Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Vrajitoria (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5046)
-   -   Cum ne ferim de vraji? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7910)

mihaila_alin 21.05.2012 15:56:08

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 446264)
Totusi, greseala din semnatura......

Va rog s-o corectati, ca apare de cate ori faceti o postare.... De fiecare data....:

"Care de la Tatal La-i trimis "

mai draga prietene tu chear nu pricepi?, ca pt. mine ce e scris in psaltirea ortodoxa editia 1992,pag,332 imi este limpede?,daca asa scrie asa ramine, buenos?.

MihaiG 21.05.2012 16:10:57

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 446267)
mai draga prietene tu chear nu pricepi?, ca pt. mine ce e scris in psaltirea ortodoxa editia 1992,pag,332 imi este limpede?,daca asa scrie asa ramine, buenos?.

Domnule, "La-i trimis " a fost greșit și în 1892, și în 1992, și astăzi tot greșit este. Dacă așa scrie în psaltirea dumneavoastră, înseamnă că este o greșeală de tipar.

Se scrie chiar, și nicidecum "chear": http://scri.ro/chiar-sau-chear-1092.html

De curiozitate - câte clase ați absolvit și ce medii ați avut la limba română ?

mihaila_alin 21.05.2012 16:22:50

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 446269)
Domnule, "La-i trimis " a fost greșit și în 1892, și în 1992, și astăzi tot greșit este. Dacă așa scrie în psaltirea dumneavoastră, înseamnă că este o greșeală de tipar.

Se scrie chiar, și nicidecum "chear": http://scri.ro/chiar-sau-chear-1092.html

De curiozitate - câte clase ați absolvit și ce medii ați avut la limba română ?

doua clase ca trenul, multumit?si note de la 4 in jos,multumit?.
semnatura ramine nemodificata,asa gresita cum este, mutumit?stop.
mai omule nu aceasta-i gresala cea mare,gresala cea mare este ca ti cu tot dinadinsul sa ne mintuim gramatical, bat-o vina,ca de ar sta in aceasta, toata lumea s-ar mintuii,dar asa:bucura-te,turma mica.
sa iti mai spun ceva duuuuuu-te pe forumul catolic,si fa gramatica cu cine vrei tu ti-o spun in cea mai mare liniste,si calm.tu nu vezi caci eu chear nu iau seama la ce spui tu comparindu-te cu vintul ce bate de nicaieri si se duce nici incotro.

MihaiG 21.05.2012 16:26:53

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 446273)
semnatura ramine nemodificata, mutumit?stop.

E o chestiune de orgoliu personal să nu acceptați niciun fel de critică, sau pur și simplu vă doriți să aveți greșeli în semnătură ?

mihaila_alin 21.05.2012 16:45:10

cu cea mai mare lipsa de orgoliu.

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 446274)
E o chestiune de orgoliu personal să nu acceptați niciun fel de critică, sau pur și simplu vă doriți să aveți greșeli în semnătură ?

vai dar chear ador asa ceva, imi doresc sa imi pastrez semnatura nemodificata cu riscul greselii tipografului,si a corectorului ce s-au ocupat de tirajul cartii sfinte.este drept e o editie veche atunci gramatica functiona, nu dupa principiul ce il cunosti,probabil.

MihaiG 21.05.2012 16:47:14

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 446278)
vai dar chear ador asa ceva, imi doresc sa imi pastrez semnatura nemodificata cu riscul greselii tipografului,si a corectorului ce s-au ocupat de tirajul cartii sfinte.

Și pe "chear" și "orce" tot din cărțile sfinte le-ați cules ?

Adriana Cluj 21.05.2012 16:56:17

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 446279)

Lasati-l dom'le in pace, v-a casunat pe om?
Macar azi, a spus omul ca a fost la spovedit, ce-l tot ispititi?

mihaila_alin 21.05.2012 16:58:05

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 446279)

"orce"caz,de precis.

mihaila_alin 21.05.2012 17:03:48

linisteste-te

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 446282)

adriana draga te rog, nu ii strica lucrarea de doctorat,ca fiecare isi plateste datoriile,daca ar fi macar cinstit sa ne spuna ce promotie va primii de la dracii care il chinuie mai mult, decit pe cel ce il sageteaza necontenit, de oares-ce vreme.

apophis 21.05.2012 17:35:14

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 446251)
totul este sa prinzi ideia,ca de nu te legi de virgula, puct,liniuta,acuma sa fim seriosi cu greseli sau fara, scriem in limba romana, ca doar nu scriem in talibana, chirchiza sau in dialectul malgas,si orce roman de bine intelege ideia daca vrea,de multe ori intervine graba,oboseala, grijile,ore tirzii,etc.dar fara alcol.

Sa iti dea Domnul bucurii multe.Amin.

Lasa evangheliile ( unde sunt sigur ca gramatica e la locul ei ) si pune mana pe Gramatica Limbii Romane, in fiecare post demonstrezi afirmatiile mele si ale lui MihaiG.

Nu virgulele sunt marea problema, alea se pot omite din graba, tu scrii gresit 25% dintre cuvintele care compun textul.

"Gresala" , "esista" , "esemplu" - acestea sunt greseli tipice pe care le-am observat, in general, la preoti.

In liceu, la ora de religie unde trebuia sa stam obligati ca sa nu ne puna preotul notele 3 sau 4 si sa ne strice mediile generale, pur si simplu intram sub banca de ras, cand il auzeam vorbind. Este grotesc si penibil sa fii preot, sa vii la ora sa predai religie si sa nu stii sa vorbesti corect.

apophis 21.05.2012 17:47:41

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 446282)

Ce treaba are spovedania lui cu felul de a scrie? Da uite ca nu ne-am gandit pana acum, de asta scrie el nasoale, il ispitim noi, zic sa fim arsi pe rug de eretici ce suntem.

Adriana Cluj 21.05.2012 18:18:03

Citat:

În prealabil postat de apophis (Post 446294)
Ce treaba are spovedania lui cu felul de a scrie? Da uite ca nu ne-am gandit pana acum, de asta scrie el nasoale, il ispitim noi, zic sa fim arsi pe rug de eretici ce suntem.

Pentru tine sunt niste litere mai in fata... o pagina, doua..

mihaila_alin 22.05.2012 02:38:01

Domnul sa rasplateasca truda celor doi.

anita 22.05.2012 10:09:02

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 446412)
Domnul sa rasplateasca truda celor doi.

Marimu-Te pe Tine,Datatorule de viata,Hristoase,si cinstim pe Preasfintul Tau Duh,pe Care de la Tatal La-i trimis dumnezeiestilor Tai Ucenici.

Ar fi bine daca ati corecta cum vi s-a sugerat.
Se scrie l-ai trimis deoarece ai trimis este verbul a trimite la trecut, perfect compus .
Litera l din fata este un pronume ,pe El l-ai trimis
Se spune te-am trimis ,m-ai trimis,l-am trimis .
Nu mai am clare notiunile de gramatica ,dar stiu ca asa este corect.
Ma iertati daca v-am suparat

apophis 22.05.2012 11:55:07

Daca cei care au tiparit cartea in 19.. nu stiu cat au gresit, asa scrie si el, ia de buna greseala de tipar.

mihaila_alin 22.05.2012 23:29:14

va multumesc!

pentru stradania de care dati dovada,insa eu imi pastrez vechea semnatura neschimbata,asa ca un respect pentru cei ce au scos de sub lumina tiparului aceasta minunata carte mintuitoare,aprobata de institutul biblic si de misiune al bisericii ortodoxe romane,asa cum este cu sau fara greselile ei.si noi oamenii suntem tot timpul supusi greselilor,ar fi indicat sa ne corectam, mai inainte gresalele noastre,sa dam dovada de dragoste intr-u Hristos Domnul,ca mai apoi sa incercam cu duhul blindetei sa il corectam pe aproapele de este cazul. acea liniuta nu este mintuitoare ci continutul acestei psaltiri.sa vedeti o carte din 1800 ce cuvinte greoaie foloseste[aduce a limba romana],si mai sunt biserici in tara[vorbesc in cunostinta de cauza] unde se fac sfintele slujbe dupa aceste tipuri de carti, ce au coperti de lemn imbracat in piele, si nimic nu e gresit,poate doar viteza si ardoarea, unor corectori pe care nu ia rugat nimeni sa isi faca treaba, de fapt poate chear nu e treaba lor.

anita 23.05.2012 09:32:07

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 446635)
pentru stradania de care dati dovada,insa eu imi pastrez vechea semnatura neschimbata,asa ca un respect pentru cei ce au scos de sub lumina tiparului aceasta minunata carte mintuitoare,aprobata de institutul biblic si de misiune al bisericii ortodoxe romane,asa cum este cu sau fara greselile ei.si noi oamenii suntem tot timpul supusi greselilor,ar fi indicat sa ne corectam, mai inainte gresalele noastre,sa dam dovada de dragoste intr-u Hristos Domnul,ca mai apoi sa incercam cu duhul blindetei sa il corectam pe aproapele de este cazul. acea liniuta nu este mintuitoare ci continutul acestei psaltiri.sa vedeti o carte din 1800 ce cuvinte greoaie foloseste[aduce a limba romana],si mai sunt biserici in tara[vorbesc in cunostinta de cauza] unde se fac sfintele slujbe dupa aceste tipuri de carti, ce au coperti de lemn imbracat in piele, si nimic nu e gresit,poate doar viteza si ardoarea, unor corectori pe care nu ia rugat nimeni sa isi faca treaba, de fapt poate chear nu e treaba lor.

Faceti cum doriti ,dar aceasta semnatura poate sminti pe multi ,mai ales ca nu au de unde sa stie ca a fost preluata gresit.
Cei care au tiparit cartea nu cred ca se vor supara ,poate intre timp chiar au corectat .
Daca cineva va atrage atentia asupra greselilor de ortografie nu cred ca e sinonim cu a vedea paiul din ochiul altuia ,paiul este pacatul ,dar noi aici am corectat o greseala de ortografie si ar trebui sa acceptati in virtutea smereniei ortodoxe.
Ma iertati ,dar nu se scrie ia rugat ci i-a rugat ,pe ei i a rugat ,verbul a ruga la trecut .
Incercati sa va corectati ,e spre binele d-voastra.Verbele la trecut compus se despart cu liniuta de pronumele care le preced.

mihaila_alin 23.05.2012 12:39:51

cum ne ferim de vraji:

de vraji ne ferim in primul rind frecventarea bisericii,spovedanie,impartasirea cu sfintele taine dupa vrednicie, facind canonul de rugaciune zilnic,citirea la psaltire,si a rugaciunilor speciale pentru farmece si vraji,post,curatie,ne luare in seama a raului,facind fapte bune,milostenie,iertarea aproapelui pentru ce ne-a gresit noua.mai sunt multe lucruri de facut pentru acuumularea virtutilor crestine.precum cavalerul in armura,coif si pavaza-n mina,tot asa si noi cestinii ne imbracam in virtuti spre a biruii toate incercarile celui viclean.

mihaila_alin 23.05.2012 13:10:59

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 446679)
Faceti cum doriti ,dar aceasta semnatura poate sminti pe multi ,mai ales ca nu au de unde sa stie ca a fost preluata gresit.
Cei care au tiparit cartea nu cred ca se vor supara ,poate intre timp chiar au corectat .
Daca cineva va atrage atentia asupra greselilor de ortografie nu cred ca e sinonim cu a vedea paiul din ochiul altuia ,paiul este pacatul ,dar noi aici am corectat o greseala de ortografie si ar trebui sa acceptati in virtutea smereniei ortodoxe.
Ma iertati ,dar nu se scrie ia rugat ci i-a rugat ,pe ei i a rugat ,verbul a ruga la trecut .
Incercati sa va corectati ,e spre binele d-voastra.Verbele la trecut compus se despart cu liniuta de pronumele care le preced.

dragalase Anita in virtutea smereniei crestine,si spre a nu sminti nici pe mine nici pe altul mi-e teama sa nu las lucrurile asa cum sunt,poate pina in momentul cind patriarhia romana imi spune ca am gresit[erata nu am gasit la sfirsitul cartii].si cu paiul este o alta poveste,paiul este pentru aceia ce isi spun ortodocsi prin botez,dar sunt schismatici prin comportament batjocorind slujitorii altarului,si afisindu-si lipsa totala,a credintei dind totul pe seama intimplarii.intimplarea, intimplatoare este: ca nu este intimplare, ci lucrurile merg pe fagasul lor,uneori anormal.insa noi oamenii suntem cei ce putem schimba lucrurile in bine prin faptele si pildele ce Domnul le-a pus la dispozitie prin intermediul sfintei scripturi,si mai ales prin semnul prorocului Iona ce ni-sa dat o data pentru totdeauna pina la sfirsitul viacurilor.Amin Doamne Slava Tie.

apophis 24.05.2012 09:22:25

Sunt curios daca ai trecut de clasa a 8 -a, daca da atunci e naspa, profesorii cred ca erau orbi.

mihaila_alin 24.05.2012 17:11:10

un exemplu de ajutor in lupta cu duhurile cele rele ale vrajitoriei este cartea:rugaciuni pentru izbavirea de farmece,descintece,deochi si alte lucruri diavolesti.editie aparuta prin grija sfintiei sale parintele Arsenie Ivireanul,editura hrana sufletului 1999.

mihaila_alin 24.05.2012 17:44:16

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 446273)
.

ai vazut aline daca invataii si tu o leaca mai bine,baiatul ista nu sa lega de tine.
Dumnezeu sa te ierte apopis, eu nu iti port ura,orce ai spune,si sa ma ierte si pe mine ca am prins grai cu tine, chiar am gresit,eu zic :sa o dam uitarii,si sa nu mai incarcam forumul cu alte si alte pagini pline de nimic.te declar biruitor.si daca mai gasesti pe forum capodopere gramaticale ale nevrednicului si nu de lauda alin,tu fiind un baiat mai evoluat ocoleste-le.eu ramin in carapacea mea de neevoluat ca Dumnezeu ne stie pe amindoi cit cintarim fiecare.
Domnu sa te binecuvinteze.Amin.

apophis 24.05.2012 19:16:58

Tu ai dubla personalitate ? Vad ca vorbesti tu cu tine.

Nu e vorba de a declara pe cineva biruitor, trebuie doar sa nu calci in picioare gramatica limbii romane.

mihaila_alin 27.05.2012 15:36:16

Citat:

În prealabil postat de apophis (Post 447090)
Tu ai dubla personalitate ? Vad ca vorbesti tu cu tine.

Nu e vorba de a declara pe cineva biruitor, trebuie doar sa nu calci in picioare gramatica limbii romane.

tu esti unul dintre ateii care au mai vegetat pe aici,sub un alt nume,esti un hot si un mincinos.Hot fiind-ca ai venit sa ne furi linistea si sa faci dezordine,mincinos pentru ca ai spus ca esti ortodox.poate parintii tai te-au botezat la biserica,insa ratacirea ta nu arata nici cea mai vaga urma de ortodoxism.ortodoxia este un lucru mare si nu toti, pot avea parte de ia.
si avatarul tau te-a tradat, inca de la inceput.esti unul dintre bietele suflete ratacite ce intra pe acest forum sa se rida, sa contrazica, invatatura cea dreapta,dar fara nici un sorti de izbinda.poate si locatia trecuta este o gogonea,tentind sa induci in eroare chear si cu aceasta.in acest caz viata ta, este o minciuna,o inventie pusa in slujba celui viclean, de la care inveti aceste viclenii.te rog sa imi numeri greselile si sa ma instintezi mai gamaticule,corectorule.in speranta unei evaluari cit mai competente, a greselilor mele eu iti multumesc anticipat.

Ekaterina 22.09.2012 01:51:03

Citat:

În prealabil postat de Valeria9 (Post 193873)
Vrajile au existat si vor exista mereu ,cum ne le putem evita eficient?

Un cuvant al Parintelui Arsenie Papacioc, foarte folositor:

"Daca esti stapanit de un pacat si iti pare rau si te asezi pe pozitia buna impotriva pacatului, atunci iti ajuta harul. Daca nu te asezi pe pozitia de lupta si te simti bine in cloaca aceea, atunci harul nu te ajuta. Si farmecele se prind la anumite persoane, se constata. Uite, eu sunt de cincizeci de ani in manastire si n-am prea vazut in manastire farmece reusite. Dar, in schimb, vine lumea fermecata! Sunt aici in Dobrogea, de treizeci de ani, si spuneam si altora, n-am vazut ca aici atata lucrare de duhuri rele de farmece.

Vin stapaniti de farmece care impiedica casatoria lor sau ii leaga ca potenta barbateasca, insa se si vindeca pe rupte cu ajutorul rugaciunilor. Vin si se plang: "Doamne, iarta-ma! Scapa-ma!". Scapa pe o bucata de vreme. Dar, daca nu se astampara...Ca spune Mantuitorul in Evanghelie: "Iesi din el si sa nu mai intri!". Sa nu mai intri in el. Pentru ca duhurile rele se tanguiesc si unde se duc, sunt intristate si se gandesc ca: "Ce bine era!". Daca gaseste casa maturata, cum zice Mantuitorul, adica, daca i-a scos pe astia de acolo, este limpezit, si atunci intra, si va fi caderea cea de pe urma mai mare ca cea dintai. Pentru ca iar incepi sa cedezi, nu te-ai complacut pe pozitie de dezinfectare cu ingerii lui Dumnezeu, ci te-ai lasat la voia intamplarii.

Satana nu este o putere, ci un tolerat de Dumnezeu. Puterea e la noi, crestinii, ca suntem botezati, avem inger pazitor, ne rugam la Dumnezeu. Dracul se atinge de tine daca te are la mana cu ceva (greseli, pacate). Sa nu te aiba cu nimic la mana. Domnul Iisus Hristos ne vrea intregi, numai Satana ne vrea vicleneste, numai varf de deget, ca stie el, vicleanul, ca asa ne poate stapani toata fiinta".

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:54:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.