE SA FIE COLABORATOR. cum mai poti sa mergi la un preot cand te gandesti ca ar putea fi colaborator al securitatii sau al unui alt serviciu secret???

O alta nebunie pentru a atrage atentia de la probleme importante.Biserica sa faca bine si sa mai termine cu ecumenismul(asta da problema),nu sa se ocupe de nu stiu ce prostii care nu mai intereseaza pe nimeni oricum.Ce vrea sa faca biserica, un raport gen Tismaneanu?Chiar mi-ar place sa protesteze cineva la nivelul excelentei prestatii a lui Vadim si P.R.M. din parlament.Si-au cautat-o cu lumanarea,prea multa bataie de joc.Ca si la acel raport,nu numai ca este inutil,dar cauta sa discrediteze anumite persoane incomode(pentru ei,bineinteles),pentru ca adevaratii "vinovati" oricum nu ar fi gasiti.

silverstar 14.01.2007 10:15:31

Dorinel: "Chiar mi-ar place sa protesteze cineva la nivelul excelentei prestatii a lui Vadim si P.R.M. din parlament."

Circul facut de CVT in Parlament tu il vezi ca pe o "prestatie excelenta?"

MARIUS_DANIEL 14.01.2007 11:01:02

Citat:

În prealabil postat de silverstar
Dorinel: "Chiar mi-ar place sa protesteze cineva la nivelul excelentei prestatii a lui Vadim si P.R.M. din parlament."

Mai degraba cred ca circul a fost facut de ceilalti huligani,din asa-zisa "societate civila" in frunte cu "raportul" prezentat de Basescu.Dar deja suntem offtopic...

dorinel78 14.01.2007 16:27:01

eu nu am zis nimic de prestatia din parlament

silverstar 14.01.2007 17:29:33

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Citat:

O alta nebunie pentru a atrage atentia de la probleme importante.Biserica sa faca bine si sa mai termine cu ecumenismul(asta da problema),nu sa se ocupe de nu stiu ce prostii care nu mai intereseaza pe nimeni oricum.Ce vrea sa faca biserica, un raport gen Tismaneanu?Chiar mi-ar place sa protesteze cineva la nivelul excelentei prestatii a lui Vadim si P.R.M. din parlament.Si-au cautat-o cu lumanarea,prea multa bataie de joc.Ca si la acel raport,nu numai ca este inutil,dar cauta sa discrediteze anumite persoane incomode(pentru ei,bineinteles),pentru ca adevaratii "vinovati" oricum nu ar fi gasiti.

Dorinel, te rog scuza-ma, eu am gresit.
Afirmatie apartine lui Marius Daniel.

MARIUS_DANIEL 14.01.2007 17:30:52

Citat:

eu nu am zis nimic de prestatia din parlament

Asa este,eu am zis.Cred ca ne-a confundat...:)

silverstar 14.01.2007 17:31:17

Citat:

Marius Daniel: "Chiar mi-ar place sa protesteze cineva la nivelul excelentei prestatii a lui Vadim si P.R.M. din parlament."

MARIUS_DANIEL 14.01.2007 18:44:03

Citat:

Citat:

Marius Daniel: "Chiar mi-ar place sa protesteze cineva la nivelul excelentei prestatii a lui Vadim si P.R.M. din parlament."

Am raspuns deja.:cool:

cozia 22.01.2007 23:45:42

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Citat:

Citat:

Am raspuns deja.:cool:

De acord cu tine, ai pus bine punctul pe i

dorinel78 24.01.2007 23:18:38

www.evenimentul.ro

Pustnicia, o dimensiune a duhovnicescului
• dialog cu părintele Adrian Dinu, preot profesor la Facultatea de Teologie "Dumitru Stăniloae" din Iași

Foarte des apare întrebarea dacă, în zilele noastre, mai există sau nu călugări creștini pustnici.

Concepția egipteană despre "pustie" este perfect ilustrată în viața Sfîntului Antonie cel Mare, scrisă de Sfîntul Atanasie cel Mare. Pustiul apare ca un sălaș, prin excelență al demonilor; în consecință, asceza este prezentată îndeosebi ca o luptă împotriva acestora.

- Părinte, cînd au apărut primii călugări pustnici în creștinism?

- Acest fenomen major, al retragerii în pustiu pentru meditație religioasă, a avut loc la începutul secolului al IV‑lea și a lăsat urmări considerabile în istoria spiritualității creștine. Pustnicul se afunda în deșert spre a‑și desăvîrși renunțarea la bogății, la plăcerile pămîntești și la slava omenească. El renunța odată pentru totdeauna la a mai juca un rol pe scena lumii, pentru "a nu mai exista decît în ochii lui Dumnezeu". Plecarea în deșert a însemnat pentru Sfîntul Antonie cel Mare "o fugă de oameni", o fugă de regiunile populate.

- Este adevărat că pustnicii se luptă cu demonii, îi văd pe acești demoni cu ochii lumești?

- Lupta cu demonul a nevoitorului în pustie evocă irezistibil relatarea ispitirii lui Iisus, bazată tocmai pe concepția veche și realistă despre deșert: în pustiu îl duce Duhul pe Iisus "ca să fie ispitit de către Diavol", pentru că pustia este locul unde Diavolul poate fi întîlnit și unde confruntarea cu el poate avea loc. În această ordine de idei, monahul, mergînd prin deșert să lupte împotriva demonului și biciuindu‑l, reproduce, continuă lucrarea de răscumpărare a lui Hristos. Desigur, călugării au dat în pustie peste demon și, războindu‑se cu el, și‑au putut aduce aminte de ispitirea lui Iisus. Dar nu putem crede că aceștia merg în pustiu tocmai în acest scop, din dorința de a găsi acolo demonul, ci pentru a se întîlni acolo cu Dumnezeu.

- Ce reprezintă pustnicia pentru un monah?

- Pentru ascet, pustia este ca o carte deschisă, în care ar putea citi necuprinsa măreție a lui Dumnezeu. În același timp, este pentru nevoitor o școală a cunoașterii de sine, fiindcă pornirile și gîndurile pătimașe, neputînd fi satisfăcute, ajung pînă la urmă să amuțească și să se potolească.

- Se spune că, în pustnicie, monahii dobîndesc puterea de a face exorcizări?

- Pustiul sau pustia dă impresia de tărîm al exorcizării, al singurătății și al uitării de sine. Pentru a deveni "duhovnic", monahul are nevoie să trăiască "experiența pustiei", să experimenteze în viața sa această dimensiune a duhovnicescului, fie printr-o pustnicie exterioară, fie printr-una interioară. Fuga de lume, către pustie, nu are doar un sens exterior, fizic, ci și adînci semnificații duhovnicești, interioare, ascetice.

- Biserica poate recomanda credincioșilor să meargă în "pustie"?

- Retragerea exterioară din lume este recomandată doar celor începători într-ale duhovniciei. Pentru cei încercați și înaintați duhovnicește, care știu să se folosească de lucrurile lumii cu discernămînt, lumea este o adevărată arenă, un loc de creștere și sporire duhovnicească. Sfinții Părinți spun că "pustiul poate fi și de prisos, căci putem intra în Împărăția Cerurilor și fără el, prin pocăință și prin toată paza poruncilor lui Dumnezeu". Însă ceea ce recomandă preoții isihaști este retragerea interioară, fuga lăuntrică de lume și de viețuitoare în "pustiul sufletului", aceasta fiind necesară pentru toți cei care vor să se desăvîrșească. Cuviosul Nechita Stithatul spune că, pentru a vedea bunătățile pe care Dumnezeu le‑a creat pentru cei care îl iubesc, "mută‑te în pustiul lepădării de voia ta și fugi de lume". Și tot el, întrebîndu‑se "care este această lume?", răspunde că este "pofta ochilor trupești, trufia gîndurilor și amăgirea celor văzute", adică patimile lăuntrice. Iar mai departe, "de nu va fugi omul de lumea păcatului, nu‑i va fi nimic fuga de lumea văzută, iar de se va elibera de păcate și va dobîndi virtuțile, descoperind cu adevărat Împărăția lui Dumnezeu din lăuntrul său, petrecînd în mijlocul lumii și al poporului, va fi ca unul ce petrece în pustiu și nu vede om".

Vlad Chiriac

dorinel78 02.02.2007 18:57:59

www.ziarullumina.ro

dorinel78 13.03.2007 19:17:52

inca un semn ca se apropie????

in Anglia manualele de scoala pentru elevii de clasa primara cuprind cate povesti in care un print dupa ce respinge 3 printese se indragosteste de un alt print, o fetita cu 2 tati sau mame.. etc. binenteles ca gruparile crestine si islamiste se opun dar exista si voci care spun ca homosexualitatea e normala, ca e bine ca s a facut asa ceva.

ciudat esta ca in Anglia este o lege care interzice propaganda relatiilor homosexuale in scoli.

dorinel78 29.03.2007 21:52:50

In nr de saptamana al unei reviste este un articol CALVARUL CRUCII intins pe o pg intreage care cuprinde relatari ale Apostolilor cu privire la rastignire. Mi s a parut interesant chiar daca cuprinde si unele texte gnostice. M am gandit ca autorul vrea sa para obiectiv dar… m am inselat.
L a sfarsitul articolului era si pararea autorului. Potrivit acestuia soldatul care i a dat lui Iisus fiere cu otet era ucenic al lui Iisus. Acest soldat se intelesese in prealabil cu Iisus ca in acel amestec sa fie si o substanta care sa provoace MOARTEA CLINICA A LUI IISUS. Acest amestec trebuia sa ii fie administrat lui IIsus la ora 15., pt ca altfel nu isi producea efectul la timp. Daca Isus nu murea inainte de apusul soarelui i s ar fi zdrobit picioarele aceasta avand drept rezultat MOARTEA propiu zisa a MANTUITORULUI
IIsus trebuia sa moara inainte de apusul soarelui deoresce incepea Pastele si era interzisa orice fel de activitatea.

Si uite asa, concluzia autorului este ca dintr un vas s a nascut crestinismul si biserica.

Sincer mi a part rau si m am intristat pt ca un astfel de articol apare acum cand mai este putin si sarbatorim INVIEREA si mai ales intr o revista ai carei cititori sunt in majoritatate ortodocsi..

dorinel78 31.03.2007 08:29:50

http://www.evz.ro/article.php?artid=298640

O galerie de arta din New York a scandalizat comunitatile crestine dupa ce a anuntat ca va expune o sculptura de ciocolata cu lapte care-l infatiseaza pe Iisus Hristos rastingnit pe cruce, complet gol.

sofiaiuga 31.03.2007 15:55:19

Citat:

As vrea si eu macar un nume de bogat cinstit! :thumbsup:

poate ca MARIAN MILUT seful nou de la PNTCD

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:56:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.